çoçuk konusunu ertelemeli mi...

Sibelim84

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2011
12.728
7.842
448
arkadaşlar bir ay sonra düğünüm var. yaşım 28 nerdeyse. çoçukları çok seviyorum ama aslında bir sene kadar çoçuk yapmayı düşünmüyordum. amma velakin aklımı kurcalayan birşey var. ben yıllardır kendimi bildim bileli adet düzensizliği çekiyorum. hormon sonuçları temiz çıktı ama ara ara hep yasmin kullandım. bundan altı ay kadar oncede 6cm kist çıktı sol yumurtalığımda. neyseki kaboldu daha doğrusu çok ufalmış ama doktor her an hortlayabilir dedi. yasmini kullanmadığım zamanlarda hiç adetimin geleceği günü bilmem bazen 2 ay bazen daha fazla aralıklarla gelir. şimdi sorunum şu görünen o ki ben sanki hapı hemen bırakırsam çoçuk sahibi olamam hemen diye düşünüyorum. ustelik nişanlım geçmiş yıllarda varıkosel ameliyatı geçirmiş.
bilmiyorum kuruntumu yapıyorum ama çoçuk sahibi olmak için uğraşan arkadaşlar veya geçte olsa isteğine kavuşmuş anneler sizde benim gibi hep duzensizlikmi çektiniz? ne tavsiye edersiniz. çoçuk sahibi olmayı ertelersem ya hiç olmazsa diye korkuyorum. Tabiki Rabbim bilir ama tecrubeli arkadaşlardan fikir almak istedim

bu durumu kadın doğum uzmanınızla görüşün..durumunuz hakkında doğru bilgilendirme yapacaktır.eğerki herhangi riskli bir durum yoksa ne zamana düşünüyorsanız o zaman Allah sizee nasip etsin..

arkadaşlar bir ay sonra düğünüm var. yaşım 28 nerdeyse. çoçukları çok seviyorum ama aslında bir sene kadar çoçuk yapmayı düşünmüyordum. amma velakin aklımı kurcalayan birşey var. ben yıllardır kendimi bildim bileli adet düzensizliği çekiyorum. hormon sonuçları temiz çıktı ama ara ara hep yasmin kullandım. bundan altı ay kadar oncede 6cm kist çıktı sol yumurtalığımda. neyseki kaboldu daha doğrusu çok ufalmış ama doktor her an hortlayabilir dedi. yasmini kullanmadığım zamanlarda hiç adetimin geleceği günü bilmem bazen 2 ay bazen daha fazla aralıklarla gelir. şimdi sorunum şu görünen o ki ben sanki hapı hemen bırakırsam çoçuk sahibi olamam hemen diye düşünüyorum. ustelik nişanlım geçmiş yıllarda varıkosel ameliyatı geçirmiş.
bilmiyorum kuruntumu yapıyorum ama çoçuk sahibi olmak için uğraşan arkadaşlar veya geçte olsa isteğine kavuşmuş anneler sizde benim gibi hep duzensizlikmi çektiniz? ne tavsiye edersiniz. çoçuk sahibi olmayı ertelersem ya hiç olmazsa diye korkuyorum. Tabiki Rabbim bilir ama tecrubeli arkadaşlardan fikir almak istedim

canım bana cok benziyor durumun...

ben de 28 yasındayım,yaklasık 11 aylık evliyim...bana da 21-22 yaslarındayken polikistik over teshisi konmustu...yaklasık 2-3 yıl kadar dogum kontrol hapı kullandım...daha sonra bir sikayetim kalmadı...adetlerim duzenli allaha sukur ama yumurtalıklarım hala polikistik gorunumde...

benim esim de varikosel ameliyatı gecirdi biz nisanlıyken...ben de ara ara dusunuyorum ya cocugumuz olmazsa diye aynı senin gibi...Bu yuzden esim gidip spermiogram testi yaptırdı...herseyi normal cıktı...

ben de evlenmeden once kadın dogum doktoruna gorundum ve korunma amaclı dogum kontrol hapı kullanmak ıstedıgımı soyledım...o da kullan ama cok uzun sureli kullanmasan iyi olur zaten yumurtalıkların polikistik, bir de haplarla baskılamayalım daha fazla dedi.

