• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok acı çekiyorum ailem yüzündenn :(

ferda24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2012
17
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar ben 24 yaşındayım 1,5 yıldır bi ilişkim var çok seviyoruz birbirimizi ama ailem sevdiğim çocuğun memleketi yüzünden onaylamıyor evlenmemizi. Mesleği ve eğitim durumu iyi ama ailem sevdiğim insanı görmeden tanımadan istemediklerini söylüyolar inat yapmış durumdalar. Ne yapıcamı bilmiyorum. Acaba diyorum aşık olduğumdan körmü oldum. Ama bana sundukları sebep bahaneler güneydoğulu olması annesinin kapalı olması bana geçerli gelmiyo bahaneler bir insanı böyle dışlayamazlar kendimi koyuyorum sevdiğim insanın yerine çok üzülürdüm onun ailesi aynı tepkiyi gösterseydi. Benimde özgürlüğümün kısıtlancağını uyum sağlayamayacağımı kendilerinede böyle bi ailenin uymadıklarını söylüyolar sizce bu bahaneler normalmi. Ben hatamı yapıyorum annem ve babamla tartıştık 4 gündür aynı evde konuşmuyoruz birbirimizle. Siz olsanız ne yapardınız yerimde? :(

Görmeden tanımadan karsı cıkılırmı ya mesleği felanda iyi diyorsun hem annesinin kapalı olmasından niye bukadar rahatsız olmus ailen onuda anlamış değilim zor bir durum biraz daha tatli bı dille oturup konuşsan nebilim ben sevginin arkasında dur derim arkadasım

insan evlenince eşlerinin aileleriylede evleniyor,ailelerde birbirleriyle büyük bir paylaşımın içine giriyorlar..yaşam tarzı farklılıkları bazılarında çok büyük sorunlar açarken,bazıları çok rahat ve kolay adapte olabiliyorlar..aralardaki farklılıklar; ailenizin, sizin üzüleceğiniz yönünde korkmasını sağlamış..biraz sabredin,her yönüyle düşünün..duygusallıkla değil ciddiyetle ailenizle konuşun..sevgi kolay elde edilecek duygu değildir..evlilikte kolay bir olay değildir..inşallah sevdiğinizle ailenizin onayıyla beraber bir ömür geçirirsiniz..Allah yardımcınız olsun..

merhaba arkadaşlar ben 24 yaşındayım 1,5 yıldır bi ilişkim var çok seviyoruz birbirimizi ama ailem sevdiğim çocuğun memleketi yüzünden onaylamıyor evlenmemizi. Mesleği ve eğitim durumu iyi ama ailem sevdiğim insanı görmeden tanımadan istemediklerini söylüyolar inat yapmış durumdalar. Ne yapıcamı bilmiyorum. Acaba diyorum aşık olduğumdan körmü oldum. Ama bana sundukları sebep bahaneler güneydoğulu olması annesinin kapalı olması bana geçerli gelmiyo bahaneler bir insanı böyle dışlayamazlar kendimi koyuyorum sevdiğim insanın yerine çok üzülürdüm onun ailesi aynı tepkiyi gösterseydi. Benimde özgürlüğümün kısıtlancağını uyum sağlayamayacağımı kendilerinede böyle bi ailenin uymadıklarını söylüyolar sizce bu bahaneler normalmi. Ben hatamı yapıyorum annem ve babamla tartıştık 4 gündür aynı evde konuşmuyoruz birbirimizle. Siz olsanız ne yapardınız yerimde? :(

aynı dertden muzdarip sayılırız allahın izniyle bekle zamana bırak bakalım neler olacak.. Tabi burda büyük görev sevdiğin kişinin seni beklemeyi kabul ediyomu sartlar ne olursa olsun seni istiyomu hakkında hayırlısı olsun canım bekle bakalım biraz

inan bana evlenince yöre farkını hissedersin.

adetlerin farklılıklarını hissedersin. çok bocalarsın.

arkadaşın biri yazmış zaten, bir kişi ile değil bir aile, hatta sülale ile evleniyorsun.

hep hayırlısı nasılsa öyle olsun diye dua et... olayları akışına bırak...

arkadaşın biri yazmış zaten, bir kişi ile değil bir aile, hatta sülale ile evleniyorsun.

Valla görüp tanımak lazım yorum yapmak için. Ben karadenizliyim sözlüm marmaralı. Benim annem kapalı onun annesi açık, yaşam tarzlarımız çok farklı ama herkes birbirine saygı gösteriyor, olması gerekende bu zaten. Bence ailenin asıl kafasına takılan annesinin açık ve ya kapalı olduğu değil güneydoğulu olduğu. Onlar sadece bahaneler diye düşünüyorum.

