Davranış Bozuklukları Çocuğunuz söz dinlemiyorsa

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

yaren_76

mareşal
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.066
68
683
Çocuğunuz söz dinlemiyorsa

İNGİLİZ The Times gazetesi, çocuklarıyla baş etmekte zorlanan aileler için tavsiyeler yayımladı. Bunlardan birkaçı şöyle:

*Çocuğunuz her suç işlediğinde, harçlığının bir kısmını geri alın.

*Sebze yemek istemiyorsa sınırsız çikolata, cips ve hamburger verin. Bir süre sonra sebze yemek "isyan" demek olacak ve çekici gelecektir.

*Sabahları kıyafetlerini giymesi sorun oluyorsa, okuluna pijamalarıyla götürün. Bu onu utandıracaktır.

*Tabağındaki yemeği bitirmiyorsa, hiçbir şey yedirmeden yatırın.

*Çocuğunuza yemek pişirme, temizlik yapma gibi görevler verin.

*Dolaba yerleştirdiği ayakkabı ve giysilerin yanına şeker koyun.

*24 saat içinde toplanmayan oyuncakları çöpe atın.

bazıları çok mantıklı geldi ama bazı maddeler çok saçma.mesela okula pijamayla götürmek bu onu utandırmaktan çok rencidi edici olacaktır.sosyal çevreside orası olduğuna göre ve orada rencide olacağına göre bir daha gitmek istememe olasılığı çok büyük.

keşke har şey kitaplarda yazıldığı kadar kolay olsaydı ama maalesef değil çocuk yetiştirmek dünyanın en zor işi Allah hepimizin yardımcısı olsun

evet bazıları çok saçma belli oluyo amerikadaki çocuklardaki bu serbestliğin neden kaynaklandığı anlaşılıyo
okula pijamaylaa götürmek muhahahahahaha

küçücük çocuğa yemekmi yaptırcaz bu kaç yaşa göre acep?

ben çoğuna katılıyorum ama benin oğlum hergün çikolata yese bıkmaz annesine çekmiş bir de bu yemek yapma olayı ben ce çok güzel ben de oğlumla beraber ufak tefek şeyleri beraber yapıyoruz omlet kurabiye makarna bunun ilerde onu bilinçlendireceğine inanıyorum. çok eğleniyoruz. bir de mutlaka olumlu davranışları pekştirmek için ödüllendirme yöntemini deneyin çok iyi sonuçlar alacağınıza eminim

kesinlikle hepsine katiliyorum
madde madde hepsi cok dogru
uygulamaya gelince biraz zor olacagina katiliyorum
ama
artik gunumuzde annelik hastaligi diye bisey var
yeni nesil bunu basaramaz sanmiyorum

bazıları banadasacma geldı
her çoçuk farklıdır
bu uygulamalar işr yaramaz
kanser korumak için coçuklarınızı cipslerden uzak tutun diyor onkoloklar

bunları deneyip başarılı olan arkadaş varsa lütfen haber etsin ben bunları denedim ama işe yaramıyo

acımasızcaaaa. bence bunları çocuğu kendimize nası düşman ederiz başlığı altında göndermeliydin :1shok:

bencede hepsi uygulanabilir değil.her çocuk farklı.bunu asla unutmamalıyız.bu konuları çok okuyorum ama malesef doğru formulü daha bulamadım.en doğrusu içimizden geldiği gibi davranmak galiba.

yemek yapma olyı çok güzel.benim oğlum 4 yaşında ve yemek yapmaya bayılıyor.beraber kek yapıyoruz,mısır patlatıyoruz,çorba yapıyoruz.yemek yaptığı günler kendisini büyümüş ve özel hissediyor.tavsiye ederim

emın olabılırsınız bunların cogunu kızımda zaten uyguluyordum. mesela toplamadıgı oyuncakları atmıyordum da kaldırıyordum bır ay yada bırkac gun cıkarmıyordum. bır kac kere hepsını kaldırdım. sonuc guzeldı. yemek yeme konusunda da aynı sekılde bırkac gun ardarda sadece cıkolata ve sewker ıstedıgı kadar verdım. hıc hayır demeden. yemın edıyorum anne ben yemek yıcem karnım agrıdı demeye basladı.. bırkac gece de cok cok uzulsemde aksam yemek yemedıgı ıcın yatıncaya kadar hhıııcbırsey vermedım. sut de ıcırmedım. ac yattı. yatsın bır geceden hıcbırsey olmaz. ama bu ona ders oldu. sadece sen bılırsın yemegını yemezsen yıne sut ıcemezsın dıyorum ve bıtıyor. kı sut ıcmeden uyunamıyacagını dusunuyor benım kızım. sut delısı.. bu arada 3,5 yasında kzıım.. ıse yarıyor..tavsıye ederım

biz türk anneleri olarak ne çocuğumuzu okula pijamayla yollarız nede yemeğini yemedi diye aç yatırırız.gönlümüz razı gelmez.kıyamayız evlatlarımıza

Ben kesinlikle uygulanacak bir şey olarak görüyorum. benim canavar oğlum bana her türlü eziyeti yapıyor. Yemek yapıyoruz biz de makarna çorba kurabiye, babasıyla da yapıyor. Üstünü pijamayla da gitse umurunda olmaz bizimkinin o ksım baba uymuyor. Ama aç yatırmayı düşünüyorum çünkü hiç sebze yemiyor bunu başka türlü öğrenemez bence. Oyuncaklarını toplamadığı gibi bir de kırıyor. Tv ve oyuncaklarını bende sakladım ve çok az oyuncak bıraktım. Bir çoğu doğru. Katılıyorum. sadece sınırsız çikolata vermeye korkarım hastalanır falan diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…