ve 30dan once ilk cocugu dusununun muhakkak,cok korunmayın cunku bu cesit yumurtalıga sahip olan kadınlar hemen hamile kalamayabiliyor dedi...

ama belli de olmuyormus bazıları da sorunsuz hamile kalabiliyormus...yani denemeden bilinmiyor:)

ben de anne olmak icin hazır hissetmiyorum daha kendimi...2-3 yıl da istemiyoruz simdilik...ama risk alıyoruz tabiki istedigim zaman hemen hamile kalamayadabilirim...

evet canım banada doktorum çoçuğu fazla erteleme dedi. ben aslında 1 yıl düşünmüyordum ama zaten hemen olacağını düşünmüyorum.
bu yuzden konuyu açtım benim gibi adeti düzensiz olup evliliğinde bu sebeple çoçuk problemi yaşayan arkadaşlardan fikir almak istedim

evet canım banada doktorum çoçuğu fazla erteleme dedi. ben aslında 1 yıl düşünmüyordum ama zaten hemen olacağını düşünmüyorum.
bu yuzden konuyu açtım benim gibi adeti düzensiz olup evliliğinde bu sebeple çoçuk problemi yaşayan arkadaşlardan fikir almak istedim

anladım canım ben de merakla bekliyorum yasayanların verecegi cevabi ama iste bu kisiden kisiye degisiyormus yani bazı polikistik overli kadınlar hic tedavi gormeden hemen hamile kalabilirken bazılarının yıllarca tedavi olması gerekebiliyormus...

biz de bunu yasayıp gorecegiz yani simdiden doktorlar bile kesin sorun yasarsın ya da yasamazsın diyemiyor...ama benim doktorum 30u gecme,30dan snr kadında dogurganlık azalıyor...hamile kalma olasılıgı git gide dusuyor dedi...e yasım zaten 28...

1-2 yıl tedavi olmam gerekse 30 a gelecem zaten o yuzden benim de doktorum cocugu fazla geciktirme dedi...

bakalım hayırlısı...allah hepimize anne olmayı nasip etsin...isteyen herkese evlat versin...

Bende de 2008 de adet zamanı çok ağrım oluyor diye gittim doktora,polikistik over çıktı.Uzun bir süre doğum kontrol hapı kullandım.En son kontrole gidişimde doktor iyice küçülmüş,ama istersen kullanmaya devam et dedi.Bende 3 ay kadar daha kullanıp bırakmıştım.Taaaaaaa ki evlenmeden önce doktora gidene kadar.Geçen sene gittim,ilaç önerir belki diye ama iyi kistten bahsetmişim,hemen ultrason çekildi ve 6 cm olan bir kist çıktı yine sol yumurtalıkta.Ameliyat ol dedi bana...

Evlendikten sonra gittim başka bir doktora,ilaç verdi,3 ay kullandım gittim,3 cm küçüldü,3 ay daha kullanıp gittim,1,5 cm olmuş dedi.
3 cm olduğunu söylediğinde çocuk düşünüyomusunuz diye sordu,hayır dedim,kullanmaya devam et o zaman dedi.

En son gidişimde 1 ay önceydi işte,1,5 cm olduğunu söylediğindede sordu,hayır dedim.Tekrar gelmene gerek yok,çocuk düşünmeye başlayınca bırakırsın,bir sorun olursa gel dedi,tamam dedim.

Hiçte aklıma gelmedi sormak çocuk olur mu bu durumdayken diye ama düşününce,doktor sorduğuna göre demekki olabilirmiş...

1 sene değil de 6 ay beklesen hem eşinle biraz vakit geçirmiş evliliği görmüş olursun, hem de herhangi bir aksilikte çok gecikmemiş olursun.

6 ay sonra hemen olacağını bilsem yeterli bi süreç herhalde.
benim demek istediğim hani ilk gunler hap içmezsem genede kalamayabilirim diye rahatım sanki biraz.sanki çok biliyorumda tahmın benimki sadece. iyide ya kalırsam diyede korkuyorum daha ilk aydan gebe olmak istemem.
bilemiyorum arkadaşlar yaşımda küçük değil kararsız kaldım çok. yasmin kullana kullana yumurtalıklarımıda öldürmek istemiyorum

eşiniz ve kendinizin sevgisinden eminseniz hiç beklemeyin derim,bizde 4 yıl sonra oldu ki bizim hiçbir problemimiz yoktu tüm sonuçlar eşiminde benimde temiz çıkıyordu ...inanın çok zorlu bir dönem erkekte kadında psikolojik olarak çok yıpranıyor,normal cinsellikten çıkıp planlı programlı yani çocuk için seks yapmak çok kötü,kadın dahada yıpranıyo çünkü herşey sizin üzerinizde deneniyo,doktoru muayeneyi işin büyük yükünü taşıyan kadın oluyo..onun için hemen düşünün yada önce bir doktora gidin bir de ona danışın derim...Rabbim yokluğunu vermesin kimselere

