Çocuğuma nasıl yemek yedirebilirim ?

Gunduz Gece

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2019
89
66
8
Arkadaslar merhaba. Siteyi uzun zamandır üye olmadan takip ediyordum fakat artık sorunuma nasıl çare bulacağımı şaşırdım. 2 tane cocugum var.4,5 yasında oğlum ve 8 aylık kızım. oglum bu sene anasınıfına başlıyor. sorun şu ki oğluma yemek yedirmek tam bir işkence. 1 tabak yemeği 1 saatte anca yer o da elinde telefonla bu konu ayrıca canımı sıkıyor zaten. Bir ara artık kendisi yesin okulda ne yapacak diye koyduk önüne yemeğini kaşıgın ucuyla yedi. 1 2 hafta denedik baktık daha da geri gidiyor tekrar biz yedirmeye basladık. Ben calısıyorum annem bakıyor normalde o daha cok zorlanıyor. Okula kayıt yaptırırken sordum bu cocuk kendisi pek yemiyor nasıl olacak burda diye. ilk haftalarda cocugu yemek yemesi için zorlamayız baktık hic yemiyor baskı yapmadan yemesi için calışırız dediler. Umarım okulda öğrenir. Cocugu böyle olup bilgisi olan var mı siz ne yaptınız? okulda gercekten öğrenir mi? Gercekten o kadar zayıf ki baktıgımda karsımda iskelet var sanki

Kac kilo, belki yaaina gore iyidir. Her anne dolu dolu tabak yesin ister, sonucta ac yasayamaz. Midesini baska seylerle tıkıyo olabilir. Cocugunuzu en iyi diz tanirsiniz. Nasil yemek yedirebilirim degil de, ne icin yemedigini sebebine dikkat etmelisiniz. Bircok sebebi olabilir

sadece tek cesit yiyor. çorbaysa çorba. Pilav yersrese yanında yogurt. Öyle corbayla baslayıp arkasından farklı yemek yok. 15 kilo. Kac kere doktora götürdük. Doktor boyuna göre kilosunun cok da eksik olmadıgını söylüyor ama baktıgımda incecik. kaburgaları sayılıyor. Bacagı anca kolum kadardır. Vitamin ilacları kullanıyoruz ama pek etkisini görmedim.Neden yemediği ile ilgili hicbir fikrim yok. Abur cubur zaten vermiyoruz.

Biz de aynı durumdayız hatta Dr incelemedik yerini bırakmadı bölümden bölüme gezdik bu sene diyetisyen kontrolüne de girdik yedireceksin diyor sanki çocuğun midesini yarıp içini dolduracağım bir çözüm bulursanız bize de haber verin bu arada okulda daha iyi çünkü yoruluyorlar aktivite vs benim oğlum 6 yaşını bitirdi 1.sınıfa gidecek bu sene ve 17.5-18kilo civarı yani kilosu oldukça düşük maalesef

Benim yeğenim de aynısıydı, anaokuluna başlayınca çok güzel yemek yemeye başladı. Hatta evde ağzına bile sürmediği sebzeleri yemeye başlamıştı. Çocuklar birbirinden görünce kalabalıkta yemek yemek falan etkiliyor sanırım. Eve gelince yine ablam yada annem yediiryordu, tüm işkencesi evdekilereydi yani. Ama okulda çok güzel yiyormuş. Eve gelip ben bugün bamya yedim diyodu mesela, şok oluyoduk sizinki de öyle olur inşallah. Şimdi 1.sınıfa başlayacak, kendi yemeye alıştı baya baya okul sayesinde. Her yemeği yedirmeye zorlamayın, seçenek olarak sunun. Pilavla yoğurt mu istersin yoksa çorba ve ekmek mi gibi. İkisinden birini kendi seçsin. Siz zorladıkça daha çok geri teper

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…