• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk istemeyen eşten ayrılmak

Solukiklimler

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2022
628
54
18
Eşimle tek problemimiz bu değil. iki kez tedavi başarısız oldu. Üçüncüye maddi kulfet ve umudunu kaybettiği için yanaşmıyor.
Esasen ben yola çocuğun da benimle aynı sıkıntıyı çekmemesi için evlat edinme için çıktım. Çünkü bipolar hastasıyım çocuğun da aynı olma ihtimali yüksek olurdu genetik olarak.üç yıl ben istemedim.
Şimdi yine yavaş yavaş evlat edinme veya embiyo donasyonu düşünmeye başladım. Sen hamal mısın kendine zor bakıyorsun elalemin çocuğunu istemiyorum diyor.
Ayrılsam kıbrısta donasyon yaptırsam veya evlatlık alsam üstesinden gelinir mi? Babasız ve maddi olarak sadece benim imkanım olacak.
Ama bir taraftan zaten hiç aileleri yok. En azından ben olacağım.
Çocukluk arkadaşım var.istersen embriyo donasyonu yaptır tutarsa formalite evleniriz nüfusuma alırım baba figürü olurum diyor. Benim evlilikle ilgili her süreci sıkıntıyı biliyor.

Eşimle tek problemimiz bu değil. iki kez tedavi başarısız oldu. Üçüncüye maddi kulfet ve umudunu kaybettiği için yanaşmıyor.
Esasen ben yola çocuğun da benimle aynı sıkıntıyı çekmemesi için evlat edinme için çıktım. Çünkü bipolar hastasıyım çocuğun da aynı olma ihtimali yüksek olurdu genetik olarak.üç yıl ben istemedim.
Şimdi yine yavaş yavaş evlat edinme veya embiyo donasyonu düşünmeye başladım. Sen hamal mısın kendine zor bakıyorsun elalemin çocuğunu istemiyorum diyor.
Ayrılsam kıbrısta donasyon yaptırsam veya evlatlık alsam üstesinden gelinir mi? Babasız ve maddi olarak sadece benim imkanım olacak.
Çocukluk arkadaşım var.istersen embriyo donasyonu yaptır tutarsa formalite evleniriz nüfusuma alırım baba figürü olurum diyor. Benim evlilikle ilgili her süreci sıkıntıyı biliyor.
Bence evlatlik alin bir cocugun umudu gelecegi olun. Tek basiniza maddi acidan bakabilecegini dusunuyorsaniz manevi yonden zaten istiyorsunuz kimsesiz birini anne sahibi yapmis olursunuz.

Tek derdiniz çocuk sanıyorsunuz ama değil eşiniz, hastalığınız vs. Önce tedavi olun. Evlatlık çocuk diye psikolojik sorunları olan biriyle olmak isteyeceğini sanmıyorum. Zira sizin psikolojik sorunlarınız var bilmem kaçıncı konunuz olduğu için biliyorum yani. Gözünüzün önü mü buharlı silin biraz gerçekleri kabullenin. Şu an hayatınızda ki tek sorunları çözecek olan çocuk da değil.
Ayrıca arkadaşınız niye nüfusuna alsın ne gerek var alengirli işlere.
Kibar biriyimdir ama gerçekleri anlayın diye sert yazmış olabilirim. Kusura bakmayın diyemeyeceğim kendinize gelin

Tek derdiniz çocuk sanıyorsunuz ama değil eşiniz, hastalığınız vs. Önce tedavi olun. Evlatlık çocuk diye psikolojik sorunları olan biriyle olmak isteyeceğini sanmıyorum. Zira sizin psikolojik sorunlarınız var bilmem kaçıncı konunuz olduğu için biliyorum yani. Gözünüzün önü mü buharlı silin biraz gerçekleri kabullenin. Şu an hayatınızda ki tek sorunları çözecek olan çocuk da değil.
Ayrıca arkadaşınız niye nüfusuna alsın ne gerek var alengirli işlere.
Kibar biriyimdir ama gerçekleri anlayın diye sert yazmış olabilirim. Kusura bakmayın diyemeyeceğim kendinize gelin

