çocuklarla, evlatlarla girilen her diyalog, her sevgi gösterisi doğru mu?

immanuelkant

Antepli:))
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2014
758
525
138
hanımlar, ebeveynlerin çocuklarını severken dudaklarından öpmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? evlatlarınıza sevgi sözcüğü olarak 'aşkım' kelimesini kullanmak ne kadar doğru? ve ya dışarıdan herhangi bir tanıdığınızın çocuklarınızı bu şekilde sevmesi ne kadar doğru? şimdi muhtemelen bana ne kadar fesat akıllısın bizim evlatlarımız bunda ne gibi bir kötülük olabilir diyeceksinizdir. ama anlatmak istediğim bu değil, bir art niyet barındırmıyor. bugün bir akrabam ile bu konuda epey tartıştım. çocuklar için sevgi, sarılma, sevginin temas ile ifadesi elbette ki çok önemlidir, ama bunu kendi kafamıza göre yapmak çocukların psikolojisi açısından ne kadar doğru?

bende çocukların dudaktan öpülmesine karşıyım ama aşkım kelimesi bana çok abartılı gelmiyor

akrabam çocugumu dudagından ööpmek isterse de kesinlikle karşı çıkarım kaynana kayınpeder olmasıda farketmez

Dudaktan öpmek bence de yanlış,fakat aşkım birtanem denmesin de ne sakınca var?

Dudaktan öpmek sıkıntı ama aşkım, balım, hayatım, bebeğim... Bunlarda bir problem yok sanki. Ben çocuklarıma sürekli "seni seviyorum" derim. Artık büyük oğlum da alıştı " Annecığım seni çok seviyorum" der sürekli. Be mutlu, bayılıyorum o böyle söylerken...

Ben askim bebegim vs diyorum dudagindanda opuyorum bazen dayanamayip 17 aylik daha oglum. Ama cok dogru bulmuyorum acikcasi dudaktan opmeyi bazen tatli tatli bicirdayinca dayanamiyorum sadece kesmem lazim artik anloyo her seyi

Dudaktan öpmek doğru değil ama "askim" demek sakincali olamaz bence..

Ask sadece karsi cinse ese sevgiliye duyulan bir duygu değil . İçim öyle kayniyor ki yavrucaklara sevgilime demedigim kadar çok askim derim ben:)

çocuklara ilk öğretilecek şey; kollarınızı iki yana açın, kendi etrafınızda bir daire çizin.. işte bu alan sizin özel alanınızdır.. anneniz- babanız dahil olmak üzere hiç ama hiç kimse o alanı izinsiz ihlal edemez.. öncelikle çocuklara bu kural öğretilmeli.. sokakta ki yabancılar çocuklarımı dokunarak sevemez.. ciddi anlamda terslerim, çok yanlış ve sakıncalı..

anneler - babalar da çocuklarda kavram kargaşasına neden olabilecek şekilde sevmekten kaçınmalılar.. çünkü başka biri çocuğu dudağından öpse "annem babam da beni böyle sever zaten" düşüncesinde olmamalı çocuk.. hatta bir çok psikolog çocuğu izinsiz öpmenin bile sakıncalı olduğunu söylüyor ki haklılar..

bu konu daha önce açıldı, kan gövdeyi götürdü.. allah bu konuyu saklasın..

Dudaktan öpmek bence de yanlış,fakat aşkım birtanem denmesin de ne sakınca var?

ben akrabam olan kadına, çocuğunu dudağından öpmesi konusunda bi kaç tepki verdim, bunu normalleştiriyorsun çocuk ilerde bunun normal bi şey olduğuna kanaat getirip dudaktan öpülmesine ses çıkarmayacak, gelip sana söylemeyecek, ya da insanları dudaklarından öpmeye çalışacak? senin bu yaklaşımın onun zihninde bu çeşit bir tahribata yol açıyor, çocuğun bedeni kendisine özeldir, özel bölgeleri olduğunu, buna sen dahil her insanın saygı göstermesi gerektiğini öğrenmesi gerekli. Önce ebeveynler buna saygı göstermeli ki, çocuk da kendisine saygı göstermeyi öğrensin dedim işitmediğim hakaret kalmadı nerdeyse 'sapıklık/fesatlık'la yaftalandım.. çok sinirlendim.

hitap şekline gelince; anne baba çocuklarına seslenirken “aşkım, sevgilim, erkeğim, hayatım” dememeli diye düşünüyorum. siz çocuğunuzun ebevenisiniz, aşkı, sevgilisi, hayatı değil. annesi/babası.

bu gibi sınırlar koymak yanlış mı?

Aslında ben de düşündüm bunu ama sanırım çocuklar ne niyetle söylendiğinin farkında yani Oğlumu severken o aşkım lafından sonra daha neler neler geliyor. Aşkım, pamuğum, koca yanaklım, kara gözlüm, annesinin kuzusu, bitanem, bebeğim, yavrum...

Yani onunla her konuşmaya aşkım diye başlamıyorum. Genellikle sevgi gösterilerini abarttığımda oluyor.

yurtdisinda benim sahit oldugum babalar anneler cocuklarini dudaktan öperler ve bunu normal karsilarlar
kiz cocuklari büyüse dahi babasinin dudaklarindan öper selam alma verme gibi

Kızım 2,5 yaşında, dudaklarından öpüyorum doğru mu? Asla.
Ama en büyük şansım kızımın çok erken konuşması ve konuşulanı anlaması.
Henüz 2 yaşındayken her şeyi rahatlıkla anlatıp soru ve cevap alıyordum.
kızım onu asla bende başkasının dudaklarından öpmemesi gerektiğini biliyor.
Asla kimsenin özel yerlerine dokunmaması gerektiğini biliyor.
Bir ortamda eğer istemiyorsa asla kızımı kimse öpemez, sarılamaz.
Bayramda kayınvalidemlere misafir gelmişti 1- 1,5 yaşlarında bir erkek çocuk kızımın poposuna dokunmuş yada vurmuş tam bilmiyorum.
koşa koşa önce babasına sonra bana geldi, bebek benim popoma vurdu diye.
Mutlaka öğretilmeli anlatılmalı, anlayabilecekleri dilde.
bende kısa sürede kızımı öpmeyi kesmeliyim.
Belirli aralıklarla mutlaka bu konuşmayı yapıyorum, özellikle dışarı çıkacağımız zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…