Çocuklarımızın sevmediğimiz huyları ?

rapsodi

Kardelen
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2007
282
1
118
Edirne
Hadi bakalım, çocuklarımızın sevmediğimiz ve değiştirmek için çaba gösterdiğimiz davranışlarını huylarını paylaşalım.

Benim 9 yaşında oğlum var.normal ve sıradan bir şeyi anlatırken bile yüksek sesle konuşur.ayrıca da çok konuşur.her seferinde uyarırım yavrum yavaş ben seni duyabilecek kadar yakınındayım, ses tonunu ayarla.:olmaz:ilk etapta fıs fıs konuşmaya başlar sonra 10-15 saniye sonra yine volume yükselmiş şekilde devam eder.delikafadulden

yemek yerken Allahım ne muhabbetler, çorba soğur yenisi konur, babayla biz yemeğimizi yeriz bitiririz, onun anlatacakları hiç bitmezdelikafadulden e tabi en son masada o kalır, ben mutfağı toparlarken o hala anlatırkaydirigubbakcemile3
her akşam andımız gibi tekrarlanır oğlum hadi yemeğini ye öyle konuşalım, oğlum hadi yemekten sonra konuşalım, ama hiç işe yaradığını görmedim :umursamaz:

36 kişi görüntülemiş tek yorum yok, sanırım herkes memnun çocuğundan :) ne güzel.:icecream:

benim oglum 3 yasindagamyoncuiremsuen sevmedigom huyu,sabah kahvalti yapmayi sevmiyolaelaelaelaelaeaksamdan kalan bi yemek varsa,yada ona corba yaparsam bayilarak yer,ama ben kahvalti yapmasini ekmek yemesini istiyom,doktorunada sordum ne yapiyim diye,sen genede ekmekte israrci ol,alisicak dedi ,bakalim deli oluyorum ama,bide sut ve peynir yemez,bundanda SIKINTIM var,

kizima gelince 8 yasinda,cok cabuk sinirlenip dariliyo hemen,boyle degildi onceden,erken ergenlige girdi diye dusunuyorum amaaalaelaelaelaelae

saglik olsun ne yapalim,,onlar mutlu olsunda,,,

benim oglum 3 yasindagamyoncuiremsuen sevmedigom huyu,sabah kahvalti yapmayi sevmiyolaelaelaelaelaeaksamdan kalan bi yemek varsa,yada ona corba yaparsam bayilarak yer,ama ben kahvalti yapmasini ekmek yemesini istiyom,doktorunada sordum ne yapiyim diye,sen genede ekmekte israrci ol,alisicak dedi ,bakalim deli oluyorum ama,bide sut ve peynir yemez,bundanda SIKINTIM var,

kizima gelince 8 yasinda,cok cabuk sinirlenip dariliyo hemen,boyle degildi onceden,erken ergenlige girdi diye dusunuyorum amaaalaelaelaelaelae

saglik olsun ne yapalim,,onlar mutlu olsunda,,,

damak zevki o şekilde oturmuş galiba.çorba ve yemeklerin içine eklediğiniz ekmek de yeterli olur.tabiki sabah kahvaltısı yapsa daha iyi olur.en önemli öğün

Ateş ve Su; canım çocuğun başak burcu sanırım.. Benim çocuğum yok ama aynen anlattığın gibi bir eşim var. Yemeğini hızlı yer soğutmaz ama gerçekten çok yüksek sesle konuşur ve çok konuşur..Manasız gereksiz ayrıntılar anlatır herkese. Bende hep uyarırım ama o an dinler yine unutur artık çevremizdekiler sıkılıyorlar. Bir de telde konuşurken yerinde hiç oturamaz sürekli evde dolanır öle konuşur heralde sesi de dışardan bile duyuluyordur:) O yüzden çocuğumun başak olmasını hiç istemiyorum çokta takıntı oluyorlar...

benimde 3 yaşında oğlum hiç sevmediğim huyu melerimin ucuyla oynaması beni delirtiyor.her fırsatta elini sokuyor koynuma memeyi çıkarıyor ucuyla oynuyor.nefret ediyorum bu huyundan.gece yatarken de öyle uyuyor.nasıl bıraktıracam bu huyunu bilemiyorum.bide babasının yanında yemek yemeyeceği geliyor beyfendinin bende babasına yaptığını bildiğim içinm zorluyorum.babasıylada bi güzel kavga ediyoa çocuğu niye zorluyorsun diye.babası yokken okadar güzel yiyorki.ama babasının yanında neler yapıyor yemek yemicem ayakları,annem beni hep zorluyor yemek yerken izlenimi bırakıyor babasına karşı bizde giriyoz birbirimize.

