Çocuk Hastalıkları Çocuğunuzun kulağını temizlettiniz mi hiç ?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Ya ben bunu çok okudum. Cocuklarinkini de temizlerim. Ama sanırım birakmaliyim. Pekinasil temizlemeliyiz ya da nereye kadar temizlemeliyiz?
Kücüklüğümden beri ergenliğimi gençliğimi kbb da yediğim icin her doktorum bana şiddetle asla bu çubukları kullanmamam gerektiğini dile getirdi. Annem beni asla dinlemedi çok temizlerdi kir kulak zarına gelip zarar verdi. Çok dikkat edin.

Ben genelde doktorda temizlettiğim icin herhangi bir malzeme kullanmıyorum. Bence bir doktora gidin. Doktor çocuklara uygun temizleme önerecektir eminim.

Merhaba,ben odyoloğum.Kulak kiri tıkanması yetişkinlerde de görülebilen çok kolay bir işlem.Önceden su verilerek yıkanıyormuş ancak günümüzde böyle değil.Verdiği ilacı doktorunuzun belirttiği miktar ve sürede kullanın.Bu ilaç kulak kirinin yumuşamasını sağlayacak,sonra da küçük bir cihazla (mini boy elektrik süpürgesi gibi düşünebilirsiniz) o kirler tamamen temizlenecek.Hiç ağrı ya da rahatsızlık hissedilecek bir işlem değil aksine epey rahatlatıcıdır.Asıl yaptırmazsanız çocuk eziyet çeker bazı durumlarda ağrı da yapabilir kulak kiri.içiniz rahat olsun endişelenmeyin :)
Çok çok teşekkür ederim gerçekten içim rahatladı kaç gündür düşünmekten bi hal olmuştum her an aklımdaydı nasıl olur acaba diye. Böyle beklemekte istemiyorum zaten rahatsız olunca belli ediyor bu sefer daha çok üzülüyorum inşallah biran önce kurtuluruz bundan da 🙏🏼☺️

Kücüklüğümden beri ergenliğimi gençliğimi kbb da yediğim icin her doktorum bana şiddetle asla bu çubukları kullanmamam gerektiğini dile getirdi. Annem beni asla dinlemedi çok temizlerdi kir kulak zarına gelip zarar verdi. Çok dikkat edin.

Ben genelde doktorda temizlettiğim icin herhangi bir malzeme kullanmıyorum. Bence bir doktora gidin. Doktor çocuklara uygun temizleme önerecektir eminim.
Evet kulak çöpü o kadar zararlıymış ki bende bıraktım artık kesinlikle temizlemiyorum hatta kendi kulağımı bile temizlemiyorum artık o derece. İnternetten o kadar araştırdım okudum ki pamukla veya peçeteyle sadece dış kulağı temizlemek yeterliymiş kulak kanalına dokunmamak gerekirmiş bende buna dikkat edecem artık

Evet kulak çöpü o kadar zararlıymış ki bende bıraktım artık kesinlikle temizlemiyorum hatta kendi kulağımı bile temizlemiyorum artık o derece. İnternetten o kadar araştırdım okudum ki pamukla veya peçeteyle sadece dış kulağı temizlemek yeterliymiş kulak kanalına dokunmamak gerekirmiş bende buna dikkat edecem artık
Dikkat edin lütfen. Kulak bu şakaya gelmez. Bende damla ilaçlar çok kullandım onları doktor kulağı temizlemeden önce kullanmamı tavsiye ediyordu yumuşayıp temizlemesi icin. Yavrunuz için endişelenmeyin.

Ama alınan damla ilaçlara dikkat edin. Eski bi komşumun kardesi hiç duymuyordu. Sebebide annesi kulak damlası yerine göz damlası damlatmış kulağına. Geri dönüsü olmayan hastalığa girmis. İyice okuyun ilacı kulak damlası olduguna emin olun.

Kulağı pamukla yumuşak şekilde temizleyin, benim her çubukla temizlediğimde kulağım ağrımaya başlıyor misal. Zararlıdır çubuk,benim öğretmenim de söylüyordu okulda, neden bunları çoğu öğretmen anlatmaz anlamam.

