• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuklu ailelerin dikkat etmesi gereken bir durum !

silenzio

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
1.956
28
0
Eskişehir
meraba kızlar çok takılıcak bir sorun değil aslına bakarsanız ama sizinle paylaşmak istedim böylelikle çocuklu anneler ona göre davranır hem..çok sinir oldum yaa hemde çok!!!

Dün otobüsteyim oturdum arkadan bir çocuk 4-5 yaşlarında rahat var.
Babasının kucağına dikilmiş saçlarımla oynayıp duruyor..Allahım sabır diyip durdum inene kadar. Babası o öyle yaramazlık yaptıkça gülüyo filan..Ondan önceki haftada şehir dışına trenle gidiyodum..arkada yine bi tane çocuk annesinin kucağına dikilmiş saçlarımla oynuyo koltuğa tepiyo sallıyo başıma dokunuyo..Arkama baktım annesi bana bakıp gülümsedi hadi bişiy demedim çocuğa gülümsedim döndüm..yine aynı hareketler yine baktım bebek olarak görüyo resmen farkettim ve dönüp sevmemi bekliyo çocuğunu !
Yahu iyi hoşdaa senin çocuğun kimseyi rahatsız edemez ki..Bide 5 yaşında hatta hatta 2-3 yaşında ne kadar akıllı çocuklar var çekiniyolar yabancıyla konuşmaya bile..Böyle çocuklar ailesinden yüz bulup bulup gelip bana sarıyolar yav:27: Ben 3 saatlik yolda uyucaktım artık birşeyde diyemedim diye sinirden köpüre köpüre geldim..
Hayır kızsam üste çıkarlar bide bi çocuğu çekemedi diye..Hayret birşey..

Sonra babannemgilin mahallesinde çocuklar var en fazla 7 yaşındadırlar öyle şımarıklık öyle yüzsüzlük olamaz..kapıyı açık bıraksan giriyolar ! aileler tanışıyo ya artık..ordan yüz buluyolar heralde..İçerden işlerine yarıycak oynuyabilecekleri bir şey varsa alıp çıkıyolar..Dün biri çocuklara bağırdı yapmayın diye..İnşaat malzemelerini ıslatmışlar adamın..
Ay çocuğun annesi nasıl bağırıyo anlatamam nolucakmış ıslatsa çocukmuş onlar deli adam deli herif diye..iğrençlik ya..Bide çocukların ağzında kocaman adamların etmedikleri küfürler!!
Nasıl yetiştiriyolarsa artık..
Öyle..Sinir oldum ! anlattım iyi geldi:16:

bende misafirliğe gelen ve çocuğu nerdeyse evi yıkacak kadınların çocuklarına sahip olmamasına çok kıl oluyorum misafir olunca sende kızamıyosun biz çocukkene annem kalk demeden yerimizden kalkmazdık

bende misafirliğe gelen ve çocuğu nerdeyse evi yıkacak kadınların çocuklarına sahip olmamasına çok kıl oluyorum misafir olunca sende kızamıyosun biz çocukkene annem kalk demeden yerimizden kalkmazdık
aynen aynen ya..
o zaten başlı başına sorun ama malesef çözülebilicek bir sorun değil gibi..
Herşey ailelerde bitiyo..Misafire hiiç birşeyde denmiyo desen de hemen bozuluyolar..

haklısınız gerçekten rahat insanlar var.
herkesin çocuğu kendine mükemmel tabi.
doğurup doğurup sokağa salanlar da ayrı.
benim de başım bisikletli çocuklarla dertte,
arabamın dibinde sürekli bir bisiklet ve her hafta bir çizik görüyorum.
tamam oynayacak bisiklet sürecek yer olmayabilir,
ama biraz dikkat değil mi?

