• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarda ağız kokusu?

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Kızım 2 ay sonra 3 yaşına giriyor.Ağzında müthiş bir koku var.Dişlerinide fırçalamıyor,nasıl bir çözüm buldunuz.Benimle aynı sorunu yaşayan anne varmı merak ediyorum.

ewet aynı sorun bizdede var.ocak 29 da tam 2 olacak kızım.10 aylıktan itibaren var öncesinide tam hatırlamıyırum ama sanki anne sütü alırken bile var gibiydi.internetten araştırdım yok diş çürüklri yok boğaz enfeksiyonu sadece bizi strese sokan şeyler yazıyor.doktora sorduğumda yediklerindendir dedi.dişlerida maşallah çok güzel.bende her beslenmesinden sonra dişlerini ve özellikle dilini siliyorum ıslak mendilleeri iyice akıtarak.sanki sorun kalmadı gibi.

Kızım 2 ay sonra 3 yaşına giriyor.Ağzında müthiş bir koku var.Dişlerinide fırçalamıyor,nasıl bir çözüm buldunuz.Benimle aynı sorunu yaşayan anne varmı merak ediyorum.

benimde kızım3.5 yaşında ağız kokusu var dişlerinin çürük olduğundan kaynaklanan ama fırçalamayı seviyo fırçaladığı zaman geçiyo koku geçenlerde de dolgu yaptırdım şimdi ise damakları yara pazartesi yine doktor yolu gözüküyo

benim kızımdada vardı doktora götürdüm geniz eti varmış o yapıyomuş 1 ay önce ameliyat oldu geçti kızım 3.5 yaşında

aynen benim 2 yas 8 aylik oglumdada agiz kokusu var ama biz duzenli olarak fircaliyoruz yinede o koku gitmiyor sanki icden gelen bi koku gibi
03

0000

boğaz enfeksiyonu,geniz eti olabilir... diş fırçalaması içinde fırcaya azcık bal sürer eline verirsen zevkle fırçalamaya başlar canım..
dr.umuz asla diş macunu ,ıslak mendil,vb kimyasal maddeleri önermedi... arada karbonatlada ağız temizliğini yaparsan sorun kalmaz umarım..

bizde de aynı sorun vardı, kuzenim pedi-dent, ona danıştım.
yemeklerden ve özellikle gece beslenmelerinden sonra mutlaka su içirmek gerekiyor, ve karbonatlı suya diş fırçamızı batırıp öyle fırçalıyoruz dişlerimizi.
sulu sulu olunca fırça oyun zannediyor, önce kendi batırıp yapıyor bir kaç kez, sonra ben alıp fırçayı güzelce fırçalıyorum, sonra o oyununa devam ediyor. Pepee nin aşağı- yukarı diş fırçaladığı bölümle ilgisi baya arttı diş fırçasına, bizde aşağı yukarı sayıp fırçalıyoruz dişimizi :)

ewet aynı sorun bizdede var.ocak 29 da tam 2 olacak kızım.10 aylıktan itibaren var öncesinide tam hatırlamıyırum ama sanki anne sütü alırken bile var gibiydi.internetten araştırdım yok diş çürüklri yok boğaz enfeksiyonu sadece bizi strese sokan şeyler yazıyor.doktora sorduğumda yediklerindendir dedi.dişlerida maşallah çok güzel.bende her beslenmesinden sonra dişlerini ve özellikle dilini siliyorum ıslak mendilleeri iyice akıtarak.sanki sorun kalmadı gibi.

Canım o ıslak mendillerde okadar kimyasal varki bırak ağzı koksun bin kat iyidir sen ne kadar akıttığını zannedersen zannet o kimyasallar kalıyorlardır o ıslak mendillerde hiç tavsiye etmem.Ben ellerini bile silmiyorum onlarla kullandığım tek ıslak mendil doğduğundan bu yana 3 yaşına geldiği halde uni bayb nin yeni doğanı o sırf su ve pamukdan oluşuyor ne koku ne kimyasal var

benim kizimdada vardi 2 yasindayken dogru duzgun dis fircalamiyordu.macunlari yiyordu fircalama isini beceremiyordu cok sukur ogrendi artik kahvaltidan sonra ve gece sutunu icinde hemen lavaboya gidip fircaliyor 1 senedir kurtulduk agiz kokusundan.simdi 3 yas 4 aylik..s

Back
X