Dikkat edin lütfen. Kulak bu şakaya gelmez. Bende damla ilaçlar çok kullandım onları doktor kulağı temizlemeden önce kullanmamı tavsiye ediyordu yumuşayıp temizlemesi icin. Yavrunuz için endişelenmeyin.

Ama alınan damla ilaçlara dikkat edin. Eski bi komşumun kardesi hiç duymuyordu. Sebebide annesi kulak damlası yerine göz damlası damlatmış kulağına. Geri dönüsü olmayan hastalığa girmis. İyice okuyun ilacı kulak damlası olduguna emin olun.
Ayy şuan düşünemedim bile böyle birşeyi. Aldığım her ilacı oğluma kullanmadan önce mutlaka prospektüsünü okurum bide internetten ayrı bakarım kullanıcı yorumlarına. Eski dönem cahillikten kaynaklı galiba yoksa bu dönemde böyle şeyler olurmu bilmem vicdan azabından yaşayamaz insan 😕

Ben kendi kulağımı temizletirim arada
Tam dolu değildi benimkiler gerçi
Doktor kendi bi damla damlatıp sonra o dişçilerdeki vakumlu alet gibi bi şeyle çekiyor
Çok kısa sürüyor zaten ve acısı da yok
Sadece kulak olduğu için yaparken ses duyuyorsun
Bildiğim kadarıyla kulağımla ilgili de sorunum yok

Benim kızımında kulağı tıkanmıştı. 6 yaşlarındaydı,ilkokul birinci sınıfa yeni başlamıştı.
Her hastane herhalde farklı tedavi yapıyor veya kulak kirine göre tedavi ediyorlar.
Bende kulak kiri yumuşatıcı kulancaz herhalde düşünürken , kizimla ayrı bir odaya girdik. Kulağına bir kaç özel damla yaptılar. Kulağın içi köpürdü ve kulak kiri yumuşadı. Yumuşaması içinde 5-10 dk bekledik. Doktor gelip kulak kirini küçük bir el aletiyle vakumladi. Bir daha da olmadı çok şükür, inşallah olmaz.

Her banyodan sonra kulak çubuğuyla temizliyorduk ondan oldu büyük ihtimalle bundan sonra hiç kulak çubuğu kullanmayacam zaten 😕 öyle dert oldu ki içime anlatamam
kulak cubuguyla kulaklar temızlenmemelı cok tehlıkelı ve yanlıs ıcıne daha cok kır ıtılıyor ayrıca ...
temızlenmesı gerekıyorsa temızlensın temızleten onca ınsan var endıselenmeyın doktor temızlensın dıyorsa cekınecek bırsey yok normalde damla işinizi gorurdu kulak cubugunu hemen bırakmanız gerekır ama

Geçenlerde 6 yaşında kızımın kulağını temizledi doktor. 1 dakika sürmüyor. Ağrıtmıyor da. Çok basit bir işlem

Merhabalar, soğuk algınlığı nedeniyle 5 yaşındaki oğlumu doktora götürdüm kulağına da baktığında ikisinde de kir olduğunu göremediğini söyledi oksibor diye bi damla verdi bu temizleyebilir dedi birde KBB doktoruna da göstermemi söyledi orda kulağındaki kiri çekebileceklerini söyledi. İnternetten biraz araştırdım da korktum yani sonuçta daha oğlum küçük herhangi bişey olur kalıcı bi sıkıntı olursa diye. Oğlumda sabah kulağını tutup ses kısılıyor dedi tıkanıklıkta yapıyor belli. Kaç gündür içime dert oldu ister istemez kafama takıldı acaba daha önce çocuğunuzun kulağını böyle temizletme gibi bi durumunuz oldu mu? Yarın KBB ye götürecem eğer temizleyelim derse ne yapsak bilemedim..
Oksipor damla çok güzel ve zararsız dr bize sizde kullanın ara ara sıkıntı olmaz dedi yüne temizlenmezse aspire ediyorlar korkulacak bişey değil bnm kızım 2 yaşında bi kaç kez temizlettik

Back
X