cogul gebelıklerın sonlandırılması kılzar hıc başına gelen varmı

Benim de ilk denemem de tutmuştu.. Ikizdi üçüncü ayda birinde ciddi problem görüldü ve sonlandirilmasina karar verildi ama 23. Haftada diğerinide kaybettim çok zorrrrrrrr....çokk rabbim yardincin ols inşşşşşşş herşeyyyy güzellllllll ve istediğin gibi giderrrrrrrrr.......canimmmmmmmmm

bak sehercim el-muallim ne diyor birini kendi aldırmış diğerinide rabbim almış. ben rabbimden geleni geri çevirme derim. ona havale et hep hayırlısını iste. o muhakkak kararlayacaktır. doktorlar bana ikisi tek yumurtada değilde üçüde ayrı ayrı yumurtalarda olsalardı risk daha azdı demişlerdi. tek yumurtayı paylaşanların şansı daha az oluyor çünkü onlar paylaşıyorlar demişti yada biri ölürse diğerinide öldürür demişlerdi. sseninkilerin üçüde ayrı ayrı yumurtalardaymış. yani şansın benden daha fazla. neden herkese ikiz üçüz vermiyor bazılarının tek oluyor. demekki bir hikmeti var. ayrıca öldürme işlemininde riskleri var. diğerlerinide kaybetme ihtimelin var bunların hepsi bana anlatılmıştı. ona o canı veren rabbim eğer alacaksa bırak o alsın. sakat çocuk doğurma korkusu bende hiç olmadı neden biliyormusun. tek doğurursun sağlıklı doğurursun tamam ona sözüm yok ama. eğer sakat bir çocuk sahibi olmayı Allah alnına yazdıysa sağlıklı çocuğunda doğduktan sonra bir kaza bir hastalık geçirir yine sakat olabilir Alah korusun. o nedenle sen rabbime havale et derim. buda benim düşüncem.

ne yazacağımı bilemedim,senin adına
ama ben ne yapardım onu yazıyorum
hiç bir dr dinlemez benim için herşeyin en güzelini nasip eden rabbime sığınırdım
tabikide herşeyden önemlisi senin sağlığın hayati tehliken olacaksa düşünmen bile yersiz

rabbim kolaylık versin uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş sana yardımcı olmak çok isterdim
ama bu duyguyu yaşayan sen olduğun için en mantıklı kararı sen verirsin
eşin bile kısmen yardım edecektir bebeklerin senin içindi seninle uyuyorlar seninle doyuyorlar
rabbim yar ve yardımcın olsun

sehercim bırak herşeyi ALLAHIN umuduna ALLAHIM en hayırlısını nasip edecektir sana canım bizim komşuda 3 dogurdu çokta saglıklılar ALLAHIM herşeyin hayırlısını nsip eder inşallah ALLAHIM bana bi tane verdi onuda aldı ALLAHIM HERKESE hayırlı evlatlar nasip eylesin yinede karar senin öptüm

canım en cok ıstedıgım şey suan bu ama malesef 3 doktora gıttım yarın başka bır doktora daha tanışıcam ama hepsı bu cok daha tehlıkelı hepsının hayatını rıske atarız dıyorlar bende polıkıstık over olması dusuk ıhtımalını arttıyor zaten cok kotu durumdayım mevlam hakkımda hayırlısını versın benım ucuze bakmak gıbı bır korkum yok cok sukur onları veren rabbım rızkınıda verır nasılsa buyurler bır şekılde yueterkı saglıklı olsunlar benım ıcın dördüde tutsa ve dunyaya getırme ımkanım olsa hıc duşunmezdım bıle gecelerı uyuyamaz oldum kalplerı atıyor hepsının nasıl durdurcam dıye

merhaba seherim,
Polikistik over hastasisin sanirim, ben de oyleyim. Umarim glukofen kullaniyorsundur. Lutfen en az 14. haftaya kadar kullan, yoksa dusuk riski bizde yuzde 65. Glukofen kullaninca dusuk riski yuzde 8e dusuyor. Ben ilk oglumda da butun hamilelik boyunca kullandim, bu ikizlerde de kullanacagim. Hicbir zarari yok. Lutfen kullanmiyorsan hemen basla. Bol sans
Ece

