Çocuklar İçin Eğlenceli Bol Vitaminli Yemekler Tarif Defterimiz

polipe

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2007
2.340
0
681
kızlar 2008 kasım bebişleri için başta ana öğünler olmak üzere kahvaltılık, atıştırmalık,evde hazırlanan içecek tariflerimizi burda paylaşalım arzu ederseniz.herkezin bulabileceği alabileceği malzemelerden taze,leziz tariflerimizi koyalım bakalım.
NotBuraya koyulan tarifler 2 yaşına girmiş dişi kuşu yerinde herşeyi yiyebilen herhangi bir gıda alerjisi olmayan küççük danalar içindir.aman diyim ek gıdaya yeni geçmiş çocuğa falan verilmesin olurya)

Not2:Soru yada yorum yapmazsak tariflere ulaşmamız dahada kolay olacağından sorularınızı ve yorumlarınızı içinize atıp dertlenebilir,aman anlamasamda deneyeyim olmadı kendimden bişey katarım deyip içinizdeki lezzet perisini dürtebilirsiniz keyif sizin ama illa gıcıklık olsun dersenizde soruda sorabilir yorumda yapabilirsiniz

Son düzenleme:
haydin hayırlı ossun anacımmmm
hemen size güzel ve bol vitaminli bir omlet tarifi vereyim

OMLET

• 3 Yumurta
• ½ Su bardağı süt
• Kaşar peynir rendesi(yada istediğiniz bir peynir çeşidi)
• 1 Tatlı kaşığı tereyağ
• 1,5 Yemek kaşığı un

HAZIRLANIŞI

Yumurta bir kapta iyice çırpılır içine un,süt katılıp tekrar çırpılır son olarak tereyağı ve kaşar rendesi katılıp ısınmış tavaya dökülür üzerine kapak kapatılır üzeri kızaran yumurtanın arkası çevirilir ve kapak tekrar kapanır iki tarafta hazır olunca servise hazır AFİYET OLSUN...

Son düzenleme:
krep

1 yumurta
1,5 su bardagı sut
tuz
un

yumurta sut ve tuz ıyıce cırpılır
uzerıne yavas yavas boza kıvamına gelınceye kadar un ılave edılerek cırpılmaya devam edılır
karısım koyu boza kıvamında bıraz dınlendırılır.
sonra teflon tavaya bır tatlı kasıgı mıktarında sıvı yag dokulup kızdırılınca bır kepce yardımıyla krep karısımından dokulerek tum tavaya yayılması saglanır
kenarları tavadan ayrılınca dıger tarafı aynı sekılde pısırılır.
arzuya gore ıcerısıne bal, recel, sarelle, cemen ve bılumum kuzuların damak tadına gore sarılarak yedırılır.
afıyet olsun...

vitamin topu köfte
1patates rendesi çiğden
yarım çaybardağı rendelenmiş kaşar
yarım kibrit kutusu beyaz peynir
1yumurta
1çorba kaşığı rendelenmiş sucuk
aldığı kadar galeta unu
patates rendelendikten sonra sulanıyor avucumuzun içinde suyunu sıkalım daha sonra hepsi yoğrulur tuzuna bakıp ekleyebilirsiniz
yuvarlak top yapılır çocukların rahatça ağzına atabileceği büyüklükte ben fellah köftesi gibi toplar yaptım
yağda heryeri kızarıncaya kadar pişirilir

afiyet olsun

Son düzenleme:
kahvaltılık muhlama
3-4 çorba kaşığı mısır unu
tereyağ
beyz peynir
kaşar peynir
tuz
1.çorba kaşığı yoğurt (isteğe göre

mısır ununu tavada çiğ kokusu gitsin diye biraz kavuruyorum .sonra üzerine 1,5-2 bardak suyu koyuyoruz.ben 2 veledime yaptığım için bu tarif 2 tabak çıkıyo isteğe göre çoğaltılabilir...gelen misafirede yaparım genelde
mısır unu kaynamaya başlayınca 1 kaşık yoğurdu koyup iyice karıştırıyoruz daha sonra beyaz peynir ,kaşar peynir ve tuzunu karışltırıp şöyle bir çevirip kısıjkta pişmeye bırakıyoruz ...pişince tereyağnı eritip üzerine döküyorum biriki taşım fıkırdatıp kapatıroyum.mehmet akif izmir dönüşü çok zayıflamıştı babaanne bu tarifle az kendine getirdi çocuğu.çok besleyici ve çocuklar çok seviyor..

kara muhallebi(krem şokola)
3 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı kakao
6 kaşık şeker
1.5 kg süt

tam tarifim bu şekilde .küçükken annem yaprdı kara muhallebi derdik .ismi öyle kaldı bende çocukluğuma gidiyorum her yaptığımda .tencere dibini kazıdığım günlere(.annemden tarifi almamıştım ama deneye yanıla bu tarifi çıkardım.evdeki ahali zor bekliyo soğumasını:)

malzemenin hepsini tencereye döküp (isterseniz blendırla karışltırabilirsiniz),kaynayana kadar karıştırıp kaselere boşaltıyoruz....üzerini hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz

mAYTABIM YOĞURT KESİLMİYO MU?

