Çocuk ile ilgili

hyas

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2025
1
0
1
29
Merhabalar 2cocuk annesiyim biri 2 buçuk yaşında biri 7 aylık büyük olan geceleri hiç uyutmuyor hep bi huzursuzluk hep sallanma isteği aliskanlik oldu sanırsam nasıl başa cikacagimi bilmiyorum çok uykusuzum sabaha kadar sallıyorum nedenn bu çocuk böyle yani çok zor durumdayim bana fikir.akil verebilirmisiniz

Evet alıştığı için böyle. Benim de çocuğum 2,5 yaşında. Hiç bir kere bile sallamadım, o yüzden sallanmanın ne olduğunu bilmiyor. Ama uykuya geçerken emzik verdim bizde de bu sorun var. Gece yarısı kalkıp emzik soruyor. Allah yardımcınız olsun. Sallama olayını bırakmanız gerekiyor. Babası uyutmayı denese?

2 buçuk yaşındaki mı sallanmak istiyor bunun için çok büyük bence ben bir yasindan sonra yatırıp sırtına hafifçe vurup e e diyordum kendi uyuyordu bir müddet sonra da öyle yapmayı da bıraktım uyku saati gelince yatağına koyuyorum kendi uyuyor

Neden bu çocuk böyle mi? E siz öyle alıştırdınız. Doğduğundan beri sallanarak uyuyan çocuk başka türlü nasıl uyunur bilmiyor ki. Uyku eğitimi vermeniz gerekiyor ki geç kalmışsınız. Bir de bebek varken nasıl yapılır bilemedim. İkisine birden verin bari.

Uyku eğitimi vermeden çözülmez gibi duruyor. Çocuğun yaşı büyük olduğu için zor bir süreç ama mecbursunuz. Normalde 3-4 aydan sonra uyku eğitimi verilmesi öneriliyor. Yine de geç kalmış sayılmazsınız, uzun sürer ama öğrenir. Anne ve baba olarak işbirliği içinde olun. Uyku eğitimiyle ilgili kitaplar var ya da online eğitim alarak çözebilirsiniz. Ekran var mı? Ekrana gereğinden fazla maruz kalıyorsa o da uykusuzluk yapıyor çocuklarda.

22 aylık benim ki sanırım 2 ay öncesine kadar beşiğinde sallıyodum sallama aparatını yanında gösterip çıkardım bak artık beşik sallanmıyor dedim gösterdim, ilk gece ağladı sonra alışmaya başladı şimdi de hep sırtını sıvazlayarak uyuyor ama eskisi gibi pek uyanmıyor. yatağına yatırınca ilk başta hep bi ağlıyo istemiyo onu çözemedik daha

Ben yeni emzik almadım. En son emziği parçalandı öylece bıraktı gitti. Durumu da kolayca kabullendi. Ama yok böyle yapamam derseniz emziğe bay bay partisi yapabilirsiniz. Gerçek bir parti olmalı, tüm hazırlıklar olmalı vs. Ucuna uçan balon bağladığınız emziği balkondan uğurlarsınız. Partiden birkaç gün önce, ara ara, emziğe bay bay partisi yapacağız, balkondan uçup gidecek, başka bebeklere yardımcı olacak demeniz lazım. Sonraki ilk birkaç gün zor geçecektir. Pes etmemeniz önemli. Sonrasında da alışacaktır zaten.

Başka türlü uyumayı bilmediği için sık uyanıyor. Sallanmaya alıştığı için de sallanmak istiyor. Bunu bırakmak sizin elinizde, uyku eğitimi vermelisiniz. Bir arkadaşın da söylediği gibi online eğitim alabilirsiniz ya da uyku eğitimi ile ilgili kitaplar var, onlardan okuyabilirsiniz. İki çocuğuma da uyku eğitimini ben verdim, kardeşime de çocuğuna eğitim vermesi konusunda yol gösterdim. Aynı zamanda da bir yerden uyku eğitmenliği sertifikam mevcut. Çözülebilir bir durum, biraz uzun sürer sadece. Önemli olan buna hazır mısınız?

Merhabalar. 16 aylık kızım var. Destekli sallayarak uyuyor. Ne denediysem kesimlikle desteksiz uykuya alıştıramadım. Uykuya aşırı direniyor sallamadan uyutmak mümkün değil çok fazla ağlıyor gece 11 buçuktan önce uyumuyor ve uyuyana kadarda canımızdan bezdiriyor. Sabaha kadarda sallıyorum bıraktığım gibi uyanıyor. Onlibe eğitim 2 yerden aldım hep aynı şeyler ama kızımda bi türlü uygulamak mümkün olmuyor. Önerileriniz nedir Artık çok yoruldum birde 31 haftalık hamileyim iyice delirmeye başladım

Sallanarak uyuyan bebekler desteği en hızlı bırakanlardan. Yöntemi bilmek ve uygulamak lazım. Başta zor olacaktır ancak kesin karar verince yapılabilir. 15 dk sallama sonucu uyuyor diyelim. 12 dk sallanıp son 3 dk bacak hafifçe açılıp uyuması bekleniyor. Sonra 11 dk sallama 4 dk sabitlik. Böyle böyle sallama daha aza indirilip desteği bırakmış oluyor. 2.5 yaşında olduğu için çocuğa bağlı olarak ufak destekler verilebilir. Sırtına pış pış gibi, ovalama gibi. Süreci kolaylaştırır bence. O da şu şekilde sallama başladığı gibi pışpışa başlanıp ara ara yapıp durduğunda full yaparak.

Özelden konuşalım mı daha rahat olur. Sorulacak bir sürü soru söylenecek bir sürü şey var aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…