Çocuk istismarıyla ilgili!

KahveNutella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
624
1.035
113
Merhaba sevgili KK.Öncelikle konunun yeri belki burası değil ama burası KKnın en çok ziyaret edilen bölümü,moderatörler içeriğe göz atarsa zaten bir süre anlayış göstereceklerdir diye düşünüyorum.
Müge Anlı'nın programında ortaya çıkan olayı birçoğunuz duymuşsunuzdur.Gerek bununla gerek daha önce duyduğumuz çocuk istismarlarıyla ilgili pek çok konu gördüm.ben de anne değilim ama nacizane eğitimimden ve çeşitli kaynaklardan derlediklerimden müteşekkil (malesef uzun) bir şey yazmak istedim.Hepiniz ama özellikle anneler okursanız çok sevinirim.
Öncelikle akla gelen önlemler "çocuğumun hiç yanından ayrılmayayım, kimseyle bırakmayayım" olabilir.Ancak bu çok da gerçekçi değil.Diyelim küçük bebekken hiç yanınızdan ayırmadınız ya ergenlik yaşlarında eve mi hapsedeceksiniz koruyorum diye? Üstelik malesef çocuk istismarcısı babalar bile var.Çocuklar Cansel gibi okula gidecek,Ensar vakfındakiler gibi dini/kültürel aktivitelere katılacak,Özgecan gibi toplu taşıma kullanacak,Irmak gibi sokakta oynayacak,Y.K gibi (yüzüne kezzap atan eniştesi gibi)akrabalarla görüşecek.Evladınızı dünyadan soyutlamak imkansız.
O halde odaklanmamız gereken çocuklara nereye giderlerse gitsinler,yanlarında biz olsak da olmasak da daima kendini korumayı öğretmek.Bu sınırları nasıl çizeceğiz derseniz bir yetişkinden yola çıkarak düşünmeniz yardımcı olabilir.Örneğin misafirliğe gittiğiniz yerde kimse sizi "aa ayıp ama o amcan/teyzen" diye zorla birinin kucağına oturtabilir mi? Veya yolda aniden size sarılabilirler mi? Sıcakladığınızı gören eşiniz pat diye herkesin içinde atletinizi çıkarabilir mi? Adamların "pipisiyle" kadınların "memişleriyle" ilgili kalabalık yabancılar şaka yapar mı?
Bir de olayın genelleme boyutu var.Özellikle 6yaş öncesinde çocukların zihni genelleme yöntemiyle sonuca varır.Bu nedenle sizin "öpersen çikolatayı veririm" demeniz,ondan izin almadan temas etmeniz/soymanız size zararsız görünebilir ama bir yabancı yaptığında da "annem/x teyzem yapıyor demek ki bu normal,bu kötü bir şey değil" izlenimi oluşuyor.Çocuğu soyabilen,yıkayabilen belli kişiler olmalı.Diğer herkesin dokunamayacağı yerler öğretilmeli.İlla genital bölgeler olması gerekmez,çocuk o komşu amcanın sırtını o tarzda okşamasından rahatsızsa bu da bir yasak bölgedir.

Çocuğun yanlışı bilmesi yanında bunu korkmadan anne yada babasına anlatabilmesi , anne babaların bu konuda çocuklarına güven vermesi de bir o kadar önemli. Kadınların bir çoğunun yaşamının bir bölümünde başına gelen bu pis olayda sessiz kalmalarının nedeni suçu işleyen kadar tacize tecavüze uğrayan kadınların bunu dile getirmekten duyduğu utanç ve kendisine inanılmayacağından korkması veya sonraki hayatını olumsuz etkileyeceğinden korkması...

Benim de başıma geldi. İlkokul 5 ten itibaren hatırladığım kadarıyla 5 farklı insan tarafından tacize uğradım ve annemin babamın beni koruyabileceği aklıma bile gelmedi. Korktum beni dışarıya çıkarmazlar , okula göndermezler ve bana inanmazlar diye kimseye anlatmadım. Sadece kendimi korumak için kaçtım. Şanslı idim(!) ki sadece taciz boyutunda kaldı yaşadıklarım...

