• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarımıza bunları yaşatmayalım...

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
131
688
63
Sizlere yaşanmış bir 23 nisan klasiğini anlatmak istiyorum.
Kızım bu yıl altıncı sınıfta.Yani bu demek oluyor ki ;bu yıl sbs'ye girecek.
23 Nisan hazırlıkları için bir aydan bu yana haftada iki kez provalara gittiler.
Hem de öyle acımasızca provalar ki,Geldiğinde hemen yatıyordu.Altı saat boyunca ayakta aç ve susuz.Güneş kimi zaman yaktı kavurdu,kimi zaman soğukta üşüdüler.
(Ben bunun sonucunda kızımı doktora götürmek zorunda kaldım.Filmlerinde sinüzit olduğu ortaya çıktı.)
Derslere girmediler.Diğer şubeler ders yaparken bizimkiler seçilmiş şube olduğu için tüm konulardan geri kaldılar.
Zaten ilk bir ay sosyal bilgiler öğretmeni yoktu ameliyat olmuştu.Sonraki bir ay da matematik öğretmeni yoktu.Ve bu çocuk sbs ile değerlendirilecek adil mi sizce?
Böylelikle istikballeri ile de oynanmış oldu.
Ve son olarak bitap vaziyette provalardan gelen kızımın beyanını aynen aktarıyorum.

Anne bir daha 23 nisana asla katılmak istemiyorum.Altı saat boyunca sıra bozulmasın diye ne su içirdiler ne de oturmamıza izin verdiler.Ayakta saatlerce dikildik durduk.Bir ara ayaklarımı bile hissetmedim,bayılacağımı zannettim.Bir daha duymak bile istemiyorum.Bunun adı çocuk bayramı değil,çocuklara yapılan eziyet bayramı olmalı dedi.

Sevgili Atatürk'ün ne kadar iyi niyetle bu bayramı çocuklara hediye ettiğini çok iyi biliyorum ben.Ama benim çocuğum "ne güzel hazırlamışlar" sözcüklerini duymak isteyen bazı eğitimciler yüzünden bu bayramı pek anlamlı bir şekilde kutlayamadı.
Ve hafızasında da iyi yer etmedi.
Yarın kendi çocuğuna "evladım sen katılma bu eziyetten başka bir şey değil " demez mi

Lütfen 23 nisanı çocuklarımızın en güzel şekilde kutlaması için elimizden geleni yapalım.
Bu bayram bizim çocuklarımızın bayramı.Bunun asla unutmayalım.

Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum size..
benim kızım da 6.sınıfta ve kesinlikle
böyle faaliyetlere katılmasına izin vermiyorum..
çünkü biliyorum neler yaşayacağını...
kızınıza acil şifalar diliyorum...
sevgiler..

Son düzenleme:
eğitimcilerin ve katı kuralların sucu.büyük adam dayanamazken altı saat ayakta aç,susuz.çocuklar nasıl dayansın.onları hazırlayanlar,kendi çocuklarını düşünerek hareket etseler eminim böyle bir durum sergilenmez.
yani kaş yapıyım derken göz cıkartmak buna denir.çocuklarımızın bayram anlayışlarınıda mahvediyorlar.bazı kuralcı eğitimciler işi eğlenceli halden eziyete dönüştürebiliyorlar ne yazıkki.
üzüldüm canım.anlayışlı ve tecrübeli eğitimciler dileğiyle.

çok geçmiş olsun canım...

okullarda hala fiziksel şiddet uygulandığını geçen hafta oğlumdan dehşetle dinlemiş bir anne olarak bu beni üzdü çok üzdü ama şaşırtmadı....

ortada ciddi bir suç olmadığı halde müdür yardımcısından herkesin için de tokat yiyen çocuklar anadolu lisesi 1. sınıfında okuyorlar...hani küçük olsalar gene bir derece, kocaman ergenlik gençler bunlar, belki de okulda kız arkadaşı olan vardır, arkadaşlarının arasında nasıl aşağılandılar...dinlerken kanım dondu ellerim buz kesti....

o çocukların yerine koydum kendimi okuldan soğur depresyona girerdim...psikolojik olarak çok derin yaralar açardı.

