- 27 Ocak 2014
- 758
- 525
- 138
- Konu Sahibi immanuelkant
-
Dudaktan öpmek bence de yanlış,fakat aşkım birtanem denmesin de ne sakınca var?
Dudaktan öpmek sıkıntı ama aşkım, balım, hayatım, bebeğim... Bunlarda bir problem yok sanki. Ben çocuklarıma sürekli "seni seviyorum" derim. Artık büyük oğlum da alıştı " Annecığım seni çok seviyorum" der sürekli. Be mutlu, bayılıyorum o böyle söylerken...
ben akrabam olan kadına, çocuğunu dudağından öpmesi konusunda bi kaç tepki verdim, bunu normalleştiriyorsun çocuk ilerde bunun normal bi şey olduğuna kanaat getirip dudaktan öpülmesine ses çıkarmayacak, gelip sana söylemeyecek, ya da insanları dudaklarından öpmeye çalışacak? senin bu yaklaşımın onun zihninde bu çeşit bir tahribata yol açıyor, çocuğun bedeni kendisine özeldir, özel bölgeleri olduğunu, buna sen dahil her insanın saygı göstermesi gerektiğini öğrenmesi gerekli. Önce ebeveynler buna saygı göstermeli ki, çocuk da kendisine saygı göstermeyi öğrensin dedim işitmediğim hakaret kalmadı nerdeyse 'sapıklık/fesatlık'la yaftalandım.. çok sinirlendim.
hitap şekline gelince; anne baba çocuklarına seslenirken “aşkım, sevgilim, erkeğim, hayatım” dememeli diye düşünüyorum. siz çocuğunuzun ebevenisiniz, aşkı, sevgilisi, hayatı değil. annesi/babası.
bu gibi sınırlar koymak yanlış mı?
yurtdisinda benim sahit oldugum babalar anneler cocuklarini dudaktan öperler ve bunu normal karsilarlar
kiz cocuklari büyüse dahi babasinin dudaklarindan öper selam alma verme gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?