• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk büyüyünce dertleri de mi büyüyor?

Olur mu daha geline hayatı darlayacagiz. :KK53:
İki kız anası olarak şimdiden oğlan analarına karşı savunma dersleri alıyorum, yollarımız kesişirse güç savaşları yaparız. :confused:

Valla konu sahibi, bence anne olmak sonsuz bir dert yumağıyla ömür boyu başa çıkmayı gerektiriyor. Küçükken gazı, yemesi, uyuması sizi perişan eder. Sonra bunlar düzene girerken bakarsınız 2 yaş sendromları tutmuş küçük ergenin, inadıyla, huysuzluğuyla burnunuzdan getirir. Haa bir yandan da o kadar sevgi dolu ve şirindir ki, amacı hayatta kalmanız ve üzerinizde daha çok deneyebilmek için zaman yaratmaktır. :ruh: Kim bilir başımıza daha neler gelecek. Biz sorunların gittikçe büyüyeceğine hazırlıklı olalım bence. Ya da çocuklar için uygun bir tupperware varsa, hepsini tıkalım içine de en azından bildiğimiz dertlerle boğuşalım. :KK53:

Bende de 2 tane var, pes peşe oldular. Büyük 3 bucuk, kucuk 1 buçuk yaşında. Ilk 1 sene zorlar sizi, gazi olur, bazen süt az gelir doymaz. Bebekler genellikle bu sebeplerden uyuyamazlar. Bağırsakları tam gelişmediğinden.

Biz de cocuktuk, büyüdük. Onlar da bizim gibi büyüyüp hayata atılacaklar.

Konu nerden açılıyor bu arada? Daha önce açmıştım ama bulamadım yerini. Şaka gibi :))
Emzirme dönemini hiç saymıyorum bile süt az geldi emmedi mama vermek istemedim aç kaldı mecbur verdim. Süt olsun diye yedim durdum şerbetler içtim hepsi bana kilo olarak geri döndü. Çok mücadele ettik hala da ediyoruz.

Reklâm gibi olmasın ama, süt artırıcı tozlar var. Ben de onlardan kullandım. Sütüm kesilmek üzereydi. Doldu taştı sonra.. Her anneye tavsiye ediyorum. Allah kolaylık versin..
Emzirme dönemini hiç saymıyorum bile süt az geldi emmedi mama vermek istemedim aç kaldı mecbur verdim. Süt olsun diye yedim durdum şerbetler içtim hepsi bana kilo olarak geri döndü. Çok mücadele ettik hala da ediyoruz.

Merhaba herkese. Sorum başlikta yazan soru. Özellikle bebegi buyuyen okula falan baslayan annelere.Zor bir bebeğim var. Uyanık olduğu her dakika mizmizlanan bir bebek. Dün akşam eşim işten geldi. Gayet iyiydik güldük konuştuk. Fakat sonra yine bizim sıpanın huysuzlugu tuttu. Defalarca uyuttum on dakka sonra ağlayarak uyandı. Gece bire kadar böyle devam etti. Bizde sinirler gerildi tabi akşamki guleryuzlu halimizden eser kalmadı . O huysuzlandıkça bizde birbirimize parladık yok yere. Bizi yay gibi gerdiken sonra mışıl mışıl uykuya daldı sıpa . Ama bizdeki bu hal sabah da devam etti ise giderken uğurlamak bile gelmedi içimden. Bu sene ise başlamak konusunda da tereddütlerim vardı. Ama şimdi en doğru kararı verdiğimi düşünüyorum başlayarak en azından ders aralarında on dakkalik tenefuslerim var diyorum soruma dönersek çocuk büyüyünce dertleri de buyur diyorlar hep. Bunlar en dertsiz zamanları diyorlar. Şu anki zamanları ararmiyim cidden. Sürekli ayakta bebek peşinde . O uyumadan hiç birşey yapamadığın oturup iki satır birşey bile okuyamadıgın zamanları. Sanki büyüyünce biraz feraha çıkacakmışım çayımı kahvemi alıp aylarca elimde sürüklenen romanı 3 günde bitirecekmisim gibi hissediyorum. Ama böyle şeyler duyunca da korkuyorum malesef.
Artık kitap okuyabiliyorum ama yetişmesi, eğitimi vs. daha çok aklıma takılıyor.

Merhaba herkese. Sorum başlikta yazan soru. Özellikle bebegi buyuyen okula falan baslayan annelere.Zor bir bebeğim var. Uyanık olduğu her dakika mizmizlanan bir bebek. Dün akşam eşim işten geldi. Gayet iyiydik güldük konuştuk. Fakat sonra yine bizim sıpanın huysuzlugu tuttu. Defalarca uyuttum on dakka sonra ağlayarak uyandı. Gece bire kadar böyle devam etti. Bizde sinirler gerildi tabi akşamki guleryuzlu halimizden eser kalmadı . O huysuzlandıkça bizde birbirimize parladık yok yere. Bizi yay gibi gerdiken sonra mışıl mışıl uykuya daldı sıpa . Ama bizdeki bu hal sabah da devam etti ise giderken uğurlamak bile gelmedi içimden. Bu sene ise başlamak konusunda da tereddütlerim vardı. Ama şimdi en doğru kararı verdiğimi düşünüyorum başlayarak en azından ders aralarında on dakkalik tenefuslerim var diyorum soruma dönersek çocuk büyüyünce dertleri de buyur diyorlar hep. Bunlar en dertsiz zamanları diyorlar. Şu anki zamanları ararmiyim cidden. Sürekli ayakta bebek peşinde . O uyumadan hiç birşey yapamadığın oturup iki satır birşey bile okuyamadıgın zamanları. Sanki büyüyünce biraz feraha çıkacakmışım çayımı kahvemi alıp aylarca elimde sürüklenen romanı 3 günde bitirecekmisim gibi hissediyorum. Ama böyle şeyler duyunca da korkuyorum malesef.
Kendi adıma konuşayım; evet benimki de çok zor bi bebekti. Tükenmiştim resmen. Şimdi 2 yaşında bebekliğine göre daha rahatım. En azından kısa süreliğine de olsa kendi kendine oyalanabiliyor.

benim oglum da 4 yaşında birlikte kahvaltı yapıyoruz oyuncaklarını kendi topluyor kendi kendine oyun kurabiliyor ev işine bile bana yardım etmeye calışıyor :) şuan çalışmıyorum akşama dogru da alıp parka götürüyorum bu aralar biraz gec yatıyor ama gece deliksiz uyuyor bana göre şuanki durumu şahane bebekligine göre :) seneye de anaokuluna gidicek ozaman daha fazla vakit ayırabilicem kendime :)

Benim oğlum da vok zor bir çocuktu ve dediginiz gibi onun huysuzluklari sebebiyle birbirimiz yerdik şimdi oğlum uslandı ama bizim aramız asla eskisi gibi olmadi

Biri anaokuluna gidiyor diğeri 1. Sınıfa keşke bebekliğe dönsem ikiside yanımda olsa okul tam gün öğle yemeğini yedi mi servise binebilir mi okuldan dışarı çıkar mı derken beynim yoruluyor

Bence ararsınız, en azından şimdi gözününüz önünde okula gitse acaba naptı kimle her şey yolunda mı bir sürü soru

Benim oğlum da vok zor bir çocuktu ve dediginiz gibi onun huysuzluklari sebebiyle birbirimiz yerdik şimdi oğlum uslandı ama bizim aramız asla eskisi gibi olmadi
Çocuk çiftleri birbirine bağlar diyorlar bir de halt etmişler. Biz de eskisine göre daha kötüyüz

Back
X