Son düzenleme:
Al iste cocugunu o an eyitip diyecegine yapma cocugum,birakiyorlar bayira resmen mevla kayira...peki o cocuk büyüyüncede baska insanlar rahatsizlik vermemnin aslinda hic hos olmadigini nasil bilecek ki ögrenmiyorsa ailede...bildigini okuyacak.

ama canim neler duyup okuyoruz degil mi,nasil tipler vae:19:

haklısınız gerçekten rahat insanlar var.
herkesin çocuğu kendine mükemmel tabi.
doğurup doğurup sokağa salanlar da ayrı.
benim de başım bisikletli çocuklarla dertte,
arabamın dibinde sürekli bir bisiklet ve hafta bir çizik görüyorum.
tamam oynayacak bisiklet sürecek yer olmayabilir,
ama biraz dikkat değil mi?

kesinlikle..
O tür çocuklara yapma diye uyarmaktan bile çekiniyorum inanın..Öyle çocukluktan çıkmışlar ki artık..
Hep yetiştirenlerin hatası işte..

Al iste cocugunu o an eyitip diyecegine yapma cocugum,birakiyorlar bayira resmen mevla kayira...peki o cocuk büyüyüncede baska insanlar rahatsizlik vermemnin aslinda hic hos olmadigini nasil bilecek ki ögrenmiyorsa ailede...bildigini okuyacak.

ama canim neler duyup okuyoruz degil mi,nasil tipler vae:19:

Öğrenmiycek işte geleceğin serseri tipleri hiç haz etmediğim insan türü olup çıkıcaklar!
Yaramaz çocuk vardır ama ailesi yanındayken gözünün içine bakar bir şey yapamaz ha tamam derim bu çocuk yaramaz düzelir büyüdükçe..Ama kadın resmen trende benim rahatsız olduğumu anladığı halde bakıyo öyle ben arkamı dönüpte ay ne tatlı aman ne güzel diycem..Ama bundan sonra sessiz kalmıycam gerçekten..Tartışmaktan hiç hoşlanmam ama gerekn neyse yapıcam :44:

Öğrenmiycek işte geleceğin serseri tipleri hiç haz etmediğim insan türü olup çıkıcaklar!
Yaramaz çocuk vardır ama ailesi yanındayken gözünün içine bakar bir şey yapamaz ha tamam derim bu çocuk yaramaz düzelir büyüdükçe..Ama kadın resmen trende benim rahatsız olduğumu anladığı halde bakıyo öyle ben arkamı dönüpte ay ne tatlı aman ne güzel diycem..Ama bundan sonra sessiz kalmıycam gerçekten..Tartışmaktan hiç hoşlanmam ama gerekn neyse yapıcam :44:

ne kadar yanlis düsünceler,bir baska insanin senin cocugunun her yaptigina göz yummak zorunda oldugunu düsünme.

ama ben mesela sigarak icerken cocuktan mesela gizlemeye calisirim sokakta: yani düsün disarda bi yerde durmusum sigara iciyorum biri geldi gecti yanimdan cocukla,elimimesela arkama dogru götürüyorum,görmesin diye zaten yeterince görüyordur,ama ben mecbur degilim baskasi gibi davranmaya,bütün dünyayi degistiremem ama.....

veya bi bankta otururum yanima birisi oturursa derim rahatsiz eder mi sizi sigaram.

Insallah cocugum olursa elimden geldigince Allahin izniyle hayirli yetistiririm:69:

ne kadar yanlis düsünceler,bir baska insanin senin cocugunun her yaptigina göz yummak zorunda oldugunu düsünme.

ama ben mesela sigarak icerken cocuktan mesela gizlemeye calisirim sokakta: yani düsün disarda bi yerde durmusum sigara iciyorum biri geldi gecti yanimdan cocukla,elimimesela arkama dogru götürüyorum,görmesin diye zaten yeterince görüyordur,ama ben mecbur degilim baskasi gibi davranmaya,bütün dünyayi degistiremem ama.....

veya bi bankta otururum yanima birisi oturursa derim rahatsiz eder mi sizi sigaram.