Benim etrafımda da var doğulular.. Saygılılar aileye önem verirler.. Ama ağırdır adetleri.. Kendileri de söylerler hatta. Gelin olmak zordur bizde diye. Yapan var yapmayan var genel konuşmamak lazım ama asıl iş erkek ark düşer seni ezdirir mi,denge kurar mı? önemli bunlar..

Ben aynılarını yasadım nıkahlanmadan once. sımdı dugun arefesındeyım.
tanımadan yorum yapmak tabiki mumkun degıl. sen tanıstın mı aılesıyle nasıl ınsanlar?
hayır bahane degıl. cunku aılen dusunuyor senı. bahane olan kapalı olması guneydoglu olması olabılır;
ama gercek olan ozgurlugunun kısıtlanma fikri, uyum saglarken zorlanmak bunlar bahane degıl.
on yargı elbette kötü bisey.
Ama dıger yandan bakınca bunlar aılenın haklı endıselerı. Bak ozellıkle dıyorum, ıste haklılar olmaz bu iş demıyorum.!
sadece onlarada hak ver demek ıstıyorum.
ben senın gıbıydım ıste ınsan ayırıyorlar, bahane yaratıyorlar, ne var yani batılı olucakta mukemmel olucak dıye kural mı var.
dıye senın gıbı küstüm yeri gogu ınlettım.
sana tek tavsıyem esımde guneydogulu, aılenı arkana almadan sakın iş yapma.!
esımi cok ama cok sevıyorum, bazen anlasamadıgımız oluyor tabıkı fıkır ayrılıkları vs.
ama sevıyorum mutsuzmuyum hayır cok mutluyum.
ama aılesıyle mukemmel bı ılıskım yok ben ayak uydururum hal ederım dedıgın gıbı olmuyor.
ıkı aıle zaten muhtesem dünürler olmuyorlar.
yani demem o ki sevıyorsan mutluysan tabıkı sevdıgının arkasında dur, ama gözünü karartmadan bak bazı seylere :34:

Son düzenleme:
Merhaba , durumunuzu anlayabiliyorum çünkü aynı şey kuzenimin de başına geldi.. ( Zor da olsa ayrıldı sevgilisinden )

Ayrım yapmak tabi ki doğru değil ama evlilikte ailelerin uyumu da çok önemli inan...

Kapalı olmalarında ne gibi bir problem var anlamadım ne giyerse giysinler önemli olan zihinler değil midir ? Onun sorun olarak görülmesi bile komik geldi bana fakat etnik köken farklı diye değil de ayak uyduramama durumu söz konusu olabilir.. :34:

Atıyorum İstanbul da sadece ailesi ile yaşayan bir kız evlenince aşiret gelini olmakta çok çok zorlanabilir.. Seviyorum şöyle katlanırım böyle katlanırım diyen de olur ama maalesef 3 gün değil 5 gün değil önemli bir karar bu.. Hayat her zaman öyle düşünüldüğü kadar tozpembe değil :19:

Aileler çocuklarının iyiliğini ister, siz duygusalken onlar mantıksal bakar ve arada uçurum varsa bu kadar diretirler yoksa tabi ki kızları seviyor diye onlarda onay vermek isterlerdi diye düşünüyorum :40:

Ailesiyle tanıştım annesi ablası teyzesi fln babası hariç. Yani iyiler annesinin babasının bu durumdan( ailemin istemediğinden) haberi fln var 2 hafta öncede annemlerle tanışmaya gelmişlerdi ablasıyla annesi ogün babamda vardı annemde vardı oturdular konuştular fln herşey yolundaydı çok sevinmiştim çok mutluydum kabul ettiler diye ümit verdiler hem bana hemde sevdiğim insana ve ailesine 1 hafta geçti aradan bu haftasonuda onlar davet etti bizi evlerine annem olmaz, babamda aynen istemiyoruz fln dediler çok fena tartıştım babam bana el kaldırdı vurdu bikaç defa :(
Anneside bugün aradı beni niye böyle yapıyo annenler herşey ne güzeldi oturup konuştuk fln böyle olursa bende alırım seni annenle görüşmezsin çokmu iyi olcak böylesi dedi. Olmadı babanla tekrar görüş diyo eşimle beraber gelelim bide konuşalım oturalım olur yolunu bulalım fln dedi. Bende tabi diyemedim babamla konuşmuyorum vurdu bana fln. Biraz zaman geçsin konuşmaya çalışcam dedim. Kaldı öyle. :((

