• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukluktan gelen özgüvensizlik problemi

Yorumumda bahsettiğim konu başlığın altında anlattım uzun uzun. Eşimin sayesindemi diyeyim, onun yüzündenmi diyeyim bilemedim şimdi.. Annemle ikisinin bana karşı davranışlarının aşırı benzerliği beni ürküttü, ve bu konunun üzerine gittim, sebebini araştırdım. Zaten “narzisim” bu zamanımızın en popüler konusu olduğu için, her sosyal medyada karşımıza çıktığı içinde araştırıp öğrenmek zor olmadı. Terapiyede gidip oradada konuştum bu konuyu. Ve zaten narsizmi araştırmaya başlayınca kanım dondu, anlatılanlarda ve okuduklarımda kendimi (narsistin seçtiği bağımlı eş, ve yetiştirdiği özgüvensiz bağımlı çocuk), eşimi ve annemi bulunca…
Ne yaptınız bu duruma karşı çözüm buldunuz mu

Merhaba arkadaşlar hepiniz iyi ve sağlıklısınızdır inşallah, şimdiden soruma cevap veren herkese teşekkür ederim. Çocukken annem tarafından fiziki kusurlarım yüzünden çok eleştirildim ve baskıcı bir ailem vardı. Hayatımda hiç şort veya etek giymedim. Şu an 22 yaşındayım asosyal biriyim istediklerimi yapmak istesem dahi yapamayan biri oldum. Ve yeni farkına varmaya başladım ben de annem gibi kendime fiziki kusurlarım üzerinden çok eziyet ettim. Bu arada fiziki kusurlarım kısa bacaklı, biraz çarpık bacaklı olmam, dişlerimin biraz ayrık olması, kollarımın kalın olması, omzumun geniş olması gibi ama annemin fazlaca o kusurlar üzerinden eleştirmesi bu kusurlarımı gözümde çok büyüttü ve yalnızlaştım asosyalleştim. normal bir insanım anlayacağınız ama artık 22 yaşındayım bu yaşları yaşayabilmek, gezmek, keşfetmek, görmek, güzel elbiseler etekler giyebilmek ya da en azından adım atabilmek istiyorum. Psikolojik yardım almayı düşündüm fakat öğrenciyim. Ben bunları nasıl düzeltebilirim.
Bu anlattıklarını sana yapan sevgilin olsa ne yapardın

Kuzum sen boş ver beni. Bak sen daha gençsin. Kendini geliştir. Ne güzel bak bu yaşında ters giden bişiler olduğunun farkına varmışsın. Hep böyle ol ve araştır ve çok oku. Negativ insanlardan, aile mensupları olsa bile uzak durmaya çalış. Kaçarak değil tabi. Ama söylenenlerin ve sana yapılanların farkında olarak ve öz benliğini bunlardan koruyarak. Hayat çok güzel ve başkalarının seni manipule etmesine izin verme. Annen mesela tekrar vücudunu eleştirirse, bu sözleri seni incittiğini, ve üzdüğünü belirt mesela sakince. Ha git şort giy, ters tep demiyorum. Ama kalbini kırmamasına özen göstermesini isteyebilirsin.
Hani dedin ya, arkadaşlarımın annesiyim, herkese koşuyorum. Başkaların mutluluğundan önce kendini sev, kendine çaba sarf et. Kimseyi dinleme, egoist ol, demiyorum. Ama gerşey dozunda olsun ve başkalarını düşündüğün kadar ve onları mutlu etmek istediğin kadar kendinide düşün. Kendinede emek ver..
Kimseyi harcama ve kendinide harcatma…
Bu tavsiye o kadar içten ki sanki anne kalbiyle yazılmış hayatımda hep sözleriniz aklımda olacak🥰😇😇😇😇

Kendi açısından hiçbir sorun görmediği için, varsa bir sorun o da benim sorunlu olmamdan kaynaklandığı için, hiçbirşeye yanaşmıyor. Onun konuşacak, düşünecek hiçbirşeyi yokmuş. O öyleymiş
Benimde size ne kadar genç olsam da önereceğim tek şey ayrılık. Şu an bir erkek kardeşim var ve narsist sanırım hep o haklıdır. Bugün mesela burnuma cam şişeyi yanlışlıkla vurdu. Baya kavga ettik özür dilemesini istedim ya da pişmanlık göstermesini ama hep bahane buldu. Hatta babam geldiğinde ona kızacağı için bana kötüsün sendedir. Geçmiş konuları açıp bana eziyet etmek istedi. Böyle erkeklerle asla ömür geçmez. İnsanın gururunu ve haysiyetini parçalarlar sadece ve geriye buruk bir yürek kalır

Sizde çok değerli kalbi çok güzel bir insansınız 🥰🥰 aynılarını hatta daha fazlalar sizin içinde geçerli bilmiyorum benim anneme karşı düşkünlüğüm çokken onun düşkünlüğü erkek kardeşim. Aramızda bir bağ hiç kuramamışız annem hep güçlü olmam için eğitmiş beni ama bir kere kendi isteyerek öpmedi ya da sarılmadı bilmiyorum belki de seviş tarzı buydu
yalnız değilsin. benim anne de erkek evlat meraklısı. ben de baya acı çektim, hala da çekiyorum bu durumdan. zamanında çok şeyler duydum. ama sen erken farketmişsin durumu demek ki çok zeki bir kızsın :) anneni boşver diyenler olacaktır ama bu çok mümkün değil. ama yavaş yavaş onlardan bağımsız yaşamaya çalış. sana önerebileceğim tek şey ekonomik özgürlüğün olması. Bunu elde edince artık onlarla bir bağın kalmıyor. hiçbişey için zorunda kalmıyorsun.
onunla bulunduğun ortamda sanki etrafında bir çeper varmış gibi hayal et. narsist insanlarla başetmek için videolar var onları izle. gergin bir ortama girdiğinde sana destek olur

Kimse kusursuz degil.. eskisi
Gibi degil artik birsuru islem yapilabiliyor.. eskiden sadece cok onluler estetik yaptirirdi artii herkes yaptiriyor.

Dislerin icin tel tedavisi uygulanabilir bence
Ama asil
Onemli
Olan sende olusan ozguvensizlik.. once buna care olmalisin ayni zamanda kendini sevmeye calismalisin.

Yani hepimizin kusurlari var ama ona gore vucudunu taniyip giyinirsen sorun olmaz.

Back
X