Insallah cocugum olursa elimden geldigince Allahin izniyle hayirli yetistiririm:69:

ne kadar güzel keşke herkes böyle olsa sizin gibi duyarlı..:16:
çocukları çok severim ama..Eğitim şart:1:
İnşallah..Allah hayırlı evlatlar versin hepimize:16:

ne kadar güzel keşke herkes böyle olsa sizin gibi duyarlı..:16:
çocukları çok severim ama..Eğitim şart:1:
İnşallah..Allah hayırlı evlatlar versin hepimize:16:

Amin canim,

evet egitim hemde cok sart,ha sen egitim verirsin ama cocugun icinde yoktur,o ayri bir sey ama yaziktir ya o insan masum geldi bu dünyaya...:59:

dogurup ben dogurdum demekle bitmiyor,asil önemli olan o cocuga hayat verebilmek biseylerle hayatina deger katmak...

Son 5-10 yıldır ailelerde çocuklarda bir garip.
Çocuklar ailenin hakimi,aileler ellerinde oyuncak.
Birinin çocuğuna höd dediğinizde deliriyor aile çocuğun psikolojisi bozulacak falan diye.
Geçen otobüste kadın 5 yaşındaki oğlunu koltuktan kaldırmıyor inatla yaşlı kadınlar adamlar ayakta.
dayanamadım kaldır çocuğunu dedim.
sana dedi,sen kimsin de çocuğumu kaldırırsın oturacak,çocuğumu kucağıma alıp mağdur edemem dedi.
çocuklarına tapıyorlar,bütün haklarını sınırsız şekilde veriyorlar işin ilginç kısmı çocuklarındna korkuyorlar..
Allah onlara benzetmesin,henüz çocuğum yok ama bu örnekleri gördükçe deliriyorum.

ay çıldırıyorum bende çocuğuna laf diyemeyen ebeveynleri gördükçe

bazende fazla tepki veriyolar ona da çıldırıyorum

bir dengenizi bulun yahu

keşke "ay pembe yanaklı bi bebişim olsa da agu agu yapsam " diye çocuk doğurana kadar önce bir ölçün anneliğinizi babalığınızı bir öğrenin çocuk gelişimi denen şey nedir

annem rahatsız etmediğim halde bile korkup laf söylerdi bana milletten çekindiği için.ama ne fazla ne eksik.olması gerektiği kadar

hayır anlamıyorum madem sen terbiye veremiyosun be adam be kadın bırakta başkaları çocuğuna laf söyleyebilsin de senin eksiğini kapatsın !

Son 5-10 yıldır ailelerde çocuklarda bir garip.
Çocuklar ailenin hakimi,aileler ellerinde oyuncak.
Birinin çocuğuna höd dediğinizde deliriyor aile çocuğun psikolojisi bozulacak falan diye.
Geçen otobüste kadın 5 yaşındaki oğlunu koltuktan kaldırmıyor inatla yaşlı kadınlar adamlar ayakta.
dayanamadım kaldır çocuğunu dedim.
sana dedi,sen kimsin de çocuğumu kaldırırsın oturacak,çocuğumu kucağıma alıp mağdur edemem dedi.
çocuklarına tapıyorlar,bütün haklarını sınırsız şekilde veriyorlar işin ilginç kısmı çocuklarındna korkuyorlar..
Allah onlara benzetmesin,henüz çocuğum yok ama bu örnekleri gördükçe deliriyorum.

aynı olay benim başıma da geldi kadın diyo ki " ne kaldırıcam be ben parasını verdim çocuğumun boşa mı gitsin" saygı denen şey nerde kaldıysa..!bide artık 5 yaşında iri iri çocukları bebek gibi görmeleri ayy ablası oğluma bakk diye sevdirmeye çalışmları yok mu!! tanımam etmem seni..otobüste arkadan tepmesin saçımı çekmesin bunları öğret sen oğluna..hey allahım..Ben de bir şey diyemiyorum ya buna sinir oluyorum..

