çocuk gelişimi vs. okul öncesi öğretmenliği

beyazguvercin94

Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2015
15
2
16
31
evett kızlarr.. bu sene Allah ın izniyle üniversiteye gidicem. tercihler de bugün başladı. ygs puanım 400. bu puanla marmara üniversitesinde okul öncesi öğretmenliği okuyabiliyorum. ama ben sanırım çocuk gelişimi okumayı daha çok istiyorum. bi türlü karar veremiyorum. çocuk gelişimi okumak için de ozel üniversiteye gitmem gerek. bu konuda bilgisi olanlar lütfen yardımcı olsun. hangisini okumak daha mantıklı? çocuk gelişimi okul öncesine göre daha kapsamlı ama bi de marmara ya da yıldız teknik gibi üniversitelerde okumakta var.. lütfen yardım edin!!!

Eger sadece tercih yapmak icin yaziyorsan ikisini de yazma.Sinif ogretmeniyim atama bekliyorum okul oncesi arkadaslar bizden de kotu durumda.Hele cocuk gelisimi hic hic bulasma cevremde cocuk gelisimi mezunu ev hanimi cok fazla :( Malesef ulkemizde degeri kalmadi cok degerli meslekler ama

Canım benim bir akrabam istanbulda iyi bir üniversitede okul öncesi öğretmenliği okudu.mezun olduktan sonra bir sure devlette çalıştı sonra istifa etti ve özel kreş açtı yaşadığı şehirde.öyle güzel kazanıyorki geçenlerde 2.şubesini açtı.hayatındanda çok memnun.şimdiden sanada hayırlısı olsun başarılar dilerim.

Canım benim bir akrabam istanbulda iyi bir üniversitede okul öncesi öğretmenliği okudu.mezun olduktan sonra bir sure devlette çalıştı sonra istifa etti ve özel kreş açtı yaşadığı şehirde.öyle güzel kazanıyorki geçenlerde 2.şubesini açtı.hayatındanda çok memnun.şimdiden sanada hayırlısı olsun başarılar dilerim.
teşekkür ederimm :)

Eger sadece tercih yapmak icin yaziyorsan ikisini de yazma.Sinif ogretmeniyim atama bekliyorum okul oncesi arkadaslar bizden de kotu durumda.Hele cocuk gelisimi hic hic bulasma cevremde cocuk gelisimi mezunu ev hanimi cok fazla :KK43: Malesef ulkemizde degeri kalmadi cok degerli meslekler ama

çocuk gelişimi mezunu arkadaşlarınız dört yıllık üniversitelerden mi mezun?

evett kızlarr.. bu sene Allah ın izniyle üniversiteye gidicem. tercihler de bugün başladı. ygs puanım 400. bu puanla marmara üniversitesinde okul öncesi öğretmenliği okuyabiliyorum. ama ben sanırım çocuk gelişimi okumayı daha çok istiyorum. bi türlü karar veremiyorum. çocuk gelişimi okumak için de ozel üniversiteye gitmem gerek. bu konuda bilgisi olanlar lütfen yardımcı olsun. hangisini okumak daha mantıklı? çocuk gelişimi okul öncesine göre daha kapsamlı ama bi de marmara ya da yıldız teknik gibi üniversitelerde okumakta var.. lütfen yardım edin!!!
Ygspuanın 400ve çocuk gelişimi öyle mi asla tavsiye etmem kesinlikle onermiyorum önütamamen kapalı atanırken çok zor böyle bir puanın varken daha guzel bölümler yazabilirsin önü kapanmayacak tek şey sağlık bölümleri sana önerim sağlık bölümünü yazabilirsin ve illa çocuk gelişimi istiyorsan düzgün bir üniversitede güzel bölüm okuyabilirsin 2 ay kursa gidip yine o belgeyi veriyorlar

İleride kendi imkanlarınızla bu işi devam ettirebileceğinizi düşünüyorsanız tabiki yazın fakat devlet atamaları çok kısıtlı diye görüyorum. Ayrıca bir öğretmenin verebileceği fedakarlıktan daha fazlasını istiyor bu bölümler. Sadece çocukları sevmek yetmiyor maalesef. Ama ikisinden biri derseniz bence okul öncesi

Evet cnm 4 yillik. Sana tavsiyem saglik alanina yonelmen

Marmara da okusan ne degisecek devlet istiyosan tabi

Ben artik ogretmenligi tavsiye etmiyorum

Kpss falan zor isler.ki benim bolumum 64le atandi subatta.

Simdi mulakatiydi 6 yil sartiydi.surekli egitim sistemi degisiklige ugruyo.

Sen bitirene kadar ne olacak garantisi yok.

Puanla değil sıralamayla alınmıyor mu? Çünkü aynı puanla farklı sıralamalar elde ediliyor her sene. LYSye girdiniz mi?

Ben Marmara Okul öncesi mezunuyum , ismine aldanma sakın , liseden bozma bi kampüsümüz vardı... Bence de git başka bölüm oku, atanma şansı azaldı iyice ..ama dersen ki kreş açarım , tutulursan iyi para var ...Marmara ile ilgili her sorunu da cevaplarım

Çocuk gelişimini sanırım 4 yıllık düşünüyorsun. Kesinlikle fırsatın varken tepme ve git oku. Yüksek lisans yaparak pedagog olursun. Hayalimdi. Yapamadım :)

Back
X