• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukluğumuzdaki Komşuluk Nerede ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimbombom
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
C

cimbombom

Ziyaretçi
Çok güzel komşuluk ilişkileri içerisinde büyüdüm. Belki bu tadı aldığım için özlem büyük oluyor. Ancak gerçekten komşuluk bitmiş. Bu belki kadınlarında çalışma hayatına girmesinden kaynaklanıyor yada ekonomik sıkıntılardan.

Herkes kendi kabuğunda, kimse kimseyle selamlaşmıyor.

ılaç için 80 dairelik, küçük bir köy havasındaki apartmanda komşuluk olmaz mı ? ın cin top oynuyor.

Çocukluğumuzda, gençliğimizde apartmanda gün yapılır, akşam olup komşular dağılırken şen şakrak kahkahalar ortalığı sarardı. Ama nerdeeee

Hala komşuluk olan apartmanlara imrenerek bakıyorum. Ne yazıkki ev kendimizin. Kiracı olsam çoktan taşınmıştım.

Çok ön ayak oldum ama olmadı. Elimden geleni yapmış olmak huzur vermiyor bile

valla canım bu dediğine özlem duymayan yok gibidir
ben de çok özlüyorum
zaman geçtikçe insanlar birbirlerinden soyutlanıyorlar
tabi bunun başlıca nedenleri kadınların iş hayatında daha çok rol almaları ve çevreye olan güvensizlik...
her gün televizyonda bir sürü kötü haberi izliyoruz ne yazık ki...
çalışan kadın zaten nereye yetişeceğini şaşırıyor
evle mi eşiyle mi çocuklarla mı kendiyle mi ilgilensin
resmen 4 e bölünüyor
e böyle olunca da ilişkiler azalmaya, son bulmaya yüz tutuyor

aynen arkadasım sana katılıyorum annemin komsuları bambaskaydı hala arar sorarım hergün bir arada içi içe aksam yapacagı yemege kadar bilen cocouklar kavga etttiğinde anneler bas göstermezdi en güzel pastalrı börekleri hazırlarlar afiyetle yerdik birazda kaynanalarını konustunmu ohh öle mutlu günü kapatırladıki hele yaz gelsin o pazar bu pzar bereber giderlerdi aksaları kamelyaya sırayla cay yapıp cagırılırdı hişmi sorun cıkmazdı cıkmıyordu işte ya ama simdi ölemi alttaki komsum benim cocougumdan sikayetci bense onun kocasıyla kavgalrından kimse kimseye kapıyı acmıyor kilit altından konusyor nerde o günler mazide kaldı hep keske annemin komsuları suan benim komsularım olsa

Ben buradaki bircok konuda gordum, belki sizler de raslamissinizdir. Goruyorum ki simdi kadinlar komsulugu gereksiz samimiyet gibi goruyorlar, misafiri sevmiyorlar, gunler, toplanmalar insanlara sacmalik gibi geliyor, vb. Boyle seyleri saskinlikla okuyorum burada.

Hersey eskiden daha güzeldi .. Komsuluklar ,arkadaslıklar herseyy simdi hersey gecici ve anlıkk .. MELEK arkadasımınız dedigine katılıyorum bende burda rastladım o düsünceleri savunanlara misafir ve komsuluk sevmeyenlere ..

Eski komşuluklar güzeldi, hatırlarım annemden..
Ama o zamanlar insanların birbirlerine güveni vardı, çocuğunu rahatça çocuğuyla bir yere yollayabilirdin..Ben karşı komşumuzun evinden çıkmazdım, yemekleri orda yerdim..
Şimdi mümkün mü? Cinayet, taciz olayları aldı başını gidiyor, insanların birbirine haklı olarak güveni kalmadı.

Çocukluğumdaki bayramları özlediğim kadar eski komşulukları da özlüyorum.
Komşularımız en az akrabalarımız kadar yakındı.
Annem 20 yıldan fazla aynı apartmanda oturduğu için hiç bir komşusundan ayrılmadı ve aynı şekilde devam ediyorlar.
Ben ne yazık ki umduğumu bulamadım henüz.

Evet arkadaşlar, bende rastladım öyle konulara.

Evini gelen misafiri kategorize etmeye çalışanları, misafirden hoşlanmayaları fakat bu arada yalnızım KK dakilerden başka arkadaşım yok diyen insanlarda var. Hayat garip.

Çocukluğumun komşuluğunda yazın kapılar kapanmazdı, su içmek için eve gitmeye gerek yoktu herhangi bir komşuda karın doyurabilir, su içilebilirdi.

Şimdi üst kattaki evin çocuğunu bile tanımıyoruz. Tanısak bile bir parça kek verdiğimizde ailesinden ne tepki gelir bilemiyoruz.