Çocuğun yanlışı bilmesi yanında bunu korkmadan anne yada babasına anlatabilmesi , anne babaların bu konuda çocuklarına güven vermesi de bir o kadar önemli. Kadınların bir çoğunun yaşamının bir bölümünde başına gelen bu pis olayda sessiz kalmalarının nedeni suçu işleyen kadar tacize tecavüze uğrayan kadınların bunu dile getirmekten duyduğu utanç ve kendisine inanılmayacağından korkması veya sonraki hayatını olumsuz etkileyeceğinden korkması...

Benim de başıma geldi. İlkokul 5 ten itibaren hatırladığım kadarıyla 5 farklı insan tarafından tacize uğradım ve annemin babamın beni koruyabileceği aklıma bile gelmedi. Korktum beni dışarıya çıkarmazlar , okula göndermezler ve bana inanmazlar diye kimseye anlatmadım. Sadece kendimi korumak için kaçtım. Şanslı idim(!) ki sadece taciz boyutunda kaldı yaşadıklarım...
Geçmiş olsun size de.Evet çocuğun güveni çok önemli kesinlikle

Bugün izledim o görüntüleri tv' da izlememiştim. Kanımın donduğunu hissettim sinirlerim bozuldu. Adam alenen akıl hastası rolü yapıyor, aklının başında olduğu çok belli çünkü polisten korkuyor, olacaklardan endişeli. Ve gayet soğuk kanlılıkla param yok kadınlarla ilişkiye giremiyorum diyebiliyor.

İşin en acısı da bu adam öz yeğenine tecavüz etmiş ve 1.5 sene yatıp çıkmış ! Bu adamlara ödül gibi cezalar verirlerse biz daha çok endişeleniriz çocuklarımız için. Ülkede adalet sistemi rezil durumda 1.5 sene ne demek ya çocuk tecavüzüne !

Müge Anlıyı izlemiyorum , bahsettiğiniz olaydan haberim yok . Fakat çocuk sahibi olmamanıza rağmen , ebeveynleri çok güzel bilgilendirmişsiniz .
Söyledikleriniz doğru tamamen katılıyorum .

Bugün izledim o görüntüleri tv' da izlememiştim. Kanımın donduğunu hissettim sinirlerim bozuldu. Adam alenen akıl hastası rolü yapıyor, aklının başında olduğu çok belli çünkü polisten korkuyor, olacaklardan endişeli. Ve gayet soğuk kanlılıkla param yok kadınlarla ilişkiye giremiyorum diyebiliyor.

İşin en acısı da bu adam öz yeğenine tecavüz etmiş ve 1.5 sene yatıp çıkmış ! Bu adamlara ödül gibi cezalar verirlerse biz daha çok endişeleniriz çocuklarımız için. Ülkede adalet sistemi rezil durumda 1.5 sene ne demek ya çocuk tecavüzüne !
Nedir hapis cezasının amacı?Şahsı ıslah etmek,suçunun farkına varmasını pişman olmasını sağlamak ve bu süreçte toplumdan uzaklaştırmak.Tabi bir de caydırıcılık/ibret. Oysa çocuk istismarcısı ıslah olmaz,düzelmez,topluma kazandırılmaya asla uygun olamaz.50 yıl da geçse iyi insan olamaz.Müebbetten aşağısı mantıklı değil.

