• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çoğumuzun ortak travması ELALEM

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

LADY VEGA

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2017
8.642
34.369
548
Hanımlar merhaba nasılsınız
Ben muhafazakar bi ailede doğdum büyüdüm. Ve şöyle büyüdüm aman vera ne hanım kız desinler aman vera ne güzel hizmet ediyor desinler aman vera derslerinde ne kadar başarılı desinler. Vera evin büyük kızı dedesine dayısına hizmet etmek onların çocuklarına bakmak zorunda. Tüm bunlar benden beklenirken ben ilkokula gidiyorum. Sofrayı kurar kaldırır bulaşık yıkarım evde çocuk varsa çocuğa bakarım hele bir dayım var hala da öyle ilkokula giden çocuktan hizmet bekler kendi kızı şuan lisede bir bardak bile kaldırmaz sofradan ve ona çocuk der o yapamaz. İşte böyle böyle ben çocukluğumu yaşayamadan büyüdüm. Birilerini mutlu etmek için ben hep kalbi kırık büyüdüm tabii başka başka sorunlar da var evde dediğim dedik mükemmeliyetçi öfke kontrolü olmayan gerekirse döven bir baba var evde tabii ona göre gerekirse... Büyüdüm üniversiteyi bitirecem hala o dayımdan nefret ederim şey gibi gelir bana suyunu arasını götüreyim de sesi kesilsin çocuklarının yüzüne güleyim de yengem sussun. Bu elalem beni yedi bitirdi sözüm çocuğu olan ablalarıma elalem istediğini desin yeter ki çocuğunuz yastığa başını huzurlu mutlu ve çocuk olarak koysun. Kızsın diyip mahrum bırakmayın oyundan. Okul var diyip sadece ders isteyip oyunu oyuncağı gözünde bırakmayın

8
Kiyamam size , ne sanssizmissiniz aile konusunda 😔
Aslında bu elalem o kadar çok kişide var ki ama şanslıyım ben olan biteni anlayıp kendimi değiştirdim kendi çocuğuma elalem travması yaşatmıcam allahın izniyle

Benzer şeyler yasadigim icin sizi cok iyi anlıyorum. Ama üniversitedeyken elalemi hiç takmazdım. O elalem sadece aile baskisindan oluyor emin olun aman aileme laf gitmesin aman agzimizin tsdı kaçmasın. Kendiniz özgür olunca salaklıklar hatalar yapmayı elalemin sizi cıkcılamasını komik buluyorsunuz. Bundan tek kaçış yolu ailenizden ayrılmak maalesef. Takmamak mümkün değil.

Merhabalar. Sizden en basit şeyi yapmanızı isteyen bir yakınınıza sınır koymayı denediniz mi? Yani üniversite bitecek, en az 22 yaşında olduğunuzu tahmin ediyorum. Artık size çocuk gibi davranmamaları lâzım. Kaldı ki normal şekilde yetiştirilen çocuk bile "kendin yap" der.

Sahsen benzer durumlar yasadim. Hep bir elalem kaygisi. Ne zaman elalemi bosverdim biliyormusunuz: Babam vefat ettikten sonra. O muhtesem elalemden maddi destegi zaten gec, manevi olarak gram fayda görmedik. Heleki annem biz olmasak yapayalniz kalirdi. Elalem örgütününün kötü günde bile faydasi yokken niye hayatima katayim ki. Ben insanlarin hakkimda ne dedigine gram deger vermiyorum bu yüzden. Istemedigimi hayatima katmiyorum da. Tüm bu elalem endisesinin ne kadar bos oldugunu millet bir bilse hic ugrasmaz bile

Benzer şeyler yasadigim icin sizi cok iyi anlıyorum. Ama üniversitedeyken elalemi hiç takmazdım. O elalem sadece aile baskisindan oluyor emin olun aman aileme laf gitmesin aman agzimizin tsdı kaçmasın. Kendiniz özgür olunca salaklıklar hatalar yapmayı elalemin sizi cıkcılamasını komik buluyorsunuz. Bundan tek kaçış yolu ailenizden ayrılmak maalesef. Takmamak mümkün değil.
Aileden ayrılacağım günü iple çekerken bende kendimi soyutlama öğrendim bedenen bi yerlere katılıp orda varken kendi onlarla alakalı hissetmiyorum ve sözleri hareketleri umruma gelmiyor pek

8
Aslında bu elalem o kadar çok kişide var ki ama şanslıyım ben olan biteni anlayıp kendimi değiştirdim kendi çocuğuma elalem travması yaşatmıcam allahın izniyle

Ben bu kadar cok kiside oldugunu bdv de ogrendim inanin , bu sekilde yasamayan insanlar da var , siz de en azından bunun ne korkunc birsey oldugunun farkindasiniz , kendi ailenizde devam ettirmeyeceksiniz bu sacmaligi

Liseli kızına cocuk o daha dıyıp ortaokula giden baska kız cocugundan hizmet bekleyen dayına su verme, yengen mutlu olsun diye gulme.
Degısıme burdan basla.
Aslında onlar için kalbimde bi öfke yok eskiden vardı kızardım çok kızardım ama acıyorum o kadar acıyorum ki 40 yaşında bir kadının hayattaki tek mahareti çocuk doğurmak ve kendi ayağına kahve getirtmek olduğunu görünce çok çok daha acıyorum. Daha çok yediriyorum içiriyorum ben ona acırken onun kendini bişey kazanmış gibi hissetmesini görmek galiba bu şekilde acıyarak içimdeki kırgınlığı atıyorum

Aslında onlar için kalbimde bi öfke yok eskiden vardı kızardım çok kızardım ama acıyorum o kadar acıyorum ki 40 yaşında bir kadının hayattaki tek mahareti çocuk doğurmak ve kendi ayağına kahve getirtmek olduğunu görünce çok çok daha acıyorum. Daha çok yediriyorum içiriyorum ben ona acırken onun kendini bişey kazanmış gibi hissetmesini görmek galiba bu şekilde acıyarak içimdeki kırgınlığı atıyorum
Senın ona acıman ayagına hizmet etmene engel olmamıs. Hal boyle olunca pek manası olmuyor. Hayattaki tek mahareti cocuk dogurmak olabilir, belki aılesı de ona baska secenek sunmadı. Daha cok yedirip ıcırıp, ayaklarına hizmet bekliyorlar dıye yakınma oyleyse.

Çok doğru yazmışsınız Vera. Ben cağın annelerinin kızlarından ev işi değil ama çocukluğunu birakmasini isteyecegini düşünüyorum. Apartmana tıkılı çocukları hele bir de ne kadar süreceği belli olmayan korona sürecinde, boşa vakit gecirmemesi amacıyla derse yönlendirebilir çoğu aile. Şimdiki çocuklar bence sizden de dezavantajlı. Sokak yok, toplu oyun yok. Yalnızlar ve çok sorumluluk taşıyorlar.

Iyi de kendi kizlarindan beklemiyorlarmis.

Dayınıza hizmet etmeye ve yengeniz sussun diye yüzüne gülmeye devam ettiğiniz müddetçe değişmemişsiniz demektir ve değişmedikçe ne kadar ben öyle olmayacağım deseniz de hiç farkında olmadan çocuklarınıza travmalarınızı aktarırsınız.
Bu yüzden gerçekten değişin ve dayınıza davranılması gerektiği gibi davranın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X