defalarca söylesekte toplatamıyoruz oyuncakları kaldırdık şimdi o kadar çok varki kıymet bilmiyor. onun dışında makinaya çamaşır koymayı ve çıkarmayı seviyor. bulaşık yıkacam diyor tabi yıkayamaz suyla oynamak için. vileda yapmaya çalışıyor. tabi sıkmadan sular her tarafta. bez istiyor o da silmek istiyor silinen yeri siliyor. daha da zorlaştırıyo işlerimi yani. 3,5 yaşında tabi küçük daha. ama bişeyii de eline versem sofra bezi mesela götür desem götürmüyo bende bilmiyorum nasıl yapıcam başka her işe karışıyo.
oyuncaklar başlıbaşına dert.büyük bir koli oyuncak ayırıp okula verdim,bir kısmını sakladım ama hala ortalık dolu.hele şu kinderlerden çıkan oyuncaklar yokmu küçük küçük offf offf..topla topla bitmiyo.hadi toplayalım desem de 1 tane sepete atıyo tamam topladım diyor :))
biz böylemiydik,bir bebekle oynayıp büyüdük...
Benim kızımda 2yaş 2 aylık ama oyuncaklarını toplar yani yarısını toplar yarıdan sonra sıkılır beraber toplarız. sofraya yardım eder kaşık, çatal, sofra bezi, bardak götürür ve sofrayı toplarkende yapar bunları. Ayrıca ev süpürmeye , toz almaya ve birde makinaya çamaşır atmaya ve çamaşır katlamaya pek bir meraklıdır ve yaptırıyorum da becerebildiği kadar yapıyor yavrum birde bu gün biz kahvaltıdayken tuvalete gitmiş çiyini yapmış ve fırçayla temizlemeye çalışmış
çok doğru söylemişlerrÇocuklara sorumluluk vermek gelişimi için çok etkili oluyormuş amcamın torununda dikkat dağınıklığı vardı doktoru sorumluluk verin demiş
fatura yatırttın, sofranın belirli bir kısmını ona kurdurun filan demiş
bilgiler için teşekkürler
kızsada sen yaptır bence.teyzemin 2 oğlu var.çalışıyordu onlar küçükken teyzemve çocuklar öyle yetişmişlerdiki biri makina açıyor diğeri toz aalıyordu işten gelene kadar teyzem.aslan gibide evlendiler kız gibi falan değiller yani..kötümü şimdi eşlerine yardımcı olurlar.
ben oğlumun eşine yardımcı olamsını isterim şahsen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?