Vallahi kızımın sevmediğim hiçbir huyu yok...
ben kızımın herşeyini çok seviyorum,
ama fazla duygusal olmasaydı,belki daha mı iyi olurdu,onu da bilemiyorum arkadaşlar...
sevgiler...

14 aylık bir kızım var ve etrafı acayip bir şekilde dağıtıyor
Dün akşama kadar yatak odası topladım çıldırdım resmen-tatlicadiarzu-
Sanırım etrafı keşfetmeye çalışıyor ama ben çığlık atmamak için kendimi zor tutuyorum.
Kapısını kapatsam kapının önüne oturup aç diye ağlıyor ne yapacağımız bilemiyorum valla:bbo:
umarım geçer

damak zevki o şekilde oturmuş galiba.çorba ve yemeklerin içine eklediğiniz ekmek de yeterli olur.tabiki sabah kahvaltısı yapsa daha iyi olur.en önemli öğün

evet kahvalti gunun en onemli ogunu,,bazen deliriyorum ama ,biyandan da diyorum hic yemese daha kotu,,,

Benim oğlum 4 yaşında.Ama doğdu doğalı çok mızmız bi çocuk.Devamlı bi sebep bulup ağlar.Bi de titiz
Biyerine su damlasın hemen değiştirtir.Tabi benim çamaşır olayım hiç bitmiyo bu yüzden.Elimde olsaydı mızmızlığını değiştirmek isterdim.Ama allah ona da öyle bi huy vermiş.Allah uzun ömür versin hepsine.:hulya:

Ateş ve Su; canım çocuğun başak burcu sanırım.. Benim çocuğum yok ama aynen anlattığın gibi bir eşim var. Yemeğini hızlı yer soğutmaz ama gerçekten çok yüksek sesle konuşur ve çok konuşur..Manasız gereksiz ayrıntılar anlatır herkese. Bende hep uyarırım ama o an dinler yine unutur artık çevremizdekiler sıkılıyorlar. Bir de telde konuşurken yerinde hiç oturamaz sürekli evde dolanır öle konuşur heralde sesi de dışardan bile duyuluyordur:) O yüzden çocuğumun başak olmasını hiç istemiyorum çokta takıntı oluyorlar...

başak burcu değil ama yorumunuzu okuduktan sonra oğlumun büyümüş halini gördüm eşinizde kaydirigubbakcemile3 zaten çok konuşuyor olmasına sebep gereksiz ayrıntıya girerek konuyu uzatması. oğlum da tlf da konuşurken oturuyorsa ayaklarını sallar, ayakta ise gezinerek konuşur.:bbo:hadi bunu yapısı hareketli bir çocuk diyerek umursamıyorum.ama ses tonunu ayarlayamıyor olmasına çok sinir oluyorumakannehir

benimde 3 yaşında oğlum hiç sevmediğim huyu melerimin ucuyla oynaması beni delirtiyor.her fırsatta elini sokuyor koynuma memeyi çıkarıyor ucuyla oynuyor.nefret ediyorum bu huyundan.gece yatarken de öyle uyuyor.nasıl bıraktıracam bu huyunu bilemiyorum.bide babasının yanında yemek yemeyeceği geliyor beyfendinin bende babasına yaptığını bildiğim içinm zorluyorum.babasıylada bi güzel kavga ediyoa çocuğu niye zorluyorsun diye.babası yokken okadar güzel yiyorki.ama babasının yanında neler yapıyor yemek yemicem ayakları,annem beni hep zorluyor yemek yerken izlenimi bırakıyor babasına karşı bizde giriyoz birbirimize.

o yaştayken oğlumda uyuması için yanına yattığım da boynum ve boynuma yakın saçlarımla oynardı.ama bir süre sonra bıraktı.geçici bir durum biraz daha sabredin.gerçi sizin durum epey riskli.yalnızken neyse de birileririnin yanında yapması hoş olmaz.ama her çocuğun dönem dönem takıntısı oluyor sanırırm, battaniye köşesi emme gibi.

benim çocugum yok fakat 6 yaşında bir kardeşim var artık annesi gibi oldum:hulya:

benim sevmediğim huyu ise her istediğinin o anda olmasını ve onu yaptırana kadar başımızı agrıtması...

birde annem ve babamdan çok şikayetçiyim bizimki sonradan olunca her istedigini yapmaları bu da

kardeşimi bu davranışa sürüklüyor çünkü biliyor ki eninde sonunda yapıcaklar

bende evdeki herkesi şkayet ettim yakaydirigubbakcemile3

canım bu huy genelde bütün erkek çocuklarında oluyor benim ortanca kardeşimde hep annemin koynuna sokardı elini
merak etme büyüsün gçerr:))))

Son düzenleme:
Vallahi kızımın sevmediğim hiçbir huyu yok...
ben kızımın herşeyini çok seviyorum,
ama fazla duygusal olmasaydı,belki daha mı iyi olurdu,onu da bilemiyorum arkadaşlar...
sevgiler...

ne güzel songül :nazar: ama kız çocuna da yakışıyor duygusallık.

