• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok acil seçmem lazım ev alırken hangi cephe..

conqueror

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2011
1.291
129
163
Tekirdağ
merhaba arkadaşlar
eşimle ev almaya karar verdik.bina 3 ay sonra tamamlanacak ve şimdi alırsak daha uyguna alacağız.
henüz evin sadece camları takılmış hali ile karar vermek zorunda kaldım.bir tanıdık vasitası ile olacağından sadece bu evde karar kılmak zorundayım.yani binada her dairenin şekli farklı.m2 de farklı.ben 160m2 olanı beğendim fakat dün akşam annemlere göstermeye gittiğimizde çok acayip ses geliyordu rüzgar sesi.sankli fırtına gibi.kuzey cephesini beğendim ben daire şekli açısından.ama o sesi duyunca çok korktum.etrafı açıklık.müteahhit sorarsan tabi kuzeyde sorun yaşamssınız asla şimdi montolama diye bişey var falan dedi.yazın sıcaklardan durulmaz güneyde kışın kombiyi yakmayı tercih edersiniz dedi.şimdi çok kararsız kaldım açıçası.acaba çok rutubet ve ısınma sorunu yaşarmıyım.kısa zamnda karar vermem gerekiyor.okuyan arkadaşlar lütfen bilgilendirmeden geçmeyin...:3::3::3:

kuzey cephesinde donarsın.

güney seç, o da olmadı doğu ya da batı...

Arkadaşım ev yeni yapıysa artık yeni evlerin yalıtımı iyi oluyor ısınmaz diye düşünme ve kesinlikle kuzey cephe al.Güney cephe yazın sabah 6 da direk güneş alıyor sonuçta soğuk evi ısıtmak için kombiyi biraz artırırsın ama sıcak evi yaz sıcaklarında soğutmanın bir yolu yok.Bunu yaşamış ve tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum yazın doğru dürüst bir sabah uykusu uyuduğumu hatırlamıyorum

Arkadaşım ev yeni yapıysa artık yeni evlerin yalıtımı iyi oluyor ısınmaz diye düşünme ve kesinlikle kuzey cephe al.Güney cephe yazın sabah 6 da direk güneş alıyor sonuçta soğuk evi ısıtmak için kombiyi biraz artırırsın ama sıcak evi yaz sıcaklarında soğutmanın bir yolu yok.Bunu yaşamış ve tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum yazın doğru dürüst bir sabah uykusu uyuduğumu hatırlamıyorum

ya bizede müteahhit o şekikde söyledi.yazın klima daha masarflı dedi.güneyde yanarsınız dedi.kuzey daha iyi dedi ama.insan müteahhitlere de güvenemiyor ki.emin olamadım.korktum açıkçası.

kuzey cephesinde donarsın.

güney seç, o da olmadı doğu ya da batı...

diğer cephelrin oda şekli ve m2 si daha küçük.o açıdan en güzeli kuzey.güneydeki odaya sığamam diye korkuyorum .özellikle yatak odası sanırım daha küçük.gardropla yatak nasıl girer bilmiyorum.eşimde bende kuzeyi beğendik ama soğuk olmasından korkuyorum.

diğer cephelrin oda şekli ve m2 si daha küçük.o açıdan en güzeli kuzey.güneydeki odaya sığamam diye korkuyorum .özellikle yatak odası sanırım daha küçük.gardropla yatak nasıl girer bilmiyorum.eşimde bende kuzeyi beğendik ama soğuk olmasından korkuyorum.

makbul olan tabiki güneydir. ama güney cephedeki evlerin m2 si çok küçük veya ev çook kullanışsızsa kuzeyi seçebilirsin.
aslında bu hangi şehirden ev alacağınla da ilgilidir. kışın yazdan daha uzun sürdüğü bir yerdeyseniz güney daha iyidir.
önemli olan içinize sinmesi, mantolama yapılmış evde küf filan olmuyorda, biraz zor ısınıyor bu da bi gerçek.