6 ay sonra hemen olacağını bilsem yeterli bi süreç herhalde.
benim demek istediğim hani ilk gunler hap içmezsem genede kalamayabilirim diye rahatım sanki biraz.sanki çok biliyorumda tahmın benimki sadece. iyide ya kalırsam diyede korkuyorum daha ilk aydan gebe olmak istemem.
bilemiyorum arkadaşlar yaşımda küçük değil kararsız kaldım çok. yasmin kullana kullana yumurtalıklarımıda öldürmek istemiyorum

yine de evlilik çok başka birşey, evlenir evlenmez risk almayın, zaten birbirinize alışma süreciniz olacak, ya hamile kalırsanız bir anda herşey daha da zorlaşır. ben de çikolata kistinden dolayı hemen hamile kalmam sanıyordum. gerçi ben sadece prezervatif ile korundum. hap kullanmadım. ama korunmadığım ilk ay hamile kaldım. :17: belli olmaz bu işler olmaz sanırsınız gerdek gecesi olur :1: olur sanıp korunursunuz, bıraksanız da yıllarca olmayabilir. o yüzden bir altı ay tanıyın kendinize altı ay gecikmeyle birşey olmaz.

kiste rağmen hemen gebe kalman ne guzel.
benim düzensizliklerim yetmiyo gibi birde kist çıktı başıma.
aslında haklısınız 6 ay iyi bi süreç
boyle şeyler genetikde olabilir diye duymuştum ailemizde çoçuğu olamayan yok ama benim gibi hep adeti düzensiz gelende yok:26:

anladım canım ben de merakla bekliyorum yasayanların verecegi cevabi ama iste bu kisiden kisiye degisiyormus yani bazı polikistik overli kadınlar hic tedavi gormeden hemen hamile kalabilirken bazılarının yıllarca tedavi olması gerekebiliyormus...

biz de bunu yasayıp gorecegiz yani simdiden doktorlar bile kesin sorun yasarsın ya da yasamazsın diyemiyor...ama benim doktorum 30u gecme,30dan snr kadında dogurganlık azalıyor...hamile kalma olasılıgı git gide dusuyor dedi...e yasım zaten 28...

1-2 yıl tedavi olmam gerekse 30 a gelecem zaten o yuzden benim de doktorum cocugu fazla geciktirme dedi...

bakalım hayırlısı...allah hepimize anne olmayı nasip etsin...isteyen herkese evlat versin...

ben de polikistik overim..dedigin gibi tedavisiz hamile kalinabiliyo. kizimda 2. ayda bu gebeligimde de tek iliskide hamile kaldim..siz de boyle olabilirsiniz pekala..ha su da var belki de hemen cocugunuz da olmayabilir.biraz sans isi sanirim

dediğiniz gibi şans galiba birazda. heleki benimki tamamen şans. yasmin kullanmadığım dönemde ne zaman adet olacağımı bilmediğim için yumurtlama dönemlerimide bilmiyor olacağım:ssz:

bilemiyorum hemen olcağını zannetmediğim için acaba hiç korunmasammı diyorum:5:

Sakın Sibelim sakın. Önce birbirinizi iyice tanıyın, ev hallerinizi görün. İnan evlilik 1,5 yılda falan ancak oturuyor. Tıp cok ilerlerdi, aşılaması var tüpü var vs vs.

Sakın korunmamazlık etme.

nasip işi Allah ne zaman ol derse o zaman oluyor
aşılama var tüp var ama garanti değil onlarca kere deneyip yinede olmayan var
ırsiyetteende değil benimde ailemde herkesin var çocuğu bir benim olmadı

dediğiinz gibi biraz şans işi sanırım. pkolu olupta hemen hamile kalanda var kalamayanda.

Back
X