Müge Anlıyı izlemiyorum , bahsettiğiniz olaydan haberim yok . Fakat çocuk sahibi olmamanıza rağmen , ebeveynleri çok güzel bilgilendirmişsiniz .
Söyledikleriniz doğru tamamen katılıyorum .
Ben de olayı anahaber bültenlerinde ve sosyal medyaya yansıdığında görmüştüm.Teşekkür ederim, umarım bir daha böyle olaylar hiçbir yerde yaşanmasın

Olayı bilniyorum, bilmek de istemiyorum:KK43:
Benim sınıfım çok,sıcak ve çocuklar inanılmaz terliyor. Bu sebeple velilerden atlet istemiştim değiştirmek için. Bir kaç çocuğun atletini değiştirince çok da doğru olmadığını düşündüm. Anne baba hariç kim olursa olsun böyle şeylere müsaade edilmemeli. Ben yaptım ama başka öğretmenlerin masum bakacağı ne malum diyerek bu olayı iptal ettim ve ardından istismarla ilgili çocuklarla konuştum.
Yalnız çocuklarla ne kadar konuşursanız konuşun böyle bir olay yaşadıklarında anne babaya söylemekten çekiniyorlar ve kızacaklarını düşünüyorlar nedense. Bu yüzden çok ciddi takip etmeniz gerekiyor. Bir çocuğun bir kaç gündür mutsuz olmasından hoşuna gitmeyen bir şey yaşadığını zorlaya zorlaya öğrendik. Ki ailesi belki de dünyanın en anlayışlı annesi ve en ufak sorunda hemen pedagoga danışır. Buna rağmen çocuk annenin kızacağını düşünmüş:KK43:

Nedir hapis cezasının amacı?Şahsı ıslah etmek,suçunun farkına varmasını pişman olmasını sağlamak ve bu süreçte toplumdan uzaklaştırmak.Tabi bir de caydırıcılık/ibret. Oysa çocuk istismarcısı ıslah olmaz,düzelmez,topluma kazandırılmaya asla uygun olamaz.50 yıl da geçse iyi insan olamaz.Müebbetten aşağısı mantıklı değil.
Ben açıkçası müebbet alıp ekmek elden su gölden beslenmelerini de doğru bulmuyorum. Ağır işlerde çalıştırsınlar, topluma uzak yerlerde bedava hizmet versinler, yol temizlesinler, taş taşısınlar.

Ben açıkçası müebbet alıp ekmek elden su gölden beslenmelerini de doğru bulmuyorum. Ağır işlerde çalıştırsınlar, topluma uzak yerlerde bedava hizmet versinler, yol temizlesinler, taş taşısınlar.

Delirirsin Koalina adam diyor ki "kadınlarla olacak param yok o yüzden kaçırdım" çocuk daha 3 yaşında ya ! Taş taşımak ödül olur bu adama. Müebbet de ödül olur gerçi beslenir içeride ! Bazen idama sıcak bakıyorum yalan yok.

Eveet maalesef benim takip ettiğim bi konuydu ve adam ruh hastası rolü yapıyor herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüş çöpe atıp ya bulurlarsa diye kalkıp gidip çöpten almış bi bağa götürüp gömmüş o kadar acı bi durum ki kanım donarak izledim evet evladım yok nasıl acıdır bilemem belki ama allah annesine gani gani sabır versin öyle insanlara bela okumak cezaevine atmak çözüm değil caydırıcı cezalar olmalı bi iki yıl yatıp çıkacak belkide deli taklidi yapıp salıverilecek ne kadar acı söyleyecek hiç bişe bulamıyorum yazık yazık yazık

Cezalar caydirici olmali hadim cezasi gelmeli mesela.
Ayrica cocuklar ozel bolgelerini sadece anne,baba,doktor gorebilir seklinde bilinclendirilmeli.
Boyle bir durumla karsilasildigina ciglik atmayi ve hayir demeyi ogrenmeli.
Benzer olaylar her yil basina yansiyor yansimayanlar da var mutlaka.
Bizler kucuken kiz cocugu oldugumuz icin korunurduk malesef oyle bir zamandayiz ki bunun erkegi kizi da kalmadi.
Bir cocuga cinsel arzu hisseden her kim varsa allah cezasini versin.

