cocuklar cok tatli ama..??

eSmerimSin

Guru
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
6.569
396
373
Diğer
Cocukistememek cokmu kötü birsey? Cocuksuz aile olunmaz mi?

Imkanim olsa bu dünyaya gelmek istemezdim, malesef positif bir insan degilim …
Dünyanin iyiyere gittigini düsünmüyorum, cok calisip az para kazaniyoruz ve zamanimiz cokkisitli, hep stress ve baski altindayiz..genel olarak yani cogumuz.. yillarboyunca calis, didin, ömründen gencliginden ver ve belki emekli olamadan,dinlenemeden öl git..

Cocuklaricok seviyorum, eriyorum ama kendim bir cocuk sahibi olmayi önceden cok hayaletsemde artik düsünmüyorum ve düsünecegimide hic sanmiyorum.
Madem budünyaya gelmisim, yer icer, kendim icin yasar, gerekirse camura bulanirim yadagünümü gün ederim herneyse sonra vaktim gelince ceker giderim diyedüsünmüyorum..arkamda kimseyi birakmadan giderim yada kimseyi düsünmeden yasarim sadece kendim icin..(tabiki esimle birlikte)

Bunu mario(esim yabanci) ile konustum cok sacma düsünüyorsun bu sekilde ciddiysen sonumuzayrilik dedi..
Borcumuz var,ikimizde deli gibi calisiyoruz, ama ayin sonunu zor getiriyoruz, tatilplanladik yaz icin ama borca girip gidicez tatile, bu düzen cok degisecekgibide görünmüyor.. birde cocugumuz olursa onunla ilgilenemeden ben yine is pesinde kosturcam, cocugumu ellere emanet etmek zorunda kalicam, zaten simdiki gencleri görünce cok üzülüyorum, 14 yasinda full makyaj, ve cinsellik meraki sarmis,alkol&uyusturucu bilmem ney gibi seylerden koruyamazsam, hasta olursa ama agir hasta, benden once ölürse fln diye düsününce en iyisi ben böyle kalayim.

.birde ailem bana cok beddua etti istemedikleri birisi ile evlendim diye.. sendeevladindan cek, seninde canin yansin dediler..bunlari düsündükce istemiyorum iste.. böyle düsünenen tek benmi varim?

Insanlar nedencocuk yapar, aile kurmak ve yalniz kalmamak icin.. (yalniz kalmamak icin..nekadar egoistce ama degilmi?) yada baska bir sebebi mi var?

Cocuklar cok tatli cok seviyorum onlari ama.. uzaktan sevmek en iyisi sanki?

Son düzenleme:

Imkanimolsa bu dünyaya gelmek istemezdim, malesef positif bir insan degilim …
Dünyanin iyiyere gittigini düsünmüyorum, cok calisip az para kazaniyoruz ve zamanimiz cokkisitli, hep stress ve baski altindayiz..genel olarak yani cogumuz.. yillarboyunca calis, didin, ömründen gencliginden ver ve belki emekli olamadan,dinlenemeden öl git..
Cocuklaricok seviyorum, eriyorum ama kendim bir cocuk sahibi olmayi önceden cok hayaletsemde artik düsünmüyorum ve düsünecegimide hic sanmiyorum.
Madem budünyaya gelmisim, yer icer, kendim icin yasar, gerekirse camura bulanirim yadagünümü gün ederim herneyse sonra vaktim gelince ceker giderim diyedüsünmüyorum..arkamda kimseyi birakmadan giderim yada kimseyi düsünmedenyasarim sadece kendim icin..(tabiki esimle birlikte)
Bunu mario(esimyabanci) ile konustum cok sacma düsünüyorsun bu sekilde ciddiysen sonumuzayrilik dedi..
Borcumuz var,ikimizde deli gibi calisiyoruz, ama ayin sonunu zor getiriyoruz, tatilplanladik yaz icin ama borca girip gidicez tatile, bu düzen cok degisecekgibide görünmüyor.. birde cocugumuz olursa onunla ilgilenemeden ben yine is pesindekosturcam, cocugumu ellere emanet etmek zorunda kalicam, zaten simdiki genclerigörünce cok üzülüyorum, 14 yasinda full makyaj, ve cinsellik meraki sarmis,alkol&uyusturucu bilmem ney gibi seylerden koruyamazsam, hasta olursa amaagir hasta, benden once ölürse fln diye düsününce en iyisi ben böyle kalayim..birde ailem bana cok beddua etti istemedikleri birisi ile evlendim diye.. sendeevladindan cek, seninde canin yansin dediler..bunlari düsündükce istemiyorumiste.. böyle düsünenen tek benmi varim?
Insanlar nedencocuk yapar, aile kurmak ve yalniz kalmamak icin.. (yalniz kalmamak icin..nekadar egoistce ama degilmi?) yada baska bir sebebi mi var?