+ sokaktaki kediye merhamet duymayan biri ona karşılık verecek tepki alacagi bir çocuğa merhamet duyamaz
Önce tedavi olun böyle yaşanmaz, farklı pencereler açılacak hayata yeniden başlayacaksınız
Esiniz ayrı alem onuda defedin hayatinizdan

Sakın bunu yapmayın. Kesinlikle fırsatçılık kokusu alıyorum. Durduk yere başınıza bela almayın. Evlat edinmek çok güzel bir şey ama masum bir çocuğun da başını yakmayın. Hiç malınız mülkünüz geliriniz olmasa, memur olmasanız bu teklif gelir miydi yine? Tamam her baba mükemmel değil hepsi çocukları için ölüp bitmiyor ama adamın birini de sırf formalite için baba konumuna getirmeyin. Size bir şey olursa bu kişi bakacak mı çocuğa yoksa çocuk aracılığıyla elde ettiği malın mülkün sefasını mı sürecek?

Niye koruyucu aile olayıyla başlamıyorsunuz? Yavaş yavaş evlat edinme sürecine girersiniz. Yani kızmayın ama bipolar bozukluğunuz var ve 24 saat bir bebekle ilgilenebilecek misiniz?

Önce boşanın kesinlikle, sonra iyice tedavi olup hayatınızı düzene koyun. bence bir süre aileden ve kocadan uzakta kafa dinleyin, ne yapma istediğinizi tartma fırsatınız olsun. Bu şekilde alelacele evlatlık, transfer, alakasız biriyle evlilik şeklinde giderseniz yine başınızı yakıcaksınız. Bu noktadan sonra artık yanlış karar verip kendinizi aşağı çekmemeye uğraşın. Kafanızı iyice topladıktan sonra belki başka biriyle tanışırsınız, ne olursa olsun çocuk işine apar topar düşünmeden girmeyin derim.

O adamı da toptan boşverin bana eşinizden farkı yok gibi geldi para peşinde olabilir. Şu halde zaten tek başına çocuk yetiştirecek halde değilsiniz asla, sağlıklı insanlar tek ebeveynlikte zorlanıp buraya isyan konuları açıyor. Siz bipolar bir insansınız, hamilelikte lohusalıkta ilaçsız ve tek başınıza ne yapacaksınız tam olarak? Tek başına hamilelik için önce iyice tedavi olmalısınız diyorum. O arkadaşınız da dangalak toptan görmüyor mu hayatınızdaki problemleri git çocuk yap ben bakarım diyor ... arkadaşınız ya para peşinde ya da gerizekalı.

Arkadaşinizin normal şekilde evlenmesine engel bir durumu mu var? Eger yoksa ona guvenip bir yola cikmayin.
Kendisinin olmayan cocuga babaymiş gibi, gercek olmayan formalite eşine eş gibi davranip bakip, sorumluluk alamaz çoğu kimse. Normal insan niye boyle hayatini baglasin
Sadece kagit ustunde kalacak bile olsa biyerde biter.

Belki ilerde aşik olur bir aile kurmak ister ya da nebileyim sıkılır yani. Kendinize guveniyorsaniz yapin, başkasinin lafina sozune guvenmeyin bence.

Son düzenleme:
Cok yanlış kararlar alıyorsunuz.
O adam kim oluyor formalite evlilik yapacak da baba figürü olacak. Hiçbir erkeğin sirf "baba figuru" olmak için formalite evlilik yapacağını sanmıyorum.

Mantıksız işler peşindesiniz.