ay çıldırıyorum bende çocuğuna laf diyemeyen ebeveynleri gördükçe

bazende fazla tepki veriyolar ona da çıldırıyorum

bir dengenizi bulun yahu

keşke "ay pembe yanaklı bi bebişim olsa da agu agu yapsam " diye çocuk doğurana kadar önce bir ölçün anneliğinizi babalığınızı bir öğrenin çocuk gelişimi denen şey nedir

annem rahatsız etmediğim halde bile korkup laf söylerdi bana milletten çekindiği için.ama ne fazla ne eksik.olması gerektiği kadar

hayır anlamıyorum madem sen terbiye veremiyosun be adam be kadın bırakta başkaları çocuğuna laf söyleyebilsin de senin eksiğini kapatsın !

bazı annelerde çocuğun hatta bebeğin diyim tek kolundan tutup(bileğinden) havaya kaldırıp sürüklüyolar yaa yürü be yürü yürü diye..işte o zaman kıyamıyorum..ne hikmetse oyle ailenin çocuğuda akıllı sevimli saygılı oluyo..pasif yetişrildiğinden mi bilmem..
Ama hiç kıyamıyorum napıyosun sen diyesim geliyo..
Bazı annelerde naparsa yapsın çocuğuna tek laf söyletmiyo..onlarda gözüme çok sevimsiz geliyo açıkcası
çünkü yapmasana çocuğuuuum desen sanane yiiaaa diye tepkiyle karşılaşınca ister istemez sevmiyo insan..

şimdiki çocuklarda da gençlerde de inanılmaz bir özgürlük rahatlık var anlam veremiyorum
biz çocukken babamız annemiz gözümüze bir baktımı yerimizden kalkamazdık
okula giderken saçlarımızı örer,tırnaklarımıza dikkat ederdik
şimdiki çocuklar evde hakim anne baba onun ağzına bakıyor,
küçücük kızlar kuaförden çıkıp okula gidiyor,öğretmen çocuklardan çekinir olmuş..
bende aile yapısından kaynaklanıyor ve günümüzde de maalesef
toplumu oluşturan aile yapılarımız üzülerek söylüyorum bozulmuş durumda

çocuk yetiştirmek bir sanattır aslında
bende anneyim 2 yaşında oğlum var,ben gerektiğinde kızarım elbette
her istediğini yapmam almam şımartmam
oğlumu ne markete ne oyuncakçıkya götürmem özellikle
ben alırım ara sıra veririm.
sürekli konuşurum oğlumla bütün gerçekleri anlatırım çocuklar anlıyor aslında herşeyi
şımartılmaya gerek yok önemli olan çocuklarla konuşmak ve onun herşeyi mantıklı şekilde anlamasını davranmasını sağlamaktır.

küçük bir örnek
benim oğlum ne evde nede gezmeye gittiğimizde hiçbir yeri karıştırdığını görmedim,
mesela kayınvalidemlerde eskiden müziksetleri olurdu ya ondan var
oğlum onu ilk gördüğünde direk gidipte sorumsuzca elleyip kırmadan gelip bana sordu
bende anlattım hatta anlamadı belki 50 kere sabırla anlattım
sonunda anladı ve radyo çalıyor müzik dinliyoruz felan diye millete anlatmaya kalkıştı
günümüzdeki birçok anne ise çocukla uğraşmamak için kendi üstünde atıyor git çocuğum oyna git çocuğum tv izle vs vs

oğlum nerdeyse 6 aydır bisiklet istiyor biz özellikle hemen gidipte almadık,
bazı şeylere zor sahip olunduğunu anlamasını bilmesini isteidk.
şuan ne alırsak çok özenle kullanır hiç kırmaz dökmez ne bileyim
buna benzer çok örnek var..

