merhaba hanımlar benim 20 aylık bir oğlum ayağımda sallamadan uyumuyor. (sallamadan) değişik işe yarar teknikleriniz varsa beraber paylaşalım. unutmayalım ki akıl akıldan üstündür
Ben gecen sene buna bır cozum bulmuştum ve cok memnunduk.Kızıma kayınvalıdem bakmaya başlayınca (saolsun cok ıyı baktı hakkını yıyemem)bu düzen bozuldu cunku orada uyumamış.
Kızım bızımle bırlıkte kalkıyordu sabah 7bucuk 8e doğru.Kahvaltı yemek Tv 12e doğru onu hergun parka goturdum. Eeve gedıgımızde hemen ustunu degıstırıp (bazen sut ıstedı verdım) yatırıyordum bır daha da yanına gıtmıyordum,bırkac kere anne dıye seslenıyordu cevap vemıyordum sızıyordu.sonra sonra yattığı gıbı uyumaya başladı tabı o kadar parkta efor sarfedınce.Aksam olunca da en gec 10da uyuyordu kendılgınden besıge ıstıyordu.
Sımdı kızım 2bucuga yaklaştı ama sımdı gunduz uyutsam gece pestılımızı çıkarana kadar uyumuyor.gunduz uyumazsa cok yorulduğunu goruyoruz.Dun 10bucukta kalkmış aksam hemen sızar ne güzel dedık 12bucugu gecıyordu ben sallarken :S
Bence cocugun belırlı bır düzen ıcınde olması lazım o zaman uyku saatlerını de otomatıkman kendı de alışıyor.Ben artık okullar tatıl olunca hem tuvalete hem de uyku duzenıne alıştıracağım kızımı.
Allah hepımıze kolaylık versın :)
Benim 9,5 aylık oğlum var, doğduğu andan itibaren hiç ama hiç sallamadık.
karyolasına koyuyorum, uykuya dalana kadar baş ucunda oturuyorum, bazen de kendiliğinden uyuyor. O gün ki keyfine göre değişiyor.
korktuğu veya huzursuz olduğu zaman (diş çıkarma gibi durumlarda) yanımda yatmak istiyor.
Ben gecen sene buna bır cozum bulmuştum ve cok memnunduk.Kızıma kayınvalıdem bakmaya başlayınca (saolsun cok ıyı baktı hakkını yıyemem)bu düzen bozuldu cunku orada uyumamış.
Kızım bızımle bırlıkte kalkıyordu sabah 7bucuk 8e doğru.Kahvaltı yemek Tv 12e doğru onu hergun parka goturdum. Eeve gedıgımızde hemen ustunu degıstırıp (bazen sut ıstedı verdım) yatırıyordum bır daha da yanına gıtmıyordum,bırkac kere anne dıye seslenıyordu cevap vemıyordum sızıyordu.sonra sonra yattığı gıbı uyumaya başladı tabı o kadar parkta efor sarfedınce.Aksam olunca da en gec 10da uyuyordu kendılgınden besıge ıstıyordu.
Sımdı kızım 2bucuga yaklaştı ama sımdı gunduz uyutsam gece pestılımızı çıkarana kadar uyumuyor.gunduz uyumazsa cok yorulduğunu goruyoruz.Dun 10bucukta kalkmış aksam hemen sızar ne güzel dedık 12bucugu gecıyordu ben sallarken :S
Bence cocugun belırlı bır düzen ıcınde olması lazım o zaman uyku saatlerını de otomatıkman kendı de alışıyor.Ben artık okullar tatıl olunca hem tuvalete hem de uyku duzenıne alıştıracağım kızımı.
Allah hepımıze kolaylık versın :)
Benim 9,5 aylık oğlum var, doğduğu andan itibaren hiç ama hiç sallamadık.
karyolasına koyuyorum, uykuya dalana kadar baş ucunda oturuyorum, bazen de kendiliğinden uyuyor. O gün ki keyfine göre değişiyor.
korktuğu veya huzursuz olduğu zaman (diş çıkarma gibi durumlarda) yanımda yatmak istiyor.
8-9 aylıktan itibaren biz kızımızı kendi kendine uyumaya alıştırdık.nasıl dersen,ilk olarak beşiğine yatırdık ve içinde ismininde geçtiği bir ninni açtık sürekli vede o beşikteyken bizde aynı odada başka bir yatağa yattık ona görünmeden(kontrol amaçlı).daha sonra yanına yatmayı bıraktık ninniyle uyudu.ve bir süre sonra ninniyide kestik ve kendi uyumaya başladı.tabiki bu süreçler kolay olmadı ama iyi alıştırdık.şimdi 2,5 yaşında ve yatağına koyunca uyuyor.fakat peluş battaniye,bebek,emzik ve bir kaç oyuncağı olmadan uyumuyor :)
Bende 1 saat sallamadan uyutamıyodum çocukları ama 2 gündür denemeya başladım koyuyorum yataklarına sütlerini içiyorlar sonra sallamadan yanlarına oturuyorum ninni söylüyorum bu arada 20 dak. Sonra uyuyorlar yani 2 gündür böyle tabi ayaga kalkıyorlar falan ama kesinlikle tepki vermiyorum uyku saati şimdi diyorum ve tekrar yatırıyorum bu arada 18 aylık lar inşallah alışırlar bu kadar kolay olucagını düşünmemiştim
evet biz 1 yaşından sonra sallamayı bıraktık.özellikle kim west yöntemlerini takip ediyordum ama tamamen kendi yöntemlerimi uyguladım ve blogumda bu konuya oldukça fazla geniş yer verdim Kaan'ın Güncesi: Uyku Eğitimi