çocuğun sorumluluğunun tamamen annenin üzerine yıkılması.. herkes böyle mi?

leyla06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
538
458
103
Ankara
6 aylık bir bebeğim var. Eşimle yatağımızı ayırdık, ben çocukla yatıyorum. Gece birkaç defa uyanıyor bebeğim. Ve kocamın uykusu çok hafif, kaçınca da geri gelmiyormuş. Bir de yoğun çalışıyor. Ben 8:30-12:30 arası mesai yapıyorum. Eşim akşam ezanına kadar.
Uykusuzluktan bunaldım artık ya, bir daha çocuk istemiyorum diye dua ediyorum, en azından bu adamdan.
Çocuğun herşeyiyle ben ilgileniyorum, kocam sadece gelip iki pış pış yapıp seviyor. Bu çocuk ne yer, ne içer, bezi bitti mi diye bile sormaz. Mesela bez bitti derim birkaç defa söylemem lazım ki alsın.
Akşam da geç gelir zaten, erken gel şu çocuğa bak ki biraz iş göreyim diyorum kabul etmiyor. 22:00 gibi gelir eve, e o saatte de benim pilim bitmiş oluyor, çünkü gün içinde uyuyamıyorum, çocuktan ve evden.
Ev başıma yıkılıyor zaten.1 haftalık ütüler duruyor daha:( çok üzülüyorum.
Kocamla dışarı çıkacak oluruz, kendimi hazırla, bebeği hazırla, bebeğin çantasını hazırla, kocanın o sırada gelen yok benim kazağım nerde gibi sorularını cevaplayıp onları bul, evin ocağını kaloriferini kapat, kapıyı kilitle... ya bu kadar işi ben yaparken bir de beyfendi herşey hazır olduktan sonra çantaları ve bebeği benim kıcağıma verir, kendisi elini kolunu sallayarak çıkar. Kızıyorum bende kavga çıkıyor sonra, birimiz çantayı taşıyacağız, birimiz bebeği diye.
Bebeği kucağına veririm çantayı ben alırım. Kapıdan çıkar çıkmaz asansöre binince bebeği tekrar kucağıma atar, saçını düzler asansör aynasından. İnatla tekrar veririrm bebeği kucağına, aşağı inip arabaya yaklaşınca arabanın kapısını açacağım diye tekrar benim kucağıma atar çocuğu. Yani ben söylemesem ben çantaların ve bebeğin ağırlığıyla ikibüklümken beyfendi elini kolunu sallıyor yaa çok gıcık oluyorum.
Bir de ikinci çocuk hayalleri kuruyor ama asla, hergün Allah'a dua ediyorum bana başka bebek vermesin diye.
Çocuğuna bir çöp almaz buarada,bayramlığını bile ben alırım maaşımla.
Her anne baba böyle midir. Arkadaşlarım babalar öyledir diyor da.
Ha bir de eve gelir ben zaten çocukla ortalığı zor topluyorum, donunu oturma odasına, çorabını salona, montunu koridora vs fırlatır.

Adamın maddi manevi desteği yok bebenize de size de.
Yatakları da ayırmışsınız.
Karşınıza alıp konuşun desem onu da yapmışsınızdır.
Bence eve yardımcı alın,yükünüz hafiflesin,evliliğinize yazık olacak,Allahım korusun.
Allahım yardımcınız olsun inşallah.

Bir kere Allaha bir daha bebeğin olmaması için dua etmek nedir böyle birşey olabilirmi,resmen kendine beddua ediyorsun farkında değilsin,ikinci bebeğe muhtaç kalırsın zorunlu sebeplerden o zaman hatırlarsın bugünlerini.Eşine gelince her erkek bu kadar olmasada hemen hemen böyledir hoş birşey değil ama erkeklerin babalığa alışmaları uzun zaman alıyor,konuş bence karşılıklı.Uyku konusunda birşey diyemicem uyumadıkça daha çok üstüne gelir belki ama,dağınıklık alışveriş sorumluluk konusunda konuşabilrisin onunla ama suçlamadan konuş biz kadınlar genelde suçlayıcı konuşurz ve buda karşı tarafı öfkelendirir sonuç alamyız kavgaya dönüşür durum.Birde maddi durumun varsa bir yardımcı al evine en azındn hafatada bir ütünü yapar ortalığı toparlar,sende biraz olsun rahat edersin.