oğlum yayla evindeyken bahçede kamyonuna kum dolduruyor vs oyun oynuyor
komşunun oğlu geldi,aldı toprağı oğlumun üstüne attı ben önce bişey demedim
çocuğun annesinden bekledim hamleyi baktım kadın gayeeet rahat hatta oğlu iyi bişey yapmış gibi güldü
benim oğlumda ellerini kaldırdı seni şikayet edecem sen yaramazlık yaptın dedi..

ben herşeyin aileden kaynaklı olduğuna inanıyorum,o kadın böyle durumlarda oğluna müdahele etmediği için o çocuk öyle yetişip gidiyor işte..

ayy çok uzattım kusura bakmayın

arabamdaki çiziklerden benim de canım yandı, sitenin otoparkına bırakıyorum ,çocuklar da aşağıda oyun parkı olmasına rağmen otoparkın içinde oynuyorlar ...yöneticiye söyledim defalarca ama adam başedemediğini söyledi....en son da geçen gün yan aynasını kırdılar tabii kimin kırdığını göremediğim için bişey de diyemedim :47:

şimdiki çocuklarda da gençlerde de inanılmaz bir özgürlük rahatlık var anlam veremiyorum
biz çocukken babamız annemiz gözümüze bir baktımı yerimizden kalkamazdık
okula giderken saçlarımızı örer,tırnaklarımıza dikkat ederdik
şimdiki çocuklar evde hakim anne baba onun ağzına bakıyor,
küçücük kızlar kuaförden çıkıp okula gidiyor,öğretmen çocuklardan çekinir olmuş..
bende aile yapısından kaynaklanıyor ve günümüzde de maalesef
toplumu oluşturan aile yapılarımız üzülerek söylüyorum bozulmuş durumda

çocuk yetiştirmek bir sanattır aslında
bende anneyim 2 yaşında oğlum var,ben gerektiğinde kızarım elbette
her istediğini yapmam almam şımartmam
oğlumu ne markete ne oyuncakçıkya götürmem özellikle
ben alırım ara sıra veririm.
sürekli konuşurum oğlumla bütün gerçekleri anlatırım çocuklar anlıyor aslında herşeyi
şımartılmaya gerek yok önemli olan çocuklarla konuşmak ve onun herşeyi mantıklı şekilde anlamasını davranmasını sağlamaktır.

küçük bir örnek
benim oğlum ne evde nede gezmeye gittiğimizde hiçbir yeri karıştırdığını görmedim,
mesela kayınvalidemlerde eskiden müziksetleri olurdu ya ondan var
oğlum onu ilk gördüğünde direk gidipte sorumsuzca elleyip kırmadan gelip bana sordu
bende anlattım hatta anlamadı belki 50 kere sabırla anlattım
sonunda anladı ve radyo çalıyor müzik dinliyoruz felan diye millete anlatmaya kalkıştı
günümüzdeki birçok anne ise çocukla uğraşmamak için kendi üstünde atıyor git çocuğum oyna git çocuğum tv izle vs vs

oğlum nerdeyse 6 aydır bisiklet istiyor biz özellikle hemen gidipte almadık,
bazı şeylere zor sahip olunduğunu anlamasını bilmesini isteidk.
şuan ne alırsak çok özenle kullanır hiç kırmaz dökmez ne bileyim
buna benzer çok örnek var..

oğlum yayla evindeyken bahçede kamyonuna kum dolduruyor vs oyun oynuyor
komşunun oğlu geldi,aldı toprağı oğlumun üstüne attı ben önce bişey demedim
çocuğun annesinden bekledim hamleyi baktım kadın gayeeet rahat hatta oğlu iyi bişey yapmış gibi güldü
benim oğlumda ellerini kaldırdı seni şikayet edecem sen yaramazlık yaptın dedi..

ben herşeyin aileden kaynaklı olduğuna inanıyorum,o kadın böyle durumlarda oğluna müdahele etmediği için o çocuk öyle yetişip gidiyor işte..

