Çocuklu olunca

Cocukla oturulup sohbet muhabbet olmuyor malesef.
dur, yapma, etme demekden.
Ben gitmekde istemezdim, gelmesinler isterdim.

Cocuklarla zaten sizin gununuz dolu dolu geciyordur niye beklentidesiniz ki.

Benimde 1 tane çocuğum var çok hareketli gittiğim yerdede önce bir uslu duruyor çekiniyor sonra başlıyor hareketlenmeye oyuncak kavgası yapıyorlar birbirlerine vuruyorlar. Benim kızım evdeki eşyalara mobilyalara zarar vermez derdi oyuncakladır ama evime gelen arkadaşlarımın çocukları heryeri mahfediyor ünitemi çizdiler hatta biri televizyona sopalı Bi oyuncak vurdu Allahtan TV parçalanmadı geçende halıma oje döktüler ben kimseye gitmiyorum zaten kızım rahat vermiyor diye kimseyşde çağırmıyorum ama onlar sana gelcez diye arıyorlar bundan sonra Bi bahaneyle kabul etmemeye karar verdim ben hiç gitmiyorum ve kimseye sana gelcem demiyorum çocuklu misafirlikten yana değilim anneleri ilgilense Bi nebze görüşmekten yana olurum ama karşı taraf sorumsuz olunca bende istemiyorum

Doğum yapalı 3 buçuk ay oldu bekarlikta evlilikte hamilelikte sürekli yanımdaydı arkadaşlarım çünkü geziyor tozuyorduk sinemaya mi yoksa go karta mi gitsek diye konuşur sabahtan akşama kadar boş boş gezer eğlenirdik şimdi doğum yaptım bir iki geldiler sonra sesi soluğu kesildi herkesin ne arayan soran ne gel dışarı çıkıp hava alalım diyen kaldı yerinde yeller esiyor hepsinin de. Umrumda mı değil vallahi gerçek yüzlerini görmüş oldum tam destek olacakları zamanda çekip gidenle benim de isim olmaz herkesin kendi keyfi bilir tırt yani sıkmayın siz de canınızı eşinizle çıkın gezin havalar da ısınıyor parka gidersiniz çocuklarla zaten günler nasıl geçiyor anlamıyor insan cocuktan

Ya benim komşum var ben çağırınca gelemiyor sen gel diyor her defasında bende önceden gidip kahvaltı hazırlamasına yardım ediyorum mesela

Ben art niyet görmedim eşimin de kuzenleri var 2 çocuklu ama gelince çocukların uyku düzenleeri bozuluyor diye gelmek istemiyorlar mesela siz gelin diyorlar

Şimdi ben de doğum yapicam azalacaktır görüşmeler çocukların uyku düzeni önemli sonuçta

Merhaba arkadaşlar.canim öyle sıkılıyor ki.uc yaşında ikizlerim ve büyük çocuğum var.cocuklarla hicbiryere gidemiyorum.onceden evim dolar yaşardı.yatilimi dersiniz yemeklimi dersiniz.okadar çok arkadaşımız vardı.tek çocukluykende öyleydi.simdi hiçbiri kalmadı.cocukluyum diye mikropluyum sanki.sen çocuklusun hep duyduğum laf bu.eskiden evimden çıkmayan insanlara arayıp müsaitsen ben geliyorum diyemiyorum.cocuklarim hiç şımarık değil.birkac gittim ama bakışlar çocukların üzerinde.birde sen çocuklusun sana zahmet olmasın biz gelelim diyenlermi ararsınız.bende mesafeyi koydum tabi.sikintidan patliyorum.tamam gelsinler ama bende gitmek istiyorum biyerlere.esime göre biz çağıralım madem diyor.cocuklar olduktan sonra hayattan koptum sanki .ben bunları hep yakın dostum sanardim.ole bı içimi döktüm iste
Bence kötü niyetli oldukları için değil 3 çocuk zor birde biz zahmet vermeyelim diye düşünüyorlardır. Mesela ben bana gelsinler ama ben gidipte onlara rahatsızlık vermeyeyim diye düşünüyorum hep hiç sizin bu düşünceniz aklıma gelmemişti . Madem sıkılıyorsunuz belediyelerin kültür ve eğitim merkezleri oluyo kadınlara yönelik ve oralarda kreş vs de oluyor hem yeni arkadaşlar edinirsiniz hem de hobiniz olur.

