çocuksuz kadın eksik kadın mı

arkadaşlar 3yıldır bebeğim olmuyordu geçen sene hamile kaldım ve düşük oldu.şimdi yine 5 aydır olmuyor eşimin sperm sayısı az olduğu için.
şimdi ramazan olduğu için insanlarla daha içiçeyiz haliyle.her gittiğim yerde çocuğun var mı diye sormaları beni sinir ediyor olsa evde onu bırakıp gelicek halim yok yani ( bu arada gurbetteyiz çocuğumuz olsada bırakacak bir yerimiz olamaz her gittiğim kişi de biliyor) neyse sonra sürekli çocuklarından bahsetmeleri dünyada başka hiçbir konu yok gibi onlarıda anlamaya çalışıyorum ama bu kadarda olmaz ki dedirtiyor insana.bu yüzden artık hiçbir kimseye gitmek istemiyorum nerdeyse. yaşadığım çevre de her yeni evlenen insanların bebekleri oluyor doğal olarak onlarda bebek muhabbeti yapıyorlar.napıcağımı şaşırdım isyan etmiyorum rabbime ama o kadar bunaldım ki.içimi dökmek istedim sizlere
bir de çocuğun olmayan bayanlar hayatınız nasıl geçiyor biraz fikir verirseniz sevinirim

Empati kurma engelli bir milletiz. Karşımızdakinin yarasına iyi niyetimizle (!) çatalı sokmak bize resmen keyif veriyor.

Allah tan ümidini kesme canım
Moral çok önemli, eşine de destek ol. O insanların söylediklerini dikkate alma, hiç tınlama
Rabbim nasip ederse elbette olacak.

arkadaşlar 3yıldır bebeğim olmuyordu geçen sene hamile kaldım ve düşük oldu.şimdi yine 5 aydır olmuyor eşimin sperm sayısı az olduğu için.
şimdi ramazan olduğu için insanlarla daha içiçeyiz haliyle.her gittiğim yerde çocuğun var mı diye sormaları beni sinir ediyor olsa evde onu bırakıp gelicek halim yok yani ( bu arada gurbetteyiz çocuğumuz olsada bırakacak bir yerimiz olamaz her gittiğim kişi de biliyor) neyse sonra sürekli çocuklarından bahsetmeleri dünyada başka hiçbir konu yok gibi onlarıda anlamaya çalışıyorum ama bu kadarda olmaz ki dedirtiyor insana.bu yüzden artık hiçbir kimseye gitmek istemiyorum nerdeyse. yaşadığım çevre de her yeni evlenen insanların bebekleri oluyor doğal olarak onlarda bebek muhabbeti yapıyorlar.napıcağımı şaşırdım isyan etmiyorum rabbime ama o kadar bunaldım ki.içimi dökmek istedim sizlere
bir de çocuğun olmayan bayanlar hayatınız nasıl geçiyor biraz fikir verirseniz sevinirim
Konu başlığındaki soruyu bırak sormak,böyle birşeyi düşünmek bile eksik zihniyetir bana göre.
İnsanların gayri ihtiyari çocuğunu sormaları normal.Art niyet yok.Kimse senin içini bilemez ya da sürekli senin yanında dikkat ederek konuşsalar,hiç çocuk muhabbeti açmasalar aslı o zaman eksik hissedersin.Senin de çocuğun olsaydı,sen de ister istemez çocuk muhabbeti yapacaktın.İnsanlar buraya çocuklarıyla ilgili hamilelikleriyle ilgili de konu açıyorlar.Çocuksuz kadın kusurlu gibi suçluluk duygusundan kurtulursan daha az üzülürsün.Kısmette ne varsa o olur.OLmadıysa henüz olmadı de.İnşallah yakın zamanda kavuşursun bebeğine.

Yorumlari okumadim..

Ben 4 yildir evliyim ve benimde cocugum yok. Ben kendim istemedim, hazir hissetmedim.
Esimde zorlamadi. Bir ay once dogum kontrol yontemlerini biraktik o ayri :)

Diyecegim su ki; banada her gorustugum insan soruyordu.. Ilk baslarda dert ediyordum, bende senin gibi kimseyle gorusmek istemiyordum, ama sonra dusundum ki insanlarin sorulari hic bitmeyecek.

Bir cocugun olsa bu seferde ikinciyi dusunmuyomusun diyecekler. Yani yorumlar ve sorular hic bitmez.
O yuzden bosver takma kimseye. O cocuga (Allah izin verirde olursa) sen bakacaksan, soranlar degil.

Back
X