Çocuğunuz Solak Mı,Sağlak Mı?

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Ne zamandır merak ettiğim bir konu bu?
Anlıyabiliyormuyuz bunu?
Benim kızım sol eliyle herşeyi yapıyor bu ilerde solak olacağının göstergesi mi?Tecrübeli anneler paylaşalım hadi.

2 yaşında falan ancak belli olur canım.Küçükse iki elinide kullanır.

bende merak ediyorum
bazen sol bazen sağ kullanıyor
ama sağ ağırlıkta diyebilirim
hamileyken biyerde okumuştum doğrumudur bilmem ama
anne karnındayken hangi elinin parmağını ağzına götürdüyse ilerde o elini kullanırmış
benim kızımı ultrasonda nezaman görsem hep sağ elinin baş parmağını emmiyordu
bakalım

Şayet şimdiden belli oluyorsa kesin solak olacak kızım çünkü sol elini çok fazla kulllanıyor...

13 yaşındaki kızım ve 4 buçuk yaşındaki oğlum solak.
İlk yıl içerisinde her iki elini kullanabilir bebekler.
Genelde kavrama hareketleri sabitleştiği zamanlar kesin anlayabilirsiniz.
Sol eline aldığı nesneyi sağ eline bırakın eğer sürekli sol eline aktarıyorsa kesin solaktır.
Kızımda yemeği sağ elle yapabilir mi diye denedim biraz hiç yapamadı.
Baktım ki sol ellerini kullanıyorlar asla zorlamadım.
Lütfen sizlerde solak olduğunu fark ederseniz kesinlikle sağa vermeye zorlamayın.
Hepinize kolay gelsin.

oğlum 2 yaşında iki elinide kullanabiliyor ama sağla yiyelim sağla yapalım vs. diyince sağ eline alıyor ve böyle böyle daha çok sağa alıştı..
hatta ayakkabısını giydirince önce saağ diye sağ ayağını uzatıyor:)

benim kardesim her isini sol eli ile hallederdi ancak sag eli ile yazi yaziyor... solak olacak sandik ama sag eli ile yazi yaziyor..
bu tur seyler zor tahmin ediliyor sanki..

Eltimle konuşuyorduk geçenlerde ilkokul öğretmeni,o şimdiden belli oluyor dedi.
Ha biraz uğraşıp solla tutuyorsa sağ için sıkıştırırsan sağ elinide kullanabilir dedi.
Ama bu süreç geleceğini belirliyor dedi,paylaşmak istedim.

ben hiç dikkat etmedim buna şimdi farkediyorum
şu an iki elinide kullanıyor ağırlık hangisinde hiç dikkat etmedim
ama bence daha erken belli olması için

benim oğluşta sanki sol ağırlıklı gibi geldi
mesale sağ eline veriyorum sol eline alıyo hemen
yada sol elini uzatıYO
bn genelde yiyecek verirken sağ elini uzatana kadar vermiyorum
o da uzatıyo..onuda kullanabiliyo yani
ilerde ciddi bi şekilde sağ elini kullanamazsa
zorlamam heralde
o yüzden yiyecekleri sağla yemesi için aliştırmaya çalışıyorum

2001 de daily telegraph da yayınlanan bir araştırmaya göre solak insanların sayısında ciddi artış mevcut.Bunun nedeninin gebeyken yapılan ultrasonlar olduğu söyleniyor.yani sık ve yoğun usg beyni etkiliyor.mümkün olduğunca topiklerde dile getirmeye çalışıyorum.bir dahaki gebeliğimde zeka testleri dışında gerekli olmadıkça usg ye girmeyi düşünmüyorum.bu hamileliğimde en az 40 kere girdim.5.5 aylık bebeğime karşı vicdan azabı çekiyorum.

benim kardesim her isini sol eli ile hallederdi ancak sag eli ile yazi yaziyor... solak olacak sandik ama sag eli ile yazi yaziyor..
bu tur seyler zor tahmin ediliyor sanki..
Benim abimin kızı 2.5 yaşında. Adım atarken, topa vururken, telefonla alo yaparken vs.sol eli kullanıyor. El kenetleme de sol el üstte yani baskın. Ama yemek yerken ve kalem tutarken sağ el. Diyorum ki acaba bizi mi taklit ediyorlar. Çünkü çok dikkatli. Böyle bişey olabilir mi ayakta ve bazı el işlerinde sol, kaşıkta ve kalemde sağ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…