Çocuklu bir gün elbette yoğun geçiyor ama bizde insanız ve arada farklılık istiyoruz.
Karşı taraf çocuklu olunca ister istemez anlayış bekliyoruz.
Bence gelen çocuk iyi kötü annesini dinliyorsa, eşyaya ve çocuklara karşı hırcın asabi "şunuda nası kırsam"havasında değilse buyursunlar gelsinler.
Adı üstünde, çocuk bunlar.
Yaşa görede değişiyor düşüncem tabii.

Benim oğlumda hareketli arkadaş canlısı ama asla terbiyesiz ve agresif değil(atakları saymazsak:D) ve benide kimse kabul etmezse ben çok üzülürdüm.

Onlar size yazik çocuklu gözüyle baktıkca, siz olumlu şeyler paylaşın. Bi defa size böyle bakmaktan vazgeçsinler.
Mesela kahve/çay yaptınız sanki biri gelmiş gibi. Veya siz biriyle bi yere gitmiş gibi.
Çocuklarla güzel havanin tadını çıkartmaca gibi şeyler yazarsınız.
Benim 2 çocuğum var (3 ve 1 bucuk yaşlarındalar) sık sık msj atıyorlar storyme bakanlar; imreniyorum sana hep parktasın hep gezdiriyorsun üşenmiyosun diye.

O zaman o kisiler sizinde aslinda gayretli oldugunuzu fark edecek. Ve çocuklu olmanın engel olmadigini anlayacaklar.

Çocuklarla harika sohbet edilmiyor bu bir gerçek ama olduğu kadar:)

Valla ben tek çocukla daha doğrusu bebekle kendimdrn sıkılıyorum. Kayınvalideye, görümcelere falan gidiyoruz herkes kahvaltı yaparken ben emziriyorum, akşam yemeği yerken ben emziriyorum (çünkü benim küçük adam da özellikle yemek saatlerinde acıkır, biz yiyoruz da o yemesin mi :D ) bir iki ziyarete arkadaşım geldi, aman emzir, altını değiştir, gazını çıkar, ağlayıp susturamayınca strese gir derken gelen gidenden bir şey anlamadım. Uyuduğu zaman da sürekli gözüm kulağım tetikte, mızırdadı mı, uyandı mı, bir ses geldi sanki diye :D
Bir de bir yere giderken göçebe gibi battaniyesi, bezleri, yedek kıyafeti, kremleri bilmem neleri... Artık çanta bile taşımıyorum, bebek çantasına cüzdanımı ve telefonumu atarsam kafi :D
Ben de biraz büyüyünce rahatlamayı umuyorum ama o zaman da başka başka zorluklar çıkacak belli ki. Hayallerim yıkıldı :D

Valla ben tek çocukla daha doğrusu bebekle kendimdrn sıkılıyorum. Kayınvalideye, görümcelere falan gidiyoruz herkes kahvaltı yaparken ben emziriyorum, akşam yemeği yerken ben emziriyorum (çünkü benim küçük adam da özellikle yemek saatlerinde acıkır, biz yiyoruz da o yemesin mi :KK70: ) bir iki ziyarete arkadaşım geldi, aman emzir, altını değiştir, gazını çıkar, ağlayıp susturamayınca strese gir derken gelen gidenden bir şey anlamadım. Uyuduğu zaman da sürekli gözüm kulağım tetikte, mızırdadı mı, uyandı mı, bir ses geldi sanki diye :KK70:
Bir de bir yere giderken göçebe gibi battaniyesi, bezleri, yedek kıyafeti, kremleri bilmem neleri... Artık çanta bile taşımıyorum, bebek çantasına cüzdanımı ve telefonumu atarsam kafi :KK70:
Ben de biraz büyüyünce rahatlamayı umuyorum ama o zaman da başka başka zorluklar çıkacak belli ki. Hayallerim yıkıldı :KK70:
Bende sizin gibiydim her gittiğimde yemek vakti emzir altına bak falan gittiğimden birşey anlamayınca 1 yaşına gelene kadar evden çıkmadım yaşına mayısta girince o yaz öyle bunalmıştımki hergün parklara götürdüm kızımı yürümeyide öğrenmişti arabasına binmeyince yakın mesafelere yavaş yavaş yürüttüm hem böylece yoruluyor daha derin uyuyordu bende keyfime bakıyordum 1 yaşından sonra düzelecek merak etmeyin

