Bebek Beslenmesi Çocuğum yemek yemiyor diyen anneler buraya!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cihangirsoytarisi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2014
7
0
1
İstanbul
Merhabalar,

Benim en büyük sorunlarımdan bir tanesi oğlumun yemek yememesiydi. Bir lokma yedirebilmek için dakikalarca uğraş veriyordum. İnternette çok araştırdım ve en son bulduğum bir blog sayesinde bu sorunu halletmiş oldum :) Blog sahibi Fransız ailelerin yemek alışkanlığından örnek vermiş. Burda yapılması gereken en önemli şey çocuklar için ayrı yemek hazırlanmaması ve 3 öğün olarak düzenli bir şekilde çocuklara yemek yeme alışkanlığı kazandırılması. Yazının devamı çok faydalı öneriler içeriyor. Bakmanızı tavsiye ederim :)

Son düzenleyen: Moderatör:

Yemekle duygusallık bağlantısı kurulmaması, hep birlikte yemek yenmesi, çocuğun yemeğini kendi yemesi, öğün aralarında acıkan çocuğun bir sonraki öğüne kadar aç beklemesi... evet bunları çok iyi biliyorum ama uygulayabiliyor muyum hayır. :) Biz Türk anneleri en çok yemek yemeyle duygusal bağlantı kurma konusunda hatalı davranıyoruz, yemeyen çocuğa soğukkanlı davranabilsek aslında yeme sorununun büyük bölümü çözülecek ama yapamıyoruz.

Şu da bir gerçek ki, bazı çocuklarda doğuştan gelen bir iştahsızlık var, yemek yemek çekici gelmiyor bu tip çocuklara. Örnek benim kızım. :18: Böyle bir çocuğa yemiyor diye dayanamayıp üstüne gittikçe de yemek problemi büyüyor. Bizimkini 3 gün aç bıraksan banamısın demez. Ne yapalım bir gün değişir diye umut etmekten başka bir çaremiz yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çocuğum önceleri problemli değilken 1 1.5 aydır bana çok sıkıntı veriyor herşeyi denedim ama işe yaramadı. Çözüm bulan arkadaşlar yokmu

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim 22 aylik bi oğlum var 4 5 ay oncesine kadar istahli bi bebekdi ama nazardan mi gecirdigi bronsitten mi bilmiyorum yemiyor 2 3 ay oncesine kadar asla abur cubur vermiyordum ama babaannesi ve halasi artik bi sey olmaz deyip alistirtilar 2 ay oncesine kadar cok guzel bi diyalogumuz vardi cocugumla ama babaannesi anneyevur git de falan diye diye cocugum uzaklasti etrafdaki cocuklarada vuruyor abur cubur vermezsen cok agliyor sabrimi zorluyor diger cocuk?ara vurmasini istemedigimde babaannesi o?acak kadin oglan cocugu yapsin diyor esimde yanimda degil oglum uzaklasiyor benden ama buna ragmen surekli ama surekli emiyor yardim ederseniz sevinirim

Siz calisan bir annemisiniz hani cocuga babaannemi bakiyor.eger öyle degilseniz babaanneyle konusurum ve o davranislara devam ettigi sürece cocugu ondan uzak tutardim yerinizde olsam.

Calismiyorum bi kac kere ima ettim esimle konustum ama kavgayla sonuclandi esim annesine cok duskun uzak tutmam imkansiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…