1. Nasil cogul gebelik yasadiniz ( normal yolla, hormon ilaclari, asilama, tup bebek, )
Basarisiz gonal f catlatma tedavisinden sonraki ay kendiliginden hamile kaldim.Doktorum ilacin etkisinin devam edebilecegini soylemisti.
2. BHCG hormonu ile anlayabildiniz mi cogul gebelik oldugunu
Az cok tahmin ettik.2,5-neredeyse 3 kati artti 2gunde bir.
3. Hissettiniz mi cogul gebelik oldugunu
Hayir,hissetmedim.
4. Kacinci haftada ogrendiniz cogul olduklarini
5.haftada gorduk .
5. Kanamalariniz oldu mu olduysa nasil tedbir aldiniz
hic kanamam.olmadi,32 hafta boyunca onlen amacli pruluton igne vuruldum.
6. Riskiniz yukseymiydi cogul gebelikte dusuk vs acisindan
32.haftaya kadar sifir riskti.32.haftada bas asagi donmusler dogum.pozisyonuna girmislerdi.
7. Doguma kadar nasil gecirdiniz surekli yatarak, fazla etkilenmeden rutin hayatiniza devam ederek vs vs
32.haftadan sonra 1 ay tuvalet ve dr.kontrolu disinda yerimden kalmadan yattim.
8. Beslenmeniz nasildi nelere dikkat ettiniz
Cok dikkat ettim protein,kalsiyum,yararli tahillar yedim seker olmamasina ragmen ama keske etmeseymisim.Bebeklerim kucuk dogdu.
9. Kac kilo aldiniz toplamda
Son ay yogun cabamla 15 kiloya ulastim
10. Herhangi bir onlem alindi mi serklaj vs.
14.hafta serklaj oldum.Iyiki de olmusum yoksa 32.haftada dogacaklardi bebeklerim.
11. Kac haftalikken dogum yaptiniz dogumu normal haftalarda yapmak icin neler yaptiniz mesela 37 38. Haftalar gibi
36+2 de yaptim ama gelisimleri 34 te durdu.Zaten sezeryan olucaktim.
12. Kac kilo dogdu bebekleriniz 3 kilo dogurmak icin nelere dikkat ettiniz.
1875-2270.Dusuk kilodaki 10 gun yogunda kaldi.Solunum destegi almadi (3 kez ciger gelistirici vuruldum) dusuk kilo oldugu icin alindi yoguna.
NOT: Kilolu dogmasi saglikli olmasi anlamina gelmez derseniz o yuzden sormadim cunku cok cok kucuk olduklari zaman dokunmaya korkar insan o yuzden sordum :)))
Beslenmeyle alakasi yok bebeklerin kilolarinin.Hergun et,yogurt,sut,peynir,bulgur,mercimek yedim.Annenin cussesiyle de alakasi yok 1.80 boyundayim.Etrafim hep senin bebekler 3er kilo dogar diyolardi,gobegim.bile az cikti.
Simdiden çok tesekkur ederim
Yardimci olduysam ne mutlu.Simdi biri kucagimda digeri ayagimda.Eger istiyorsan ikiz,Allah tez zamsnda hayirlisiyla nasip etsin.