Çocuklarda böcek korkusunu yenmeyi başarmış anneler, bakar mısınız; yardıma ihtiyacım var

kucukkurbaga04

okuryazar
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
4.535
2.573
178
İnternetten de araştırıyorum, ancak deneyimlemiş olanlarında yardımını bekliyorum. oğlum 5 yaşında ve çok fazla korkuyor böceklerden, hatta geçenlerde Bilim Çocuk dergisinin Ağustos sayısını aldım böcek resimleri vardı içinde, böcekleri tanıtan kartlar falan vardı, holadı zıpladı bakamadı böyle garip davrandı, kaldırdım dergiyi... ya ben napıcam. Ben de pek haz etmem böceklerden ama öyle ona yansıtmadım. Kimi çocuklar hiç korkmuyor, ellerine alıyor hatta. Var mı böyle bir şeyi deneyimleyen.. Ben yine netten araştırıcam ama yöntem denemiş ve tutmuş olanların yardımı çok kıymetli benim için.

Bazı çocuklar korkmuyor hiç, hatta ben şunu yaşasın istemiyorum okulda, bazı çocuklar eline böcek alıp arkadaşlarını kovalar ya, benimkinin başına böyle bişey gelse travma yanii.... Allah korusun, ben de küçükken ağlayarak uyandığım her rüyamda biri zorla böcek ellemem için elimi tutup çekiştiriyor olurdu... Ama özellikle yansıtmamaya çalıştım benden görüp korkmamıştır yani, ki evimde böcek de yok, öyle görebileceğimiz ortam pek olmadı. Nadiren dışardan gelirse eşim yakalayıp atıyor, bende gayet sakin durmaya çalışıyorum ki, kuzumda korku oluşmasın ama var işte...

Bence şimdilik üstelemeyin. Bakarsınız ters teper. İyice korkar. Valla evde hamamböceği gördüğümde babama sesleniyorum da o bile bi tedirgin olmuyo değil :) Aşıcaktır zamanla inş.

Ah ah benimki uçan sinekten çığlıklarla kaçıyor evde bi çözümü yok gibi.okulda utandigindan sanırım kendini sıkıyor korktuğunu belli etmiyormus ama ne eziyet çekiyor yazık yenemiyo korkusunu bu sene 2. Sınıfa geçti sınıftaki sinekler le napicak bakalım derste

Bu arada ben küçükken böcek görünce yuksek biyere cikar kasinip aglanaya baslardim. Psikologa goturduler. Neyden zevk aldığımı yani hobimi bulmaya calisti önce. Sürekli resim ciziyordum. O da fobimi hobimle yenebilecegimi düşündü sanırım ki mantikli. Bidahaki randevumuzda bana birsürü resim cizip getirmeni istiyorum dedi ben sevindim tabii. Ama disari cikarken kagidini kalemini annene vereceksin disarda gordugun böcekleri cizeceksin dedi. Bu sayede görmeye dayanamadigim boceklere yaklasmis onlari incelemis oldum :D korkum baya azaldi ama hala gorunce fena oluyorum ve olduremiyorum

Aklıma komik bi anı geldi. Yeğenim 1 yaşında. Memleketteydik, bahçede oturuyoruz bir sürü sinekler var. Yeğenimde garip garip bakıyor bunlara. Geldi bi tanesi eline kondu Allah'ım nasıl ağlamaya başladı :D Ondan sonrakilerde ağlamadı ama eline konunca elini çekti falan mutsuz suratla :D

Ya belki huylanıyordur. Siyah ve garip şeyler ya ayaklı falan sevemedi demekki. Çünkü bende öyleyim çocukluğumdan beri sevemedim hiç oğlunuz gibi fotosuna bile bakamam.. Anlatmaya mı çalışsanız işte onlar zararsızdır, korkmana gerek yok bişey yapmaz gibi.. Bilemedim..

bu yaşlarda çocuklarda karanlık korkusu, böcekten korkma normal. size Pedagog Adem Güneş'in Bilmezsen Korkarsın Tabi adlı kitabını okumanızı tavsiye ederim. çocuğunuza sizin okuyacağınız bir terapi kitabı. belki bir faydası olur.

İnternetten de araştırıyorum, ancak deneyimlemiş olanlarında yardımını bekliyorum. oğlum 5 yaşında ve çok fazla korkuyor böceklerden, hatta geçenlerde Bilim Çocuk dergisinin Ağustos sayısını aldım böcek resimleri vardı içinde, böcekleri tanıtan kartlar falan vardı, holadı zıpladı bakamadı böyle garip davrandı, kaldırdım dergiyi... ya ben napıcam. Ben de pek haz etmem böceklerden ama öyle ona yansıtmadım. Kimi çocuklar hiç korkmuyor, ellerine alıyor hatta. Var mı böyle bir şeyi deneyimleyen.. Ben yine netten araştırıcam ama yöntem denemiş ve tutmuş olanların yardımı çok kıymetli benim için.
Kucuk kurbaga,
Benım yıgenım 1,5 yasında gecen koyunun kuyrugundan tutmaya calısıyor :KK49:iyi ki kouun akıllı cıktı bosı yapmadı :(((
bu arada ben yıgenım kadar korkak degılım orumceklerden nefret ederım ıyhhhh :KK12:
hanı varya boyle erık agaclarımda cıkan orumcekler
allahım ıstume kondugunda bı kere ecel terlerı doktum
ben bu yasımda korkuyorsam gormeye dayanamıyorsam cocuk ne anlasın ...

merhaba,ben oğluma etrafımıza bizden başka yaşamlar olduğunu öğretiyorum..böcekler,kediler köpekler,bitkiler vs..dışarı çıktığımızda yere çöküp hepsini tek tek inceliyoruz ..:KK48:
öncelikle bize zarar vermediklerini anlatın ..tam tersi böceklerin bizi çizgi filmlerdeki devler gibi görüp korktuklarını flan söyleyin..onların da ailesi olduğunu,eve yemek götürdüklerini falan anlatın..
ilgisini çekebilecek örneklerle pekiştirin.
üstüne de gitmeyin ters tepebilir.bir de nat.geo un çocuklar için hayvan ansiklopedisi var.ayrıca cd ler de mevcut..onları da beraber izleyebilrsiniz ...çok faydalı oluyor..

