Cocuklari? Cocuklarimizin ustunu neyle ortmeliyiz ?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Kizlar ya cocugum cok terliyo oyle boyle degil kafasina kadar artik ortulerindemi sikinti var cokmu ortuyorum bilemedim yorgan var ince alman yorgani diyolar onla ortuyorum nevresimide gecik yok terliyo
Alt,carsafimi naylonlu oluyo diyorum bebek besigi ic ortuleri olurya ( kesinlikle kaliteli ) onu altina seriyorum durum ayni bi iki,saat sonra su icinde kaliyo ince carsafla orttum iki hafta oncr burnu akti
Nerede yanlis yapiyorum gece yanimiza almaya basladik bizim yatakta bu denli terlemiyor siz neyle ortuyorsunuz cocuklari ?

havalar ısındıkça aynı sorun bizde de başladı, kışın oğluma kullandığım pamuk yorgan vardı onu katlayıp yatağının üstüne serdim, üzerine yine %100 pamuk çarşaf, üzerine sadece pike örtüyorum, onu da genelde açıyor zaten istemiyor pek, ama ciddi anlamda terlemesi azaldı, hatta gece boyu hiç terlemiyor diyebilirim.. gündüz salonda falan uyursa yine deli gibi terliyor, yani yatağı tamamen pamuk olsun, o da olmadı benim gibi pamuk yorgan ser altına

çocuğum doğdu doğalı bunu hep düşündüm çözüm bulamadım...bazı çocukların yapısında var uyurken terlemek...
doktora gittiğimde bile sordum neden bu kadar terliyor diye...
biz bu terleme yüzünden bronşit olduk geçen sene...doktor bronşit terleyip ardından üşümekle olduğunu söyledi...
ufacık bile terlese sırtına havlu koy, sakın terledi diye hemen üzerini değiştirmeye kalkma dedi doktorumuz...o anda üşütürmüş çocuklar...
havlu koyuyorum sürekli...az önce uyuttum bende yine terliydi yine havlu koydum...
beşiğin dört tarafı kapalı olduğu içinde hava sirküle olmadığından olabilirmiş...etrafı açık alanda yatırabilirsin..beşiğine yatırma istersen... benimki park yatak, mecburen ona yatırıyorum, etrafı file gibi ince birşeyle kapalı, hava geçiriyor ama yine terliyor...
nedenini bulamadık, yapısı böyle heralde...

ben örtmüyorum artık örtsemde hemen açıyor. ince giydirin sizde, onların metabolizması bizimkinden hızlı çalıştığı için biz üşüsek bile onlar terleyebiliyor.

Pamuk yorganmi degilmi bilmiyorum almanyadan hediye geldi yorgani
Buarada ikea demir divan yatagi icindeki yatakta ikeadan yorgani altina serersem kayar gider altindan cunku on tarafi kapali degil
Pike dediginiz su hafif kalinca olan dimi kapitineden bahsetmiyorum bizlerin oluyi boyle kutucuk kutucuk onlami ortuyosunuz ?

Suanda sadece ic camasiri ve atlet giyinik uzerinde ama,sacina kadar terliyi uatunu degistirmem lazim simdi bir vadak su dokulmua gibi sirti poposu

Pamuk yorganmi degilmi bilmiyorum almanyadan hediye geldi yorgani
Buarada ikea demir divan yatagi icindeki yatakta ikeadan yorgani altina serersem kayar gider altindan cunku on tarafi kapali degil
Pike dediginiz su hafif kalinca olan dimi kapitineden bahsetmiyorum bizlerin oluyi boyle kutucuk kutucuk onlami ortuyosunuz ?

bizim beşik ve yatak da ikea, ama tabi 4 tarafı da kapalı, yine de pamuk yorgansa onu nevresimleyip serdikten sonra üstüne lastikli çarşaf örterseniz kaymayabilir, biraz kalın olacak ama gerçekten bizim sorunumuzu çözdü bu yöntem..
pike içinse;bizim kullandığımız o kutucuklu pikelerden ama daha ince, biz bebek için pike bulamadık kumaşçıdan alıp kendimiz diktik

Suanda sadece ic camasiri ve atlet giyinik uzerinde ama,sacina kadar terliyi uatunu degistirmem lazim simdi bir vadak su dokulmua gibi sirti poposu

aynı benim kızda öyle, hiç üzerini örtme bence serin biyerde yatır. bu bana doktor tavsiyesidir hiç bişey fayda etmedi vantilatör çalıştır demişti:)) yurtdışında bebekleri 18 derecede yatırıyolar demişti.