aaa eşinle barıştınız mı
soruna gelince çocuk evin neşesidir ya ayrıca düşünse sana ve eşine benzeyen bi çocuk ikiniz parçası
evli değilim ama benim düşüncem bu yönden
ama anne olacaksan senin hazır olman gerek sonuçta büyük sorumluluk

Son düzenleme:
belki de haklısınız ama ben tam tersi düşünenlerdenim:1: Çocuk ,bereketiyle gelir zaten,anne olmak o hissi yaşamak kendinden başka bir canlıyı çıkarsız beklentisiz kendinden çok çook daha sevebilmek,yaradanın bahşettiği mucizeye vesile olabilmek bunlar güzel şeyler bence ALLAH HEPİMİZİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN;)

Bu maddi durumdan ve psikolojiden cikmadan cocuk, isteseniz de yapmayin.
Sorunlarinizi asabilirseniz tekrar dusunursunuz. Zaten psikolojin duzelirse sen de istemeye baslayabilirsin. Belli olmaz.
Esin de dediginde hakli. Baba olmak istiyorsa ve senin sonuna kadar cocuk fikrine niyetin olmazsa ayrilik kacinilmaz.
Ne olursa olsun, su anda beklemek sizin icin zaten en hayirlisi gibi gorunuyor.

konuya daha evlenmemiş biri olarak cevap vermem ne kadar doğru olur bilmiyorum. ama ben her zaman aileyi ayakta tutan en önemli etkenler arasında sevgi saygı ve çocuk üçlemesini görüyorum. yaza evlenicem allah nasip ederse hemen olmasa da 2 sene sonra falan çocuğum olsun isterim. söylediklerinize takıldım insan çocuğu yalnız kalmamak için istemez ki çocuk evin neşesidir sesidir gülüşüdür. hasta olduğunda 10 yaş yaşlanmanıza da sebep olur bir gülüşüyle 20 yıl gençleşmenizide sağlar. nice anneler var hem çalışıp hemde pırlanta gibi evlatlar yetiştiren. hayatı sadece gezip tozmak kendim için çalışır kendim için yaşarım düşüncesi bana çok bencilce geldi kusura bakmayın.
amacım sizi kırmak değil söylediğiniz bir kaç bişeye takıldığım için yazmak istedim. çocuğunuz hasta da olabilir sizden önce de ölebilir allah evlat acısını kimseye yaşatmasın inşallah ama geleceği allahtan başka kimse bilemez sizin yarına çıkacağınızın garantisi yokken çocuğum olurda benden önce ölürse diye düşünüp kendinizi üzmeyin
kırıcı konuştuysam affedin

Dar dusunceli bi bakis acisi..
Belki cocugun dunyayi ve yasamayi cok sevecek? Sen hayata karamsar gozlerle bakip keyif almiyor olabilirsin ama bir baskasi temiz havada, guzel bir manzaraya karsi, dunyaya geldigine defalarca sukrediyor olabilir.

Negatiflikten kurtul artik. Pozitif ol azicik ya.

Madem budünyaya gelmisim, yer icer, kendim icin yasar, gerekirse camura bulanirim yadagünümü gün ederim herneyse sonra vaktim gelince ceker giderim diyedüsünmüyorum..arkamda kimseyi birakmadan giderim yada kimseyi düsünmeden yasarim sadece kendim icin..(tabiki esimle birlikte)

Bunu mario(esim yabanci) ile konustum cok sacma düsünüyorsun bu sekilde ciddiysen sonumuzayrilik dedi..
Borcumuz var,ikimizde deli gibi calisiyoruz, ama ayin sonunu zor getiriyoruz, tatilplanladik yaz icin ama borca girip gidicez tatile, bu düzen cok degisecekgibide görünmüyor.. birde cocugumuz olursa onunla ilgilenemeden ben yine is pesinde kosturcam, cocugumu ellere emanet etmek zorunda kalicam, zaten simdiki gencleri görünce cok üzülüyorum, 14 yasinda full makyaj, ve cinsellik meraki sarmis,alkol&uyusturucu bilmem ney gibi seylerden koruyamazsam, hasta olursa ama agir hasta, benden once ölürse fln diye düsününce en iyisi ben böyle kalayim.

