Çocuklar arasında s.dik yarıştırma durumu

anne çocuğumun dombili olması değil sağlıklı ve ideal kilosunda olması önemli.
doktorumuz da herşeyinin sağlıklı olduğunu, aşırı kilodan korumamız gerektiğini söylüyor. sen dert etme kendine de.
bi de 10 gün nedir ya, ben eşimle (çocuğumuz yok) cumartesi sabahı gidip pazar akşamı dönüyorum kayınvalidenin yazlığından o bile sıkıyor bazen.

Hayırlısıyla tatiliniz bitene kadar sabredeceksiniz artık. Kayınvalideler her zaman en iyisini bilirler. Onlarla başa çıkmaya çalışıp, sinirinizi bozmanın hiç gereği yok.Çünkü,bıkmadan usanmadan hep aynı şeyleri söyler dururlar. Hiç unutmam "Benim doğurduğum çocuklar ahanda böyle tosun gibi olurlardı.Sen iyi besleyememişsin.Bütün kiloyu sen almışsın. Çocuk zayıf kalmış." demiş durmuştu benim kayınvalide de. O da yetmedi. Hep diğer torunlarıyla kıyasladı durdu.
Kendi annemde yapıyor bu hareketleri. Kardeşimin çocuklarına ne zaman gelseler, zayıflamışlar iyi bakmıyorsunuz bu çocuklara, bilmem ne deyip duruyor. Anne sen niye karışıyorsun. Çocuklar yemeyi sevmiyorlardır belki diyorum. Yok severler. Önlerine zamanında doğru dürüst hazırlayıp yedirmiyor. Bu çocuklar aç mı, tok mu umursamıyor bu gelin deyip duruyor kadın. Velhasıl hep aynılar. O yüzden canınızı sıkmayacaksınız.Ben hatta gülüp geçiyorum. He anne he biz nerede sizin gibi çocuk bakmayı bileceğiz ki falan deyip geçiştiriyorum.

Merhabalar ,yaklaşık 10 gündür kv deyiz.Daha önce sorunlar yaşadık ve Özurler dilendi vs tekrar uzun uzun anlatamayyim .

Tavır olarak bir sikintilari yok .Bende çok fazla yuzgoz olmuyorum ama sıkıldım ve eşimin başının etini yiyorum .Çünkü bir ccevap verdiğimde bayilmaya kalkacak kadar ortalığı yıkan bir tipti kv .

Neyse eşimin yeğeni var oğlumla yaşıt sayolir gelir gelmez bir süre kaldı o da burada .Alerjik bir bünyesi olduğu için takviye mama alıyor bir yıldır ve aşırı kilo almış onun öncesinde kilo alıyordu cicukcagiz .

Geldiğimizden beri oğlumun ağzına sokmadigj herseyde en bastan dinkiyoruz x herseyi yer ,aklına gelebilecek herseyii...Çocuk burda 1 hafta kaldı yemek yememyi bırak ,çocuğun ağzını burnunu kolunu bacağını tutup kusturana kadar yedirip kusunca da tekrar ağzına tikmaya calsiiyolar ve ben artık dayanamayıp çocuğu tiksindireceksin öyle işkence mi olur deyince hemen küçük emraha döndü kv ..

Benim oğlum da aşırı aşırı yemek secmeue başladı sağolsun bir lokma yiyene kadar fenalık basiyo sabah kaliyotuz kızım sen yedir çocuğu da sende rahat ye diye bir başlıyoruz gün içindeki tek muhabbet çocuk yemedi bak yine,x olsa havada kapar valla herşeyi yiyo buttuuun sebzelwr ,buttuuun aklına gelebilecek herseyyy diye bir saat konuşuyor .
Eşim susturuyo ama yine aynı ,...

Yemin ediyorum kıskançlık değil ama çocuk yaristirilmasindan nefret ediyorum .
Oğlumun doğum kilosu bu çocugun neredeyse 2 katıydı ve ilk 2 yaşına kqdar oğlum herşeyi yiyen baya toplu bı çocuktu.Bu kezde oğlum yaristiriliyordu o zamanlar baya sert bir şekilde susturuyordum ama şuan kıskanç durumuna düşmek istemiyorum .

