Çoçuğumu yetiştirirken anneannenin/dedenin tutumu

Mira_88

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.384
1.243
333
36
Iyi geceler hanımlar.

20 aylık bir oğlum var. Çok aktif ve beni maalesef tüm çabalarıma rağmen son zamanlarda dinlemiyor. Hepimizin cocuklara koydugu bazi kurallar vardır(elektronik cihazlari tablet laptop ellememe gibi).

Ben elimden geldigince cocuguma bu az ama öz sinirlarini ogretmek istiyorum, zor oluyor ama devam ettikce onunda alisacagini dusunuyorum.
maalesef anne babama gidince bunu uygulayamiyorum cunku ben yapmasinn ellemesin dedikce dedesi ve anneannesi "olsun ellesin olsun simarsin burda simarabilir kizmayin evinizde kizin" vs. diyorlar.

Bir örnek vereyim:
iftara onlara davetliydik. oglum toktu ama ben ne zaman yemege otursam kucagima oturur ve tv izlemek ister, tabii yemek yiyeceginden degil veriyorum yemiyor cunku.
hamileyim ve yemege oturunca rahatca yemek istiyorum ama oglum beni bunaltiyor. bu seferde sofrada oturan diger aile buyuklerine tabiiri caizse musallat oldu. bende kucaginiza sakin almayin alisiyor sonra duymazdan gelin dedikce onlar aksini yapiyor. uzun lafin kisasi onune gecemiyorum. daha bircok ornek var(iyi giydirmiyorum doyurmuyorum vs) bunaliyorum her seferinde ayni seyi duymaktan. 28 yasindayim sukur aklim basinda .... siz nasi bas ediyorsunuz bu durumla? yoksa benmi çok takiyorum?

Bu durum benim annem ve babamda var.
Ama babaannesinde yok. Kayinvalideme gittigimizde oğlum daha çok simarir. Benim Hayır dediğim şeyleri yapma eğilimi fazlalasir. Babaannesinde n destek almak ister. Ama bugüne kadar kayinvalidem benim Hayır dediğim hicbiseyi oğluma yaotirmadi.

Şöyle bir düşüncesi var. Burdan gittikten sonra siz ugrasacaksiniz yine egitimini siz veriyorsunuz ben bunun dışına cikamam der.

Kendi ailemde öyle değil. Özellikle babam aşırı simartir oğlumu. Üstelik kızınca babam da bana kizar

Bu durum benim annem ve babamda var.
Ama babaannesinde yok. Kayinvalideme gittigimizde oğlum daha çok simarir. Benim Hayır dediğim şeyleri yapma eğilimi fazlalasir. Babaannesinde n destek almak ister. Ama bugüne kadar kayinvalidem benim Hayır dediğim hicbiseyi oğluma yaotirmadi.

Şöyle bir düşüncesi var. Burdan gittikten sonra siz ugrasacaksiniz yine egitimini siz veriyorsunuz ben bunun dışına cikamam der.

Kendi ailemde öyle değil. Özellikle babam aşırı simartir oğlumu. Üstelik kızınca babam da bana kizar

aynen artik gayri ihtiyari hic tasvip etmememe ragmen sesim yukselince babam " cocuga yanimda kizma " diyor kizma gormedixD

En sinir olduğum şey.
İyilik yaptıklarını sanıyorlar.
Ben yerinizde olsam çocuğuma bu kuralları sağlam bir şekilde kabul ettirene kadar görüşmem bile. Çok ciddiyim. Yaptıkları ayıp çünkü. Anneye saygısızlık, emeğe saygısızlık. Kolay mı bir insan yetiştirmek.

aynen artik gayri ihtiyari hic tasvip etmememe ragmen sesim yukselince babam " cocuga yanimda kizma " diyor kizma gormedixD

Ailemin ilk ve tek torunu oğlum. Ben ondan kaynaklandığını düşünüyorum.

Zor bir durum... Kötü niyetli değiller belki ama sonucu kötü oluyor, sizin kurallarınızı yerle bir ediyor.

Annenizle babanızla konuştunuz mu hiç açık açık? Uygun ve net bir dille anlatsanız değişir mi acaba tavırları? Yada arkadaşımızın dediği gibi çocuk kurallara iyice alışıncaya kadar bir süre gitmeseniz?

İki taraflı yaşıyorum bu durumu.
Kendi ailemi oldukça sert şekilde uyarıyorum, eşimin ailesine de ciddi bir ifadeyle yapmamalarını rica ediyorum.
Ben böyle oldukça bira çekinirler oldu, en azından gözüme baka baka yapamıyorlar.
Ardımdan neler dönüyor Allah bilir...

Cevaplariniz icim tşk ederim, yanliz degilmişim demek:/ ben söylüyorum ama akil vermis gibi oluyorum onlarin gözünde. allah var kv ve kp bile öyle beni zor durumda birakmiyorlar, gerci onlar hem uzakta hemde bu onlarin ilk torunu degil.

benim annem kızıma gizli gizli dondurma, çikolata vs yedirirdi benim karşı olduğumu bildiği halde,
neyse ki kızım artık otokontrolünü kazandı da ben yemem onlar zararlı diyor.
aynı şekilde ben sahildeyken falan bilgisayardan oyun oynatıyorlardı çocuğa, kızmak kavga etmek sökmüyordu anneme, çocuk büyüdü de rahatladım.

Aynı durum bizde de var. Ama ben uyarmaktan çekinmiyorum. Kendi annem babam da olsa kayınvalidem de olsa hayır izin vermiyorum diyebiliyorum.

Onlardan yüz bulunca zıvanadan çıkıyorlar resmen. 4,5 yaşındaki kızım ben bir şeye izin vermeyince evi terkedip anneannesine yerleşmek istiyor :deli: çünkü orada sınırsız özgürlük var.

Back
X