Çok acil fikir istiyorum öğretmenliğim bitebilir

denizliligenc1995

Umut dolu insanlarız
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2017
2.026
2.492
83
Merhaba herkese
Bilgisayarımı güncelleme yaparken tüm belgelerim resimlerim silindi. Tüm etkinlik planlarım, MEB dosyalarım, okul dosyalarım herşey silinmiş. Ne yapacağım lütfen bilgisi olan var mı?
Bu arada bilgisayarcıyı aradım geri kurtarma programları ile %50 şans dedi. Şuanda çok kötüyüm. Elim ayağım titriyor.
Bilgisayar da silinenler için fikri bilgisi olan var mı? Haftaya gelecekmiş bilişim uzmanı ama korkuyorum şuanda çok kötüyüm. %50 çok korkutuyor beni. Daha önce tüm belgeleri silinip geri yüklenen var mı?
Şuanda morale ihtiyacım var. öğrencilerime hazırladığım binlerce etkinlik planı ders notlarım silindi.

Bilgisayardan hiçbirşey tamamen silinmez.
İyi bir bilgisayarcıya giderseniz hepsi geri geliyor.
Polisler bile bilişimde bununla yakalıyor suçluları.
Yaptırdıktan sonra bir bulut uygulaması kullanıp herşeyinizi sanal ortamda yedekleyin.
Ben en basit şeylerimi bile yedekleyip depolarım.
Yıllarca saklanıyor bu şekilde.

Arkadaşımın da silinmişti. Düğün fotoğraflar dahil. Tekrar kurtarıldı hepsi ama pahalı olmuştu. Nasil silindi hersey?

1000 tane etkinlik planı vardı. Word programı. Binlerce resim videom vardı. Bugün bilgisayar hafıza dolu dedi. Bende yerel disk c yi siliyim dedim. Orada çok şey vardı. 5 dakika içinde bir baktım masaüstünde hiçbir şey kalmadı. Etkinlik planlarım, resimler herşey silinmiş. Bilgisayarcıyı aradım haftaya memlekette olacağım dedi. Tek tek emekle hazırladığım herşey silindi. Arkadaşınızın da mı yanlışlıkla silindi acaba

1000 tane etkinlik planı vardı. Word programı. Binlerce resim videom vardı. Bugün bilgisayar hafıza dolu dedi. Bende yerel disk c yi siliyim dedim. Orada çok şey vardı. 5 dakika içinde bir baktım masaüstünde hiçbir şey kalmadı. Etkinlik planlarım, resimler herşey silinmiş. Bilgisayarcıyı aradım haftaya memlekette olacağım dedi. Tek tek emekle hazırladığım herşey silindi. Arkadaşınızın da mı yanlışlıkla silindi acaba

Yok onda sistem çökmüstü..ama kendi elinizle silseniz nasıl oluyor bilmiyorum.. Elden mi sildiniz yoksa format mi yaptınız? Bundan sonra hep ikinci hafızaniz olsun. Insallah kurtulur.

Bilgisayardan hiçbirşey tamamen silinmez.
İyi bir bilgisayarcıya giderseniz hepsi geri geliyor.
Polisler bile bilişimde bununla yakalıyor suçluları.
Yaptırdıktan sonra bir bulut uygulaması kullanıp herşeyinizi sanal ortamda yedekleyin.
Ben en basit şeylerimi bile yedekleyip depolarım.
Yıllarca saklanıyor bu şekilde.

Çok teşekkür ederim gerçekten şuanda çok sevindim. Dediğinizi yapacağım bundan sonra. İyi bir bilgisayarcı ayarlacağım. Gerçekten çok sağolun

Yok onda sistem çökmüstü..ama kendi elinizle silseniz nasıl oluyor bilmiyorum.. Elden mi sildiniz yoksa format mi yaptınız? Bundan sonra hep ikinci hafızaniz olsun. Insallah kurtulur.

Elden sildim maalesef. Herşeyi geçtim. Anaokulu öğretmeniyim. Çocuklar için hazırladığım yeni etkinliklerin resimleri için üzülüyorum. Yabancı sitelerden bulmuştum. Bir de Veli toplantı belgeleri duruyordu. Çocukların bilgileri gitti. Tek tek tekrar velilerden istemek korkutucu. Bundan sonra herşeyi yedekleyeceğim. Ama emekle hazırladım planlarıma çok üzüldüm:KK43: format atmadım. Hafıza dolu dediğinde bilgisayar, bende birkaç şey sileyim dedim. Sildiklerim geri dönüşüm kutusunda da Yok. Yani silinenler oraya gitmeden silinmiş. Böyle olduğu için çok moralim bozuldu şimdi.