Sapıklara caydırıcı cezalar fayda etmez
Yapan adam bana ne olur acaba diye düşünerek yapmıyor o an ki pis şehvetini tatmin ediyor sonrasını işini bitirip kurbanını öldürdükten sonra düşünüyor
Pedofili rahatsızlığı olanlar öldürülmeyecekse hadım edilmeli ve yaşadıkları yerde mutlaka mahalle sakinleri uyarılmalı
Allah evlatlarımızı korusun bu sapkın ruhlu insan müsvettelerinden

ve bir onemli konuda cocuklarimizi korumaktan ote yetistirmek. ahlaki insani vasiflarla donatmak. sosyal yonden kendine yetebilen baska bir canlinin hakkina tecavuz etmeden yasamasini ogretmek. merhameti sevgiyi saygiyi asilamak... kiz ve erkek cocuklara cinsel misyon yukleyecegimize insan olmanin ve insanca yasamanin vasiflariyla donatabilmek... cok cocuk dogurup yasliligimizi garanti altina alma kaygisindan uzak olmak mesela ... bugun cevremizde melek gibi ana kuzularin sirf ebeveynlerinin kendileriyle adam gibi ilgilenmemeleri yuzunden gelecegin pedofili katili tacizcisi hirsizi dolandiricisi teroristi insan ve hayvan haklarina saygi duymayan serserisi olmayacaginin da garantisi yoktur...

Cezaya gerek yok idam edilsinler ,istediğiniz cezayı verin bu sapıklar yolda çocuk görünce bile iğğrenç düşüncelerle haz almaya devam edeceklerdir

Delirirsin Koalina adam diyor ki "kadınlarla olacak param yok o yüzden kaçırdım" çocuk daha 3 yaşında ya ! Taş taşımak ödül olur bu adama. Müebbet de ödül olur gerçi beslenir içeride ! Bazen idama sıcak bakıyorum yalan yok.
Bazı suçların telafisi olmamalı gerçekten. Daha da delirten adalet sistemi

Ben de bu sekilde dusunuyorum. Ciddi bir calisma yapilirsa basarilabilir bir sey. Bunun yani sira fiziksel kastrasyona sicak bakiyorum. Bir de sadece ailelere degil tum yetiskinlere taciz konusunda seminer verilmeli. Kimsenin cocugu oyuncak degil ve cocuk da olsa onlar da birey. Yetiskinlere cocuklari istedikleri gibi opup, kucaklarinda sevmelerinin cocugun davranis gelisimi ve potansiyel tehlike sebebiyle dogru olmadigi ogretilmeli.

Benimde değinmek istediğim konu, anneler /aileler , evlatlarını bilinclendirmeye çalışırken hatalı davranışlarda bulunuyorlar.

" Aman ha sakın dokundurma mahrem yerine " derken çocuğa zarar verebiliyorlar farkına varmadan.
Bazı çocuklarda farklı farkindaliklara sebep olabiliyor bu durum : " Acaba neden ki ? Nesi gizli bu kadar diyerek merak duygusu uyandırıyor ya da yasak onu cezbedebiliyor.
Bazı çocuklarda ise takıntı halini alıyor bu durum. Biri omzundan tutup sevse çocuk yerinden zıplıyor.

Demem o ki ; lütfen evlatlarımızı bilinclendirecegiz diye tahribata sebep olmayalim.Nasıl anlatilacagimizi bilmiyorsak bir uzmandan destek alabiliriz.

Bu konuyla ilgili bende bir konu açmıştım. İnanın psikolojim bozuldu. 2 oğlum var. Artık sapıklar kızmış, erkekmiş, bebekmiş çocukmuş dinlemiyor.
Sokakta oğluma biri yaklaşsa acaba sapık mı diye bakıyorum ki elimden geldikçe tek dışarı yollamam.
Ona anlattım biri senin pipine yada Popona bakmak yada dokunmak isterse çığlık at ve kaç.. biri seni bir yere çağırsa sakın gitme diye.. arada bir uyarıyorum ki korkmasın

Back
X