Seherim inşallah bir an önce bu zor kararı vermişsindir.Zaman hiç durmuyor biliyorsun sen hamileliğe sevinirken sanki hamileliğin bitecekmiş gibi üzülüyorsun tahmiz edebiliyorum biliyorsun ki her zaman yanındayız bu zor kararda sen en doğru olanı veriyorsun merak etme

seherim seni çooooooooooookkkkkkk iyi anlayan biriyim ben çünkü 12 haftalık üçüzlere hamileyim ben de. bize de dr.umuz ilk başta böyle bir müdahelede bulunabileceğini söyledi. 11-14 hafta testinden sonra yani ense kalınlıkları ölçüldükten sonra yapılmasının daha uygun olacağını söyledi. bunu anlattığında ben de ilk defa kalp atışlarını duymuştum. tek tek dinledik, hem dinledik hem ağladım dr.um anlattıkça. ve ben transferden önce çok istemiştim ki 2 embriyo transfer edilsin. dr.um dinlemedi beni ve allahım da nasip etti üçüz oldu.dedimki eğer yapılan ölçümlerinde bi terslik çıkarsa o zaman olabilir ama eğerki hepsini sağlık durumu iyi olursa böyle birşeye karar veremem ben dedim. eşim ise hiççççç aklından bile geçirme diye baştan kestirip attı zaten. benim dr.um da dedi çok zor bir hamilelik süreci seni bekliyor, erken doğumla hepsini kaybedebiliriz,biri ikisi yaşar diğerlerini kaybedebiliriz, son 2 ayını tamamen hastanede yatarak geçirmek zorunda kalabilirsin..... ama üçü de çok güzel kilolarda 37. haftasında da doğabilir de dedi. geçen hafta ense ölçümleri yapıldı ve şükürler olsun ki sağlık durumları çok iyi. ayın 26 sında rahim ağzı dikilecek ve bekleme süreci başlayacak. beni 3 yıl bekletip 3 bebek birden veren rabbime sığınıyorum ve hep dua ediyorum taşıyamayacağım yük verme, acı yaşatma rabbim, nolur bizi zor durumda bırakma diye.elimden gelen bu. hep rüyalar gördüm bu arada. minicik doğan bebekler, düşük yaptığım... bunları hep yaşadım rüyalarımda ama dr.un önerisini düşündüğümde öyle kalbim şıkıştı ki, öyle dayanılmaz acılar hissettim ki içimde... herşeyin hayırlısı olsun. allahım en iyisini bilir ve işler. Ona havale ediyorum canım. içinde yaşadığun fırtınaları çok iyi biliyorum ve karar tabiki eşin ve senin kararın olacak, inşallah verdiğiniz karar hakkınızdaki en iyi karar olur.bunları yazarken öyle çok şey geçiyor ki aklımdan, öyle hızlı atıyor ki kalbim. düşük cümleler yazmış olabilirim, anlatımımda bozukluklar olmuş olabilir kusura bakmayın.

Allah yardimciniz olsun tuubay ve seherim :teselli:
Doktorlar her zaman insanlara olabilecek en kötü ihtimalleri söylerler ..
Ama söyledikleri olacak diye bir kaide yok ..
Sadece bir ihtimal ..
Dilerim Rabbim evlatlarinizii sag salim sizlere verir .. a.s.