yok canım kesilmiyo .onunda bi püf noktası var .tuzunu en son koymak. tereyağdan önce tuzunu koyuyorum şöyle bi karıştırıp tereyağnı döküyorum.
aslında genele yoğurt konmaz muhlamaya ama laz bi ablamızdan öğrendim kendiside çok güzel yapar sırrını benle paylaşmıştı:)

hayırlı olsun topiğimiz kızlar...
bende kuzularımın en çok sevdiği peynirli cevizli erişte tarifi vereyim...
yarım paket erişte
beyaz peynir (peynir çeşidi ve miktarı size kalmış)
küçük bir kase ceviz çekilmiş..
1-1,5 yemek kaşığı tereyağ

erişteleri tuzlu ve bir iki damla sıvı yağ katılmış suda haşlayıp pişirdikten sonra süzüyoruz ben genelde göz kararı suyunu ayarlıyorum hiç süzmüyorum .. sonra beyaz peyniri ezip içerisine karıştırıyoruz cevizleride rondoda iyice çekip ekliyoruz eriştelere..(cevizleride artık daha dişe gelir şekilde yapıyorum yiyorlar )bir tavada tereyağını eritip üzerine gezdiryoruz dökünce cosssz edecek..:)))bir alt üst olacak şekilde karıştırıp afiyetle yediriyoruz..

bende ıspanaklı çorba tarifi veriyim

MALZEMELER :
Yarım kg. ıspanak
1 adet soğan
...3 çorba kaşığı mısır unu
4 bardak tavuk suyu
2 kaşık tereyağı
Tuz, pul biber(çocuklara biber yok tabi)

YAPILIŞI :

Ispanaklar ince kıyım doğranır ve soğanlarla beraber tereyağında hafifçe kavrulur.
Tavuk suyu ve mısır unu tencereye ilave edilir.
Çorbamız 20-25 dakika kadar pişirilir tuz atılır afiyetle yenir

Ispanaklı Kek

Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1/2 yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 yarım su bardağı ıspanak püresi
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Hazırlanışı

• Öncelikle 200 gr ıspanak,güzelce ayıklanır ve yıkanır.Yağsız teflon tavada,suyunu salıp çekene kadar kavrulur.Biraz soğuyunca rondoda püre haline getirlir.
  • Başka bir yerde krem şanti sütle çırpılarak hazırlanır.Kullanılana kadar buzdolabında bekletilir.
  • Yumurtalar ve şeker köpürene kadar iyice çırpılır.Yağ,ıspanak püresi eklenerek çırpılır.Un,vanilya ve kabartma tozu eklenir,tekrar çırpılır.Yağlanmış 26 cm çapındaki tepsiye dökülür.Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Fırından çıkınca,biraz soğutup servis tabağına alınır.Öncelikle hafif kıtırlaşmış kenarları bıçakla kesilir ama atılmaz! Sonra ortadan ikiye kesilir.Ortasına krem şantinin yarısından azı sürülür,diğer parça kek üzerine kapatılır.Kalan şanti en üste sürülür.Kesilen kıtır kek kenarları rondoda un ufak yapılır.Kekin üzerine serpilir.Buzdolabında dinlendirtikten sonra servis yapılır.Mümkünse 1 gece beklemesinde fayda var,daha lezzetli oluyor

Son düzenleme:
Sütlü kereviz çorbası...
**500 GR KEREVİZ
**1 PATATES,1 HAVUÇ
**1 SOĞAN
**3 DİŞ SARIMSAK
**1-2 DAL KEREVİZ YAPRAĞI
**1,5 SU BARDAĞI SÜT
**2 DEFNE YAPRAĞI
**1 YEMEK KAŞIĞI UN
**1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
**1 YEMEK KAŞIĞI AYÇİÇEK YAĞI
**KİMYON TUZ KARABİBER
**5 SU BARDAĞI SU VEYA TAVUK SUYU
YAPILIŞI:
BÜTÜN SEBZELERİ KÜP ŞEKLİNDE DOĞRAYIP TENCEREYE AKTARDIM. ÜZERİNE 5 SU BARDAĞI TAVUK SUYU DEFNE YAPRAKLARI
ÇOK AZ KİMYON ( TAT VERSİN DİYE) KARABİBER KOYMADIM BEN..BU ŞEKİLDE HAŞLADIM..DEFNE YAPRAKLARINI İÇİNDEN ALIP
BLENDERLA GEÇİRİP PÜRE HALİNE GETİRDİM.TEREYAĞI VE AYÇİÇEĞİ TENCEREDE ISITIP UNU EKLEYİP KAVURDUM
KEREVİZLİ PÜREYİ EKLEYİP KAYNATTIM..SÜTÜ VE TUZUNU EKLEYİP Bİ TAŞIM KAYNATIP OCAKTAN ALDIM...

kızlar kıvamı biraz koyu geldi bana ben 2 bardak süt koydum.yukarıdaki anlatım arkadaşımın.bir de ben düdüklü tencerede yaptım çabuk olsun diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…