çocuklarınızla evde etkılı zaman geçirin..işte küçük onerıler...

Çalışan anneler ya da çocuklarınla ilgilenemeyen anneler lütfen kreşler yuvalar konusunda daha duyarlı olalım ne yapıp ne edip göndermeye çalışalım, yerimsenibenbenim kızım 3,5 yaşından beri kreşe gidiyor bu sene ana sınıfına başlayacak, annem ve kayınvalidem çok kızmıştı ilk gönderdiğimde ,şimdi kızımdaki gelişmeleri görünce bişey diyemiyorlar, biz elden ayaktan düşmedik neden oralara para veriyorsun bakarız işte, beğenmiyormusun bizim baktığımızı gibisinden bi sürü iğneleyici sözler söylediler bana ama ben kararlıydım ve çok isabetli karar verdiğimi düşünüyorum, bazen hala laf sokmuyor değiller, mesela çocuğun ömrü okullarda kreşlerde geçicek yavrucağın,bırak bu sabahta uyusun azıcık :)) deyip göndermemeye çalışıyorlar ama kızımdaki güzellikleri başarıları görünce anlıyorum ki kreşin verdiği artılar bunlaar...Şeniz

Çalışan anneler ya da çocuklarınla ilgilenemeyen anneler lütfen kreşler yuvalar konusunda daha duyarlı olalım ne yapıp ne edip göndermeye çalışalım, yerimsenibenbenim kızım 3,5 yaşından beri kreşe gidiyor bu sene ana sınıfına başlayacak, annem ve kayınvalidem çok kızmıştı ilk gönderdiğimde ,şimdi kızımdaki gelişmeleri görünce bişey diyemiyorlar, biz elden ayaktan düşmedik neden oralara para veriyorsun bakarız işte, beğenmiyormusun bizim baktığımızı gibisinden bi sürü iğneleyici sözler söylediler bana ama ben kararlıydım ve çok isabetli karar verdiğimi düşünüyorum, bazen hala laf sokmuyor değiller, mesela çocuğun ömrü okullarda kreşlerde geçicek yavrucağın,bırak bu sabahta uyusun azıcık :)) deyip göndermemeye çalışıyorlar ama kızımdaki güzellikleri başarıları görünce anlıyorum ki kreşin verdiği artılar bunlaar...Şeniz

gerçekten çok doğru ve isabetli bir karar vermişsiniz.sizi tebrik ediyorum.genelde büyüklrimiz sadece bakmak konusunu düşünüyorlar ve onlara bırakmayınca kendilerine güvenilmiyormuş gibi hissedip üzülüyorlar.ama sizin yaptığınız gibi kararlı olup,çocuğunuzdaki değişimleri onlara göstermeniz gerekır.ozaman gerçekten ses çıkaramıyorlar.

Parmak oyunu:

Baba yattı (eller açılırken,başparmak eğilir)
Anne yattı (işaret parmağı eğilir)
Abla yattı (orta parmak bükülür)
Kardeş yattı (yüzük parmağı bükülür)
Kardeşin bebeği yattı (serçe parmak bükülür)
Bütün aile uykuya yattı (ellerle uyuma hareketi yapılır)
Baba kalktı (Baş parmak kaldırılır)
Bütün aileyi gıdıkladı (gıdıklama hareketi yapılır)
Herkes kalktı (Bütün parmaklar açılarak kaldırılır

Artık Havalar Isınmaya Başladı.eve tıkınıp kalmayın.Sadece evde değil dışarıd da çocuğunuzla etkili zaman geçirebilirsiniz...

***Yakın yerlere çocuğunuzla beraber trenle,otobüsle gidin..
***Ona vapur sefasını yaşatın.Vapurda simit yiyin.
***Birlikte uçurtma uçurun.
***Ailecek yoplanıp güzel bir yerde piknik yapın, bol bol koşturun..
***Piknik için dışarıya çıkamyıyorsanız ev pikniği yapın.örtünüzü serin yere ya da balkona
keyfinize bakın..(çocuğunuz nasıl da iştahla yiyecek..)
***Deniz kenarında yürüyüşe çıkın,çakıltaşları ve deniz kabukları toplayın birlikte..
***Varsa köpreğinizi birlikte yürüyüşe çıkartın..
***Onu parka götürün,sallayın..
***kumlarla oynamasına izin verin.üstün başın battı aman elleme,aman batırma diye sürekli sıkmayın çocuğu bırakın oynasın.sadece elini ağzına götürmemesi gerektiğini söyleyin.eve gelince nasılsa temızlenır.bol bağışıklık kazanır aynı zamanda daha az hastalanır.
***bulunduğunuz yere göre fikirler çoğalabilir..yeterkı isteyın!!

Benim kızım 9 yaşında 3'üncü sınıfa gidiyor ama ben yinede bütün yadıklarını merakla okudum.Gerçekten çok yararlı bilgiler vermişsin.Bende çalışan bir anneyim ve kızıma yeterince zaman ayıramıyorum bu okuduklarımdan sonra daha duyarlı davranmayı düşünüyorum.Zaman su gibi akıyor ve çocukların ne zaman,nasıl büyüdüğünü anlayamıyoruz bir bakacağız kocaman genç insanlar olmuşlar.Bu günleri tekrar yaşama şansımız olmayacak o yüzden kıymetini bilmek lazım.

çocuklarınıza öğretebılecğiniz bır parmak oyunu...

