Çocuklarımı arada kıskançlık olmadan büyütmek istiyorum.tecrübeli annelerden yardım!

Sef34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2017
112
121
103
Merhaba arkadaşlar.
2buçuk yaşında bi kızım ve 27günlük bi oğlum var.kızım bana bağlı bi çocuk.doğum yapmadan önce onunla çok ilgilenip vakit geçiriyordum.doğum yaptıktan sonra da dikkat etmeye çalışıyorum tabi ama ne de olsa eskisi gibi olmuyor.oğlum sürekli emmek istiyor.hal böyle olunca kızım da sanki bana küsüyor gibi oluyo ya da bebeğe gıcık oluyor ufak tefek zararlar vermeye çalışıyor.benimle oynamak istiyor bakıyor ben bebeği emziriyorum ya da altını değiştiriyorum."tamam kızım hemen geliyorum bekle"dediğim zaman mutsuz bi şekilde arkasını dönüp gidiyor ya da "anne emzirme " diye ağlıyor Hiç kıyamıyorum.kıskanmasın ya da kendini ikinci plana atılmış gibi hissetmesin diye çabalıyorum hatta onu da emzirmeye başladım.sabahtan akşama kadar uğraşıyorum akşam hiç Halim kalmıyor.Canlarımın canları sağolsun tabi ki hiçgocunmıyorum ama kendimi yetersiz hissediyorum.her ikisiyle de gerektiğigibi ilgilenemiyormuşum gibi geliyor hep.ne yapmam ne düşünmem lazım?birbirlerini kıskandırmadan,adil bi şekilde onları büyütebilmeyi çok istiyorum.önerileriniz nelerdir?

Merhaba arkadaşlar.
2buçuk yaşında bi kızım ve 27günlük bi oğlum var.kızım bana bağlı bi çocuk.doğum yapmadan önce onunla çok ilgilenip vakit geçiriyordum.doğum yaptıktan sonra da dikkat etmeye çalışıyorum tabi ama ne de olsa eskisi gibi olmuyor.oğlum sürekli emmek istiyor.hal böyle olunca kızım da sanki bana küsüyor gibi oluyo ya da bebeğe gıcık oluyor ufak tefek zararlar vermeye çalışıyor.benimle oynamak istiyor bakıyor ben bebeği emziriyorum ya da altını değiştiriyorum."tamam kızım hemen geliyorum bekle"dediğim zaman mutsuz bi şekilde arkasını dönüp gidiyor ya da "anne emzirme " diye ağlıyor Hiç kıyamıyorum.kıskanmasın ya da kendini ikinci plana atılmış gibi hissetmesin diye çabalıyorum hatta onu da emzirmeye başladım.sabahtan akşama kadar uğraşıyorum akşam hiç Halim kalmıyor.Canlarımın canları sağolsun tabi ki hiçgocunmıyorum ama kendimi yetersiz hissediyorum.her ikisiyle de gerektiğigibi ilgilenemiyormuşum gibi geliyor hep.ne yapmam ne düşünmem lazım?birbirlerini kıskandırmadan,adil bi şekilde onları büyütebilmeyi çok istiyorum.önerileriniz nelerdir?

Seninle aynı durumdayım. 2 yaşında kızım 2 aylıkta 2. Kızım var. Doğuma kadar hep beraberdik. Şimdi ne zaman büyük kızımla oynamak istesem diğeri ağlamaya başlıyor. Bide bebeğim çok gazlı gece ful ayaktayız sabaha pertim çıkıyor. O kadar çok korkuyorum ki büyük kızımı etkilicwm diye. Konunun takipçisiyim umarım yardımcı yorumlar gelir.