Ailesiyle tanıştım annesi ablası teyzesi fln babası hariç. Yani iyiler annesinin babasının bu durumdan( ailemin istemediğinden) haberi fln var 2 hafta öncede annemlerle tanışmaya gelmişlerdi ablasıyla annesi ogün babamda vardı annemde vardı oturdular konuştular fln herşey yolundaydı çok sevinmiştim çok mutluydum kabul ettiler diye ümit verdiler hem bana hemde sevdiğim insana ve ailesine 1 hafta geçti aradan bu haftasonuda onlar davet etti bizi evlerine annem olmaz, babamda aynen istemiyoruz fln dediler çok fena tartıştım babam bana el kaldırdı vurdu bikaç defa :(
Anneside bugün aradı beni niye böyle yapıyo annenler herşey ne güzeldi oturup konuştuk fln böyle olursa bende alırım seni annenle görüşmezsin çokmu iyi olcak böylesi dedi. Olmadı babanla tekrar görüş diyo eşimle beraber gelelim bide konuşalım oturalım olur yolunu bulalım fln dedi. Bende tabi diyemedim babamla konuşmuyorum vurdu bana fln. Biraz zaman geçsin konuşmaya çalışcam dedim. Kaldı öyle. :((

""Anneside bugün aradı beni niye böyle yapıyo annenler herşey ne güzeldi oturup konuştuk fln böyle olursa bende alırım seni annenle görüşmezsin çokmu iyi olcak böylesi ""dedi.

nereli oldukları önemli değil ancak kayınvalide adayının bu cümlesi çok önemli ve çok şey anlatıyor..iyi düşün derim

Son düzenleme:

Pardooon!! Bu kadın kim oluyorda size böyle bir cümle kurabiliyor. Kim oluyorda annenden seni ayırmayı düşünebiliyor. Sen nasıl oluyorda bu kadına ağzının payını vermiyorsun? Nereden bulmuş bu cesareti? Valla ben şuan aileni haklı buldum, demek ki aile hakkında birşey gördüler ki olmaz diyorlar. Böyle bir kadından kayınvalide olmaz sana. İleride bir gün evlenirseniz alır götürür seni, anana babana yüzünü göstermez, çocuğun olur onu da göstermez, birde oğlunu arkasına alır ohh çek bakalım cefasını sen de. En iyi ihtimalle de boşanırsınız. Bence böyle ailelerden uzak durmakta fayda var. Kadının konuşmasını ve düşünce tarzını hiç beğenmedim şahsen.. :47:

Evet annesinin tepkisi de iyi sayılmaz. Oğluyla beni düşündüğünden öyle söylediğini düşünüyorum. Sonuçta onlar içinde kolay bişiy değil ortada bişiy yokken ayrım yapılması memleketi yüzünden fln. Resmen ayrım yapıyo çünkü benim ailem üzülüyo kızabilirler de haklılar onlarda, kadın geldi 2 hafta önce açıkca konuştu annemlerle biz kızınızı eve kapatmıcaz işine gider gelir kapanma konusundada kendisi bilir karışamam ben dedi kapatsaydım kendi kızımı kapatırdım ayrım yapsaydım kendi kızımı bileciklilere vermezdim fln dedi. Açıkca konuştu yani herşey tamam güzel oluyo derken böyle bi tepkiyi görünce kadında şaşırdı kızdı haklı olarak ben böyle düşündüm ve tepki göstermedim.

Evet annesinin tepkisi de iyi sayılmaz. Oğluyla beni düşündüğünden öyle söylediğini düşünüyorum. Sonuçta onlar içinde kolay bişiy değil ortada bişiy yokken ayrım yapılması memleketi yüzünden fln. Resmen ayrım yapıyo çünkü benim ailem üzülüyo kızabilirler de haklılar onlarda, kadın geldi 2 hafta önce açıkca konuştu annemlerle biz kızınızı eve kapatmıcaz işine gider gelir kapanma konusundada kendisi bilir karışamam ben dedi kapatsaydım kendi kızımı kapatırdım ayrım yapsaydım kendi kızımı bileciklilere vermezdim fln dedi. Açıkca konuştu yani herşey tamam güzel oluyo derken böyle bi tepkiyi görünce kadında şaşırdı kızdı haklı olarak ben böyle düşündüm ve tepki göstermedim.

Sen neden aile içi mevzuları kadına anlatıyorsun ki? Hemen ailenin onları istemediğini kadına ve ya oğluna söylemen doğru olmamış.. Bunu kullanırlar benden söylemesi. Ayrıca kadının bu konuşmasını nasıl iyi niyetle karşıladın o da ayrı bir hayret verici. Kadını anlamaya çalışacağına biraz da aileni anlamaya çalışsan daha iyi olur..

