Konuşma Problemleri cocugumun sorunu ne?

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

elnare

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2012
808
51
68
32
merabalar.kizim subbatta 3 yasayacak daha oncelerde bi kac konu acmistim .kizim hal ve tavirlarinda hicbizaman gerilik gostermedi cok sukur.fakat ilk disini 1yas 2 ayinda cikardi.hic emeklemedi yasi bittigi gun yurudu. 2.4 yasindayken tuvalet egitimini tamamladi geceler bile baglamam bez bezi biraktik.emzigini gecen ay biraktirdim israrla .konusmasi biraz zayif uzun cumleler kuramiyor cok kelime soyleyemiyor .konusmayi 4 ay oldu baslayali 2 yasina kadar anne bak abi ve s.10 kelimesi vardi.baska cocuklara bakiyorum kizim onlara gore cok zeki tavirlar sergiliyo..ama onlardan daha az konusuyor neredeyse yarisi kadar degil.doktora gidis sayimi unuttum bi sorun yok diyor .sorun yoksa onca seyi beceren bazen herkesi sasirtan cocuk konusma sorunu neden yasiyor.buarada ilk kes gorenn kimse anlamaz konusamadigini bildigi kelimelerle karsindakini idare ediyor.ben annesiyim biliyorum gercek konusma seviyesini.bu durum duzelirmi.varmi yasayan benzer vaka

Merhaba, cocugunuzu pek cok doktora goturdugunuzu ve hepsi de sorun olmadigini soylemis. Atladiklari bir seylerin olma ihtimali pek yok gibi. Anladigim kadariyla kiziniz artik konusmaya baslamis ama siz yeterli gormuyorsunuz.
Kizinizin dil gelisimine destek olarak bu surecin hizlanmasina yardimci olabilirsiniz. Onunla bol bol konusun, ilgisini cekebilecek konularda sohbet edin. Cevrenizdeki nesneler, durumlar vs. Hakkinda konusun. "Bak yapraklar yere dusmus, sararmislar." gibi mesela. Bol bol kitap okuyun. Bir yerden sonra kendi basina kitaba bakip kendi hikayelerini olusturmaya baslayabilir. Cogu cocuk bundan cok keyif alir. Kizinizin hayatindan telefon ve tablet gibi seyleri cikarin. Ozellikle televizyon dil gelisiminin olumsuz yonde etkilemesinde en onemli faktorlerdendir. Cevap vermeyecegini bilseniz bile ona sorular sorun. Cevap vermesi icin firsatlar taniyin. Baslangicta yardimci olmak adina cevaplari siz verip "degil mi" gibi sorularla sohbete ufak katilim gostermesini saglayabilirsiniz.
Baska cocuklarla birlikte duzenli bir sekilde vakit gecirmesi de dil gelisimine cok olumlu etki eder. Cevrenizdeki anaokullarinin oyun gruplarini arastirarin. Oyun grubu hem dil hem sosyal gelisimi acisindan faydali olacaktir. Fakat cok ani bir degisiklik beklerseniz hayal kirikligi yasarsiniz. Her cocugun ritmi farklidir lutfen unutmayin.

Back