Çocuk hasta olunca

IwishIcould

Guru
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2014
106
44
298
İstanbul
Çocuğunuzda hapşurma öksürük başlayınca ne yapıyorsunuz hemen doktoramı götürüyorsunuz yoksa evde bitkisel yollarla geçmesini mi bekliyorsunuz ? Kafam çok karışıyor biraz güçlü öksürse aman birşey olmasın diye korkuyorum ama gereksiz antibiyotik ve ilaç da alsın istemiyorum yani belki biraz bal , ıhlamur gibi şeylerle geçecek. Doktora ne zaman götürüp ilaç kullandırıyorsunuz siz?:KK52:

Zencefil bal.karabiber bal.karabiber sut.bagisklik sistemi guclendiren bir surubumuz var.3 yildir hasta olacagimizi anladigimda ona surup bana tableti cok sukur antibiyotiklik olmuyoruz artik

Çocuğunuzda hapşurma öksürük başlayınca ne yapıyorsunuz hemen doktoramı götürüyorsunuz yoksa evde bitkisel yollarla geçmesini mi bekliyorsunuz ? Kafam çok karışıyor biraz güçlü öksürse aman birşey olmasın diye korkuyorum ama gereksiz antibiyotik ve ilaç da alsın istemiyorum yani belki biraz bal , ıhlamur gibi şeylerle geçecek. Doktora ne zaman götürüp ilaç kullandırıyorsunuz siz?:KK52:

kaç yaşındaki, ben doktora götürmüyorum

Ha ateş çıkınca ilaç kullanmıyorum dedim ama metabolik rahatsızlığı olan ve kemoterapi gören çocuklarda ateş tehlikeli ve müdahale edilmeli tabi ki

Ama hastalığa bağlı ya da aşıya bağlı ateş ise kendi kendine düşmesini bekliyorum

Bu tip soğuk algınlığı, grip vb. durumlarda bünyesine göre hareket ediyorum.
Evde ne olur ne olmaz ateş düşürücü-havale önleyici bir fitil var.
Derece ile sık sık ateşini kontrol eder, diğer ateş düşürme yöntemleri de kar etmezse duruma göre fitil veririm.
D vitamini takviyesini birkaç damla arttırırım ve birkaç takviye vitamin daha, çabuk toparlasın diye.
Hasta gibi olduğunda iştahı kapanır, buna bakarım, yemesi içmesi ne durumda vs.

Ne yaparsam yapayım ateş adam akıllı düşmüyorsa, çocuk iyiden iyiye keyifsizse ve 3 günü buluyorsa, doktora gideriz.
Uykudan sürekli uyandıran öksürük, iştah ve ateşi takip ediyorum özetle, doktora gitmek için.

Son düzenleme:
Oğlumun ciğerleri hassas olduğundan hemen bronşite çeviriyo hastalık. Okula başlayana kadar dikkat ediyodum ama artık malesef öyle bi şansım yok. Geçen gün okula sağlam gönderdim burnu akarak geldi. Hapşırık öksürük derken sabah doktora gittik. Bronşit olduğu için mecbur antibiyotik başkadık.

Onun dışında hastalanmasın diye vitamin ve takviye gıdalarla güçlü tutmaya çalışıyorum.. ah bu okul beni çok korkutuyo. Bu yıl hastalığımız bitmiycek sanki..

Oğlumun ciğerleri hassas olduğundan hemen bronşite çeviriyo hastalık. Okula başlayana kadar dikkat ediyodum ama artık malesef öyle bi şansım yok. Geçen gün okula sağlam gönderdim burnu akarak geldi. Hapşırık öksürük derken sabah doktora gittik. Bronşit olduğu için mecbur antibiyotik başkadık.

Onun dışında hastalanmasın diye vitamin ve takviye gıdalarla güçlü tutmaya çalışıyorum.. ah bu okul beni çok korkutuyo. Bu yıl hastalığımız bitmiycek sanki..
okullar açıldı hastalıklar başladı maalesef..benimde en çok korktuğum ciğerler..

3 yaşında. Ne bileyim mikrop akciğere iner falan diye hemen panik oluyorum

3 yaş küçükmüş tabii tedbiri elden bırakmamak lazım, beslenmesinde şeker olmasın bence, öğlenleri de yeterince güneş görsün, bunları bağışıklık sistemi için söylüyorum, ona uygun bi omega 3 desteği ve vitamin mineral karışımı kullanabilirsin
ama tam hastalık yaşı naparsan yap illaki hasta oluyorlar ama beslenmesine dikkat edersen ve uykusuna hafif atlatır en azından, bi de süt geniz akıntısı yapıyor bazı çocuklarda o da çok gece öksürüğü yapıyor, siz de öyle bi sorun var mı bilmiyorum da yazma gereği hissettim benimki çocukken çok çektiğimden ve kendim fark ettiğimden

3 gunluk dusmeyen inatci ates ve beraberinde yogun halsizlik olursa goturuyorum, doktorumuzun onerisi de bu yonde.

Ateşi 39 dan fazla ise ve 3 gün ateş 5 gün öksürük durumunu aşmışsak hemen götürüyorum. Onun dışında hafif düzensiz ates, burun akıntısı vs götürmüyorum. Cocuğu dinlemek de önemli tabi

öksürük 2-3 gunden fazla suruyorsa akabınde halsızlık ateş gıbı belırtıler varsa ancak o zaman goturuyorum , onun dısında dus aldırıp ıhlamur vs ıdare edıyoruz.

Back
X