.birde ailem bana cok beddua etti istemedikleri birisi ile evlendim diye.. sendeevladindan cek, seninde canin yansin dediler..bunlari düsündükce istemiyorum iste.. böyle düsünenen tek benmi varim?

olumlu taraflarıda var anne olmayı dusun zamanı geldınde olur zamanı hısseedersın suan dusunmemen demekkı hazır dılsın

Mario ile ne zaman barıştınız. Sevindim adına. Soruna gelirsek çocuk istememek kötü bir şey değil, herkesin çocuğu olucak diye bir şey yok. Herkesin evlenmek zorunda olmadığı gibi.. Fiziksel, psikolojik ve madden hazır olmak gerekiyor bence.

Herkesin kendi fikri tabi ama bence fikirleriniz yanlis ya yanlis demek de dogru olmadi cocuk bambaskadir ya tatmaniz lazim derim :)

Hayatınız çok hızlı vuuff 1 ay önce ayrılıyordunuz seni sevmediğini söylüyordu sonra tatil planı şimdide çocuk.
Bence çocuk düşüncesini aklınızdan evliliğiniz oturana kadar aklınızdan silin.Yazık olmasın.

Çocuk candir yaa :))
Eve neşe katar, mutluluk huzur verir.
Mesela ben evlat edinmek isterim, anasız babasiz okadar çocuk varken sırf bende doğurayim diye çocuk sahibi olmak istemem..
Aile içi herşey yolundaysa eğer niye olmasin, maddi durumu da çok fazla büyütmemek gerekir bence, paramizin olmasini beklersek ohooo madem ikinizde çalişiyorsunuz elbet olur.
Ama her iki tarafinda istemesi gerekir

Hayatınız çok hızlı vuuff 1 ay önce ayrılıyordunuz seni sevmediğini söylüyordu sonra tatil planı şimdide çocuk.
Bence çocuk düşüncesini aklınızdan evliliğiniz oturana kadar aklınızdan silin.Yazık olmasın.

peki simdi senin demek istedigin nedir? evet hayati hizli yasiyorum, onu biktirdigim icin beni sevmedigini dinlenmek istedigini söylüyordu, peki tamam dedigimde o kabul etmedi ve ayrilmama karari aldik, beraber güzel bir tatil yapip kafamizi dinleyelim dedik?! bunda acaip olan nedir?

zaten suan cocuk planlamiyoruz, borc icinde yüzürken, yaslarimizda cok genc bunun farkindayiz, ama mario ileride cocuk istedigini söyleyince beni korku sardi.. tamam mi?

Şimdiden neden korkularına yeniliyorsun ki? Buna izin verme.
Vakti geldiğinde olacaksa olur. Şu anki düşüncelerin değişebilir.
Ki büyük ihtimalle değişecektir olgunlaştıkça, maddiyatın daha iyi oldukça ve yaşın ilerledikçe.
Koşulların iyileştikçe kısacası...
Sürekli değişiyoruz. Sen de farklı bakış açılarına sahip olacaksın muhakkak.
Daha şimdiden bunun için endişelenmek zarar verir sadece.

Aman geleceği düşünmeden yaşa şuanda istemezsin zamanı gelince istersin şuanda bunları konuşup düzelen ilişkinizi zedelemeyin ayrılık filan geçiyor çünkü konuşmalar içinde. .