ank da oturuyorum ara kattayım evim sıcak doğu ve kuzey cephelere bakıyor
ama yeni evimiz yapılıyo ve kuzey ve güney cephede aynı büyüklükte iki daire üzerine biz ne olursa olsun güneyi seçmeyi düşünüyoruz
bence her zaman güney batı cephe seçilmeli ben böyle düşünüyorum
şuda var ben yazın kahvaltıdan akşam yemeğine hep balkonda yerken yan komşum güney olduğu için oturamazdı balkondataki güneş batana kadar

tabii ki de güneyi seçmelisin :D

biz adana'dayız yani kışların çok soğuk olmadığı yazların cehennem olduğu bir şehirde. mütahit mi nasıl yazılıyosa artık onun söylediğine göre adana'da kuzeyin makul olması lazım değil mi? yazın serin olur kışın da çok soğuk olmaz nasılsa diye?

kesinlikle yalan :D kuzey yazın buz kışın cehennem oluyor. annemler yeni ev aldı sıfır. güney doğu batı cephe karşı daire de kuzey doğu batı arada 10bine yakın fark vardı :D

ordan hesap et yani mütahiti dinleme sen coğrafi olarak da türkiye'nin bakısı güneydir makul olan her zaman güneydir yani :D

tabii ki de güneyi seçmelisin :D

biz adana'dayız yani kışların çok soğuk olmadığı yazların cehennem olduğu bir şehirde. mütahit mi nasıl yazılıyosa artık onun söylediğine göre adana'da kuzeyin makul olması lazım değil mi? yazın serin olur kışın da çok soğuk olmaz nasılsa diye?

kesinlikle yalan :D kuzey yazın buz kışın cehennem oluyor. annemler yeni ev aldı sıfır. güney doğu batı cephe karşı daire de kuzey doğu batı arada 10bine yakın fark vardı :D

ordan hesap et yani mütahiti dinleme sen coğrafi olarak da türkiye'nin bakısı güneydir makul olan her zaman güneydir yani :D

arkadaşa katılıyorum.kuzey cephe de oturuyoruz ve kışın donuyoruz.ses falan da geliyosa rüzgar alıyodur hemde evin büyükmüş.çok zor ısınırsın.kombi falan hikaye.çok yüksek faturalar ödersin hemde iyice ısınamazsın.ben yazın bile rüzgardan balkonda oturamadım.kesinlikle güney cephe diyorum

acaba bu arkadaş ne yaptı hangi cepheyi aldı ve sonuç ne ki bende ev alacağım akşam 5 e kadar karar vermem gerekiyor

acaba bu arkadaş ne yaptı hangi cepheyi aldı ve sonuç ne ki bende ev alacağım akşam 5 e kadar karar vermem gerekiyor
Canım bu arkadaş ne yaptı bilmiyorum.Ama biz daha yeni ev aldık ve yakında taşınıyoruz.Ben ankarada yaşiyorum buranın kısı çok cetin geçer.Ona rağmen doğu ve kuzeydoğu cepheli bir ev aldım.Güneş sabahtan öğlene kadar evin içinde bire doğru gidiyor.Ev çok güzel ısı yalıtimı yapılmış ve bu yüzden içerde su an eşya olmamasına ve hiçbişey yanmamasına rağmen sıcacık.Evin içi akşama dek pırıl pırıl güneş olsun diyosan güney cephe ama benim gibi yazın sıcaktan kavrulmaktan güneşlik kapalı oturmaktan nefret ediyosan kuzeydoğu tercih et derim.Ama bu biraz evin konumuna da bağlı tabii .Kolay gelsin.

Canım bu arkadaş ne yaptı bilmiyorum.Ama biz daha yeni ev aldık ve yakında taşınıyoruz.Ben ankarada yaşiyorum buranın kısı çok cetin geçer.Ona rağmen doğu ve kuzeydoğu cepheli bir ev aldım.Güneş sabahtan öğlene kadar evin içinde bire doğru gidiyor.Ev çok güzel ısı yalıtimı yapılmış ve bu yüzden içerde su an eşya olmamasına ve hiçbişey yanmamasına rağmen sıcacık.Evin içi akşama dek pırıl pırıl güneş olsun diyosan güney cephe ama benim gibi yazın sıcaktan kavrulmaktan güneşlik kapalı oturmaktan nefret ediyosan kuzeydoğu tercih et derim.Ama bu biraz evin konumuna da bağlı tabii .Kolay gelsin.
bende güney doğu almaya karar verdim şuan itibari ile umarım pişman olman ama en üst kat hoş bina zaten 3 katlı diğer katlar çok alçak geldi.İkimiz içinde hayırlısı olsun Rabbim ağız tadıyla oturmayı nasip etsin pişman etmesin amin

Back
X