Çocuk sahibi olmaktan cok korkuyorum

Pnr_ccn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
11
4
1
Merhaba arkadaslar ben evliyim. Benim korkularim var bebegimin olmasinu onu karnimda tasimayi egitmeyi ogretmeyi guzel gunler gecirip cocugumun olmasini biyandan cok isterken bi yandanda bi o kadar isteyemiyorum suanda korunmuyorum sadece ilk 3 ay kullandim dogum kontrol. İlk baslarda kesin kararimdi en az bir bucuk sene cocuk yapmamk sonra esimin ailesi yuzunden esimle evlendigimz gunden beri sorunlar yasadik onlar hep bizi ayirma yolunda olduklari icin cocugum olsun o zamn ayiramazlar diye dusndum evet bu bencillikti bnm icin ama mecbr kaldim 4-5 aydir gebelik olacakmis gibi korkuyla yasiyrm bir belirti bile beni uzuyor cunki sorunlu bir evlilik uzerine sorunlu bir hayat yasamasindan korkuyrm ne kadar anne olabilirim ne kadr onu koruyabilirm ne kadr onu mutlu edebilrm bilmiyrm dogru mu dusunuyrm yanlis mi sizce arkadaslar onerilerinizi bekliyrm

Bence de beklemelisiniz. Çocuk evliliği duzeltmez ki tam tersi evlilik çocuğu duzeltecek. Yani evliliginiz karı koca ilişkinizi aile hayatınız ne kadar mutlu ve huzurlu olursa çocuğunuz o kadar sağlıklı bir birey olarak büyüyecek. Ama sorunlu bir evliliğin üzerine çocuk sadece sizi daha çok yıpratır. Çünkü zaten zor giden bir hayatın üstüne bide uykusuzluk sorumluluk vs gelecek. Kaldirabilecek misiniz? Çok iyi düşünmek lazım. Allah isteyen herkese evlat sevgisini tattirsin tabiki muhteşem tarifsiz bir duygu tabiki siz de eşiniz de hazır olunca

Bende eşimle evlendigimde senin gibi ailesiyle sorunlar çok ciddiydi ama ben eşimden emindim oda benden önemli olan sizin duygularınız ben evliliğimin 8.ayında bilerek hamile kaldım şimdi kızım 5yasinda ve herşey çok güzeldi, evliliğimiz dahada güçlendi.anne olmak anne olunca anlaşılıyor ve o gücü anne olmadan anlayamıyorsun Îçin rahat olsun insan anne olunça herşeye yetecek güce ulaşıyor

