• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cogul bebek anneleri tecrubelerinizi paylasirmisiniz

Emirim19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2019
165
81
28
32
1. Nasil cogul gebelik yasadiniz ( normal yolla, hormon ilaclari, asilama, tup bebek, )
2. BHCG hormonu ile anlayabildiniz mi cogul gebelik oldugunu
3. Hissettiniz mi cogul gebelik oldugunu
4. Kacinci haftada ogrendiniz cogul olduklarini
5. Kanamalariniz oldu mu olduysa nasil tedbir aldiniz
6. Riskiniz yukseymiydi cogul gebelikte dusuk vs acisindan
7. Doguma kadar nasil gecirdiniz surekli yatarak, fazla etkilenmeden rutin hayatiniza devam ederek vs vs
8. Beslenmeniz nasildi nelere dikkat ettiniz
9. Kac kilo aldiniz toplamda
10. Herhangi bir onlem alindi mi serklaj vs.
11. Kac haftalikken dogum yaptiniz dogumu normal haftalarda yapmak icin neler yaptiniz mesela 37 38. Haftalar gibi
12. Kac kilo dogdu bebekleriniz 3 kilo dogurmak icin nelere dikkat ettiniz.
NOT: Kilolu dogmasi saglikli olmasi anlamina gelmez derseniz o yuzden sormadim cunku cok cok kucuk olduklari zaman dokunmaya korkar insan o yuzden sordum :)))
Simdiden çok tesekkur ederim

1. Nasil cogul gebelik yasadiniz ( normal yolla, hormon ilaclari, asilama, tup bebek, )
7. Doguma kadar nasil gecirdiniz surekli yatarak, fazla etkilenmeden rutin hayatiniza devam ederek vs vs
11. Kac haftalikken dogum yaptiniz dogumu normal haftalarda yapmak icin neler yaptiniz mesela 37 38. Haftalar gibi
NOT: Kilolu dogmasi saglikli olmasi anlamina gelmez derseniz o yuzden sormadim cunku cok cok kucuk olduklari zaman dokunmaya korkar insan o yuzden sordum :)))
Klomenle hamile kaldim daha once 3 tane kaybim vardi
2.evet anlasiliyo nirmal bi gebelige gore daha yuksek cikiyo cunku
3.yok valla hissetmedim. Doktor beta ya gore ikiz demisti ultrasonda 3 kalp atisiyla ogrendik 3 uz oldugunu
4.tam haftasini hatirlamiyorum 8 di galiba
5.yok hic kanama olmadi cok sukur
6.tabiki yuksek hatta cok cok yuksek ikiz lere gore 3 uz cok buyi bi basari tasiyabilmek
7.valla ben dogurana kadar gezd diyebilirim tabi biraz sknti oluyo ama elimden geldigince oturup kalmadim
8.genelde kilo aldirici seyler bebege daha cok yaricak seyler tukemeye dikkat ettim ama mide bulantisi hat safada oldugu icin yediginiz gibi çıkarıyorsunz o yizden vitaminde takviye aldm.
9. 75 le hamile kaldim 95 le doguma gitt yaklasik bi ay içerisinde 35 kilo olarak geri verdim
10.dikis yani serklaj rahim boyunn kisaligina gorr atiliyo ben hic attrmadm cok iyi geldik cunku gerek kalmadi
11.33 +4 de supriz bi sekilde doguma alindim beklemoyodul cunku bi 35 diye dusunmustuk ama ağrılarim fazlastigi icin alindi iykide alinmis cunku rahmimi kaybedebirdm. Anne karninda bir gun bile cok onemli ama ogune nasipmis oldu cok sukr sian gayet sagliklilar.
12.1650 dogdu 3 ude genelde ultrason yaniltabiliyo suyu esi vs 2 kilo tahmin etmistik ama benim mide bulantilar
COk fazla oldugu icin beslenemiyodum.3 uz gebeliklerde 2 kilo zaten mucize gibi 20 gun kuvezde kaldilar 2 kilo olunca cikardik hepsini. Muz kasar sut ve yesil mercimek lapasi bebege en cok kilo yapan seyler bence. Kicuk dogan bebekler dunyaya daha cabuk adapte oluyolar ve cok hizli buyuyolar. Evet dokunmaya kiyamiyosuniz cok cok zor gunler ama onun icim en onemlisi anne sutu ve onu dusunerek stresten uzak dirmak gerekli