+ sokaktaki kediye merhamet duymayan biri ona karşılık verecek tepki alacagi bir çocuğa merhamet duyamaz
Önce tedavi olun böyle yaşanmaz, farklı pencereler açılacak hayata yeniden başlayacaksınız
Kediyi köpeği niye karistiriyorsunuz şimdi ne alâka? Herkes hayvan sevmek zorunda değil. Ki hayvansever geçinenlerin coğu çocuktan nefret eder zaten. Tavuğu seviyorum mesela tavada. Neye göre hayvan sevgisi kime göre hayvan sevgisi. Hamamböceği fare görse kafasını ezecek kişiler bana hayvanseverlik taslamasın . Bal gibi türcüsünüz . Et yiyorsunuz daha ne?
Ayrıca konu bambaskayken kalkip alakasız yerden bel altı vurmayın. Size ne yahu. Sevmek zorunda değilim. Hayvan sevebilirsin ben sevmiyorum. Var mı diyeceğin? Konumun altına salça olmayin lütfen. Alâkası yok çünkü.

Kediyi köpeği niye karistiriyorsunuz şimdi ne alâka? Herkes hayvan sevmek zorunda değil. Ki hayvansever geçinenlerin coğu çocuktan nefret eder zaten. Tavuğu seviyorum mesela tavada. Neye göre hayvan sevgisi kime göre hayvan sevgisi. Hamamböceği fare görse kafasını ezecek kişiler bana hayvanseverlik taslamasın . Bal gibi türcüsünüz . Et yiyorsunuz daha ne?
Ayrıca konu bambaskayken kalkip alakasız yerden bel altı vurmayın. Size ne yahu. Sevmek zorunda değilim. Hayvan sevebilirsin ben sevmiyorum. Var mı diyeceğin? Konumun altına salça olmayin lütfen. Alâkası yok çünkü.
Biraz sert yazdığım için üzgünüm ama gerçekten merhamet veya vicdandan uzak olarak görülebilecek biri değilim. Ki konuyla ilgisi yok ama tekrar söyleyeyim kimse kedinin köpeğin Yüzüne bakmıyorken daha böyle bir furya yokken ben hayvan besliyordum.
Kasapları gezip parça et sakatat vs alırdik. Ben sizin ne hissettiginizi biliyorum çünkü aynı yoldan geçtim zaten.

Biraz sert yazdığım için üzgünüm ama gerçekten merhamet veya vicdandan uzak olarak görülebilecek biri değilim. Ki konuyla ilgisi yok ama tekrar söyleyeyim kimse kedinin köpeğin Yüzüne bakmıyorken daha böyle bir furya yokken ben hayvan besliyordum.
Kasapları gezip parça et sakatat vs alırdik. Ben sizin ne hissettiginizi biliyorum çünkü aynı yoldan geçtim zaten.

Peki sizsiniz
Bize bu kdr çemkirmeyi bırakın tedavi olun
Ztn kurumdan olumlu yanıt almanız imkansız. Bir sürü denetim kontrol aşaması var. 1 kez Red yerseniz 2. Şansınız hiç olmaz
Ayrıca bir tavsiye verdim ama o kdr. Ben sanal alemde bu kdr kızmam kendi iç dünyamda bunun yeteri kadarını alır geçerim.

Eşinizi tü kaka göstermeye çalışmışsınız ama kendinizi doğru tartın, evlat edinmek herkesin harcı değildir özellikle erkekler bu konuya başka açılardan bakabiliyor. Ciddi bir rahatsızlığınız var ve siz ısrarla çocuk sahibi olmaya çalışıyorsunuz, bunun adı sorumsuzluktur, hastalığınızı yakından tanıyorum ailemde var, süreçlerine tanığım muhtemelen eşiniz bu yüzden istemiyor çok haksız da değil. Hele de paravan evlilik öneren arkadaşınız var ya fersah fersah kaçın ne biçim arkadaşlık o ya eşinizin arkasından çevirmeye çalıştığı halta bak. Biraz sakinleşin, konuyu öncelikle doktorunuzla istişare edin ve herkes anne olmak zorunda değil, bu dünyanın sonu değil, ben olmadım mesela hiç pişman değilim

Back
X