Çalışma saatleriniz ve bulunduğunuz bölgeye göre değişiyor bence bu durum.
Ben kızım 6 aylık olduğunda işe geri dönmüştüm, ama çalışma saatlerimizden dolayı dönüşümlü baktık eşimle.
Kreş fiyatlarıda benim bulunduğum bölgede 3.5 bin falandı, gecen yıl..Şuan zam gelmiştir muhtemelen.
Tek maaşla bu dönem çok zor, evladınız için en hayırlısını, en mutlu olacağı bir kreş bulursunuz inşallah.
Kreş ya da bakıcı şart. Ben kreşi seçtim. Devletin de kreşleri var 3 yaştan sonra ama özeller daha rahat oluyor. 2500-3000'den başlıyor kreş fiyatları tabi kırtasiye parası ayrı, kimi yemek parası da istiyor ayrıca. Benim yanımda kimse yok. İki çocuğumu da kendim büyütüyorum. İlk oğlum 2,5 yaşında başladı. Küçük 18. Ayda başlayacak. 2500'e anlaştık. Ancak fiyat artabilir de bakalım. Ağustosta başlayacak. Tabii öyle aman aman bir kreş değil anlaştığımız. Bebek alan iki yer vardı. Aralarında 20 bin olunca bunu seçtik. Home Office çalışacaksınız da çocuğa bakacak biri lazım. Kendi basina durmaz. Evde canlı ders verirken benim büyük ki 5 yaşındaydı durmuyordu
Evden çalışabileceğin bir iş bulabilirsen olur. Diğer türlü mesleğini bilemiyorum ama maaşının büyük kısmı kreşe gider gibi görünüyor.
Allah yardımcınız olsun. Bu dönemde zor bu işler ya. Çocuk bak, çalış falan. Yalnızken çok daha zor.Bakıcıyı ben de istemem sebebi güven konusu cok guvenecegim biri olsa bakici da tercih edebilirdim ama en mantikli kres bence de sadece ise donsem ne kadar maas alicam ne kadari krese gidecek mevzusu var. Home office ya kendim is yapmaya baslicam o da zor olabilir basta ama denemeden de bilemicem. Cok iyi maasli is firsati cikmisti karsima ama isin yarisi home office yarisi saha ve sahada saatler belli degil mecbur kabul etmemek zorunda kaldım.
Muhtemelen benim sonum. Takipteyim konuyuMerhaba 3bucuk yasinda cocugum var ve 3 bucuk senedir de calismiyorum esimle ailelerimizden ayri sehirlerdeyiz. Artik calisma istegim gunden gune artiyor ama 3 bucuk senedir de calismadigim icin hem korkularim ve yapabilir miyim gibi soru isaretleri kafamda donuyor bi yandan cocukla nasil olur istanbulda kres fiyatlari nasildir? Bi de benim gibi ayri sehirde kucuk cocugu olup calisanlar zorluklari artilari eksileri nasil oluyor anlatabilir misiniz ?
Merhabalar 16 aylıkken çalışmaya başladığınızda zorlandınız mı? Artıları eksileri neler oldu acabaBen 16 aylıkken çalışmaya hayatıma döndüm geri, ne kadar küçük o kadar iyi alışması.. Şu an size bağlanmışken önce kreşe alıştırın sonra ile başlayın yoksa yapamazsınız..
Emiyordu o zamanlar 23 aylığa kadar akşamları emzirdim.. Tabi o ilk anne için de kolay olmuyor.. Ama çocuğun bunda uyumu önemli kolay adapte oldu benim oğlum bu sürece..Merhabalar 16 aylıkken çalışmaya başladığınızda zorlandınız mı? Artıları eksileri neler oldu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?