Benim kararlarim birlikte aldigimiz karalarimiz vardi nisanliyken evlendigimizde onlarin elinin uzerimizde oldugunu hissettim bizi bir birey olarak goremiyrlar ozellikle esimi oglumuz yapamaz oglumuza biz hep destegiz ya ogullari misafirlige gitmek icin bile onlara sormalarini bekliyorlar sormadigimiz zaman olay cikarttilar bi keresinde ikimizde hastaydik kendi evimize gectik hasta olunca aksam 10 da eve geldik yoksa yatasiya kadar onlarla oturmak zorunda kalacaksin biz eve geldik benm annemle babam aradi hasta oldugumuzu duymuslar 5 dk ugramak istemisler bizde gelin dedik ailesi bize inanmayip bizim evimizin onune gelmis bi yere gidecz zannetmisler o sirada ailem gelmis ailemin geldigini gormuslrr ve cok buyuk olay cikarttilar ertesi gun beni babamin evine gondermk istedilr neymis annem babam habersiz gelse bile sizde gelin diye arayacakmisim esim sahitti bana ama babasindan korktugu icin bir cok kez beni yalniz birakti ve gozumdrn defalarca buyuttugum adam gittikce kuculdu sonra kendim savas vermeye basladim yalniz oldugum icin dik basli bi kadin oldum cunki kendime yediremiyrdum surekli mudahele surekli bizim karar alip evimizde yemek yememiz bile sorunlar yaratip oglumu bizden ayiriyrsn oldu 6 gun onlardaysak 1 gun esimle evde olmak istedigim zaman sen bizi oglumuzdan kopariyorsun sen dolduruyorsun dediler hemde onun yaninda butun olaylar esimin yaninda oluyrdu benim doldurmaya firsatim bile olmadan hep bi bomba patlattilar kayinpederimden kaynanamdan nefret ediyrm resmen esimde hep sustu ben hep kendimle kavga ettim kendimi bicakladim intihar etme dusuncelerine girdim esimden dayaklar yedim esimin gucu sadece bana yetti onun sessiz kalmasi benm daha cok dayak yememe neden oluyrdu cunki o sessiz kaldikca ben yerimde duramiyr esime bagirip cagiriyor esimde sadce bana sessiz kalmayip beni dovuyrdu bunlari yazarken hayallerimin bittigini evlendigim gun 6 aydan beri hala onunla evli olup ona hala koca gozuyle baktigim icin kendime aciyorum hirsizda yaptilar beni imansizda yaptilar ustumede yuruduler en cok zoruma giden kocamin gercekleri bilipde korktugu icin boyle oldugumuz cunki bir arkadasimiza pinarin hakli oldugunu biliyrm ama hakli oldugunu belli edersem aileme daha kotu davranir benm ailem haksiz demis. Beni surekli gondrrmk istediler babamin evine bitanede kizlari var oda evlendi ayrildi nasil askla dolu bir evliligin icine ediyrlar hala anlamiyrm bu insanlik degildir bir anne baba bunu evladina yapamaz bnde beni annemin babamin evine birakmasinlar diye cocuk sahibi olmak istedim ama tutmadi iyiki tutmams diyrm cunki zor bir donemde bebegime bunu yasatmk istemem ben onun annesi gibi cocuguma bencillik yapmayacagim o yuzden cocuk isteyemiyrm baya uzun oldu kusura bakmayin :(

Sana bişey diyimmi aynı şeyleri yaşadım ama ben neyaptim biliyormusun kocama asla ailesiyle ilgili bişey demedim çünkü ailedir atamaz kendide bilse daha çok savunmak zorunda kalır nitekim kendi gördü anladı benimde susmam kocama karşı onun daha çok benle dertlesip paylasmasina olanak sağladı ve onların bu haksızlığına karşın bir mesafe koydu.
Evlilikteki en tehlikeli konu aileler konusu kimse ailesini haksizda olsalar karşısına alamaz yani sen kocani onlarında yapmak istedigi gibi huzursuz etme bence bırak nederseler desinler sen kocanla huzurlu olmaya bak ınan belli zaman sonra esin buduruma bir sinir koyacaktır yeni evliyken bu durum daha yoğun yaşanıyor önemli olan o an birbirinizi onlar Îçin yıpratmaya yol vermeyin bazı kaynanalar nedense gelinin oğlunu çaldığını düşünüyor halbuki bu duyguları aile olmayı engelliyor onun Îçin o çirkin duygularla onları başbaşa bırakmak evliliğimiz Îçin daha hayırlı oluyor kocalarımız herşeyin farkında zaten yüklenmek yıpratıcı.zamanla hersey hal oluyor ben yazsam neler neler yapıldı hepsinde susarak kocamın görmesini sağlayabildim öteki türlü vay sen benim aileme ..diye daha çok tek kalabiliyorsun

Dogru soyluyorsun ama bazen tek kalmak insani cok uzuyor kendi ailesine yaptigi seyi benm kendi aileme yapmama izin vermiyr tamamen yalniz kalacaksin cok sık gorusulmeyecek onlar gelmeyek bu tur seyler yuzunden defalrca esimle konustum gel bak bosanalim bu yol yol degil dedim ben dayanamiyrum biraz vicdanin varsa birak dedim birakmiyor agliyor sonra ben sensiz ne yapacam diye ben de enayi kaniyorum her seferinde o cesarette yok sanirim bnde bilmiyrm inanin kafam cok karisik simdi biraz daha duzeldik gibi ailesiyle 1 aydir cok sık gidip gelmiyrduk a bu sefer ona biraz daha yakin bi ev bulundu kisa surede tasinacagiz ben istemedigimi dile getrdim ama nafile ama esim annesinin dedigini yaptigi icin ona o evde hergun burnundan getirecegimi ailsi yine ustume cokecegini soyledim yok eskisi gibi olmayacak felan dedi pek inanamiyrm