Benimde 16 aylık ikizlerim var. Ev gezmesi bizim için büyük eziyet oluyor açıkçası çok yoruluyorum. Gelmek isteyenide uyku vs saatine göre kabul edebiliyorum. Size o şekilde davranandan birşey beklemeyin bence. Alın çocuklarınızı çıkın çocuklarınızla sosyalleşin onlar yeter size. Sizi istemeyeni sizde istemeyin.

çocukları eşinize bırakıp plan yapsanız? ben çocukları pek sevmiyorum gittikleri yere uyum sağlayamıyorlar oyun alanı yoksa devamlı peşlerinde dolanmak zorunda kalıyor arkadaşım iki dk muhabbete dalamıyoruz devamlı gözünün üstünde olması gerekiyor. evde de yine aynı şekilde. çocukları yoksa ondan istemeyebilirler ev değil dışarıda plan yapın çoluk çocuksuz. size de iyi gelir bence

Iki cocugum var aralarinda 6 yas var .Simdi biri 18 biri 12 yasinda yine okuluydu kursuydu evde duzgun yemek olsun başi boş kalmasinlar derken cok rahat degilim .
Gitmeyiverin misafirlige .

Annenin ne çok rahat olanı iyi ne de pimpiriklisi. Çocuk odasını istediği gibi dağıtsınlar sorun yok. Bana geldiklerinde çocuğu ev eşyalarını mahvediyorsa sinir olurum. Yada çocuğun peşinde koşup benle bir kahve içemiyorsa da aynı şekilde.
Ben diyorum ki kendim için üç cocuğumda olsa gezerim .oyun parklarına giderim, denize , yeşilliklere.. eşim yanımda olsa çok daha kolay olur tabi. Ama misafirlik zor. Okul zamanına kadar sıkıntınız var malesef..

Ah cocuklu gezmek zor benmde ikinci oldu nasil yapcam nasil etcem bilmiyorum. Oyle insanlari bosver varsa cevrende cocgu olan yani insanlar onlarla kaynas yada disarda oyuk parki olan yerlere gidin hem kimseye zahmet olmaz hemde birinin agzina laf vermezsiniz benm cevrem yok maalesef keske olsada bende cikip gezsem

Merhaba arkadaşlar.canim öyle sıkılıyor ki.uc yaşında ikizlerim ve büyük çocuğum var.cocuklarla hicbiryere gidemiyorum.onceden evim dolar yaşardı.yatilimi dersiniz yemeklimi dersiniz.okadar çok arkadaşımız vardı.tek çocukluykende öyleydi.simdi hiçbiri kalmadı.cocukluyum diye mikropluyum sanki.sen çocuklusun hep duyduğum laf bu.eskiden evimden çıkmayan insanlara arayıp müsaitsen ben geliyorum diyemiyorum.cocuklarim hiç şımarık değil.birkac gittim ama bakışlar çocukların üzerinde.birde sen çocuklusun sana zahmet olmasın biz gelelim diyenlermi ararsınız.bende mesafeyi koydum tabi.sikintidan patliyorum.tamam gelsinler ama bende gitmek istiyorum biyerlere.esime göre biz çağıralım madem diyor.cocuklar olduktan sonra hayattan koptum sanki .ben bunları hep yakın dostum sanardim.ole bı içimi döktüm iste
Millet uyanik aslinda sen cocuklusun ikramdi bilmem neydi ugrasma hadi kalk sen gel demeleri lazim yada gercek dost dedigin bole seyleri dert etmez hazr denen seyler var cubukla caya bile razi gelip maksat birlik olmak demelri lazim

Back
X