cocuklarin gelecegi icin yatirim

Esmerpapatyam

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2013
593
591
333
arkadaslar merhaba iyi aksamlar

son zamanlarda kafami kurcalayan bir durum var ve aklima burdan birilerine sormak geldi...
neyse konu su..

ben yurtdisinda yasiyorum ve Burda ne Zaman yabancilarla cocuklarin gelecegi konusunda konussam söyle diyorlar.

her ay düzelni bi sekilde Kücük miktarla banka cüzdani cikarttikdik her cocuga ayrica noel ve paskalya bayramlarinda büyüklerin verdigi paralarida ekliyoruz. bununla Zamani gelince (yani 18 ine girince) ehliyet alip Kücük bi araba alirlar yada devam okurlarsa okul ve Yurt masraflarini karsilarlar yada ayri eve cikarken esya alirlar.

sizce bu ne Kadar Dogru

yani tabi kültürleri falan farkli ama bi yerdede mantikli degil mi

elbette onlarin dügündü ceyizdi gibi dertleri yok Yas 18 oldugunda tamam benim sorumlulugum bitti diyorlar.

bende düsünüyorum cocuklara böyle birer hesap acsam Kücük miktarlarla mecbur heray ödenmesi gerekenden.

ben ayri eve ciksinlar yada ehliyet icin degil (ehliyetler babadan :) ) ceyiz ve dügün icin düsünüyorum. yani alip koyacagima simdiden kimbilir o zamana neler neler cikar begenirlermi begenmezlermi. istediklerini alsinlar o Zaman

siz ne düsünüyorsunuz bu konuda ?

PS: yazim icin simdiden kusura bakmayin kucagimda kizim var :)

artık trde de var bu uygulama bende çevremdekilerden duyuyorum tabı bızım bayramlar farklı o bayramlarda toplananları yatırıyorlarmış oğlum için henuz başlamadım ama çalışmaya başladığımda her ay bi çeyrek alıp yatırmayı düşünüyorum gayet makul bence yarın ne olacağımız belli değil bı kuruş olsa kardır

tabii ki çok mantıklı. yarın bir gün ne olacağı belli değil. bence imkanı olan herkes yapmalı.

Oglumun 7 yıldır, kızımın da 2 yıldır bireysel emekliliği var.

Oglum dogdugunda kumbara fonu açtırmıştık,
kapatıp bireysel emekliliğe çevirdik...

bende başladım aslında su an bır kucuk altınım var hedefım ayda ıkı atmak ama yapabılırmıyım bılmıyorum

cok mantikli canim bende yurtdisindayim benim ve esimin adina bireysel emekliligimiz oldugu icin cocuklar icin yaptiramadik cunku okadarini odeyemiyoruz ama onlar adinada hesap actirip azda olsa bi birikim yapmak istiyoruz ilerde kendi istedikleri seylere harcamalari icin

sanirim alt sinir 20 euro ayda ve Minimum 6 yil devamlilik sarti var o yüzden cok yüksek bi miktarla baslamak istemiyorum sonucta 6 yil ne olur ne olmaz... 50 ser euro ideal gibi cocuklar icin. Bausparer den bahsediyorum. Sparbuchlari var zaten ama istedigin Zaman cekebildigin icin onu pek sevmiyorum :) altin almayida düsünüyorum ama cocuklar büyüyene Kadar altin degerli bir maden olarak kalirmi orasida mechul...

bende başladım aslında su an bır kucuk altınım var hedefım ayda ıkı atmak ama yapabılırmıyım bılmıyorum

senin ıkı tane evladın var sanırım tabı ayırmak olmaz 2tane atmalısın ama her ay bütçe el verirmi sen bilcen her ay ıkı tane olmasa bıle 1 ayr bırıne 1 ay birine yaparsın

canim ben tr de nasil bilmiyorum ama Burda 6 yilin sonunda toplu sekilde ve cok cok düsük bi faizle aliyorsun.
avantaji su sözlesme yaptigindan ne olursa olsun o para hesabindan cekiliyor ve birikiyor. o yüzden yüksek bir miktar belirlememek gerek.

senin ıkı tane evladın var sanırım tabı ayırmak olmaz 2tane atmalısın ama her ay bütçe el verirmi sen bilcen her ay ıkı tane olmasa bıle 1 ayr bırıne 1 ay birine yaparsın

canım hedefım ıkı tane aslında 15 gıunde bır adet yaptım ınsalla devam edebılırım
yada dedıgın gıbı bır ay bırne bır ay bırıne

evet canim Burda esim yaptirdi ondanda kendine 40 euro oduyor 40da isyerinden kesiliyor 6yil zorunlu oda
bizde esim sparbuchda biriktiriyor bir sene cocuklarinkini izine giderken cekiyor izinde onlari harciyoruz cekilmemesi daha iyi olur aslinda

bizim ev yapma hayellerimiz var Allah nasip ederse ben oyuzden Kindergeld ve elterngeldleri biriktiriyorum aslinda tabiki onlarin gelecegi icin o paralari biriktimek lazim ama evde sonucda onlarin olucak insaallah yapabiliriz

bizim ev yapma hayellerimiz var Allah nasip ederse ben oyuzden Kindergeld ve elterngeldleri biriktiriyorum aslinda tabiki onlarin gelecegi icin o paralari biriktimek lazim ama evde sonucda onlarin olucak insaallah yapabiliriz

evi türkiyede mi yaptiracaksiniz burdami ? Burda ev yapmayi yada almayi mantikli bulmuyorum ben. o paraya tr den iki ev yaparsiniz yada en az 3 4 daire alirsiniz. 2 dairenin kirasiyla burdaki kirayi öder kalaniylada istediginizi yaparsiniz bence böyle....

ayrica Burda kinderbetreuungsgeld ve familienbeihilfe var. kbg her ay fbh iki ayda bir ödeniyor. cocuklarin Hakki diye birsey yok cünkü zaten o parayla ödediginiz kira Elektrik gida gibi giderlerden cocuklarda yararlaniyor anlatabiliyormuyum? cocugun aile bütcesine tirnak icinde getirdigi yük icin veriliyor cünkü kadin dogumdan sonra belli bir süre calisamiyor. yani yicdanen rahatlikla kullanabilirsin o paralari. cocugun Hakki olsa biri cocuk 2 bucuk yasina gelince digeride 18 yasina gelince kesilmezdi...

Burda degil turkiyede istiyoruz canim arsamizi aldik ama ev yapmak zor baya bi birikimle baslamak gerekiyor oyuzden bizde biriktirmeye calisiyoruz bende Burda almayi mantikli bulmuyorum
Dogru soyluyorsunuz aslinda 2 cocugum var ve herbiri icin ayri olarak cop parasi bile oduyoruz evde kac kisi yasiyorsa herseyi ona boluyorlar biz 5 kisiyiz giderler hep oyle sayiliyor kvdemye bizimle yasiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…