Ben almanya da yasiyorum ve cevremde ücüz bebegi olan o kadar kisi görüyorum ki ..
Bence Allah verdiyse onlari , koruyacaktir daa ...
Bebeklerinizden vaz gecmeyin tabii bu benim kanaatim .
Dualarim sizinlee ...:Saruboceq:

Merhaba Kızlar,
yazmak için herşeyin yolunda gitmesini bekledim ve tecrübemle karşınızdayım. İleri derecede PCO hastasıyım doktorumun söylediğine göre tıp kitaplarında yer almayan ama hocaların tecrübeleriyle isimlendirdiği Bal peteği görünümlü yumurtalıklarım var. Prof Dr Cemil Akgül sayesinde bir yıllık bir tedavi sonrasında çatlatma iğnesi ile ikiz bebekelrime gebe kaldım. Doktorum bile bu kadar kısa sürede gebe kaldığıma inanamadı çünkü üzerimde ilaç deniyordu. OHSS sebebiyle bir hafta hastanede yattım ve gebe olduğumu hastanede yatarken öğrendik sonrasında bebeklerimin ikiz olduğunu boş sandığımız üçüncü kesenin ise bebeklerim 9 haftalıkken kalp atışları başladı. Doktorum üçüncü bebeğe sonalndırma yapılamsı gerektiğini diğerlerini riske atacağını söyledi eşimle birlikte ağlaya ağlaya bebeğimizin sonlanmasına izin verdik . Çok zor bir süreç uzun bi süre rüyalarımda gördüm benden ayrılmak istemiyordu çok zor günler geçirdim. Bu arada hamileliğimin başında kanama ile geçirdim 2 hafta kadar. Sonlandırmaya gelince öyle söylendiği gibi 7 dk falan sürmedi Biri prof diğeri uzman doktor iki doktor eşliğinde 40 dk sürdü canım yanmadı ama yüreğim çok yandı. İlk iğne batırıldığında kalkıp kaçmak istedim çok zor bi süreç allah yaptıranlara sabır versin. 48 saat hiç kalkmadan yattım bir hafta boyuncada hep yattım Bir hafta sonrasında da kontrole gittim ve sonlandırmaya ait hiçbir belirti yoktu sonrasında maddi zorluklar sebebiyle başka bir uzman doktora gittim oda fark etmedi bile. Şu an 16 günlük bir prensim ve bir prensesim var dünyanın en güzel duygusu. Rabbim isteyen herkese yaşatsın. Öyle sonlandırmadan ötürü düşük yada herhangi bir risk yaşamadık ki doktorum bir prof aynı kese içinde olan bebeklerde risk olabilceğini çift yumurta ikizleirnde risk oluşmayacağını söyledi. Ne erken doğum nede başka bi risk yaşadım 37+3 de 2840gr ve 2410gr bebişlerim var. İçiniz rahatlasın die yazdım.

Merhaba bende tüp bebek ile üçüz hamile kaldım 10 haftalıgım dün kontrole gittiğimde 2 hafta sonra 12 haftalık olunca perinatoloji bölümüne gitmem gerektiğini söyledi. Aynı sizin durumunuz gibi birini sonlandırmak daha hayırlı olur riske atmamalıyız diğerlerini ama net kararı perinatoloji verir dedi ikisi tek yumurta ikizi birisi tek. Bende araştırma yaparken yorumunuza denk geldim. İnşallah en kısa zamanda görürsünüz mesajımı çok zor durumdayım siz nasıl bir yol izlediniz banada fikir verirmisiniz ? :(

Canim benim başka bir doktora daha git benimde 3cuzlerik.var banada öyle demişlerdi sonlandırmadim hepside sağlıklı dünyaya geldiler şimdi 10yasindalar be şuan tekrar hamileyim ve 4 düz 6haftik doktor tasiyamazsin 2sini sonlandırmadim lazım dedi pazartesi gideceğim gerçekten zor ve sıkıntıli süreç kafam çok karışık

Canim benim başka bir doktora daha git benimde 3cuzlerik.var banada öyle demişlerdi sonlandırmadim hepside sağlıklı dünyaya geldiler şimdi 10yasindalar be şuan tekrar hamileyim ve 4 düz 6haftik doktor tasiyamazsin 2sini sonlandırmadim lazım dedi pazartesi gideceğim gerçekten zor ve sıkıntıli süreç kafam çok karışık
Aşılama ile mi dorduz oldu?
Forumda biri vardı dorduz bebekleri olsn sın durumları ne bilmyrm ama muhakkak cok zordur Allah yardım etsin

Back
X