Hayir canim her baba oyle degil.en azindan benim esim degil.40 cikana kadar gazini cikarmadim nerdeyse hep onun elindeydi.simdi 4 yasinda kizim gece uyutur hic abartisiz 3 kere kalkar uzerini orter bi yere gideriz ilgilenir banyo yaptirir benim esim isten gece 3 te gelir dugun salonu isletiyor dusun bir suru insan ses ugrasir ama atesliyse beni uyutur o bakar allah razi olsun.hatra derim ikinciyi sana guvendim yaptim:)esinle ciddi ciddi konus olmadi madem calisiyorsun al bi yardimci sen iyi olmalisinki bebegine cok sey verebilesin.seninde dinlenmek kafani dagitmak en buyuk hakkin.robot degilsin neticede.

yüzsün ikinci çocugu ne yapacakmış
gıcık oldum kocana
maddi manevi destek yok
bide çocuk iste
iyi valla
al karşına ciddi ciddi konuş
bu kadar sorumsuz olamaz bir insan

Erkeklerin genelinde kadın doğasındaki o ''anaç'' duygu yoktur evet , istisnalar olmak kaydı ile.

Ama bu demek değildir ki , ohhh ben spermlerimi yolladım görevim bitti :52:

Elinden geldiği kadarını yapması , sormayı akıl edemese bile siz söylediğinizde yapmaya , en azından denemeye çalışması gerekir bazı şeyleri.

Örnek skalası geniştir bu konuda , çocuğunun altını anneden iyi değiştiren baba da vardır , evladının adını unutan da . O yüzden size verilecek örneklerden çok , siz eşinizin nelerini yontabilirsiniz :1: bunlara yönelin . Mucize beklemeyin ama olurunu da bırakmayın .

İçine evlat sevgisini zorla işleyemezsiniz ama görev sorumluluğunu yavaş yavaş işleyebilirsiniz.

Konunun devamında mükemmel eş örnekleri gelecektir , bu moralinizi bozmasın . Elinizdekini şekillendirmeye bakın :34:

yatakları ayırmak nedır yahu.oha yanı. benım eşim 40 ım çıkana kadar geceleri benle bırlıkte kalktı.şimdi pek kaldırmıyorum çalışıyor kıyamıyorum oda eskısı gıbı heveslı değil zaten:26: evet anneler kadar fedakar değiller olamazlar asla. fakat sizinkı abartmış baya baya abartmış arkadaşım al karşına konuş

Beyefendi keyfine pek düşkün maşallah. Sen tek başına mı yaptın o çocuğu. Tüm babalar böyle değil hayatım. Seninki baya bi sorumsuzmuş. Allah yardımcın olsun inş düzelir

tüm babalar böyle değildir.yanlış anlamayın ama olmasında inşallah.
bu nedir böyle bu tempoya robot bile dayanmaz.
benim ikizlerim var.eşim evdeyse mama yerken uyuturken hep yardım eder.
bez,mama,biten vitaminler vs... onun kontrolündedir.bittiğini bile anlamam.alır getirir.
kızlar sabah erken kalktığı için ve gün boyu ben tek başıma ilgilendiğim için gece mama saatinde o kalkar.

Ausenicia,durumu çok güzel özetlemiş.eşinin sorumluluklarını artırmaya çalış ama tartışmaya girme ters tepmesin.
Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:
tabiki tüm babalar böyle değil, eşiniz en kötü örneklerden.

önce sunu diyim :
bazı erkekler deyil erkeklerin geneli böyledir.
benim iki cocugum var ve benim çok sevigili kojam asla yardımcı olmaz
ilk cocugumda kızım cok huysuzdu sabahlara kadar aglardı
yemezdi içmezdi,sadece aglardı...:52:
eşimde yatıp uyumaz ,yardımcı olmaz,sadece konuşurdu:sen cocuga bakamıyosunda, nebiçim annesinde,:47:
allahım sabır derdim
kızım sussa bari oda daha cok aglardı,ki bende tecrübezsizim.
aglardım bende kızımla sabahlara kadar ,dayanamazdım:43:
cıldırıdırdım.ne uykum vardı nede yemek yemem
eşim napardı:yatar ya uyurdu yada laf soler durur.:47:
aldırmadım,aldırmamaya calıştım.
ikinci bebegim oldu:sonuc yine aynı
ama busefer ben tecrübeliyim
cocuk agladımı,diğer odaya giderim:siz yatagı ayırmakla hata yapmışınız ,yatagı ayırmayın cocuk aglayınca diğer odaya gidin susuturun geri gelin,çünkü yatak ayrılınca erkekler cok rahata alışıyo ozaman.
eşimden artık bakmasını dahi beklemiyorum,cocokları gezdırmesinide ,veya herhangi b ilgide
ben cocuklarımla hoş vakit ler geçiririyorum
resimler cekip gülüp egleniyorum
tabi oda bu durumdan rahatsız olup bize yaklaşmaya başladı:1:
çünkü baktıki ben aldırmıyorum,gülüp egleniyoruz jkendi yanlzı kalıyo o bana geliyo:51:
napalım careyi bole buldum.:27::28:
çünkü diğer türlü ben kendimi rahatsız ediyorum,aglıyorum uzuluyorum..bende bıraktım o yapsın:32:
kendiniz uzmeyin,ben iki cocugumla evim pis,ütüm bi dunya,yemegim yok ama mutlu ben ve mutlu evladlarım var:16:

