ÇOCUKLARINIZA "Acele et" DEMEYİN!!!

afroditt

MeLiSa
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
417
6
66
İstanbul
ÇOCUKLARINIZA ACELE ET DEMEYİN

Fransız dergisi Psychologiles, "Çocukları Acele Etmeye Zorlamayın" başlıklı bir araştırma yapıldı. Çocuğun işlerini kendi belirlediği hızda yapması Kişiliği oluşturmada önemli görülüyor. Çocukların HAYAL KURMAK HİSSETMEK
DÜŞÜNMEK DÜNYAYI VE KENDİLERİNİ ANLAYABİLMEK için zamana ihtiyaçları olduğu düşünülüyor

Alıntı

Ben de katılıyorum bu görüşe.. hatta hiçbir şekilde telaş yaptırmamaya çalışıyorum. en sıkışık anlar da bile oğluma yavaş yavaş yapalım demekten bıkmıyorum. bazıları vardır.. hadi bakalım çabuk çabuk ye yemeğini hadiii.. der ısrarla.. veya çabuk topla oyuncaklarını ne bilim bunun gibi şeyler.. oğlum 3 yaşında ama aynı şeyleri sabırla 1 yaşından beri tekrar ettiğim için çok şükür hiç zorlanmadım.. karakterin de 3 yaşına kadar oturduğunu yani alışkanlıkların bu yaşa kadar öğrenildiğini sonra çok zorlanıldığını okumuştum. şimdi kendi işini kendi yapar ya da yardım ister.. çocuk büyütürken en gerekli duygulardan biri de sabır...

Ben de katılıyorum bu görüşe.. hatta hiçbir şekilde telaş yaptırmamaya çalışıyorum. en sıkışık anlar da bile oğluma yavaş yavaş yapalım demekten bıkmıyorum. bazıları vardır.. hadi bakalım çabuk çabuk ye yemeğini hadiii.. der ısrarla.. veya çabuk topla oyuncaklarını ne bilim bunun gibi şeyler.. oğlum 3 yaşında ama aynı şeyleri sabırla 1 yaşından beri tekrar ettiğim için çok şükür hiç zorlanmadım.. karakterin de 3 yaşına kadar oturduğunu yani alışkanlıkların bu yaşa kadar öğrenildiğini sonra çok zorlanıldığını okumuştum. şimdi kendi işini kendi yapar ya da yardım ister.. çocuk büyütürken en gerekli duygulardan biri de sabır...

aynen katılıyorum size sabır olmadan olmaz onların bişeyleri öğrenmesi için sabır şart

bir loklmayi 15 dk agzinda tutunca artik hadi ye yut demek zorunda kaliyorum
ben yapi itibariyle cok tez canli biriyim yanlis davrandigimi bilmiyordum
bundan sonra daha dikkatli olmaya calisicam. Paylasim icin tesekkurler

yok yapamiyorum bir turlu
okulun servisinin gelme saati bizimki hala etek begenmiyor
sec iste birini diyorum yok oda olmaz buda olmaz gelde sabret :(
sanki podyuma cikacak ya kiz cocugu ne zormus
hadi kendi secsin diyorum karar veremiyor bu sefer

yok yapamiyorum bir turlu
okulun servisinin gelme saati bizimki hala etek begenmiyor
sec iste birini diyorum yok oda olmaz buda olmaz gelde sabret :(
sanki podyuma cikacak ya kiz cocugu ne zormus
hadi kendi secsin diyorum karar veremiyor bu sefer

benim öğrencilerimde de oluyodu bu :1:
size bir önerim var ;
hergün için iki kıyafet ayarlayın çocuğunuz uyanmadan önce uyandığında kıyafet seçme oyunu oynayacağınızı söyleyin ve iki kıyafetide gösterin ikisinden birini seçmesini ve giymesini isteyin :) genelde işe yarar umarım yardımcı olmuşumdur :)

Ben de disari cikarken 3 yasindaki oglum evden cikmak bilmiyo, coraplarini defalarca giyip cikariyor, apartmanda bile asansore gidene kadar ne var ne yok elliyor, yangin tupu, komsularin kapilari, merdivenler, zor giriyoruz asansore. Sonra da arabaya zor oturuyoruz, pirrr kaciyor, biliyor ya kovaliyorum onu. Ben de o zaman hadi, cabuk bak gidemiyoruz diyorum. Onun disinda pek acele ettirmiyorum. Ama paylasim yararli oldu, tesekkurler.

Son düzenleme:
Ben de disari cikarken 3 yasindaki oglum evden cikmak bilmiyo, coraplarini defalarca giyip cikariyor, apartmanda bile asansore gidene kadar ne var ne yok elliyor, yangin tupu, komsularin kapilari, merdivenler, zor giriyoruz asansore. Sonra da arabaya zor oturuyoruz, pirrr kaciyor, biliyor ya kovaliyorum onu. Ben de o zaman hadi, cabuk bak gidemiyoruz diyorum. Onun disinda pek acele ettirmiyorum. Ama paylasim yararli oldu, tesekkurler.

çocuğunuz etrafındaki objeleri dokunarak öğrenmek ister. bu davranışıyla aslında dokunarak hissetme duyusunu geliştiriyor. dışarıda istediğini ellemesine izin verin (çok pis şeyler dışında) eve geldiğinde de dışarıda herşeye dokunduk ve dışarıda mkroplarda var mikroplar bizi hiç sevmez onlar bizi hasta eder ve ellerimize yapışmış olabilirler ellerimizi boooll boool sabunlayarak yıkayalım ve mikroplara hoşçakal diyelimmm şeklinde özbakımınıda geliştirmiş olursunuz :)

Son düzenleme:
çocuğunuz etrafındaki objeleri dokunarak öğrenmek ister. bu davranışıyla aslında dokunarak hissetme duyusunu geliştiriyor. dışarıda istediğini ellemesine izin verin (çok pis şeyler dışında) eve geldiğinde de dışarıda herşeye dokunduk ve dışarıda mkroplarda var mikroplar bizi hiç sevmez onlar bizi hasta eder ve ellerimize yapışmış olabilirler ellerimizi boooll boool sabunlayarak yıkayalım ve mikroplara hoşçakal diyelimmm şeklinde özbakımınıda geliştirmiş olursunuz :)

Evet, boyle dusunmemistim. Cok mantikli. Ogrenmeye kesfetmeye o kadar aclar ki... Biz de pis diye, bozulur kirilir diye ellettirmiyoruz hicbir seye. Bunu uygulayacagim. Tesekkurler

Back
X