Çocuğumun psikolojisi olumsuz etkilenir mi?

Bence evinden etmeyin 3 gün orada 3 gün otelde vs. O daha kötü gibi geldi. Annesi babası öyle çalışan insanlar da var. Çalışıyorsanız zaten hayat kolay değil. Kendinizi üzmeyin. İşe giderken kaçmamak, durumu ifade etmek gerektiğini biliyorum sadece. İsterseniz bir uzmandan yardım alın.
Bu fikir de mantıklı geldi şimdi.... bi orda bi burda zebil olabilir düzen önemli çocuklar için

Sadece 3 gün bakacak bakıcı bulamayabilirim ama kreş bulurum sanırım
Iste bunu hic yapmayin. Bir anda farkli bir duzen ve ortam,tanimadigi cocuklar. En onemlisi hastalik kapma riski yuksek. Gecen hafta cocugumun gittigi okulda domuz gribi teshisi konmus bir cocuk vardi. Kac gun acaba hasta olacak mi korkusu yasadim. Acilde yatis yapilarak kac gunde atesi dusurulmus o cocugun. Yani isin bir de bu kismi var. Alti bezli cocuk. Hic tanimadigi biri nasil muamele ederek altini degistirecek acaba. Bu iki olumsuz durum size bu secenegi sectiginize pisman eder. Size cozum yolunu degil bu yolu secerseniz olabilecekleri yazdim maalesef. Yasi cok kucuk annesi. Bu isin cok elzem olup olmadigini en iyi siz degerlendirirsiniz. Yerinizde ben olsam azami sartlari zorlayip(maddi olarak) bir sene daha beklerdim calismak icin. Bezi birakmis, kendi kendine yemek yiyebilen,artik arkadas isteyen,bilissel olarak bir seviyeye gelmis derdini anlatabilecek durumda iken cocugunuz bu isi dusunun derim. Akliniz kres veya bakici da iken ne kadar verimli olursunuz. Bu arada cocugu misafirhane/ogretmenevinde gece yatirmayi dusunuyorsunuz sanirim. Cocuk icin temiz ve emniyetli olur mu diye dusunmek lazim. Bu arada babasini da bu surecte gormeyecek. Tek basina cocugunu buyuten bir anne olarak onunla ilgili islerde ince elerim. Konunuzda bu detaylar gozume carpti,paylasmak istedim. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Evet 3 gün üst üste olmayacağım. Bebeğim 24 aylık. Babası 5te evde olucak. Hatta bazen daha erken. 9da da evden çıkacak. Komşumuz bakıcımız olucak yüksek ihtimal
Erken çocukluk uzmanı olarak ebeveynlerden biri çocuğun yanındaysa, diğerinin belli sürelerde (sizdeki gibi süre kısaysa) uzakta olmasının travma oluşturmayacağını düşünüyorum.
Uzakta olduğunuz zamanlarda görüntülü konuşursunuz.
Geldiğinizde kaliteli zaman geçirirsiniz.
Siz bu konuyu dert eder, tedirgin olursanız kaygınız bebeğinize geçer.
Siz rahat olur ve duruma, geçici bir süreç olarak bakarsanız, eşiniz de bebeğinizle kaliteli ilgilenirse süreci sorunsuz atlatabilirsiniz.
Sadece bu süreçte kreş değil evde, bakıcı desteği öneririm.
Bebeğinizi bir de tanıdığı ve güvende hissettiği ortamından uzaklaştırmayın.
Sevgiyle kalın.

Sizinle birlikte gidebilecek 3 gün câlişacak bakıcı ayarlasanız.o vakitte de babayla görüşmemiş olacak ama 2 yaşinda bi bebek en çok anneye ihtiyaç duyar gibime geliyor.peşpeşe 3 gün ayri kalmasi ve 6 ay gibi uzmanca bir sure olması etkiler bence bebeğinizi.ve sizde çok yıpranırsınız mevinolarak suçluluk hissedersiniz hep.

bence çocuk evinde kalsın. yanında babası da var. anneannesi de varmış. travma yaşayacak bir durum göremedim. babam uzun yol şoförüydü. lise bitene kadar tanımadım kendisini doğru dürüst. travma filan yaşamadım. bazı şeyleri abartmamak gerektiğini düşünüyorum.

Sadece 3 gün bakacak bakıcı bulamayabilirim ama kreş bulurum sanırım

Eğer şu anda da sizinle yatmıyorsa lütfen yatırmayın. Faydadan çok zarar getirir. Ebeveynleri ile uyuyan çocuklar bir süre sonra bağımlı kişilik geliştirebiliyorlar. O yüzden çocuklar odasında ve ayrı uyumalı.

Erken çocukluk uzmanı olarak ebeveynlerden biri çocuğun yanındaysa, diğerinin belli sürelerde (sizdeki gibi süre kısaysa) uzakta olmasının travma oluşturmayacağını düşünüyorum.
Uzakta olduğunuz zamanlarda görüntülü konuşursunuz.
Geldiğinizde kaliteli zaman geçirirsiniz.
Siz bu konuyu dert eder, tedirgin olursanız kaygınız bebeğinize geçer.
Siz rahat olur ve duruma, geçici bir süreç olarak bakarsanız, eşiniz de bebeğinizle kaliteli ilgilenirse süreci sorunsuz atlatabilirsiniz.
Sadece bu süreçte kreş değil evde, bakıcı desteği öneririm.
Bebeğinizi bir de tanıdığı ve güvende hissettiği ortamından uzaklaştırmayın.
Sevgiyle kalın.
Içimi rahatlattınız sagolun..

Back
X