Realist. gerçekten geçmiş olsun diyeceğim.
kendimizi bildiğimizden itibaren bu mesele haline geldi, bir Allahın kulu çıkıp dile getirmedi "bu ne rezallettir" diye

çok yazmak istediklerim var, var da olmuyor işte:(

Atamızın bu anlamlı armağanının daha uzun yıllar kutlanması dileği ile...

Geçmiş olsun yavrularımıza yazık.
Haklısın canım çocuklar saatlerce ayakta kalıyor bunun bir yolu olmalı ama gerekeni yapmıyorlar.
Kızım okurken okulda folklora katılmışdı osene senindediğin gibi çok yorgun geliyordu derslerinden geri kaldı müdüre gittim ben alacağımı yoksa derslerden geri kaldığını bunun böyle olmaması gerekdiğini söyledim müdür riça etti ve bu sene girsin bir dahaki sene katmayalım dedi ve bir dahada böyle faliyetlere asla katmadım.
Tabiki bayramlarımızda çocuklarımız girecekler ona bişi demiyorum bayram onların ama dediğin gibi çocuklarımızın gözünde eziyetten başka bişi kalmıyor o küçüçük bedenler yoruluyor saatlerce bekliyor üşüyorlar birde ince giyiniyorlar ondan sonra hasta oluyorlar bunun bir yolu olmalı değilmi.

Realist geçmiş olsun
Çok haklısın çocuklara yapılan resmen eziyet
Bu seneden sonra bende oğlunun bu tür faaliyetlere katılmasına kesinlikle izin vermeyeceğim.

Aslında bunu çoğu zaman düşünmüşümdür.
Ne güzel Dünyada Çocuklara hediye edilen bir bayram yok biliyoruzki ancak böylesine güzel bir Bayramıda çocuklarımıza yakışır bir şekilde kutlamak istiyoruz.Çok güzel renklimi renkli gözteriler hazırlıyoruz.Ancak tabiki bunu yaparken de çocuklarımıza verdiğimiz eziyeti hiç ama hiç düşünemiyoruz.
Bu gibi durumların yaşanmaması için çocuklarımızı dinlendirmek ve sınırlarını zorlamamak gerekiyor.Anlayışlı olmak ve onlarında bir yüreğe sahip olduklarını unutmamak gerekiyor.
Çok geçmiş olsun canım benima.s.

geçmiş olsun canım çok güzel bir konuya değinmişsin eğitim sistemimizde o kadar yanlışlıklar var ki,bna bayramda dahil:1no2:

Arkadaşlar hepinize katkınız için teşekkür ediyorum.Bu bayram yanlış anlaşıldı herhalde çocukların olmaktan çıktı,büyüklere hitap etmeye başladı.
Aslında bıraksalar bugünün küçükleir yarının büyükleri kendi bayramlarını kendileri organize etse!..Hem eğlenseler,hem öğrenseler.Tabii ki başlarında sadece danışabilecekleri eğitimciler olmak şartı ile.Hani sayfalar dolusu proje ödevi isterken çocuğun yaptığından emin olmak istiyorlar ya!.....Ben de kendi adıma çocuğun kendi bayramını kendisinin hazırlamasını istiyorum.Eğitimcilerimizin de bu konuda kolaylaştırıcı desteğini istiyorum,çok birşey değil herhalde.Her bayram neredeyse bayılmak için koşturulan,soğuktan üşüyen ya da sıcaktan yanan,tüm bu şartlar altında sıcağa veya soğuğa karşı tedbirli gelen protokolü görmekten bıktım artık.Daha yakışır bir bayram istiyorum.Gerçekten çocuklarımızın unutamayacağı,hayatı boyunca hatırladıkça tebessüm edeceği bir bayram olması dileği ile!..

Realist arkadaşım çok ama çok haklısın.alkisalkisalkis
Benimde oğlum 6 sınıfta benzer şeylerle boğuştuk.
Çocuklar bayram değil yorgunluk olarak yaşadılar 23 Nisanı.
Zaten o kadar fazla yükleri var ki... Okul, dersane ödevler derken
bir de bu tür organizasyonlarla çocukları bunaltmanın hiç bir mantığı yok.
Tv de izledik soğuktan titriyor çocuklar ne için, gösterileri var, ne bayramı
çocuk bayramı...... Olmaması gereken şeyler bunlar. Keşke kendi gönüllerince
eğlenseler; okul ödev stresini atabilseler daha fazla strese girmeden.

Back
X