- Konu Sahibi mondschein2
-
merhaba yazınızı okudum gerçekten benim için çok önemli fakat benimki 6 yaşında verdiğiniz bilgileri deneyeceğim umarım başarabilirim paylaştığınız için çok teşekkür ederima.s.
harika bir paylasım ellerine saglık..
cocuklarda olusan sorunların ve davranıs bozukluklarının aslında biz büyüklerin hataları sonucu ortaya cıktıgını düşünüyorum..
hepimiz hatalı davranabilrirz ama dogru davranısları ögrenip hatalarımızı düzeltebilriz..
canım benim oğlumda tamda bu durumda ben önemsemiyorum fakat babası fazlasıyla yüz verdiği için gene aynı şeyleri yapıyorklava: önce babasını düzeltmem gerek yani:mymeka: güzel bi paylaşım saola.s.
benim eltimin oğlu inanılmaz ağlama krizlerine giriyor. öyle şımarık bir çocuk ki, ama çocuğum olmamasına rağmen durumunun normal olmadığını ve doktor yardımı alması gerektiğini düşünüyorum ama malum söylemek biraz zor. anne baba çalışıyor. çocuk bütün gün babanne-dede yanında ve ağlatmamak için istese bütün evi verecekelr. anne baba da bütün gün yorulup akşam gelince ilgilenemk istemedikelri için her türlü şımarıklığına göz yumup duymamazlıktan geliyorlar!
5 yaşındaki oğlumda bu tarz öfke krizlerini 2-3 kez yaşadık.Ama anormal korkunçtu, istediği bir şey olmadığı zaman kendini yerden yere atmalara kadar gitmişti..Resmen krize giriyordu..Sakinleştirmek mümkün olmuyordu. Allah tan dediğim gibi 2-3 kez yaşadık, gerçekten zor..Ve böyle zamanlarda herkes başına üşüşünce daha da artıyordu, biz de kendi haline bırakıp ya da dikkatini başka yöne çekme olayına giriyorduk..Normal olduğunu söylemişti doktoru zaten.O yüzden çok fazla da endişelenmemiştik ama yine de çok zor bir durum.2-3 yasındaki çocuk resmen sinir krizi geçiriyor...
slm canim,paylasimin icin gercekten tsklerrrrrrrrrrrrrrrrr
slm tsk.benim aradigim cozum bu ayni seyleri yasiyoruz suan tam zamani anladigim kadariyla saat kacta nerde bulusuyoruz
benim oğlumddada bir dönem vardı böyle öfke krizleri.önceleri ne yapacağımı şaşırıyordum daha sonra yaşının özelliği olduğunu okudum ve tepki vermemeye başladım.ah birde babamıza anlatabilsek.neyse şu an iyi.
selam eylull77 ,canim arkadasin doktora yada psikolaga hic gittimi,ben daha onceki yazimda buna benzer konu acmistim, onu da okursan yardimci olabilir ,cocuk bu tur hareketleri yaptimi fazla ilgilenmemek lazim ve ben kizimi bir kere doktora goturmustum doktora bazen kizima laf geciremiyorum demistim doktorda bana 2,3dakika odasina koy ve kapiyi kapat demisti inan bunu 2kere uyguladim kizim bidaha asla yapmadi,arkadasinin ciocugu 4yasinda bunu deneyebilir bu doktr tavsiyesi canim,cocuk her o hareketi yaptiginda arkadasin odaya 2,3 dakika hafif ceza olarak koysun onun disindada gecmezse bence bir psikolgdan yardim alsin,yada yazi yardimci olabiliyorsa denesn,
umarim yardimci olur,sevgilerimle
tesekurler canim doktora goturmusler daha once zamanla gecer demis oda cezasi veriyor ara sira sanirim birazda benim anladigim kadariyla ailenin cocuga karsi dengesiz davranislarindan kaynaklaniyor sanirim gercekten cocugun bu durumuna cok uzuldum kafasini yere vurmasi cok berbat dehsete dusuyorum gorunce ileride bu yuzden baska problemleride cikar her halde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?