Hepsi burnundan kıl aldırmaz kendi annemde babamda gormedigim icin bunlari gordukce allahim dedim bunlar nasil bir insan senin cehennemin bunlar icin var demkki dedim

Hepsi burnundan kıl aldırmaz kendi annemde babamda gormedigim icin bunlari gordukce allahim dedim bunlar nasil bir insan senin cehennemin bunlar icin var demkki dedim
Gerçekten zor bir sınavdan geçiyorsun bende bunları yaşadım yakın ev istekleri hala bitmiş değil neyseki eşim yanaşmıyor
Ama anladığım kadarıyla eşimle birbirinizi seviyorsunuz o zaman siz kazanırsınız
Bence eşine deki : artık senin ailen çatin önceliğin biz olmalıyız ailenin yaklaşımları ortada onlara yakın oturarak birbirimizi yıpratmayalım onlarlada kötü olmayalım bu iş senin elinde orta yolu ancak sen dengelersin ben ne yapsam yanlış anlarlar..gibi bir konuşma yap bende yapmistim işe yaradı sonuçta ne yardan ne seldense iş kocaya düşüyor bu ince ayarı mecbur onlar yapacak
Allah yuvana huzur versin her şerlinin elini ayagini dolasında yuvana nifak sokmaya ulasamasinlar inşaallah.
Aşk herzaman kazanır<3

şimdi ben ikinci çocuğu istiyorum mesela eşim sırf ailesi yüzünden yanaşmıyor
Ben 2.5yil önce annemi kaybettim
Bizim yanımızda kimse olmaz (ailesi Îçin diyor) tek basedemeyiz diyor
Kizimda hep annem vardı yanımızda kaynanam doğuma bile gelmemişti düşün
Ben tek buyuturum artık o güçdeyim desemde yok ikna edemedim anlayacağınız yine kaynana kurbanıyim(yanımıZda olmayacagindan)
Allah yardımcımız olsun

Ben kendi cocuguma bakabilecek ozguvenim var aksine bende onlarin mudahelerinden dolayi cocugu istemiyrm bana karisip duracaklar eminim cocugumu bile bnden sogutur gibi hareketler yaparlar pislikler

Aynen öyle zaten ben kızımı uzak tuttum hep benim öğretilerimin tersini vermeye çalıştılar hatta bikere 7aylikken eşim götürmüştü görümcem kendi kızına zamanında tokat atmış çocuğun kulağında sorun olmuş benim kızımında kulağını temizleyeceğim bahanesiyle kulak çöpunü derinlere kadar sokmuş art niyete bak çocuk 1hafta kulağını tutup agladiydi.
Ama eşim şey açısından diyor hani hastane,lohusalik o sıra bi büyük gerekiyor tek ne yaparız gibisinden ..
HakkımıZda hayırlisi olsun Allah yardımcımız olsun

Aynen öyle zaten ben kızımı uzak tuttum hep benim öğretilerimin tersini vermeye çalıştılar hatta bikere 7aylikken eşim götürmüştü görümcem kendi kızına zamanında tokat atmış çocuğun kulağında sorun olmuş benim kızımında kulağını temizleyeceğim bahanesiyle kulak çöpunü derinlere kadar sokmuş art niyete bak çocuk 1hafta kulağını tutup agladiydi.
Ama eşim şey açısından diyor hani hastane,lohusalik o sıra bi büyük gerekiyor tek ne yaparız gibisinden ..
HakkımıZda hayırlisi olsun Allah yardımcımız olsun
Amin canim daha bebegim yok ama ben alttan alttan duyurular yapiyrm bi baskasi varken bebek konusu aciliyr bnde misafire zaten kayinvalidem hep der herkes kendi cocugunu buyutsun benm basim agrir diyor diyrm herkes kendi cocugunun terbiyesini vereck o bu karismayack diyrm oda anlasin bi zahmet :)

Back
X