Bennn varımmm. arkadaslar benimde aralarii 15 ay olan 3 yaşinda oğlum ve 1.5 yasinda kizim var biz bu dönemi iyi bi şekildr atlattiğımixi düsünüyorum. Hamile kaldigimda oglum 7 aylikti dr umuz doguma kadar ona surekli burada bebek var kardeşin sekli de söyleyin dedi buda cok yardimci oldu. Bebek doğduğunda hep ilgilendim oglumla babasida ayni sekilde yani evet bebek geldi ama senin yerin degismedi anlamini veriyorsunuz. bebekle sadece emzirirken yada altini değisirken ilgileniyordum. Baslarda bebek bisey anlamaz önemli olan büyük olani diyordum. oğlum yanima geliyordu onunla konusuyordum bak senide emziriyotdum, seninde altin degisiyor diye, ilk zamanlarda bebek gidecek zannetti bakti gitmiyor alisti simdi elinden tutuyor gel kardeş Aĺlahim cok guzel bi duygu kizlar Rabbim sizede yaşatsin ins
Birde bu dönemde anneniz yada kv varsa onlarla da vakit gecirmesini saglayin

2,5 yaşındaki çocuğu niye emzirmeye başladınız? Kıskanmasın diye emzirmek olur mu hiç?

Aynen ben onuda söyleyecektim cok yanlis daha sonra daha kotu olur hic birakmaz dedim ya sadece bol ilgi ve konusma.

2,5 yaşındaki çocuğu niye emzirmeye başladınız? Kıskanmasın diye emzirmek olur mu hiç?
Sütüm çok oluyordu ikisini birden emzirebilirim diye düşünüyordum ama sonra araştırdım ki belli bi yaştan sonra emzirmek faydalı değil aksine zararlıymış.hemen bıraktırdım çok şükür hemen de bıraktı.

Aynen büyükle cok sıkı bir bağ kurup ona inandırırsaniz kendinizi kardesini kabullenmesi daha kolay oluyor. Tabi bu inandirma sizin ve babasinin davranisiyla olacak. Cocuklar sizin her türlü ruh halinizi yüreğinizi anliyorlar bide ben sarılmanında cok büyük etkisini gördüm. Her akliniza geldiğinizda sarilin sımkısı sarılın cocuklar güvende hissediyorlar Rabbim cocuklarimizi bağışlasın

Bennn varımmm. arkadaslar benimde aralarii 15 ay olan 3 yaşinda oğlum ve 1.5 yasinda kizim var biz bu dönemi iyi bi şekildr atlattiğımixi düsünüyorum. Hamile kaldigimda oglum 7 aylikti dr umuz doguma kadar ona surekli burada bebek var kardeşin sekli de söyleyin dedi buda cok yardimci oldu. Bebek doğduğunda hep ilgilendim oglumla babasida ayni sekilde yani evet bebek geldi ama senin yerin degismedi anlamini veriyorsunuz. bebekle sadece emzirirken yada altini değisirken ilgileniyordum. Baslarda bebek bisey anlamaz önemli olan büyük olani diyordum. oğlum yanima geliyordu onunla konusuyordum bak senide emziriyotdum, seninde altin degisiyor diye, ilk zamanlarda bebek gidecek zannetti bakti gitmiyor alisti simdi elinden tutuyor gel kardeş Aĺlahim cok guzel bi duygu kizlar Rabbim sizede yaşatsin ins
Birde bu dönemde anneniz yada kv varsa onlarla da vakit gecirmesini saglayin
Çok güzel yazmışsınız.ben de bir anneyim.ve sırf faydalı bilgilerden anneler yararlansın diye .....diye bir site açtım.hem kendi tecrübelerimi paylaşıyorum.hem de sizin gibi bilgili annelerin paylaşımını yorumlarını bekliyorum.üye olmak da çok kolay.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşiniz ya da yanınızda biri olunca minik bebek ile O kişi ilgilensin.
Büyük çocuğunuza arada minik hediyeler verin bu kardesinden diyerek.

Kardeşinin çok küçük ve yardima ihtiyacı olduğunu aciklayin.

Şimdiki çocuklar gayet iyi anliyorlar bizi. 2 buçuk yaşındaki evladiniz anlayacaktir bence sizi.

Allah kolaylık versin.

Siz bol bol sevdiğinizi hissettirin emzirmeden önce falan büyük çocuğun sevdiği bir şey yapin.

Tv izliyorsa ya da tablet ilgisi oradayken durumdan istifade edin.

Back
X