Çocuk candir yaa :))
Eve neşe katar, mutluluk huzur verir.
Mesela ben evlat edinmek isterim, anasız babasiz okadar çocuk varken sırf bende doğurayim diye çocuk sahibi olmak istemem..
Aile içi herşey yolundaysa eğer niye olmasin, maddi durumu da çok fazla büyütmemek gerekir bence, paramizin olmasini beklersek ohooo madem ikinizde çalişiyorsunuz elbet olur.
Ama her iki tarafinda istemesi gerekir

evet cocuk candir, cocuklar cok tatli cok seviyorum ben gercekten, bu arada burcum yengec (asiri anac bir burc) benim sorunum ben gittigimde arkamda birakacagim bakima muhtac birisi olmasi.. yada ona güzel bir hayat sunamamak ne bileyim belkide yetememek, yada cok calismaktan ona zaman ayiramamak.. bu yüzden diyorumki en ayisi bu sorumlulugu almayayim.. (evlat edinenleri, bir baskasinin cocugunu benimseyip bakip büyütenleri cok takdir ediyorum gercekten)

Aman geleceği düşünmeden yaşa şuanda istemezsin zamanı gelince istersin şuanda bunları konuşup düzelen ilişkinizi zedelemeyin ayrılık filan geçiyor çünkü konuşmalar içinde. .

haklisin ama mario dedi bana.. ben cocugumun olmasini istiyorum mesala bu yaz degil gelecek yaz mesala dedi.. bende ben istemiyorum dedim oda umarim suanlik bir düsüncedir yoksa ayrilmak zorunda kalacagiz..?!

yani fikrim degismezse sonumuz belliymis..

Bir zamanlar bende aynenn böyle düşünüyordum.. Ne erkek arkadaşta filan ne de sosyal hayatta ayağım vardı hiç bir zaman da olmadı.. Sonra eşimle tanıştım hem de otobüs durağında.. yani ilk kez iş yerinde odasında gördüm klasörlerle uğraşıyordu ve ben bi belge almak için gitmiştim eliyle yerini işaret edip arkasını dönmüştü bana :) sonra işe giderken servise bindiğim yerde kimsin nesin derken.. Meğer beyefendi her sabah beni görmek için evinden hatrı sayılır derecede uzak olan benim servise bindiğim durağa geliyormuş.. Sonra ağzımı aramalar filan bu düşüncelerimi ona da söylemiştim o zaman, bana da çok saçmaydı, uzaktı hatta bence çok hassas olduğum için hiç girmek istemeyeceğim şeylerdi bunlar bunu ona söylemedim tabi ama sende de aynısını hissettim.. Sonuç ne peki ? 2 sene içerisinde nişanlandık evlendik 4 aylık hamileyim.. :) Mutsuz muyum hayır.. Arada bunları hatırlatıp dalga geçiyor eşim benimle.. Karşındaki doğru insansa hayatı kontrol etmeye kalkma, kaygı hat safhada bendenizde mevcut ama hayat öyle bir şey ki kendini akışına bırakmalısın yoksa çırpındıkça batarsın..

peki simdi senin demek istedigin nedir? evet hayati hizli yasiyorum, onu biktirdigim icin beni sevmedigini dinlenmek istedigini söylüyordu, peki tamam dedigimde o kabul etmedi ve ayrilmama karari aldik, beraber güzel bir tatil yapip kafamizi dinleyelim dedik?! bunda acaip olan nedir?

zaten suan cocuk planlamiyoruz, borc icinde yüzürken, yaslarimizda cok genc bunun farkindayiz, ama mario ileride cocuk istedigini söyleyince beni korku sardi.. tamam mi?

Bişey demek değil.Kendi evliliğin banane.Benim ilişkimde bu kadar çabuk duygu geçişleri yok garip geliyor o kadar.Bır ay once eşim benimle sevişmek istemeyecek bir ay sonra seneye çocuk istiyorum diyecek.''Bu ne yaa ?? ''derim ben sadece bu.

İleride dediğin gelecek yaz olabilir demiş...
Ve son olarak devamlı şöyle olursa ayrılmak zorunda kalırız,böyle olursa ayrılız diyerek bir evliliği yürütmek ne kadar sağlıklı ?Sen bence bunu sor kendine.Tekrardan başa sarma.

haklisin ama mario dedi bana.. ben cocugumun olmasini istiyorum mesala bu yaz degil gelecek yaz mesala dedi.. bende ben istemiyorum dedim oda umarim suanlik bir düsüncedir yoksa ayrilmak zorunda kalacagiz..?!

yani fikrim degismezse sonumuz belliymis..

şöyle birşey var. insanlar niye evlenir? sevmek sevilmek mutlu olmak ve çocuk yapmak için. yani olması gereken bu. eğer hayatın boyunca çocuk sahibi olmayı düşünmüyorsan bunu evlenmeden önce eşinle paylaşman gerekirdi..

Back
X