Çocuk

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Eşim 28 ben 23 yaşındayım.
3 yıllık evliyiz 3.5 yılda önceden ilişkimiz vardı. Eşimle aramız çok iyi çok da iyi anlaşıyoruz.
Fakat ben daha anne olmaya hazır değilim gibi ve daha çocuk istemiyorum eşim de çok istiyor hergün çocuk diyor.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Sürekli düşünüyorum.
Çocuğum olursa bundan sonra hayatta bana bağlı biri olacak buna hazır mıyım bilmiyorum.
Bnm emboli geçirdiğim için kanda pıhtılaşma sorunu var 9 ay kan sulandırıcı iğne vurulcam düşük olmasın diye. Normal doğum da olmayacak sezaryen olunuyormuş böyle hastalarda.
Çocuğu yapmadan önce izmirde uygun fiyatlı düzgün bir riskli gebelik uzmanı ya da bu pıhtı olayından anlayan bir doktor bulmam şart. Öneriniz varsa alabilirim. Yani bilmiyorum aslında çok güzel bundan sonra hep beni çok sevecek benim de çok seveceğim bir parçam olması yazarken bile duygulanıyor inssn..
Yani hazır mıyım değil miyim bilmiyorum. Annem sanki hamileyim desem çok şaşırmayacak gibi kaynanam zaten ister önmli olan benim istemem ben taşıycam ben bakcam.
Uykusuzluk yorgunluk vs. Çok zor ve büyük sorumluluk şuan bi duygu olmadığından hep zorluklara odaklanıyorum bu zorluklara değer mi acaba diyorum.
Korkularım var eşimle arama sorun girerse, her anlamda duygusal cinsellik vs. Sonra düzgün anne olabilir miyim bakabilir miyim nasıl olur vs. Szce ne yapayım bn hazır olup olmadığımı nasıl anlarım?

Buyuk sorumluluk..
Evlilik cocuk oncesi ve cocuk sonrasi diye ikiye ayriliyor zaten.
Benim 2 yavrum var, iyi ki dogurmusum.. Aldigim en dogru karar..
Ama sen daha kucuksun bence, 23 yas.. biraz daha gezin tozun, 25-26 yas bi nebze daha uygun.
Eger ailenle ayni sehirdeyseniz yardimci da olurlar.

Çocuk büyük sorumluluk gerçekten. En uslu bebek bile annenin hayatını baştan sona değiştiriyor. Kendinizi hazır hissetmiyorsanız yapmayın. Evlat sevgisinin üstüne tanımam ama sorsan ben bile 2.yi yapmakta kararsızım.

Sokakta ortamda hamile gördüğünde veya küçük bebeklere bakarken içinin aktigini hissettiginde keşke benim de olsa diye iç gecirdiginde hazırsın demektir. Hazır değilsen şimdilik tedavi ve kontrol için doktora git ama yapmayı ertele derim ben. Çocuk tamamen hazır olduğunuzda yapılabilecek bişey. Sırf evlendim sıradaki şey çocuk yapmak diye yapılmamalı. Allah hakkınızda hayırlısı versin.

Buyuk sorumluluk..
Evlilik cocuk oncesi ve cocuk sonrasi diye ikiye ayriliyor zaten.
Benim 2 yavrum var, iyi ki dogurmusum.. Aldigim en dogru karar..
Ama sen daha kucuksun bence, 23 yas.. biraz daha gezin tozun, 25-26 yas bi nebze daha uygun.
Eger ailenle ayni sehirdeyseniz yardimci da olurlar.

Bn istemiyorum da eşimi nasıl ikna edeceğim bilmiyorum

Sokakta ortamda hamile gördüğünde veya küçük bebeklere bakarken içinin aktigini hissettiginde keşke benim de olsa diye iç gecirdiginde hazırsın demektir. Hazır değilsen şimdilik tedavi ve kontrol için doktora git ama yapmayı ertele derim ben. Çocuk tamamen hazır olduğunuzda yapılabilecek bişey. Sırf evlendim sıradaki şey çocuk yapmak diye yapılmamalı. Allah hakkınızda hayırlısı versin.
Bncede hadi olsun denilcek bişiy değil bncede

Orta kararda buluşmak ve öncesinde bunlsrı eşinizle konuşmanız gerekirdi.Çoğumuz evliliği sevdigimiz kişiyle Mutlu olmak ve resmi nikah altında da bir evlat sahibi olabilmek için evleniriz.Ayrıca pıhtılaşma durumunu hamile olmadan öğrenmeniz büyük şans ve çoğu arkadaşımızda bu problem var ve yine de tedavilerini olup çocuk sahibi olmak istiyor.Bu bir bahane degil bence.4 yıl boyunca diğer sebeplerinizden dolayı ben de korkmuştum ama şuan gereksiz bir korku oldugunu anlıyorum sürekli dua ediyorum hamileliğin başında olduğum için.Ama Nasıl eşiniz size saygı duyup beklediyse bence bu fedakarlıklar karşılıklı olmalı ya da en başından konuşulmalıydı..

Ben 23 yaşındayım. 1.5 yaşında bi kızım var. İyi ki doğurmuşum. Hayatım değişti. Daha düzenliyim, daha mutluyum, hedeflerim ve ideallerim daha net, daha bilinçliyim, daha çok okuyorum. Özel durumunuz sizi biraz zorlayabilir. Ama her zorluğun bi güzelliğide vardır. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Esinden 1-2yil zaman isteyebilirsin ha diyince hazir olunmazki. Bebek gorunce hamile gorunce hazir olup olmadigini anlarsin. Icinin o hislerle dolup tasmasini bekle.
29 yasindayim 2.cocugum 10ay once dogdu.Beni ufak olan degil 5 yasindaki zorluyor. Buyudukce zorlasiyor sanki.

23 yaşında anne oldum bende iyikide olmuşum simdi 3.5 yaşında analı kızlı geziyoruz:) cok düşünmeyin bence yapın bi tane tatli mi tatli bir bebeginiz olur insallah:)

Çok gençsin. Hem de çocuk istemiyorum diyorsun, hayatın alt üst olur. İstemeye istemeye sakın doğurma. O çok çocuk isteyen kocan, çocuk uyumayıp çatlarcasına ağladığında kıçını dönüp yatacak. Sen duşa bile girmeye vakit bulamayacaksın. İstemeye istemeye eşin istiyor diye sakın doğurma. Sana zul olur.
Elbette ki anneliği tat. Evlat sevgisi bambaşka. Ama şimdi değil.

bebeğin kararı eşinize ait değildir.
istemiyorsanız o bebeğin suçu yok.
gerekirse evlilik terapisi alın ve eşiniz anlasın.
laftan anlayan biriyse siz güzelce konuşun.

Back
X