Komşuluğa önem veren arkadaşların bulunması ne hoş a.s.

komşuluk hala var ama bence cok dairenin buundugu ve ev hanımı degilde calısan bayanların cokca oldugu apartmanlarda sitelerde komsuluk yok.6 senedir kocaelindeyim 5 sene boyunca yuvam akrca denilen bir yer vardı orda 58 dairenin odugu bir binadan yasadım.cok yanlızlık cektim.nertdeyse kimseyi gomuyordum bile.kapısını calıp giitkleimde karıslık vermemisti.Bende kendimde suc aamya basladım ve de en cok duundugum seyde komsuluk bitmis oldıgıydu.ama 1sene oldu kocaelnde yine yuvama yakın baska bir yere tasındım.ama burda 5 senedir kuramdıgım komsukalrı kurdum.Bircok komsum var.Buyuk bir cogunluguda iyi insanlar coguylada gorusuyoruz.Az dairenin olması ve dedigim gibi ev hanımının cok olması onemli bir faktor bence.Ama birde gordugum su varki.Komsulukta arkadaslıkta gunumuzde cıkarcılıga donusmus.yani o eski ilişkileri aramayın.Herkes ihtiyacı olunca arar gelir.Ailesi ve gorustugu cevresi coksa yani ihtiyac duymuyorsa soguksa yine karsılık vermeyebilir yani.Yada 10 senelik komsun olsun hergun gorus istersen basaka bir mahalleye eve tasındımı komsuluk biter o kadar.herekese hayırlı komsular nasip etsin alalh.Arkadasım eger tasınma imakanın varsa zorla bence hayat sosyal cevre olamdan arkadas komsu olmadan zevkli gecmiyor.

Artık eskisi gibi değilki hic bir sey,insanlar aileleri,cocukları,arkadasları ve eğitimleri için vakit ayırıyolar.
Selamlasırsın konusursun ama belli bir sınır içinde saygı içinde.eve gidip gelmek,çat kapı inip çıkmak hoş bir şey değil.
eskiyi yaşamıyoruz ilgi alanları arttı.zaman yetmez oldu.hele ki şu bir eve tasınırsınız hosgeldine gelirler çat kapı,hiç haz etmiyorum.müsait miyiz,değil miyiz?10 kişi toplanıp gelirler.amaç tanımak..tanıyıp ne olucak.anlamıyorum hiçte anlamıycam.
genelde ev kadınları şikayet ederler,bol zamanları olduğundan olsa gerek..çalışan zaten eve gidim de günü nasıl kotarim derdindedir..
saygılar.

Artık eskisi gibi değilki hic bir sey,insanlar aileleri,cocukları,arkadasları ve eğitimleri için vakit ayırıyolar.
Selamlasırsın konusursun ama belli bir sınır içinde saygı içinde.eve gidip gelmek,çat kapı inip çıkmak hoş bir şey değil.
eskiyi yaşamıyoruz ilgi alanları arttı.zaman yetmez oldu.hele ki şu bir eve tasınırsınız hosgeldine gelirler çat kapı,hiç haz etmiyorum.müsait miyiz,değil miyiz?10 kişi toplanıp gelirler.amaç tanımak..tanıyıp ne olucak.anlamıyorum hiçte anlamıycam.
genelde ev kadınları şikayet ederler,bol zamanları olduğundan olsa gerek..çalışan zaten eve gidim de günü nasıl kotarim derdindedir..
saygılar.

Kendinizce tabiki haklısınız. Fikirleriniz toplumun belkide büyük çoğunluğunun görüşleri. Baştan şunu söyleyeyim ben 6 gün çalışan biriyim üstelik Cumartesi tam gün genede komşuluk olmamasından dertliyim.

İnsanlarda bahsettiğiniz döngü içerisinde yalnızlaşıyor. Karşısındakinin sizin gibi düşünceye sahip olabileceğini düşünüp hoşgeldine bile gidilmiyor. Sonra kapıda görseniz tanımıyorsunuz.

Kişilerin başına birşey gelse ailesinden önce komşu yetişir. Mesela eve hırsız giriyor kadın çığlık atıyor yada hastalık oluyor yardım istiyor kimse kapıdan kafasını uzatmıyor neden çünkü tanımadığı insana kılını kıpırdatmak istemiyor. Eski komşuluklarda insanlar yardım çağrısında bulunana yalınayak koşardı.

Komşu komşunun külüne muhtaçtır diye boşuna dememişler.

Deprem durumunda bile afet koordinasyon merkezi " herkes kendi apartmanındaki komşusunu kurtarırsa" herşey daha çabuk çözülür diye açıklama yaptı.

Ama görünen o ki geldiğimiz noktada herkes komşusunu göcük aldında bırakacak. :a015:

Back
X