ayy çok uzattım kusura bakmayın

kesinlikle aile yapısı bozlmaya başlamış.bizde küçükken annemin bir bakışı heşeye yeterdi..dediğiniz gibi çocuklar hiç laftan sözden anlamıyor ..şimdi bende kızımı bakıştan anlayacak şekilde yetiştirmeye çalışıyorm.bende her istediğini almıyorum birşeyi iistiyorsa yüzme bakıyor hayır diyorsam bırakıyor bazen tamam alabilirsin ama bir tane iki tane almaya kalkarsan hiç almam diyorum birkere iki tane almaya çalıştı bıraktırdım ikisinide şimdi bir diiyorsam bir alıyor..ben marketlere oyuncakçlara özellikle götürüyorm oyuncakçıya girdiğimizde geziyor bakıyor ve istese bile hayır dediğimde alınmayacağını biliyor.birazda bu eğitim diğer aile büyüklerindede bitiyor eğer aile büyükleri sen hayır dediğinde kıramayıp onlar evet derse çocuk hep onlara yönelir..bizim aile büyüklerine baştan ne olur karışmayın hayır diyorsak hayırda kalsın deddik içimiz acıyor diyorlar ama biz siizn iyiliğiniz içinde hayırı öğrensin dedik sağolsunlar karışmıyorlar hiç.
kızım şımarıktır ama asla ısrarcı illaki olacak diye ttturmaz tutturtmayız ağlarsa ağlasın eninde sonunda susuyorlar...komşumun kızı istediği olana kadar ağlıyor ama biliyor sonunda istediği oluyor kızımda o tutturup ağladığında şaşırıyor garip geliyor ona..

Eskiden çocuklar böyle miydi? değildi?
Çünkü çok soru sorduklarında büyükler bunalırdı sus yeter derdi...
Öğretmen bir kişinin hatası yüzünden sınıfa sıra dayağı çekerdi, genelde parmak uçlarına cetvel ile vurulması...
Yaramazlık yaptığında babaya şikayet edilirdi, baba dan korkması sağlanırdı, hatta komşunun oğlu felancanın amcası ile korkutulurdu, öcülerle cısslarla korkutulurdu...
Okulda askerde evde dayak vardı, çünkü cennetten çıkmaydı...
Yani eskinin çocukları geleceğin yetişkinleri pısırık ve korkak yetişirdi, koyun gibi düşünen hareket eden, bir vukuata tanık olduğunda aman şahit yazmasınlar diye korkup kaçan, bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığında insanlar...
Küçükken bastırıldığı için yetişkin hayatında ortaya çıkan psikolojik sorunları ile başeden insanlar...
Genelleme yapmıyorum iddiada da bulunmuyorum kendi düşüncelerim etrafınızı bir gözlemleyin ve bir de bu açıdan bakmayı deneyin diye yazdım...

Son düzenleme:
meraba kızlar çok takılıcak bir sorun değil aslına bakarsanız ama sizinle paylaşmak istedim böylelikle çocuklu anneler ona göre davranır hem..çok sinir oldum yaa hemde çok!!!

Dün otobüsteyim oturdum arkadan bir çocuk 4-5 yaşlarında rahat var.
Babasının kucağına dikilmiş saçlarımla oynayıp duruyor..Allahım sabır diyip durdum inene kadar. Babası o öyle yaramazlık yaptıkça gülüyo filan..Ondan önceki haftada şehir dışına trenle gidiyodum..arkada yine bi tane çocuk annesinin kucağına dikilmiş saçlarımla oynuyo koltuğa tepiyo sallıyo başıma dokunuyo..Arkama baktım annesi bana bakıp gülümsedi hadi bişiy demedim çocuğa gülümsedim döndüm..yine aynı hareketler yine baktım bebek olarak görüyo resmen farkettim ve dönüp sevmemi bekliyo çocuğunu !
Yahu iyi hoşdaa senin çocuğun kimseyi rahatsız edemez ki..Bide 5 yaşında hatta hatta 2-3 yaşında ne kadar akıllı çocuklar var çekiniyolar yabancıyla konuşmaya bile..Böyle çocuklar ailesinden yüz bulup bulup gelip bana sarıyolar yav:27: Ben 3 saatlik yolda uyucaktım artık birşeyde diyemedim diye sinirden köpüre köpüre geldim..
Hayır kızsam üste çıkarlar bide bi çocuğu çekemedi diye..Hayret birşey..