14 aylık bir kızım var ve etrafı acayip bir şekilde dağıtıyor
Dün akşama kadar yatak odası topladım çıldırdım resmen-tatlicadiarzu-
Sanırım etrafı keşfetmeye çalışıyor ama ben çığlık atmamak için kendimi zor tutuyorum.
Kapısını kapatsam kapının önüne oturup aç diye ağlıyor ne yapacağımız bilemiyorum valla:bbo:
umarım geçer

hele bi de ortalık o durumdayken ani bir misafir gelirsee delikafadulden tam bir sinir harbi, tahmin edebiliyorum :teselli:

benim çocugum yok fakat 6 yaşında bir kardeşim var artık annesi gibi oldum:hulya:

benim sevmediğim huyu ise her istediğinin o anda olmasını ve onu yaptırana kadar başımızı agrıtması...

birde annem ve babamdan çok şikayetçiyim bizimki sonradan olunca her istedigini yapmaları bu da

kardeşimi bu davranışa sürüklüyor çünkü biliyor ki eninde sonunda yapıcaklar

bende evdeki herkesi şkayet ettim yakaydirigubbakcemile3

ikinci çocuklar biraz daha torpilli oluyor, hele iki kardeşin yaş aralaığı bir uzunsa küçük çocuk özleminden galiba anne babalar biraz daha esnek davranıyor.biraz haksızlık oluyor gibi görünsede evlat sevgisi ne olursa olsun eşittir.opuyorumnanaktan
bu arada anne babadan şikayet edilmez :olmaz:
bende anneyim ya savunmam lazım :hulya:

Benim oğlum 4 yaşında.Ama doğdu doğalı çok mızmız bi çocuk.Devamlı bi sebep bulup ağlar.Bi de titiz
Biyerine su damlasın hemen değiştirtir.Tabi benim çamaşır olayım hiç bitmiyo bu yüzden.Elimde olsaydı mızmızlığını değiştirmek isterdim.Ama allah ona da öyle bi huy vermiş.Allah uzun ömür versin hepsine.:hulya:

birde aksini düşünsene kusko, üzeri kirli elbiselerle gezmek istediğini, kirli kıyafetlerini çıkartmak istemediğini o daha sinir bozucu.:1rolleyes:

ikinci çocuklar biraz daha torpilli oluyor, hele iki kardeşin yaş aralaığı bir uzunsa küçük çocuk özleminden galiba anne babalar biraz daha esnek davranıyor.biraz haksızlık oluyor gibi görünsede evlat sevgisi ne olursa olsun eşittir.opuyorumnanaktan
bu arada anne babadan şikayet edilmez :olmaz:
bende anneyim ya savunmam lazım :hulya:

şikayetçiyim derken biras da şakaya vurmuştum yerimseniben

tabiki anne babanın sevgisi eşittir buna diyecek bir lafım yok fakat bu tutumların çocuk için zararlı oldugunu düşünüyorum

Son düzenleme:
Oğlumda 3 yaşının içinde yeni bir huy başladı,tırnaklarının katını ayırıyor..kemirmeye başlamıştı acı oje sürdüm onu bıraktı ama baş parmağının tırnağıyla diğer tırnaklarının katını ayırıyor..

benda 3 tane çocuk var büyük oğlum tırnaklarını yer ona sinir olurum birde çok çabuk küser yemek yemez
kızım abisiyle oynarken en ufacık kavgada avazı çıktığı kadar bağırır onun dokunulmazlığı var tek kız olduğu için
3 numara en küçüğü her akşam canavar cılık oynayacağız diye resmen pestilim çıkıyor birde babalarından hiçbir şey beklememeleri her şeyi benden beklemeleri beni çok yoruyo

genelde bütün anneler hepimiz akşama kadar çocuklara bağırıp dururuz
ama iş kütü huylarını saymaya gelince kimse çocuğunun kütü bir huyu olduğunu kabuletmek istemez

Back
X