Ben bugun evim.nette gordum winne the pooh desenli pike takimi yaziyordu ama kalin gibi geldi yani cicugu ortmek icinmi yatagi ortmek icinmi cozemedim
Bazen diyorum yatagiylami alakali el atmam lazim bu durima her aksam.morelim bozulyyo sonunda sabaha karsi yanimiza aliyoruz alisacak o olacak
Yorgani degistirmem lazim herhalde biz mesela usku seti degilde hazir yorganlar,varya onla ortunuyoruz ferah tutuyor cok sicak yapmiyor
Evimizin ici 23 derece cam kapida acik birakmiyoruz bana normal geliyo ama ona fazlami sicak oluyo bilmiyorun uatunu degiatirip sadece beline kadar orttum
Lastikli carsaflarida pamukmu bilemiyorum iki tane var biri ikea biri ceyizciden takip etmem lazim ikisindede oluyormu yastigida islaniyor buarada ters duz ettim yastigi baya baya.islakti sanki :(

Kendi odasi var guney cepheye bakiyo balkon ici odasi balkon camlarida kapali oda camida kapali oluyor ama bizim yatakta asla boyle terlemiyor fakat uyurken cok atiniyor ya esim ya ben onun yatagina gidiyoruz uykuya dalamiyor ikimizren biri biz terlemiyoz yataginda :)

ben büyük oğlumumda bu sorunu çok yaşamıştım yatak yastık dahi su içinde kalırdı dr genetik olduğunu söyledi bazen d vitamini eksikliğide terlemeyi tetikliyor yada gün içerisinde aldığı bir rüzgar
sebep ne olursa olsun terleyen bebeğe bakmak zordur
iyi bakılmassa bronşit olabiliyor ğzerine pamuklu orta kalınlıkta bir şey örtmelisin daha doğrusu kendinin üzerinde olsa nasıl olurdu yani ben bu örtüyle terlermiyim üşürmüyüm diye düşün buda bir çözüm olabiliyor
ben ikincide bu yöntemle oldukça rahat ettim

Bende bir ara sadece pikeyle ortunuyodum usuyodum baktim onuda o ara sadece carsafla ortuyidum hemen burnu akmaya basladi
Normalde bu kadar terlemediginden yatak yirgan yastik nevresim kalitesindemi sikinti var diye dusunuyorum
Su yorgandan cok suoheliyim acikcasi

genetikse ve her durumda terleyecekse gerçekten bakmak zor, umarım halledersiniz
ama gerçekten herşeyini pamuklu kullanmaya özen gösterin, hiç terletmiyor..

oğlum şuan koltukta yanımda uyuyor ve su içinde :37:

benım bulunduğum sehır serın battanıye ıle yatıyorum.kızım bebeklik kundağı yapılan bez varya hanı hala onla uyuyor uykuluğuymuş onun.3 yasında su an vazgecmıyor ıncecık bez sonuçta bazen onu bıle örtmez.metabolızma meselesı sanırım terlemiyor hıc ne zaman kalın bısey örtsem terler bıraktım halıne oda rahat bende

benım bulunduğum sehır serın battanıye ıle yatıyorum.kızım bebeklik kundağı yapılan bez varya hanı hala onla uyuyor uykuluğuymuş onun.3 yasında su an vazgecmıyor ıncecık bez sonuçta bazen onu bıle örtmez.metabolızma meselesı sanırım terlemiyor hıc ne zaman kalın bısey örtsem terler bıraktım halıne oda rahat bende

gerçekten metabolizma meselesi, bende kışın yorganla yatarken kızlarım ince battaniyeyle yatıyorlar, biraz kalın bişey örtsem hemen terliyorlar.

benim kizim da terler o yuzden gece yatarken uzerini ince giydiririm bi kilot bi atlet
uzerini de orterken sadece karin bolgesini orterim
bobreklerine midesine falan soguk gelmesin diye kalan eli kolu bacagi her yeri acik olur
eger uzerini aciyosa karin kismini bi seylerle sarin oyle uyutun sadece

Canim bence altina penye bir battaniye ser..hatta bebegini onunla yatirip kaldir..basinin arkasi ve ensesi terledigi zaman terini alir…

Ben sirti filan terledigi zaman (gunduzlerde dahil) simdilik tulbent koyuyorum sirtina…

5 cocuk buyutmus teyzemden aldigim tavsiyedir…bebegin sirtindan penye battaniyesini ve terlediginde sirtindan tulbenti eksik etme demisti…

Son düzenleme:
ama cocuk 3 yasını geckın koydurmuyorkı oyle seyler

canim bebegin daha kucuk sanmistim ben...

kardesimdede vardi terleme problemi...neler denedik ama gecmedi bu durum..saril saril terlerdi resmen...

dikkat et uzerini sIKca degistirki uzerinde teri kurumasin o zaman...baskada ne yapilir bilemedim.

Back
X