Silmiş olsanız bile veriler hafızadan tamamen silinmemiştir. Hafızada değişiklik yapmayın daha fazla sadece, yeni programlar yüklemek vs gibi. Bilgisayarlar konusunda bilginiz çok yoksa bir profesyonele ulaşın.

Elden sildim maalesef. Herşeyi geçtim. Anaokulu öğretmeniyim. Çocuklar için hazırladığım yeni etkinliklerin resimleri için üzülüyorum. Yabancı sitelerden bulmuştum. Bir de Veli toplantı belgeleri duruyordu. Çocukların bilgileri gitti. Tek tek tekrar velilerden istemek korkutucu. Bundan sonra herşeyi yedekleyeceğim. Ama emekle hazırladım planlarıma çok üzüldüm:KK43: format atmadım. Hafıza dolu dediğinde bilgisayar, bende birkaç şey sileyim dedim. Sildiklerim geri dönüşüm kutusunda da Yok. Yani silinenler oraya gitmeden silinmiş. Böyle olduğu için çok moralim bozuldu şimdi.

Format atmadiysaniz zaten bir şekilde geri getirilir. Hatda geri getirmek icin programlar var, ama kendinizin bilgisayar bilgisi fazla yoksa en iyisi uzmana bırakın. Ama anlattığınızdan yola çıkarak geri gelir

Hocam geçmiş yıllarda bu kadar yüklü olmasa da benim de dosyalarım silindi, o bana ders oldu.
Çok önemli her şeyi kendime mail olarak gönderiyorum.
Önemli olanları da yüksek kapasiteli bir hard-diskte yedekliyorum.
İşini iyi yapan bir bilgisayar uzmanı dosyaları geri yükler üzülmeyin.

Merhaba herkese
Bilgisayarımı güncelleme yaparken tüm belgelerim resimlerim silindi. Tüm etkinlik planlarım, MEB dosyalarım, okul dosyalarım herşey silinmiş. Ne yapacağım lütfen bilgisi olan var mı?
Bu arada bilgisayarcıyı aradım geri kurtarma programları ile %50 şans dedi. Şuanda çok kötüyüm. Elim ayağım titriyor.
Bilgisayar da silinenler için fikri bilgisi olan var mı? Haftaya gelecekmiş bilişim uzmanı ama korkuyorum şuanda çok kötüyüm. %50 çok korkutuyor beni. Daha önce tüm belgeleri silinip geri yüklenen var mı?
Şuanda morale ihtiyacım var. öğrencilerime hazırladığım binlerce etkinlik planı ders notlarım silindi.

Yahuu bununla öğretmenliğin nasıl ve neden bitecek? Acemi misin?
Yeni plan-etkinlik vs bulursun gene sağdan soldan gerekirse ama bunların hiçbirine ihtiyacın kalmaz, hepsi kurtarılır bilgisayarcı tarafından; defalarca başıma geldi aynısı çünkü.
Biraz sakin ol ya :)

Yahuu bununla öğretmenliğin nasıl ve neden bitecek? Acemi misin?
Yeni plan-etkinlik vs bulursun gene sağdan soldan gerekirse ama bunların hiçbirine ihtiyacın kalmaz, hepsi kurtarılır bilgisayarcı tarafından; defalarca başıma geldi aynısı çünkü.
Biraz sakin ol ya :)

2. Senem öğretmenlikte ama korkuyorum ilk defa böyle bir şey yaşadım. Şuanda sizler sayesinde rahat nefes aldım. Etkinlik planlarım değil de müdürün bana verdiği okulumuza dair olan resmî belgelerin kayıtları silindi. Müdüre karşı biraz korkuyorum açıkçası. Bilgisayarcı şimdi şehir dışına çıkmış. Haftaya geleceğim dedi. Çok rahatladım sayenizde. Çok teşekkür ederim.

MEB de öğretmenim.Bahsettigin olay yıllar önce bilişim formatorunun sayesinde benim de başıma geldi.Tek farkla ben ısrarla yedekleme yapmak istemiştim o engel olmuş ve bilgisayarima format atmisti.3 yillik tum calismalar,seminerler ,resmi yazismalar,vb ...gozlerimin onunde yok oldu:KK57:Olmedim oldurmedim..."canın sagolsun" dedim ...mesleğe de devam ettim.

Back
X