çocuk nefroloji

aslianne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
839
973
208
43
Merhaba arkadaşlar kızım idrar yolu engeksiyonu geçiriyor ve 3 defa idrar tahlili yapıldı. Hepsindede Escherichia coli mikrobu saptandı. Bildiğiniz İstanbul'da Çocuk nefroloji uzmanı var mı? Yardımcı olursanız sevinirim. Başından böyle bir rahatsız geçenler varsa neler yaşadığını anlatabilir mi? Sondaj yapılıp böbreklerine bakılabilirmiş. Çok canım sıkıldı.

Benim oğlumda 1,5-3 aylıkken 2 kere enf.geçirdi.Dediğin gibi sondalı film çekildi adı voiding bu işlemin.Sonucunda çift taraflı 4.derece vezükoüreter reflü olduğu saptandı.Bizim doktorumun Prof.Dr.Salim Çalışkan kendisi çocuk nefroloğu çok memnunum kendisinden tavsiye ederim.Benim oğlum 2 yaşını dolduracak bu ay ve 6 aylık kontrole götürecem nefroloğumuza.Bizim rahatsızlığımız kendi kendine geçmezse ameliyat olacak.Teşhis edildiği günden beri kontrol altındayız.Bu ay voiding tekrarlanacaz rahatsızlığın ne durumda olduğuna bakılacak.Sormak istedğin varsa yanıtlarım ama canını sıkma çözümsüz bi rahatsaızlık değil.Ayrıca her enf.geçiren çocukta bu olacak diye bişeyde yok.Ama tedbir için mutlaka baktır derim.

benim kızımda 21 aylık ilk defa oluyor 3defadır aynı çıkıyor sonuncusunda 50000 cfu/ml koloni sayısı 100000 üstü değil ama kesin gösterin dedi doktor senin doktorun nerde ben istanbuldayım güngörende

birde sondalı film nasıl oluyor çok canı yanıyor mu narkoz vericeklermi hiç bilmiyorum inşallah olmaz ama herşeye hazırlıklı olmam lazım sanırım

Benim bildiğim kızlarda 3 kere enf.geçirilirse baktırın diyolar ama doktorun tabiki daha iyi bilir.Ayrıca üremesi 100.000 altındaysada onu üreme kabul edilmiyor diye biliyorum.Bide enfeksiyonu ateşlimi geçiriyor buda çok önemli.Bizim nefrolog aslında çapa nın doktoru ama sadece salı günleri güneşlide medicine hospital var oraya belli saatlerde gelip hasta bakıyor yani özel bakıyor ama çok iyi tanınmış bi doktor tavsiye ederim.Ben bu rahatsızlığı olan başkalarıyla konuşuyorumda onların doktorları devamlı makinelere sokup duruyolarmış çocukları bizim nefrolog çok dikkat ediyor bu konuya.Voidingi çektirdiğimizde bizimki 3 aylıktı pek bişey anlamamıştı o zaman ama şimdi büyüdü tabi anlayacak.Aslında acı vermiyoda çocuklar korkuyo işte.İdrarını yaptığı yere incecik ni boru sokup içeriye ilaç yolluyolar ve o anda çocuk işemeye başlıyo işerken filimleri çekiliyo yani canını acıtan bişay yok.Bizimkine bu sefer çok az sakinleştirici verecekler aklı eriyor korkmasın diye bu ay biz tekrar çektirecez.İstersen msn verebilirim daha dateylı bişey sormak istersen

Benim bildiğim kızlarda 3 kere enf.geçirilirse baktırın diyolar ama doktorun tabiki daha iyi bilir.Ayrıca üremesi 100.000 altındaysada onu üreme kabul edilmiyor diye biliyorum.Bide enfeksiyonu ateşlimi geçiriyor buda çok önemli.Bizim nefrolog aslında çapa nın doktoru ama sadece salı günleri güneşlide medicine hospital var oraya belli saatlerde gelip hasta bakıyor yani özel bakıyor ama çok iyi tanınmış bi doktor tavsiye ederim.Ben bu rahatsızlığı olan başkalarıyla konuşuyorumda onların doktorları devamlı makinelere sokup duruyolarmış çocukları bizim nefrolog çok dikkat ediyor bu konuya.Voidingi çektirdiğimizde bizimki 3 aylıktı pek bişey anlamamıştı o zaman ama şimdi büyüdü tabi anlayacak.Aslında acı vermiyoda çocuklar korkuyo işte.İdrarını yaptığı yere incecik ni boru sokup içeriye ilaç yolluyolar ve o anda çocuk işemeye başlıyo işerken filimleri çekiliyo yani canını acıtan bişay yok.Bizimkine bu sefer çok az sakinleştirici verecekler aklı eriyor korkmasın diye bu ay biz tekrar çektirecez.İstersen msn verebilirim daha dateylı bişey sormak istersen

sağol çok teşekkür ederim tabi olur msn den yazayım daha iyi olur

Back
X