Çocuklar düşe kalka mı büyür?

Çocuğum yok ama çocukluğumuz epey hasarlı geçti :KK70:
Kuzenimin kafası yarılmıştı on dikiş atıldı, ben iddiaya girip ranzadan atlayıp bileğimi kırmıştım alçıda kaldı kaç ay,bebekken de beş dakika yalnız kaldığım odada sehpaya gözümü çarpmışım gözüm kapanmış kör kalacağım diye çok korkmuşlar ama sağlam çok şükür, kol bacak kırılmayan kuzen zaten yok. Eşimin kolu iki kere aynı yerden kırılmış hala ameliyat izi durur.
Kuzenlerin çocuklarından biri 2 yaşındayken sabah uyanıp annesine gitmek isterken beşikten uçup yere çakılıp burnunda kalıcı iz bıraktı hala durur. Bir diğer kuzen çocuğu da alnını yarmıştı parkta düşüp, diğer bir çocuk daha 3 yaşında iki kere kırık yaşadı.
Yani bizim sülale ve eşimin sülalesi komple beceriksiz çocuk bakmayı bilmeyen aile değilse gayet normal. Hepimizin izleri dolu ama çocukluk böyle bir şey işte.
Sizin de maşallahınız varmış... Ben sakin çocuktum çenemde bir iz var sadece. Çok dikkat ediyorum. Ortada tehdit arz edecek bir şey de yok. Koltukları da kaldıramam ya. Sen alnının üstüne niye atlarsın benim heyecanlı kızım...

Tabiki düşe kalka büyüyorlar allah korusun kötü düşmedikce ve tabiki sizde önleminizi aldıktan sonra çok dert etmeyin.öyle öğreniyorlar başlarının çaresine bakmayı. .
Benim çocuklarında küçükken çok düştüler..hatta bir keresinde oğlum çok berbat bir düşüş yaşamıştı. Tatildeydik havuz kenarında ayağı kaydı ve geriye doğru düşüp kafasının arkasını taşa öyle bir çarpmıştı ki o gün cokkkkk korkmuştum. Hastanede almıştık soluğu tabi..Allaha şükür birşey olmadı.
Birgun de kixim yatakta ziplamaya kalkıp yere düşmüştü. Ardından kusmaya başlayınca tabi ben yine panik yine hastane..meğer midesini usutmus cadı. .
Böyle büyüyorlar işte. .tabi biz annelerde her seferinde ömrümüzden ömür veriyoruz.
Evet o uyudu ben hala stres altındayım...

Sizin de maşallahınız varmış... Ben sakin çocuktum çenemde bir iz var sadece. Çok dikkat ediyorum. Ortada tehdit arz edecek bir şey de yok. Koltukları da kaldıramam ya. Sen alnının üstüne niye atlarsın benim heyecanlı kızım...

Daha söz dinleyen bir çocuktum çok yaramaz değildim :D Korkuyorsunuz elbette ama kendinizi suçlamayın hiç çocuklar kaşla göz arasında kendilerini yaralarlar.
Benim kuzenimin çocuğu bu ara yaraladı kendini kayınvalidesi görümcesi ve onların etkisiyle kocası falan eleştire eleştire ben çocuk bakamıyorum moduna soktular, çok kızıyorum onlara. Çocuk bu elbette yaramazlık da edecek düşecek de, önleminizi elbette alıyorsunuz ama çocukluk böyle bir şey işte. Sürekli oturan bir çocukta sorun vardır zaten düşe kalka öğreniyoruz.
Şimdi ben o izlerime bakıp bakıp gülüyorum, anılarımın izleri hep.

Evet o uyudu ben hala stres altındayım...
Uzat ayaklarını bir güzel çay demle film filan izle düşünme. .unutma stres herşeyi daha kötü yapar.sen sakin kal ki sabrın olsun evladına. Allah korusun evlatlarımızı. .sukur ki kötü bir şey yok öyle düşün. .

Düşe kalka büyümeyi abartmış biri olarak evet düşe kalka büyüyor ve büyüyorz
Şahsen kibriti yakıp burnunu yakan,sandalyelere kafamı zevkine vuran,ve step tahtalarına çıkıp 13 dikiş yemiş bir kız çocuğu evladı olarak çok iiyi anlıyorum :D

Uzat ayaklarını bir güzel çay demle film filan izle düşünme. .unutma stres herşeyi daha kötü yapar.sen sakin kal ki sabrın olsun evladına. Allah korusun evlatlarımızı. .sukur ki kötü bir şey yok öyle düşün. .
Kocam da ayrı stres kaynağı... uzattım ayaklarımı kız uyurken dinlendim de. Eşim de anlatabilsem kızın canı bir yandığında benim canımın on yandığını...

Kocam da ayrı stres kaynağı... uzattım ayaklarımı kız uyurken dinlendim de. Eşim de anlatabilsem kızın canı bir yandığında benim canımın on yandığını...
Erkekler anlamaz..onlar daha soğukkanlı oluyorlar..takma boşver

11 12 aylıkken yürümeye çalışırken düşüp dudağımı patlatmış sonra epey bir süre yürümemişim. Bir buçuk yaşında çocuklar koşarken ben yeni yürüyormuşum :KK53:

Hala da öyle garantici bir insanım.

Siz ne yaparsanız yapın çocuk karakteri neyse o şekilde davranır. Önleminizi alın, tehlikeyi en aza indirin ama çocuğu engellemeye de çalışmayın. Koşacaksa yine koşar atlar zıplar zaten.

Back
X