Çok acil! Balkondaki yavru güvercin

Zenannaz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
368
267
103
37
Mrb arkadaşlar. Balkonuma güvercin yuva yapmıştı iki yavruyuda çıkarttı. İlk günler ikisinide besliyordu ama iki gündür birini beslemıyor. Bi yavru daha büyük ama diğeri küçük beslemediği için az önce baktım yuvadan da çıkartmış onu içeriye alıp ben beslesem nasıl olacak yapabilir miyim bilmiyorum almazsamda ölecek ordan oraya sürüne sürüne gidiyor hayvan çok üzüldüm bilen biri bi yol göstere bilirmi acaba?

sanırım onu zayıf bulduğundan diğerini yaşatmak için birini feda etmiş
annesinin reddettiğinden eminseniz siz besleyebilirsiniz.
mama yapıp şırıngayla besleyebilirsiniz
sıcak da tutmanız lazım
kaç günlük olduğu önemli
tüyleri var mı?

tam bilmiyorum ama şırıngayla mamayı gaganın sağından vermek mi ne gerekiyomuş. soldan verince ciğerine doluyomuş falan... biraz araştırmak lazım

Mrb arkadaşlar. Balkonuma güvercin yuva yapmıştı iki yavruyuda çıkarttı. İlk günler ikisinide besliyordu ama iki gündür birini beslemıyor. Bi yavru daha büyük ama diğeri küçük beslemediği için az önce baktım yuvadan da çıkartmış onu içeriye alıp ben beslesem nasıl olacak yapabilir miyim bilmiyorum almazsamda ölecek ordan oraya sürüne sürüne gidiyor hayvan çok üzüldüm bilen biri bi yol göstere bilirmi acaba?

elinizi sürerseniz annesi bir daha sahip çıkmayacaktır.
zaten yuvadan atmış ben olsam eve alırdım.

Zarar vermezsiniz sakın korkmayın. Cesaretli olursanız, annesi kadar olmasa da besleyip büyütüp uçurabilirsiniz bile. Güvercin yine iri bir kuş..
Ben bildiğin minicik sokak serçesi besledim, bulduğumda gözleri bile açılmamıştı, herkes ölür bu dedi. Ama ben büyüttüm uçurttum, tecrübeyle sabittir.
Tam 4 ayımı aldı. :) Veterinere bile kontrole gittik. Evin içinde arkamdan zıplıyordu, dışarıya gezmeye çıkıyorduk, kokumu dahi biliyordu, koynumda uyuyordu bebeğim benim.:anne:
Başta ilk günlerde şırıngayı istemez, ama sabırla birazda zorlayarak verin. Zaten sonrasinda alişir. İnce bulgur, ekmek, vs sıcak su ile yumusattıktan sonra ezip şırınga ile verin.
Meyve püresi de verebilirsiniz arada. Suyunuda ihmal etmeyin. İlk zamanlar sürekli beslemeniz gerekebilir. Ben ilk başlarda, gece belli aralıklarla kalkip, besliyordum. Bunu ihmal etmeyin. Alışınca zaten, kendi acıktığında ötüyor.:KK39:
Annesi muhtemelen almaz artık yuvaya da. Havalar zaten sıcak ama o bir yavru. Siz yinede sıcak ve zemini yumuşak bir yuva yapın ona. Akşamları da erken uyurlar sessiz karanlık bir yerde uyusun.
Sormak istediğiniz olursa yardimci olurum. :)

Çok tşk ederim yorumlarınız için internetten baktım mısır ununu sulu bi şekilde verin diyo denedim bikaç damla anca yedi ama kursağı kurumuş birden bire zorlamak istemedim bi saat sonra tekrar deniycem bakalım inşallah bende kurtarabilirim bu yavruyu

M MEG bu konuya bakar mısın?
Yanlış etiketledim sanırım. Kızlar evcil hayvanlar bölümünün editörünün adını bilen etiketleyebilir mi? Bir de bir üye vardı. Hatta bir sürü papağanı ve muhabbet kuşu vardı. Onun da adını unuttum. Onu da etiketleyebilir misiniz?

Back
X