Çocuk ve çalışma

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.804
802
648
Merhaba 3bucuk yasinda cocugum var ve 3 bucuk senedir de calismiyorum esimle ailelerimizden ayri sehirlerdeyiz. Artik calisma istegim gunden gune artiyor ama 3 bucuk senedir de calismadigim icin hem korkularim ve yapabilir miyim gibi soru isaretleri kafamda donuyor bi yandan cocukla nasil olur istanbulda kres fiyatlari nasildir? Bi de benim gibi ayri sehirde kucuk cocugu olup calisanlar zorluklari artilari eksileri nasil oluyor anlatabilir misiniz ?

Çalışma saatleriniz ve bulunduğunuz bölgeye göre değişiyor bence bu durum.
Ben kızım 6 aylık olduğunda işe geri dönmüştüm, ama çalışma saatlerimizden dolayı dönüşümlü baktık eşimle. Ailelerimiz uzakta bizim de.
Kreş fiyatlarıda benim bulunduğum bölgede 3.5 bin falandı, gecen yıl..Şuan zam gelmiştir muhtemelen.
Tek maaşla bu dönem çok zor, ve çalışmak insanı yorsa da psikolojik olarak iyi geliyor bence. Evladınız için en hayırlısını, en mutlu olacağı bir kreş bulursunuz inşallah.

Ne guzel esiniz yardim etmis. Ben calissam esim yardim edemez cunku saatler ayni saate denk gelir. 3 5 binlira da zaten alacagim maasin cogu demek bazen boyle dusundukce calisma istegim de ucup gidiyor home offoce dusunuyorum cocukla olur mu acBa diye bazen karmakarisigim ama calusmak istedigimi biliyorum sagolun insallah bi cikar guzel bir yol bulurum

Ben 16 aylıkken çalışmaya hayatıma döndüm geri, ne kadar küçük o kadar iyi alışması.. Şu an size bağlanmışken önce kreşe alıştırın sonra ile başlayın yoksa yapamazsınız..

Evden çalışabileceğin bir iş bulabilirsen olur. Diğer türlü mesleğini bilemiyorum ama maaşının büyük kısmı kreşe gider gibi görünüyor.

Kreş ya da bakıcı şart. Ben kreşi seçtim. Devletin de kreşleri var 3 yaştan sonra ama özeller daha rahat oluyor. 2500-3000'den başlıyor kreş fiyatları tabi kırtasiye parası ayrı, kimi yemek parası da istiyor ayrıca. Benim yanımda kimse yok. İki çocuğumu da kendim büyütüyorum. İlk oğlum 2,5 yaşında başladı. Küçük 18. Ayda başlayacak. 2500'e anlaştık. Ancak fiyat artabilir de bakalım. Ağustosta başlayacak. Tabii öyle aman aman bir kreş değil anlaştığımız. Bebek alan iki yer vardı. Aralarında 20 bin olunca bunu seçtik. Home Office çalışacaksınız da çocuğa bakacak biri lazım. Kendi basina durmaz. Evde canlı ders verirken benim büyük ki 5 yaşındaydı durmuyordu

Bakıcıyı ben de istemem sebebi güven konusu cok guvenecegim biri olsa bakici da tercih edebilirdim ama en mantikli kres bence de sadece ise donsem ne kadar maas alicam ne kadari krese gidecek mevzusu var. Home office ya kendim is yapmaya baslicam o da zor olabilir basta ama denemeden de bilemicem. Cok iyi maasli is firsati cikmisti karsima ama isin yarisi home office yarisi saha ve sahada saatler belli degil mecbur kabul etmemek zorunda kaldım.

Evden çalışabileceğin bir iş bulabilirsen olur. Diğer türlü mesleğini bilemiyorum ama maaşının büyük kısmı kreşe gider gibi görünüyor.

Bana da en sicak gelen home office kendi kafamda bir is var ama nasil olur bilemiyorum cesaret bulursam denicem bi ara kendi home officemi kurmayi

Allah yardımcınız olsun. Bu dönemde zor bu işler ya. Çocuk bak, çalış falan. Yalnızken çok daha zor.

Muhtemelen benim sonum. Takipteyim konuyu

Merhabalar 16 aylıkken çalışmaya başladığınızda zorlandınız mı? Artıları eksileri neler oldu acaba

Ortalama bir kres icin bu sene 3 bin gozden cikarin haftada bes gun icin. Bence calisin buyumus cocugunuz daha fazla uzak kalirsaniz bir daha hic dönemeyebilirsiniz

Çocuk hasta olduğunda vs vs bakacak joker birisi lazım maalesef onu göz ardı etmeyin

Merhabalar 16 aylıkken çalışmaya başladığınızda zorlandınız mı? Artıları eksileri neler oldu acaba
Emiyordu o zamanlar 23 aylığa kadar akşamları emzirdim.. Tabi o ilk anne için de kolay olmuyor.. Ama çocuğun bunda uyumu önemli kolay adapte oldu benim oğlum bu sürece..

Kreşin maddi boyutunu geçin evde bile olsanız en az yarım gün çocuğun gelişimi ve sosyalleşmesi için gönderin..

Son düzenleme:
Bu konularda bence soyle bakmakta da yarar var. Tamam paranizin cogu krese gidecek sanki bosuna calisiyor gibi olacaksiniz ama bir isiniz ve mesleginiz ve hatta sosyal cevreniz olacak. Allah korusun cocugunuz 15 yasindayken adamdan ayrilmaya karar verseniz o yasa kadar calismamis olacaksiniz ve maddi sorunlar yasayacaksiniz. Ddaha bu sabah o kadar cok boyle konu okudum ki kk de. Kadinin calismasi sadece para demek degil bence isin icinde ozgurluk de yatiyor. Devletin kreslerini kovalayin bence oncelikli olarak. Ben calismayi birakmayi dusunmuyorum bir yasindan sonra. Esimle birlikte bakacagiz saatleri ayarlayip. Cocugu baba evinden getirmediniz. Fedakarlik yapmasi gereken sadece anne olmamali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…