Tek bir lafla susturacagim artık patlamak üzereyim yani ben mi beceremiyorum bu anneliği cidden ??
Kayınvalidem bir haftalık bebeğim varken kıyaslama yapmıştı nasıl sinir olmuştum eşimde her bebek bir olcak değil herkesin yapısı farklı demişti çok sinir oluyorum kıyaslanmaya

Bnim kızımda izine gittiğimizde kv hanim ay eltinin çocukları böyle yer böyle yapar der dururdu ve kız benim kızımdan 2 yaş büyük o zamanlar o kiz 5 yaşında benim kız 3 yaşındaydı o söylerdi ben kızardım birde eltimin adını vererek yapıyordu o zamanlarda da eltimle aramda bir sorun vardı bunuda bildiği için sürekli ondan kıyaslardı beni ve kızımı en son patladım bağırdım "bir daha bana x den örnek verirsen seninle aynı yerde oturmam aynı sofrayada oturmam demiştim tepkinizi koyun yoksa ezilirsiniz

benimkiler 9 aylik kizimi 5 yasindaki kuzeniyle karsilastirip bak o daha kilolu demislerdi.o yuzden bosverin aldirmayin bos bos konusup dursun

Birbiriyle akran olan çocukların hazin sonu malesef.

Benim kv me göre çocuklarımız hep zayıftır, büyük oğlum son bir yılda hızla kilo aldı, şimdi de kilolu diye konuşuyor. Sürekli söylemeye başladılar bunu ve ben hepsinin olduğu ortamda o daha gelişme çağında bir daha kilosu ile ilgili kimse yorum yapmasın istemiyorum, psikolojisi etkileniyor dedim. Şimdi kimse yorum yapamıyor.
Oğluma da eğer kilon ile ilgili yorum yapan olursa, ben gelişme çağında bir çocuğum büyüyorum daha, siz kendi kilonuza bakın yetişkinlikte kilo zararlı de diyorum.

Arkadaşlar uzun süre giremedim internetim de sorun oldu . Herkese tek tek teşekkür ediyorum çok sağolun.Toplu cevap vereyim ..
+Eşim yüzünden o kadar uzun durduk açıkçası bu durum dışında da eğlenceli geçti benim ailemde az kaldık ailemin talebiydi zaten konumda var neyse uzatmayayım :)
+ Evet kıyaslama işi bitmez mutlaka ama ben yapı gereği sevmiyorum bu işi sadece kızdığım şey oğlum daha kilolu olduğu durumda bin tane bahane bulup ,daha zayıf olunca köşeye sinen düşman gibi vurmya çalışması .
Ki o çocukta alerji çıktığında ,alerjik takviyeleri araştırıp bulup hatta doktor vs arastirdim sevmiyorum çocukları yaristirmayi .
Oğlum 4 kg doğdu oyle çocuk mu olurmuş ,ilk 2 yıl kiloluydu biraz eee mamayla buyuyo ya ondan dayanamadim verdim ağzının payını kavgaya gerek kalmadı

+ Birgün akrabalarının olduğu bir ortamdeydik .Gösteriş yapacak ya yine annesi sen yedirdin mi çocuğu dedi ?döndüm 4 yıldır tek başıma buyutuyorum ya unutttun herhalde ben biliyorum çocuğuma nasıl bakacagimi sen dert etme beni de çocuğu da darlama yok illa dert edeceksen kendi oglunu sikbogaz et dedim .
Neden dedi .Eee sen oğluna zamaninda adam gibi yemek yemeyi ogretseydin şimdi benim çocuğumda düzgün yerdi anne babam yemiyo ama deyip vekiliyo çocuk malum babası 2 cesit yediği için dedim .Kendi yaoamadigin şeyin acısını benfen çıkarmaya calisiyon herhalde dedim .bağırıp cagirnadim ondan sonra bütün akrabalrida aa evet sen onu çok nazlandirdin kız haklı filan deyince kötülük için demedik deyip sustu .

Evde yine demeye kalktı ama bu sefer eşime dedim sen sustur yada ben susturacagim artık doğum yaptiginda sütun yok diye sinirimo bozmuştu şimdi de bununla.yapiyo iizn vermem artık diye azalttı çok.sukur

Back
X