Valla her erkek öyle değildir öyle düşünen arkadaşlarınız da çok yanılıyor.Benim eşimin ağabeyi eltimden çok daha ilgilidir.Gazını çıkartır,banyosunu yaptırır,mamasını hazırlar,altını değiştirir hiçbirşeyden gocunmaz tam destektir eşine ev temizliğine de yardımcıdır,bebeğiyle saatlerce oynar.Hayır her baba öyle ilgisiz değildir.

Erkeklerin geneli böyle diyerek olayı normalleştirmeyin asla.
Çünkü hiç de öyle bir şey yok.
Böyle babalık olmaz ya. Babalığı geçtim, kocalık da olmaz böyle.
Oldukça anormal bir durum bu.
Mutlaka ciddi ciddi konuşun, görüşün.
Laf söylemekle kalmasın; yüz yüze, sakin sakin konuşup çözüm arayın.
Çocuk için yatak ayırmak da hata bence.
İyice kopmuşsunuz birbirinizden.

Tabiki bi erkek aman yavrum canim deyip bebegi emzirmiyo yada dur bakayim gazi var galiba cikarayim diye aklindan bulamiyo ama inaninki hepsi ayni degil.Bana gore en buyuk hataniz yataginizi ayirmak olmus:20:bu bi yandan kari koca iliskinizin bozulmasi demek yani adama göre siz bi kadin ,es degil evin isini goren(Lütfen yanlis anlamayin)hizmetci ,cocuga bakan bakici gibisiniz bu durumlar haric size yaklasmi,tavirlari nasil?Sanirim siz tasiyabileceginizden daha fazla yuk almissiniz oda nede olsa halloluyo diye ipin ucunu salmis.

Bu kocanın benzerinden bende de var. Parasıyla babalık yapıldığını düşünüyor. Acil zaten bir yardımcı arıyorum. Tükenmişlik sendromu yaşadığını söylüyor benimki. Oğlum herşeyden önemli. Ama bebegin sağlıklı büyümesi anne ve babanın iliskisi ile orantilidir.

tüm babalar asla böyle değil. beni babam büyüttü desem yeri var. her şeyimle ilgilenirdi. eşiniz baba olmanın ne demek olduğunu çözememiş gibi duruyor.

benim esim emzirmek ve tirnak kesmek disinda hepsini yapar. en buyuk sorunu biz de gece cekerdik. ilk zamanlar beni bencillikle suclardi ayri odada yatinca kiziyorum diye. simdi alisti cok asiri aglamadikca uyanmiyor. en gicik oldugum tarafiysa bebek oldugu halde hala herseyi 44 luk istiyor. ev daginiksa surat asar, laf sokar, utulu gomlek bulamazsa kuser, iyi yemek yoksa yuzu gulmez vs vs disari cikarken bebegi de cantasini da ben hazirlarim 5 dk geciksek baslar otmeye. onun disinda bebegin bakiminda yardimci olur . bazen bulasik vs yikar. bence yardimci olmasin ama soylenmesin yeter aslinda. yardimci olunca dunyayi kurtardim saniyo cunku

Evliliğinizde erkek rolünü siz üstlenmişsiniz

Her şeyi tek başınıza yapabildiğiniz için pek sallamıyor gibi

Maaşınızla bebeğin her şeyini almak yatakları ayırmak falan onun işine gelir tabi

Lakin her şeyi açık açık konuşmalısınız

Şunu yap değil de hayatım şunu yapar mısın gibi

Kelimelerin de çok büyük etkisi varmış

Aksi takdir de ne manevi ne de maddi bir katkı yok size, e yataklarda ayrı...

Back
X