BEŞ TOMBUL SOSİS VARMİŞ
BAŞLAYALIM KIZARTMAYA CIZIR CIZIRCIZIR HOP patLADI
4TOMBUL SOSİS KALDI
HADİ ONUDA KIZARTALIM CIZIR CIZIRCIZIR HOP pAtladı
3 TOMBUL SOSİS KALDI
HADİ ONUDA KIZARTALIM CIZIR CIZIRCIZIR HOP patladı
2 TOMBUL SOSİS KALDI
1TOMBUL SOSİS KALDI
HADİ ŞİMDİ KIZARTIKLARIMIZI YİYELİM Mİ?

Sevdim ben bu tombul sosis işini:smiley-cool:

***kumlarla oynamasına izin verin.üstün başın battı aman elleme,aman batırma diye sürekli sıkmayın çocuğu bırakın oynasın.sadece elini ağzına götürmemesi gerektiğini söyleyin.eve gelince nasılsa temızlenır.bol bağışıklık kazanır aynı zamanda daha az hastalanır.
***bulunduğunuz yere göre fikirler çoğalabilir..yeterkı isteyın!!

Biz çamur bile yapıyoruz valla, çok zevkli oluyor tavsiye ederim.
ha üst başmı sallayın gitsin:smiley-cool:

uzun zaman olmus yazmayalı...
unutmusum gıtmıs..aslında cok faydalı bır yer oldugunu dusunuyorum..

bazı yerlerde ortam musaıt olmuyor,,oynayacak yer olamayabılıyor,,,
kumları bır yerden tasıyın getırın balkona,,,bıraz da su koyun,,ohh saheserler yaratsın cocuklarınız......
zemuszemus

Çıtır-pıtırcım anne değilim, hatta yakın zamanda anne adayı bile değilim.
Ama topicini ilgiyle okudum.
Üstelik kopyalayıp worde yapıştırdım.
Gün gelir lazım olur değil miyerimseniben
Gerçekten çok faydalı fikirler veriyorsun çok teşekkürler.
Emeğine sağlık, devamını bekliyoruz.a.s.

Ben de anne değilim, anne adayı bile değilim , gerçi delikızıntürküsü anne olmuş artık sanırım :) Ben de ilgiyle okuyorum ve word'e aktarıcam.kendime çocuk istetmeye çalışıyorum da, onlarla oynanacak oyunlar, paylaşılacak güzel anları dinlemeye okumaya başladım etraftan. olumunekankayizsmile

Ben de anne değilim, anne adayı bile değilim , gerçi delikızıntürküsü anne olmuş artık sanırım :) Ben de ilgiyle okuyorum ve word'e aktarıcam.kendime çocuk istetmeye çalışıyorum da, onlarla oynanacak oyunlar, paylaşılacak güzel anları dinlemeye okumaya başladım etraftan. olumunekankayizsmile

ılerde ıns. cok ıyı bır anne olacagınız sımdıden bellı gercekten...
tebrık edıyorum sızı duyarlılıgınız ıcın..

Bakmadığımı Sandığında…

Benim bakmadigimi sandigin zaman, ilk yaptigim resmimi buzdolabinin
kapisina astigini gordum ve hemen bir baska resim yapmak istedim.

Bakmadigimi sandigin zaman, sokaktaki bir kediyi besledigini gordum ve hayvanlara karsi nazik olmanin iyi bir sey oldugunu ogrendim.

Bakmadigimi sandigin zaman, benim icin en cok sevdigim keki yaptigini
gordum ve kucuk seylerin yasamdaki ozel seyler olabilecegini ogrendim.

Bakmadigimi sandigin zaman, bir dua okudugunu isittim ve her zaman
konusabilecegim bir Allah oldugunu ve Allah'a guvenmeyi ogrendim.

Bakmadigimi sandigin zaman, yemek yaptigini ve hasta olan bir arkadasina goturdugunu gordum ve hepimizin birbirimize bakmamiz gerektigini ogrendim.

Bakmadigimi sandigin zaman, zamanini ve parani, hicbir seyi olmayan
insanlara verdigini gordum ve bir seylere sahip olanlarin, hicbir seyi
olmayanlara vermeleri gerektigini ogrendim.

Bakmadigimi sandigin zaman, evimizi ve isindeki herkesi gozettigini, ozen gosterdigini gordum ve bize verilenlere bakmamiz gerektigini ogrendim.

Bakmadigimi sandigin zaman, iyi hissetmedigin zamanlarda bile
sorumluluklarini yerine getirdigini gordum ve buyudugum zaman sorumlu olmam gerektigini ogrendim.

Bakmadigimi sandigin zaman, gozlerinden yaslar aktigini gordum ve bazen olaylarin incittigini, ama aglamanin yanlisi olmadigini ogrendim.

Bakmadigimi sandigin zaman, umursadigini gordum ve olabilecegim her sey olmayÄi istedim.

Bakmadigimi sandigin zaman, buyudugum zaman iyi ve uretici bir insan olmak icin bilmeye gereksinim duydugum yasamin derslerinin cogunu ogrendim.

Bakmadigimi sandigin zaman, sana baktim ve "bakmadigimi sandigin zaman gordugum her sey icin tesekkur ederim" demek istedim.

”Unutmayin cocuklara bir seyler ogretmenin en iyi yolu onlara bunu gostermektir eger siz yaparsaniz o da yapar cunku o sizin bir parcaniz,yaptiklarinizin da oyle…”
Hepsine katılıyorum. Çok güzel..teşekkürler..

Back
X