Son düzenleme:
Arkadaşım bunla evlenirsin evlenmezsin ( Bende adet yöre kültür farkına inananlardanım, ayrım değil arkadaş olurum ama velilik bambaşka ) orasını bilemem ama dakika 1 gol 1 evde olan biteni kayınvalide adayına taşıma..:20:

1 yıla yakın nişanlı kaldım 8 aylık evliyim kaynanamla muhabbetim hoşgeldiniz nasılsınız vs den öteye gitmez..

Güler eğleniriz lakin herşeyimi bildirmem..:19:

Yaşın küçük galiba ya da çevrende pek evli arkadaşın ablan yok, herkesi kendin gibi sanarak hata ediyorsun. Gün gelecek eşine bile annenlerle ilgili şeyleri anlatmaman gerektiğini anlayacaksın, umarım o zaman çok geç olmaz.. :34:

Bu daha cok karsımızdaki aile ile ilgili memleketinden cok, herkes kendi memleketlisiyle evlenseee??:ssz:
Benimde ailem sevgilime sırf memleket yüzünden karsıydı babam bir sevgilim oldugunu bilmiyordu, hala bilmiyor ama hep dile getirir o memleketi vs.
Evet farklı bir kültür oluyor illaki ben trakyalı sevgilim karadenizli, ama tek farkımız sive ve yemek kültürümüz onun dısında yasayıs tarzımız birebir aynı, ama iste gel gör ki illa benim memleketimden olacak! Ne olursa olsun memleketlim olsun mantıgındalar, hatta bosnak olan bir tanıdıgımın kızının da sevgilisi karadenizliydi, bana aynen ne olursa, nasıl olursa olsun hayırsız bile olsa topragımdan olsun demisti.
:53:

Arkadaşlar farkındayım herşeyi anlatmam hata belki ama ailem zorunda bıraktı anlatmak zorunda kaldım 2 hafta önce bize geldiler annem babamla tanıştı kadın dünde bizi bekliyodu kendi evine davet etti daha ii tanımaları için ama ailem döndü bir anda herşey güzeldi annem zaman gerekiyo diyodu tanımak lazım diyodu. Birden yok olmaz ben gidemem babamda olamaz bu işi istemiyoruz diyince. Kadın beni aradığında söylemek zorunda kaldım durumu yalanla geçiştiremezdim çünkü. bu hafta düğün davet desem haftaya beklicekler. Buda yanlış olurdu bu yüzden açıkca söyledim. İlerde problem olacaktır kesinlikle bende biliyorum ama tek sebep annemlerin karamsar ve dengesiz davranmaları diye düşünüyorum. Geldikleri gün kadına deselerdi "sizin gelme sebebinizi biliyoruz ama biz olumlu bakmıyoruz bu işe geldiniz çayınızı çorbanızı için gidin misafirsiniz ama olmaz" deselerdi ne karşı taraf ne ben nede sevdiğim insan ümitlenmezdi. Biz tamam çözüyoruz aşıcaz bu sorunları derken. Bu tepki yıktı bizi resmen. :(

ferdacığım,
sen sevgiline aşık olduğun için olaylara daha duygusal yaklaşıyorsun
fakat ailemiz bizi en iyi tanıyan insanlardır...
elbette doğudaki insanlar kötüdür diye bir şey yok fakat orda yetişmiş biriyle egede yada marmarada büyümüş yetişmiş biri arasında mutlaka farklılıklar oluyor
bide şunu söyleyeyim bu çok önemli, beraberken sen bu farklılığı hissedemezsin insanlar kendi memleketlerinde kendi insanlarının arasında çok daha farklı tutumlar sergilerler sen bile inanamazsın

oyüzden aileni karşına alma derim
ha ben vazgeçemem illa evlenmek istiyorum diyorsan da onun hayatını, yaşayışını, kültürünü, ailesini çok ama çok iyi tahlil et
ve evliliğini asla ailene sırt çevirerek yapma
yoksa ilerde çookk üzülürsün....

Son düzenleme:
Ama benim anne sivaslı alevi babamda erzincanlı (alevilik yok) o kadar kültür farkı olabilceğini düşünmüyorum. Sevdiğim insanın ailesi diyarbakırlı. Ailesi ile tanıştım bi problemimiz olmadı tabi bu hiç olmucak anlamına gelmiyor. Şu dönemde ne ben onun ailesini tam olarak tanıyabilirim ne de onlar tam olarak beni tanıyabilir. Aileme sırtımı dönmeyi kesinlikle istemiyorum 4444 dilek duasını okuyorum sırf evlenim diye dilek dilemedim ben ailelerle anlaşalım, kabul etsin sevdiğimle sağlıklı bir ömür boyu mutlu olmak için diledim dileğimi. Ben evlenmeyi istiyorum ama ailemde arkamda olsun istiyorum. Diretmemdeki sebep bu yoksa kaçardım.

Back
X