Klomenle hamile kaldim daha once 3 tane kaybim vardi
2.evet anlasiliyo nirmal bi gebelige gore daha yuksek cikiyo cunku
3.yok valla hissetmedim. Doktor beta ya gore ikiz demisti ultrasonda 3 kalp atisiyla ogrendik 3 uz oldugunu
4.tam haftasini hatirlamiyorum 8 di galiba
5.yok hic kanama olmadi cok sukur
6.tabiki yuksek hatta cok cok yuksek ikiz lere gore 3 uz cok buyi bi basari tasiyabilmek
7.valla ben dogurana kadar gezd diyebilirim tabi biraz sknti oluyo ama elimden geldigince oturup kalmadim
8.genelde kilo aldirici seyler bebege daha cok yaricak seyler tukemeye dikkat ettim ama mide bulantisi hat safada oldugu icin yediginiz gibi çıkarıyorsunz o yizden vitaminde takviye aldm.
9. 75 le hamile kaldim 95 le doguma gitt yaklasik bi ay içerisinde 35 kilo olarak geri verdim
10.dikis yani serklaj rahim boyunn kisaligina gorr atiliyo ben hic attrmadm cok iyi geldik cunku gerek kalmadi
11.33 +4 de supriz bi sekilde doguma alindim beklemoyodul cunku bi 35 diye dusunmustuk ama ağrılarim fazlastigi icin alindi iykide alinmis cunku rahmimi kaybedebirdm. Anne karninda bir gun bile cok onemli ama ogune nasipmis oldu cok sukr sian gayet sagliklilar.
12.1650 dogdu 3 ude genelde ultrason yaniltabiliyo suyu esi vs 2 kilo tahmin etmistik ama benim mide bulantilar
COk fazla oldugu icin beslenemiyodum.3 uz gebeliklerde 2 kilo zaten mucize gibi 20 gun kuvezde kaldilar 2 kilo olunca cikardik hepsini. Muz kasar sut ve yesil mercimek lapasi bebege en cok kilo yapan seyler bence. Kicuk dogan bebekler dunyaya daha cabuk adapte oluyolar ve cok hizli buyuyolar. Evet dokunmaya kiyamiyosuniz cok cok zor gunler ama onun icim en onemlisi anne sutu ve onu dusunerek stresten uzak dirmak gerekli
Ayy cok tesekkur ederim cevabiniz icin klomenle ucuzlere kalmissiniz masallahhh kacinci kullanimda hamile kaldiniz ve klomenle birlikte baska kullandiginiz seyler oldu mu mesela kimisi incir havuc kurunu uyguladim felan diyor

Basarisiz gonal f catlatma tedavisinden sonraki ay kendiliginden hamile kaldim.Doktorum ilacin etkisinin devam edebilecegini soylemisti.
Az cok tahmin ettik.2,5-neredeyse 3 kati artti 2gunde bir.
Hayir,hissetmedim.
5.haftada gorduk .
hic kanamam.olmadi,32 hafta boyunca onlen amacli pruluton igne vuruldum.
32.haftaya kadar sifir riskti.32.haftada bas asagi donmusler dogum.pozisyonuna girmislerdi.

32.haftadan sonra 1 ay tuvalet ve dr.kontrolu disinda yerimden kalmadan yattim.
Cok dikkat ettim protein,kalsiyum,yararli tahillar yedim seker olmamasina ragmen ama keske etmeseymisim.Bebeklerim kucuk dogdu.
Son ay yogun cabamla 15 kiloya ulastim
14.hafta serklaj oldum.Iyiki de olmusum yoksa 32.haftada dogacaklardi bebeklerim.

36+2 de yaptim ama gelisimleri 34 te durdu.Zaten sezeryan olucaktim.

1875-2270.Dusuk kilodaki 10 gun yogunda kaldi.Solunum destegi almadi (3 kez ciger gelistirici vuruldum) dusuk kilo oldugu icin alindi yoguna.

Beslenmeyle alakasi yok bebeklerin kilolarinin.Hergun et,yogurt,sut,peynir,bulgur,mercimek yedim.Annenin cussesiyle de alakasi yok 1.80 boyundayim.Etrafim hep senin bebekler 3er kilo dogar diyolardi,gobegim.bile az cikti.

Yardimci olduysam ne mutlu.Simdi biri kucagimda digeri ayagimda.Eger istiyorsan ikiz,Allah tez zamsnda hayirlisiyla nasip etsin.

Ayy canim benimm cok sagol Allah razi olsun cok guzel bilgiler. InsaAllah bana da nasip olur rabbim sanada evlatlarini saglikla sihhatle buyutmeyi nasip etsin

Benim tek yumurta ikizlerim var. Tüp bebek yapmistim iki koyduk biri tuttu o da ikiye bölünmüs. Kan degerim cok yüksek degildi ikiz olarak düsünmedik 7. Haftada keseye bakinca gördük ve kalp atislarini duyduk. Toplamda 11 kilo aldim. Bebekler 35. haftada sezaryan ile dogdular 2,5 kiloydu ikisi de. Zor bir hamilelik gecirdim. Tek yumurta ikizlerinin cok komplikasyonu oluyor gebelikte.

Benim tek yumurta ikizlerim var. Tüp bebek yapmistim iki koyduk biri tuttu o da ikiye bölünmüs. Kan degerim cok yüksek degildi ikiz olarak düsünmedik 7. Haftada keseye bakinca gördük ve kalp atislarini duyduk. Toplamda 11 kilo aldim. Bebekler 35. haftada sezaryan ile dogdular 2,5 kiloydu ikisi de. Zor bir hamilelik gecirdim. Tek yumurta ikizlerinin cok komplikasyonu oluyor gebelikte.
Merhabalar ayni seyleri yasiyorum seninle. Tup bebek iki transfer biri tutmadi tutan ikiye bolundu. Tek yumurta ikizi ve zor hamilelik sureci. Bende suan 34. Haftadayim planlanan dogum tarihi 35. Hafta acaba bebeklerin kuveze girdilermi onu merak ettim. Birde ikiside tam 2 bucuk kilomuydu. Bizim basindan beri hep bir tanesi biraz geriden geliyor ikizlerde normal olan bi durummus

Back
X