Sonra babannemgilin mahallesinde çocuklar var en fazla 7 yaşındadırlar öyle şımarıklık öyle yüzsüzlük olamaz..kapıyı açık bıraksan giriyolar ! aileler tanışıyo ya artık..ordan yüz buluyolar heralde..İçerden işlerine yarıycak oynuyabilecekleri bir şey varsa alıp çıkıyolar..Dün biri çocuklara bağırdı yapmayın diye..İnşaat malzemelerini ıslatmışlar adamın..
Ay çocuğun annesi nasıl bağırıyo anlatamam nolucakmış ıslatsa çocukmuş onlar deli adam deli herif diye..iğrençlik ya..Bide çocukların ağzında kocaman adamların etmedikleri küfürler!!
Nasıl yetiştiriyolarsa artık..
Öyle..Sinir oldum ! anlattım iyi geldi:16:

hayatım inan ki ben bu yeni nesil bir çok annenin çocuk yetiştirirken yaşadığı psikolojiyi anlayamadım çözmedim, düşün düşün içinden çıkamadım..

benim bir teyzem var 39 yaşında anne oldu, 1 erkek çocuğu oldu, çocuğa hamileyken , yüksek sesle tv izlemeler yüksek sesle konuşmalar vs...çocuk bebekken yüksek seste resmen yataktan fırlıodu..irkiliyordu..bu çocuk büyüdü, aman allahım şiddette sınır tanımıyor...kafamıza bıçakmı atmıo makasmı atmıo, gelip gidip vuruyo, tükürüyo,annesinin bacaklarını ısırıyor, yemek yiyo elleriyle patates kızartmasının yağlarını gelio üstümüze sürüyo gidio kapıya sürüyo bilgisayara sürüyor, anneside çocuğumun psikolojisi bozulur diye çıt demiyor, inan bana var ya elime verecekler diyorum elime allah ne verdiyse ama çocuğa değil annesine...!! öyle çocuk yetiştirilmez, kabul etmiyorum,o çocuğun o hale gelmesi % 100 anne suçu....kimse çocuğunu dövsün demiyorum, eğitimde dayak yoktur evet..ama kural vardır!!!..biçok annede bu kuralı uygulamıyor, inan neredeyse 3 yıldır teyzeme ayak basmam ben gitmem, o çocuktanda feci soğudum, kimse gitmek istemez bu defada derki kimse benim çocuğumu sevmiyor!! özellikle misafirliklerde çocuğunu orta yerde bırakıpta giden hiç ilgilenmeyen annelerede sinir oluyorum....o kadar çokk ki...insan evladına dur çocuğum demezmi hiç, gittikleri evin halısını duvarını çizmeye, yırtmaya bozmaya hiçbir misaffir çocuğun hakkı yok...her anne kendi evinde duvarları çizildikçe perdeleri yırtıldıkça çocuğun gelişiyor öğreniyor diye mutlu olabilir ama benim felseme ters bunlar..herkes çocuğunu kendi evinde terbiye etmeli, ister dövsün , ister konuşsun ,ister odaya kapatsın, ister psikologa götürsün hatta mümkünse kendileri gitsin çünkü o çocuğu onlar o hale getiriyor, oh be içim soğudu:nazar: :32: :1:

Back
X