Ben 26 yasındayım, 22 yasında kız kardesim var. Deli gibi korkarım sinek bocek orumcek hatta karınca bile urpertir.
Bocek gordugum yerde basıyorum cıglıgı.

Ben 9 yasındaydım, kardesim eline bir suru karınca alıp kovalamıstı beni, mutfak masasına cıktım, masayıda kırıp yerle butunlestim, o günden beri hala korkarım, kardesimde resmen sever, bocekleri sinekleri oldurtmez bize, yakalar atar dısarı.

merhaba,ben oğluma etrafımıza bizden başka yaşamlar olduğunu öğretiyorum..böcekler,kediler köpekler,bitkiler vs..dışarı çıktığımızda yere çöküp hepsini tek tek inceliyoruz ..:KK48:
öncelikle bize zarar vermediklerini anlatın ..tam tersi böceklerin bizi çizgi filmlerdeki devler gibi görüp korktuklarını flan söyleyin..onların da ailesi olduğunu,eve yemek götürdüklerini falan anlatın..
ilgisini çekebilecek örneklerle pekiştirin.
üstüne de gitmeyin ters tepebilir.bir de nat.geo un çocuklar için hayvan ansiklopedisi var.ayrıca cd ler de mevcut..onları da beraber izleyebilrsiniz ...çok faydalı oluyor..

Bizden başka canlılar olduğunu vs zaten biliyor 5 yaşında çocuk, o aşamaları geçtik biz, bilinçli de bir çocuk.Aynen korktuğunda bende söylüyorum bizden asıl onların korktuğunu o yüzden öyle hızlıca kaçmaya çalıştığını. Yerde salyangoz incelemişliğimiz var, yine pikniğe gittiğimizde karınca falan öyle bakıyoruz, ama özellikle evde gördü mü kaçacak delik arıyor. İnternette okuduğuma göre bazı bilim insanları ;korkularımızın dna mıza işlenmiş olabileceğine dair bir iddia da var, genel geçer değil tabi amaa.....
benim 30 yaşındaki erkek kardesimde çok korkar, boylu poslu iri yarı ama oda böcek gördü mü, anneme seslenir kaşınarak:KK48:

Bu arada ben küçükken böcek görünce yuksek biyere cikar kasinip aglanaya baslardim. Psikologa goturduler. Neyden zevk aldığımı yani hobimi bulmaya calisti önce. Sürekli resim ciziyordum. O da fobimi hobimle yenebilecegimi düşündü sanırım ki mantikli. Bidahaki randevumuzda bana birsürü resim cizip getirmeni istiyorum dedi ben sevindim tabii. Ama disari cikarken kagidini kalemini annene vereceksin disarda gordugun böcekleri cizeceksin dedi. Bu sayede görmeye dayanamadigim boceklere yaklasmis onlari incelemis oldum :D korkum baya azaldi ama hala gorunce fena oluyorum ve olduremiyorum
Ben de deneyeyim bu yöntemi mantıklı geldi.

Ben 30 yaşındayım kurtçuktan çok korkuyorum bu fobik bişi ben hiç bir şekilde atlatamam bunu. adını duyunca bile bi garip oluyorum. Belki oğlunuzunda öyledir.

25 yaşındayım her türlü bocekten deli gibi korkarım bu değişmiyor önceden kardesimden yardım isterdim koru beni diye çünkü kardeşim çok sever alır eline inceler falan
Artik evliyim şimdi eşim kardeşimin görevini devraldı ölü bile olsa yaklasamam

Bende çok tiksinirim,tüylerim diken diken olur.çocukluktan kalma hatta
pikniklerde çimleri bırak masaya bile oturamazdım.arabada yerdim ne yersem.
karınca gelecek diye çimlere bile oturamam hala.uğur böceğini elleyemem.
kötü bir örnek aslında oğluma da pek göstermemeye çalışıyorum.
bence küçük yaşta ellemesine izin vermek lazım sanırım.eliyle karıncayı,böceği yoklasın,
eline alsın incelesin ya da oynasın.yapabildiklerini yani :KK53:

27 yasinda kazik kadar kadin oldum, bocek gorunce panik atak geciriyorum.kucukken hamam boceklerini, cekirgeleri falan elime alir gezdirirdim, evde kafese koyup beslemeye falan calisirdim, annemin yuregine inerdi gorunce.
Minigi piknige goturun mesela ugur bocegi, kelebek vs zararsiz hos gorunumlu bocekleri gosterebilirsiniz.yesil cekirgeler, agac bocekleri derken yavas yavas yener belki korkusunu.en azindan zararsiz olduklarini kavramis olur.aklima gelen bir baska seyde hayvanat bahcelerinde bocek teraryumlarini ziyaret edebilirsiniz.

Back
X